• 9.378.489 stemmen

Operation Fortune: Ruse de Guerre (2023)

Actie / Komedie | 114 minuten

Met onder meer: Jason Statham, Aubrey Plaza en Josh Hartnett

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Releasedatum: 12 januari 2023

Plot Operation Fortune: Ruse de Guerre

"In this operation, everyone has a part to play."

Five Eyes, de internationale inlichtingendienst, rekruteert MI6 agent Orson Fortune om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA-agent Sarah Fidel vertrekt hij op missie door verschillende landen en moet hij al zijn charme, vindingrijkheid en gevechtstechnieken inzetten om te infiltreren in het netwerk van de wapenhandelaar Greg Simmonds.

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 20 januari 2022 in de bioscoop (The Searchers)

Kondoro

Ha leuk! Hopelijk wordt deze niet uitgesteld.

avatar van schram101

schram101

Tof! Een nieuwe Ritchie! The Gentlemen was ook weer zo leuk dat ik hier echt weer naar uitkijk. Trailer overtuigt niet bijzonder maar dat is ook helemaal niet erg, het gaat bij Ritchie toch voornamelijk om de sfeer en karakters en daarmee lijkt het wel goed te zitten.

Jotil schreef:

Vanaf 20 januari 2022 in de bioscoop (The Searchers)

Verplaatst naar 17 maart 2022.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Jotil schreef:

Verplaatst naar 17 maart 2022.

Wederom verplaatst naar 31 december 2022.

ShortyXL schreef:

Wederom verplaatst naar 31 december 2022.

31 december 2022 klopt niet. Pathé geeft films die nog een onbekende releasedatum hebben altijd de datum voor 31 december 2022 op.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Oke.

Jotil schreef:

EDIT: vanaf 12 januari 2023 in de bioscoop.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Jotil schreef:

EDIT: vanaf 12 januari 2023 in de bioscoop.

Vanaf morgen in Vue.

avatar van pierre18

pierre18

Aardige film. Minpuntje is het soms wat warrige verhaal met handlangers waarvan je niet weet van welke partij ze zijn. Daartegenover staat de geweldige rol van Hugh Grant. Maar de show wordt gestolen door Aubrey Plaza. Waar ze in de serie The White Lotus niet goed uit de verf komt, omdat haar rol die ruimte nauwelijks toelaat, gaan hier bij acteertalenten los.

Statham doet zijn ding en speelt ruim voldoende. In de samenvatting voor deze film wordt er gesproken dat hij al zijn charme moet inzetten, ik weet totaal niet waar dat op slaat, hebben zij die film dan wel gezien?

De film neemt je mee naar mooie locaties over heel Europa en het doet allemaal recht aan het grote verhaal, maar ik had soms het idee dat ze wel wat meer uit de schoonheid van de omgevingen hadden kunnen halen. Een ander minpunt is de muziek, die van tijd tot tijd zelfs misplaatst en storend was,terwijl Benstead toch niet de minste is. Resumé, een vriendelijke leuke spionage film zonder wilde of ver over de top scenes. Het smaakt iets meer naar een spionage/komedie, dan een spionage/ thriller. Er zitten genoeg goede grappen en oneliners met dubbele betekenissen in, soms subtiel en soms er dik bovenop.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke actiefilm met verschillende, mooie locaties. Prima mee vermaakt.

avatar van movieonly

movieonly

Operation Fortune: Ruse de Guerre (2023) Ik ben een groot fan van Guy Ritchie maar deze film is het slechtste wat hij ooit heeft gemaakt.

flinterdun verhaaltje wat nooit wat wordt.

Jammer zwaar teleurstellend.

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik vond The Gentlemen erg te gek, deze is dan weer een flinke stap terug. Hoop schieten en vechten in een inderdaad wat warrige film. Echt bijzonder wordt het nooit, film viel me eigenlijk best wel tegen.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Geen echte Guy Ritchie film! Je verwacht toch wat meer... Statham doet z'n ding wat ie al 100x gedaan heeft, Hugh Grant speelt wel leuk. Aubrey Plaza steelt dan toch de show, maar zelfs dat wordt beetje overdreven. Verhaal is dunnetjes. Vond wel leuk om Josh Hartnett weer eens te zien, voor mijn gevoel 15 jaar geleden dat ik hem zag.

3* voor de moeite

avatar van Shinobi

Shinobi

"You're an actor. Act."

