• 9.373.043 stemmen

Met onder meer: Franck Gastambide, Simon Abkarian en Michaël Abiteboul

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sans Répit

Terwijl hij wordt onderzocht voor corruptie, moet luitenant Thomas Blin midden in de nacht naar de begrafenis van zijn moeder. Wanneer hij een hond op de weg probeert te ontwijken, raakt hij per ongeluk een man en doodt hem op slag. In paniek besluit hij het lichaam te verbergen. Hij denkt dat hij er vanaf is, maar komt in een neerwaartse spiraal terecht als het onderzoek naar de vermiste man wordt toevertrouwd aan één van zijn collega's en een mysterieuze getuige hem probeert te chanteren...

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

leuk verhaal maar matig geacteerd

avatar van AveMaria

AveMaria

Echt een leuke film. Humor, aktie en leuk verhaal. Vermakelijk.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie franse remake van het origineel A Hard Day uit Zuid-Korea.

Loopt bijna synchroon met de Koreaanse, maar de vaart zit hier ook goed in.

Leuke film....voorlopig 3*

avatar van Fonzo

Fonzo

Slechte film, totaal onrealistisch.

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Heerlijke spannende film! Ook een goed einde, dus niet afgeraffeld.

Dit soort films kan je echt wel aan de Fransen overlaten.

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1951 stemmen

Pffff zoooo slecht

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een degelijke Franse politie actiefilm.

De film heeft zijn momenten van nagelbijtende opwinding samen met actiescènes. Er is zelfs af en toe een uitstekende plotwending.

Zeker, het is geen topfilm. Desalniettemin, als je op zoek bent naar een redelijke actiefilm, dan is "Sans Répit" een goede keuze.

Een mooie 7.

avatar van princesspeach

princesspeach

Mooie actiefilm, eindelijk een keer iets anders. Einde was iets minder. happy ends are so cliche

avatar van schumacher

schumacher

Ouch, dit was een slechte film.

Niks geloofwaardigheid ook.

avatar van The Brain

The Brain

Beetje onevenwichtig film balancerend tussen geforceerd grappig en thriller. Sommige scenes lijken veel te lang te duren. Het lijkt typisch zo'n film met dwaze ontwikkelingen waarbij de hoofdpersoon zich steeds meer in de nesten werkt, maar dan met een wending richting actie thriller en dat werkt niet optimaal. Geloofwaardigheid 0,0 maar daar draait het natuurlijk niet om. Als je wel van logische verhalen houdt dan kun je beter niet gaankijken. Het is best een leuk avontuur, redelijk geacteerd en met een Frans sausje, het kijken waard om daarna onmiddellijk weer te vergeten.

avatar van joolstein

joolstein

Deze Franse actiethriller en remake van het Zuid-Koreaanse Kkeut-kka-ji-gan-da (2014) is een best aardig tussendoortje! Oké het blinkt misschien nergens in uit maar weet op verschillende momenten wel behendig wat leuke zwartgalligheid en goede actie te tonen. Of het verhaal geloofwaardig was, interesseert mij bij dit films veel minder! Veel draait om een kat-en-muisspel tussen een corrupte politieagent en een nog foutere en doortraptere agent. Hoofdrolspeler Franck Gastambide heeft ook het juiste hoofd voor dit soort vlugge actie-thrillers en steekt hiermee waarschijnlijk ook Jason Statham mee naar de kroon. Een echt goede explosieve ontknoping bleef helaas uit. Maar anderhalf uur prima tijdverdrijf heb je zeker wel met deze film van regiedebutant Régis Blondeau!

avatar van Kondoro

Kondoro

Eigenlijk deze Franse actiefilm geheel onbedoeld aangezet. Maar, ik zag dat hij in de top lijst van deze week stond op ‘Netflix’ waardoor eigenlijk wel steeds meer interesse heb gekregen. Ik ken zelf de Zuid-Koreaanse totaal niet, en wist dus ook niet dat dit een identieke kopie was. Ik heb me overigens best vermaakt en nee, het is echt geen topper maar, het knalt aardig door en zo heel lang duurt het allemaal ook niet. Toch is het verhaal vrij standaard, corrupte politieagenten is een gewild iets natuurlijk in de film wereld. En zoals ‘joolstein’ hier ook al zei, de film is een heerlijk tussendoortje, stel je voor dat het zo’n lekker stukje Milka chocolade is, en daar is ook alles wel mee gezegd.

