• 9.378.596 stemmen

Jeepers Creepers: Reborn (2022)

Horror / Mystery | 88 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Jeepers Creepers 4 / Jeepers Creepers IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Finland

Geregisseerd door: Timo Vuorensola

Met onder meer: Sydney Craven, Gabriel Freilich en Imran Adams

Plot Jeepers Creepers: Reborn

"Evil's Back. For More."

Laine voelt zich gedwongen om mee te gaan naar het Horror Hound festival in Louisiana met haar vriend en horrorfan Chase. Onderweg naar het festival krijgt Laine in toenemende mate onheilspellende visioenen en voorgevoelens over de Creeper, de plaatselijke legende. Terwijl het bloederige entertainment op het horror festival koortsachtig wordt opgezweept, vermoedt Laine dat er iets bovennatuurlijks is ontwaakt en zij daar het middelpunt van vormt.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Een 2,9 op IMBd en dat is nog hoog. Wat een gedrocht van een film. Echt een schande voor de franchise. Vergeleken met deel 3 die al niet best was is dit echt slecht. Het verhaal sloeg nergens op. Het is voorspelbaar als een glas wijn (hij is op aan het eind van de avond) om over de special effects maar te zwijgen. Ik heb een nieuwe slechtste film allertijden

En ja, 0,5/5 klopt want ik raad dit echt niemand aan.

avatar van joolstein

joolstein

Aan regisseurTimo Vuorensola (Iron Sky1&2) de taak om een reboot te maken van de film uit 2001van Victor Salva en zo de ongemakkelijke ondertoon weg te poetsen! Tja dat lukte helaas niet heel erg goed! Ze zetten Salva's trilogie weg als slechts fictief werk en doen alsof de Creeper en zijn mythologie opnieuw wordt uitgevonden.

Toch lijkt het verhaal heel erg op de eerste zeker doordat in een proloog die zich afspeelt in de jaren '60 de eerdere "Jeepers" na te bootsen, als een ouder echtpaar ( Dee Wallace , "ET's" moeder, vloek van de "Critters" en Gary Graham ) worden achtervolgd door de 'overcoated ghoul' met zijn truck. Vervolgens verplaats zich het naar een Horror Hound-festival Alleen zijn ze niet tevreden met het vernieuwen van de bestaande franchise, oh nee, er moest ook nog een Rosemary's Baby- achtig plotapparaat in!

Op zijn minst biedt het wat meer achtergrondverhaal, wat meer mythos van de Creeper. Waarbij het woord herboren letterlijk wordt genomen... Daarnaast lijkt het een product uit een ander tijdperk, alsof hij rechtstreeks uit de jaren 90 is gestapt — compleet met een techno-soundtrack en beelden die eruitzien als de tienergruwelen die volgde in de nasleep van het succes van Scream. En die niets toedienende verkleedscène deed me ergens ook denken aan een knipoog naar de jaren '90

Over CGI gesproken, wat dachten de filmmakers in vredesnaam met het, ronduit afschuwelijke, gebruik van het groen/blauw scherm? Alhoewel door de regisseur ook wel verwacht maar evengoed nog steeds vreselijk! Ook al zat het vol met clichés en stereotypen en gaf de Creeper je het gevoel van een Jason-wannabe met een Wishmaster 3 - budget, , had ik geen hekel eraan. En hey horrorfans, ook al is het standaard en veilig, het kan altijd nog veel slechter!

avatar van Noodless

Noodless

Goed begin met het oude koppel dat bij toeval de creeper ontmoet. Daarna krijgen we het bekende recept dat vanaf het huis waar ze opgesloten worden gewoon slappe horror weet te bieden. Voorspelbaar, niet spannend of eng. Het acteerwerk is hier heel bedroevend. 4/10

avatar van lang pee

lang pee

De eerste Jeepers vond ik een spannende film, dit is gewoon pure bagger. Heb het 45 minuten volgehouden, proficiat voor mijzelf, wat een ellende. Ik had beter 45 minuten naar mijn koelkast gekeken, dat was spannender geweest. Niet kijken a u.b.....

avatar van Vampire10

Vampire10

Wat een film.. verspilde tijd. De oude films waren veel beter. Dit is gewoon een bij elkaar geraapt zooitje. Jeepers creepers ziet er nog slechter uit dan de vorige films.. Groen/blauw scherm was ook sterk aanwezig in deze film, zeer sonde.

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik ben het met santaro78 eens.Ik vond hem best goed.Heb wel getwijfeld want de derde was bagger,maar deze viel me reuze mee

avatar van Shadowed

Shadowed

Tegenvallend.

Ik heb alle eerdere Creepers wel een keer gezien. Ik heb het nooit een denderende horrorreeks gevonden, maar toch kwamen alle delen op één of andere wijze toch voor mijn oogballen te liggen. De films van Salva komen dan waarschijnlijk nog het dichtst tegen vermaak aan te zitten, bij zijn derde deel daalde het niveau echter al en bij dit vierde deel zinkt het nog wat verder.

Ik heb nog nooit een film van Vuorensola voor deze film mogen aanschouwen, maar ik heb best positieve geluiden gehoord van mensen die de films als goed vermaak zien. Mocht dat zo zijn geweest, dan verspilt Vuorensola met deze film echt zijn talenten. Jeepers Creepers: Reborn volgt redelijk braafjes de stijlkenmerken van de reeks maar zonder iets toe te voegen. Een voornaamste probleem is ook vooral de Creeper zelf. In de vorige delen was de make-up niet bijzonder geslaagd, in dit deel lijkt hij op iemand die te lang in de modder heeft lopen rollen. Onbegrijpelijk eigenlijk om daar zoveel kansen te laten liggen.

Tegen de finale aan krijgen we een soort computerspel voor de kiezen. Vuorensola mikt lang op een praktische aanpak, maar in de finale laat hij dat volledig schieten. Het probleem is vooral dat het er niet uit ziet, het oogt houterig en gênant. Van de acterende crew zelf kan ik eigenlijk geen personage meer opnoemen, dus memorabel was dat evenmin. Het is vooral jammer dat de reeks alleen maar minder wordt. Salva leek zijn beste tijd te hebben gehad, maar Vuorensola maakt er allemaal een grotere rommel van. Als het zo moet, laat de reeks dan toch maar in de ijskast liggen.