Na de zeperd 'King Arthur' heb ik geen film meer van Guy Ritchie gezien, maar door de casting van Aubrey Plaza heeft dit toch mijn aandacht getrokken.

Als Orson Fortune mag Jason Statham hier weer de spion uithangen. Hij wordt door MI6 ingeschakeld om te voorkomen dat een dodelijke wapentechnologie in de verkeerde handen valt. Zijn vaste team is al bezet, dus moet hij noodgedwongen samenwerken met onder andere een CIA-agent en een Hollywoodster. En zo mag de operatie van start gaan.

Ritchie schraapt hier de meest standaard ideeën bij elkaar, waardoor het verhaaltje eigenlijk volledig inwisselbaar is. Bovendien mis ik de typische stijl van Ritchie; het voelt meer aan als een generieke actiefilm. Door het alsmaar wisselen van locatie denkt men het gebeuren nog interessant te houden, echter doet dit het dunne plot weinig goed.

De actie en humor zijn op zich aardig. Desondanks mis ik over het geheel dat beetje extra. Met de personages wordt namelijk niets bijzonders gedaan, terwijl dat ongetwijfeld één van de sterkste punten van Ritchie is. Over het algemeen blijft de film wel onderhoudend en de cast doet zijn best, vooral van Plaza kan ik altijd wel genieten.

Al met al is 'Operation Fortune: Ruse de Guerre' vrij teleurstellend te noemen, maar echt slecht is het allemaal ook weer niet.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van elayz

elayz

In de Bios gezien. top film.

Leuk verhaal, goed te volgen, en boordevol actie. Zeker aan aanrader!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Heel aardige Ritchie, ik denk zelfs zijn leukste. Ik vind de stijl van Ritchie vaak ergerlijk, veel te hip ook. Maar hier is daar allemaal geen sprake van en daardoor is dit ding veel beter te pruimen. De film is rommelig verteld, dat wel, zonder eigen smoel en volstrekt inwisselbaar maar om een keer gezien te hebben oké. Redelijke locaties, goed tempo (er gebeurt altijd wat, informatie wordt verteld terwijl men onderweg is, geen hogeschoolcinema maar wel effectief om niet te vervelen) en af en toe leuke ideeën in actiescènes (vooral de muziek dan) al knalt de film nooit echt. Statham gaat iets te veel op de automatische piloot, Grant is leuk, Statham's compagnon Malone is een beetje kleurloos en Aubrey Plaza is gewoon erg genietbaar, al vond ik die seksuele referenties van/richting haar dan weer nergens op slaan. 3,0*.

avatar van IH88

IH88

Ik vraag me af of Statham in zijn contract heeft laten opnemen dat hij niet in elkaar geslagen mag worden. Krijgt geen enkele klap te verwerken, waardoor zijn vechtscenes in deze film wel heel saai zijn. Voor de rest wel vermakelijke film die je zo weer bent vergeten. Alleen Plaza en Grant weten er nog wat van te maken. Beetje een inwisselbare film van Ritchie, iets wat ik niet van hem verwacht.

avatar van Pecore

Pecore

Ritchie op de automatische piloot. Niet onaardig, maar maakt nergens indruk. Grootste nadeel is de rommelige vertelling. De competitie met het andere team komt daardoor helemaal niet uit de verf. Een paar leuke scènes redden dit nog van een onvoldoende.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Na Wrath of Man weer een niet-typische Guy Ritchie-film. Ook met Operation Fortune laat hij de hippe dialogen en flitsende editing achterwege. Geen drukdoenerij, wel een rechttoe rechtaan actiefilmpje. Maar is Wrath of Man iets harder en serieuzer van insteek, dan kiest Operation Fortune voor een lichte toon. Eerder actiekomedie dan actiefilm pur sang.

Enkele typische Ritchie-dingetjes zitten er wel nog steeds in: Jason Statham vertolkt de hoofdrol. Ik kan hem wel goed hebben, eigenlijk. Hij speelt intussen toch al een dikke 20 jaar hetzelfde rolletje, maar van mij mogen er nog eens 20 bijkomen. De show stelen doet hij wel niet. Dat doet Hugh Grant, in een typisch Ritchie-rolletje.

