• 9.160.727 stemmen

Met onder meer: Channing Tatum, Q'orianka Kilcher en Jane Adams

Gesproken taal: Engels en Kroatisch

Releasedatum: 24 februari 2022

Plot Dog

"A filthy animal unfit for human company and a... dog."

Briggs is een voormalige Airborne Ranger die als gevolg van hersenletsel afscheid heeft moeten nemen van het leger. Briggs' voormalige commandant biedt hem de kans om zijn werk als soldaat nieuw leven in te blazen als hij Lulu, een hond in dienst van het leger met oorlogstrauma's, naar Arizona rijdt voor de begrafenis van de soldaat met wie Lulu lange tijd samenwerkte.

avatar van mrklm

mrklm

De dood van Channing Tatums eigen hond was de inspiratiebron voor dit voorspelbare, maar onderhoudende psychologische drama waarin voormalige Airborne Ranger Jackson Briggs [Channing Tatum] zijn baantje bij een eetcafé het liefst vandaag nog op zou willen geven voor een militaire missie. Aangezien hij in dienst hersenletsel heeft opgelopen kan hij zich alleen aanmelden met een aanbeveling van één van zijn meerderen. Captain Jones [Luke Forbes] heeft grote twijfels maar biedt Jackson een kans. De ouders van de recent overleden Airborne Ranger Ray Rodriguez hebben gevraagd of de hond Lulu, de K9 die jarenlang zijn metgezel en beschermeling was, eregast kan zijn op de begrafenis van hun zoon. Daarvoor moet Jackson een lange reis afleggen naar Arizona. Tatum beschikt over voldoende charisma en acteertalent om de aandacht vast te houden maar Carolin, die tevens het scenario schreef, kan niet goed uit de voeten met de zware onderliggende thema’s waardoor het vrij luchtig en oppervlakkig blijft. Ethan Suplee voorziet één en ander van meer diepgang als een veteraan die ervaring heeft met getraumatiseerde honden en er is een ontroerend einde.

avatar van missl

missl

Voorspelbaar maar toch werkt het en vind ik dit een fijne film.

avatar van Rodger

Rodger

Feel good movie ... prima .. Dan is het wel goed geweest ..

2.5 **

avatar van Jynxter

Jynxter

Dog beviel me beter dan verwacht. Het is een sympathieke feelgood roadmovie die niet zo over the top sentimenteel wordt als veel van zijn genregenoten. Tatum doet het leuk en komt vrij spontaan over, en de redelijk absurde situaties die zich voordoen zorgen voor de nodige humor terwijl ze tonen dat "Dog" zichzelf niet te hoog inschat. Een korreltje zout dient hier en daar te worden toegevoegd, maar dat doet weinig af aan het vermaak.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een ex-militair de hond van een overleden collega moet begeleiden. Zoals het een goeie roadmovie betaamt, gebeurd er genoeg onderweg. Een aantal vermakelijke momenten, maar de nadruk ligt hier toch net wat meer op drama. De interactie tussen Channing Tatum en de hond komt geloofwaardig over.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het niet echt een komedie, maar een aardige roadmovie.

avatar van K. V.

K. V.

Deze roadmovie eens geprobeerd en was wel aangenaam verrast. Het einde was niet super verrassend, maar voor de rest was het wel dik in orde.

De cast deed het ook goed en kwam overtuigd over. De langere speelduur stoorde ook niet. Vond het wel een aanrader.

avatar van omniesbonsai

omniesbonsai

Slechte film

Waar we goed in zijn afmaken van onze vijanden (wat ie tegen de hond zegt) vrij aan het begin van de film

Deze gehersenspoelde geprogrammeerde idioten(rangers) die zogenaamd goed werk verrichten en uitgezonden worden naar door de VS zelf gecreëerde oorlogen

Die in in dienst staan van de grootste terrorist allertijden de vs

Wat de film betreft ik hou niet zo channing tatum en dat zogenaamde mannelijke macho gedoe,geklets wat leuk zou moeten zijn wat het niet is

Het uitgangspunt leuk wel goed een hond wegbrengen en een lange reis maken daarvoor

Helaas niet leuk

De rol hadden ze beter kunnen geven aan bv tom hanks,maar die is mischien te oud

Kortom geen leuke of inspirerende film

En deels een propaganda film ,de rangers propaganda

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Matige film die absoluut niet als komedie betiteld mag worden. En daar zit hem voor mij het pijnpunt. Er had met humor zoveel meer uit deze film gehaald kunnen worden. Dat is een gemiste kans. Ik heb niet veel met honden en dat is na het zien van deze film niet veranderd. Voor mij 2** waard.