De film begint eigenlijk vrij direct en er is voor de kijker weinig ademruimte wat er nou precies gebeurd. Ik ben het ook eens met het feit dat de film iets te geforceerd aanvoelt, en dat is vooral op komisch vlak iets té extreem. Toch start de film erg vermakelijk met uiteraard de aanrijding wat zorgt voor het verloop van de hele film maar, ook leuk om de paniek direct te voelen en eigenlijk een tijdsloop te zien waar alles precies zó gaat hoe het juist niet moest.

‘Franck Gastambide’ deed het in mijn ogen aardig, het was niet een heel bijzondere rol maar zijn charisma straalde er toch wel een beetje van af. En ik vond het zeker een fijne hoofdrol. Het leukste moment wat ik beleefde in de film is het moment dat hij het lijk moest verstoppen in de kist bij zijn moeder, een vermakelijke, soms spannende en ook wel komische scene waar we toch ontspannen en vermakelijk van de film kunnen genieten. De film kent zulke uitschieters maar, is niet de hele film door consistent.

Voor de rest deed de cast het prima. Ik kijk nooit echt vaak naar films buiten ‘Hollywood’ om maar, na het zien van films zoals deze besef ik me vaker dit te gaan doen, omdat natuurlijk niet alle parels uit ‘Hollywood’ stammen maar, er ook genoeg te bewonderen is over de hele wereld.

avatar van Fisico

Fisico

OK, dus blijkbaar een Franse remake van een eerdere Zuid-Koreaanse productie. Vergelijken kan ik bij deze dus jammer genoeg niet, maar wat ik zag, was best vermakelijk. Sans répit speelt met diverse genres. Deze misdaadfilm is speels en heeft het nodige tempo, verder wordt de spanningsboog hoog gehouden en ontbreekt het de film (uiteraard) niet aan de nodige actie en zelfs humor.

De realiteit is soms ver te zoeken, maar de uitgewerkte situaties die aan bod kwamen, werden degelijk bedacht en tot uitvoer gebracht. Hoe meer Thomas Blin zichzelf probeert in te dekken, hoe meer hij zich in nesten werkt. Vrij amusant dus. Niet hoogstaand, maar prima kijkvoer voor een zondagavond. Ook de bijrol van die zwarte collega vond ik zeer geslaagd, grappig en gevat.

avatar van willemfilm

willemfilm

Geen topper maar wel vermakelijk.

avatar van schram101

schram101

Tenenkrommend slechte Franse productie. Alles is zo belachelijk ongeloofwaardig. Geen seconde heb je bijvoorbeeld het idee naar een echt politiebureau te kijken. Absurde handelingen van personages volgen elkaar in rap tempo op. Het wordt zelfs bíjna grappig. Met de nadruk op bijna, want dat is het dus verre van.

avatar van stinissen

Niet zo goed als het origineel https://www.moviemeter.nl/film/98761

Maar zeker nog vermakelijk en altijd nog een dikke zeven dus 3.5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De Koreaanse versie vond ik destijds best wel goed, en kan me haast niet voorstellen dat deze Franse film de originele overtreft.

avatar van Rodger

Rodger

Best wel een aardige actie film.. wat ik niet verwacht had..

3.5 ***

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

stinissen schreef:

Niet zo goed als het origineel Kkeut-kka-ji-gan-da (Film, 2014)

Maar zeker nog vermakelijk en altijd nog een dikke zeven dus 3.5*

Of de chinese versie: Po.Ju (Film, 2017)

avatar van lang pee

lang pee

Wat een vreselijke remake is dat hier De Zuid Koreaanse film was goed, maar dit was een drama. Het acteren was echt afschuwelijk....