Verder valt er weinig goeds of slechts te zeggen. De film is wat het is. Voor de fans van het vroegere werk van Ritchie is dit hoogstwaarschijnlijk een teleurstelling. Zij die van een simpel doch vlot actietussendoortje houden, zullen hier misschien wel hun gading in vinden.

avatar van TMP

TMP

Zeer vermakelijke film van Guy Ritchie, van begin tot eind. De hand van de regisseur is duidelijk zichtbaar. Statham speelt een voor hem erg vertrouwde rol, maar dat doet hij uitstekend. Ook een prima rol van Hugh Grant. De rest van de cast bevat de nodige bekende namen, die ook zeer behoorlijke rollen neerzetten. Verder een vlot en goed te volgen verhaal, met zowel de nodige actie als een humoristische ondertoon. Op visueel gebied ook goed verzorgd. Kortom, hier valt weinig op aan te merken.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Fijn tussendoortje en helaas niet meer dan dat; zeker na het geniale The Gentlemen had ik toch gehoopt op iets stevigers. Dit is een doorsnee actiekomedie waar toevallig een betere regisseur op zit. Absoluut vermakelijk maar niet meer dan dat. 3,5*

avatar van mrklm

mrklm

Na twee erbarmelijke zelfverklaarde misdaadkomedies (The Man from U.N.C.L.E., The Gentlemen) een matige remake (Cash Truck) hervindt Guy Ritchie eindelijk zijn vorm dankzij beter uitgewerkte personages en de aanwezigheid van Aubrey Plaza. Na de roof van een harddrive met uiterst waardevolle informatie uit een zwaarbeveiligde bank geeft Norman [Eddie Marsan] aan Nathan Jasmine [Cary Elwes] opdracht om een team samen te stellen dat de drive moet zien te achterhalen. Hij kiest voor vechtersbaas Orson Fortune [Jason Statham], computerwiz Sarah Fidel [Aubrey Plaza] en wapenexpert JJ Davies [Bugzy Malone]. Het spoor leidt al snel naar wapenhandelaar en multimiljardair Greg Simmonds [Hugh Grant]. Om diens vertrouwen te winnen maakt het team gebruikt van actiester Danny Francesco [Josh Hartnett], van wie Simmonds een grote fan is. Grant is even charmant als sinister als Simmonds en het scenario lijkt op maar geschreven voor Plaza, die zich als een vis in het water lijkt te voelen. Het is nog steeds meligheid troef en de film duurt veel te lang, maar er valt meer dan genoeg te genieten.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Behoorlijk zouteloos en ongeïnspireerde film van Ritchie. Statham speelt op de automatische piloot, en het gaat hem wel erg makkelijk af. De seksuele grapjes van Plaza slaan compleet dood, alleen Grant weet nog iets van zijn rol te maken. Toegegeven ik heb me niet verveeld maar voor de rest een niemandalletje.

avatar van MBSL

MBSL

Aangenaam tijdverdrijf. Ik vond de wat onderkoelde manier van acteren bij sommige personages wel prettig om te zien. Aubrey Plaza zet een leuke rol neer. Kwam me bekend voor en dat bleek van de film Mike and Dave need wedding dates te zijn. Hugh Grant had er ook wel lol in.

avatar van Ridder_Roland

Ridder_Roland

Wel aardige 'spionage' film met leuke cast. De actie is in orde en het wordt best goed in beeld gebracht, helaas wel zonder al teveel Guy Ritchie-esque shots. De locaties zijn wel erg prettig en afwisselend. De film zelf is erg veilig allemaal, van de onschendbare Statham tot de slappe dialogen. De ene sidekick van Orston Fortune wordt jammer genoeg genegeerd de hele film door, behalve op het eind, dan blijkt zijn rol tóch cruciaal en mistte ik wat binding met de beste man. Hugh Grant doet het leuk met zijn Engelse 'typetje' die pas richting het eind ook echt interessant word. Aubrey Plaza is wel op haar plaats als de droge-stoere-chick. Een best vermakelijke film al met al. Absoluut niet Guy Ritchie's beste!

avatar van Theunissen

Deze Actie / Komedie film van de Britse regisseur Guy Ritchie heb ik opgelopen dinsdag in de bioscoop gezien (dat was overigens niet mijn keuze en waarschijnlijk hoef je ook niet lang te wachten voordat de film op "Amazon Prime Video" te zien is) en als je alle "James Bond" en "Mission: Impossible" films gezien hebt maar nog niet verzadigd bent, dan kun je prima naar dit ietwat slappe aftreksel kijken. In "Operation Fortune: Ruse de Guerr" speelt Jason Statham zijn gebruikelijke rol, maar dan nu als geheim agent. De plot is niet erg origineel, de humor nogal flauw, maar Ritchie houdt het tempo erin en levert vermakelijke actiescènes. En Hugh Grant als gladde schurk is misschien wel de bonus in deze film.

"Operation Fortune: Ruse de Guerr" zou eigenlijk al begin 2022 uitgebracht worden, maar de release werd vanwege de Russische invasie in Oekraïne een aantal keer uitgesteld (die tijd hadden ze beter kunnen gebruiken om wat langer aan de film te werken). De film begint namelijk in de havenstad Odessa, die aan de Zwarte Zee ligt, en de Oekraïense maffia speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Als de de internationale inlichtingendienst "Five Eyes" ontdekt dat miljardair Greg Simmonds (Hugh Grant) gevaarlijke nieuwe technologie wil verkopen, komt agent Orson Fortune (Jason Statham), een huurling met een unique set of skills en een voorliefde voor dure dingen, in actie. Hij vormt een team met computerspecialist en CIA agent Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en manusje van alles JJ Davies (Bugzy Malone), en schakelt Hollywoodster Danny Francesco (Josh Hartnett) in om bij Simmonds in het gevlij te komen en een ramp te voorkomen.

"Operation Fortune: Ruse de Guerr" is een wat fletse voorspelbare en flauwe spionage actiekomedie geworden. Een film die je over je heen laat komen en uitzit maar verder niet zo bijzonder is. In de film staan twee groepen lijnrecht tegenover elkaar om "The handle" in handen te krijgen. Team A bestaat uit Orson Fortune (Jason Statham) die teamleider is van onder andere Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en JJ Davies (Bugzy Malone). Orson en zijn team rapporteren aan Nathan Jasmine (Cary Elwes) die de opdracht kreeg van de Britse regering.

"The handle" werd gestolen door de Oekraïense maffia en zou miljarden dollars waard zijn op de zwarte markt. Het is de miljardair Greg Simmonds (Hugh Grant) die zijn brood verdient als wapenhandelaar, die "The handle" zal verkopen. Probleem is dat het ding de wereldorde in gevaar kan brengen. Het gaat namelijk om AI (artificiële intelligentie) die ervoor kan zorgen dat het vertrouwen in het internationale banksysteem helemaal op de helling komt te staan en de enige winnaar goud zal zijn.

Orson merkt al snel in Madrid dat ie niet de enige is die de harde schijf die een koerier in zijn bezit heeft, moet zien te bemachtigen. Er is namelijk ook een team B, dat van Mike (Peter Ferdinando) die uiteindelijk er alleen op uit is om "The handle" te krijgen. Die eerste confrontatie tussen beide teams eindigt op een gelijkspel, waarbij Sarah erin slaagt vanop afstand een kopie te maken van de harde schijf nog voor Mike ermee vandoor kan gaan.

De zwakke plek van Simmonds blijkt een acteur te zijn: Danny Francesco (Josh Hartnett). Hij is er namelijk superfan van. In die zin dat ie zelfs een oldtimer waarin zijn idool reed voor een film gerestaureerd heeft. Hij heeft ook een hoog bod gedaan zodat ie uit een taart zou springen op zijn verjaardag, maar dat heeft de acteur geweigerd. Orson chanteert de acteur zodat ie die deel zal uitmaken van zijn team. Het enige wat ie moet doen, is zichzelf spelen tijdens een liefdadigheidsgala dat de rijke wapenhandelaar organiseert in Cannes (daar werden ook fraaie beelden van getoond).

Daarna verhuist de actie naar Turkije (waar nog fraaiere beelden van werden getoond) waar "The handle" voor een grote som geld zal overgedragen worden. Daar zal Orson Ben Harris (Max Beesley), de agent van Simmonds, doden waardoor hij Sarahs technologie nodig heeft om de rol van Harris over te nemen tijdens de overdracht. Hij gaat er echter verkeerdelijk van uit dat niemand weet hoe die man er uit zien en niemand hem zal herkennen. Als hij moet bellen met Simmonds om de code te krijgen, moet zijn stem vervormd worden en lijken op die van Harris en daarvoor dient Sarah, die samen met Danny in de villa van Simmonds is.

De overdracht loopt natuurlijk mis als Orson wordt herkend door een Oekraïense bewaker. Terwijl Danny en Sarah ontsnappen uit de villa van Simmonds voordat Simmonds erachter komt wat ze hebben gedaan, valt Mike zijn team aan, waarbij hij iedereen vermoordt behalve Orson en hij steelt ook "The handle" van Orson. Als Mike zijn team orders geeft om af te rekenen met Orson, wordt hij gered door JJ Davies, die iedereen van Mike's team doodschiet. De twee nemen daarna een helikopter om Danny en Sarah te helpen, die met een auto (de gerestaureerde oldtimer waarin Danny in een film reed) op de vlucht zijn en daarbij achtervolgt wordt door handlangers van Simmonds. Die scène werd fraai in beeld gebracht en dat ook met het nodige geschiet.

Daarna volgt er nog een actievolle en explosievolle finale, een kolfje naar de hand van Jason Statham, en slaag het team Orson erin om te voorkomen dat "The handle" in verkeerde handen terecht komt en dat mede door een geweldig optreden van Danny Francesco en vooral Greg Simmonds, die de confrontatie aangaan met Mike en Arnold (Oliver Maltman) en Trent in diens hoofdkwartier (Orson infiltreert daar met steun van Sarah en JJ Davies). De laatste twee zijn twee biotech miljardairs, die van plan zijn "The Handle" te gebruiken om een ​​wereldwijde financiële ineenstorting te veroorzaken, terwijl ze rijker worden door hun bezit van grote hoeveelheden goud, dat 's werelds enige stabiele economische bezit zou worden.

Het team volgt daarna Nathan naar Doha (levert ook weer wat mooie plaatjes op) in Qatar, waarbij hij hen een nieuwe klus aanbiedt, waarna ze besluiten om op vakantie te gaan. Orson onthult nog dat hij de opbrengst van de overval op de villa van de Oekraïners heeft gebruikt om Danny's nieuwe film te financieren, waarin hij een gefictionaliseerde versie van Greg Simmonds speelt

"Operation Fortune: Ruse de Guerre" is eigenlijk een nogal voor de hand liggende Actie / Komedie film, met als meerwaarde dat Hugh Grant (met twinkelende ogen en een ondeugend accent) en Josh Hartnett zich hilarisch uitleven in hun overdreven rollen. Beiden hebben de tijd van hun leven (geldt ook min of meer voor Cary Elwes) in rollen die hen op het lijf geschreven zijn. Het overige acteerwerk maakt echter te weinig indruk. Aubrey Plaza als CIA-agent Sarah Fidel is leuk als computerprogrammeur, maar heeft in deze film niet het charisma om een onuitwisbare indruk achter te laten, hoewel ze er wel fraai uitzag in de mooie rode jurk. En rapper Bugzy Malone als J.J. Davies heeft het script niet mee, waardoor je hem snel genoeg weer vergeet. Jason Statham doet gewoon zijn ding (draait volledig op routine) en Guy Ritchie regisseert het allemaal (iets te) braaf. Het is inmiddels al de vijfde samenwerking van Jason Statham en regisseur Guy Ritchie en voor Hugh Grant komt die balans nu op drie te staan.

"Operation Fortune: Ruse De Guerre" is niet Guy Ritchie’s beste film en de film is zeker ook niet perfect. Daar zorgt een plotlijn met teveel losse eindjes en te weinig uitleg voor. Wat "Operation Fortune: Ruse De Guerre" te bieden heeft zijn knokpartijen, schietpartijen, achtervolgingen, computerkraken, verraders, goede wijn en wat actie in de finale. Fans van droge humor en mooie locaties zitten ook goed, maar verwacht geen echte hoogvlieger.

Theunissen schreef:

Waarom specifiek 'Prime Video'? Wilde gok of is dat ook bevestigd?

avatar van Theunissen

Kondoro schreef:

Waarom specifiek 'Prime Video'? Wilde gok of is dat ook bevestigd?

Een aanname, het is geen "Disney+" productie en als het op "Netflix" zou verschijnen, dan zou het waarschijnlijk een Netflix productie zijn geweest (dan had het ook op de filmposter gestaan) en zou de film ook niet in de bioscoop draaien.

Theunissen schreef:

Nee precies. Maar 'Netflix' komt vaak wel met dit soort films aanzetten, dat het geen productie van hun is betekent nou ook niet dat ze hem er niet op zullen knallen. Ik denk zelf dat het juist wel meer een streaming platform is die hem er op zou gaan krijgen, of 'HBO Max'. Maar, ik denk dat het sowieso nu alleen nog maar aannames zullen blijven haha.