• 9.375.523 stemmen

Met onder meer: Colin Firth, Matthew Macfadyen en Kelly Macdonald

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 19 mei 2022

Plot Operation Mincemeat

"Deception. The greatest weapon in war."

In het jaar 1943 zijn de geallieerden vastbesloten om het bezette Europa onder de wurggreep van Hitler te bevrijden. De inlichtingenofficieren Ewen Montagu en Charles Cholmondeley bedenken een aparte strategie. Ze gebruiken het lijk van een geheim agent en vervalste documenten om de Duitsers te misleiden. Hun plan kan de hele uitkomst van de Tweede Wereldoorlog bepalen.

Ewen Montagu

Bentley Purchase

Winston Churchill

avatar van BBarbie

BBarbie

Het gedurfde plan om de Nazi’s te misleiden voorafgaand aan de landing van de geallieerden op Sicilië zit knap in elkaar. Deze film daarover een stuk minder. Een spionagefilm hoort je naar het puntje van je stoel te trekken. Dat is hier niet het geval, want qua spanning valt het nogal tegen. Dat Colin Firth twee uur lang met dezelfde uitdrukking op zijn gezicht rondloopt, helpt ook al niet.

avatar van Cylon Centurion

Cylon Centurion

Wat een meukfilm.

Goed kijken, de eerste 2 minuten van de film. Je ziet dan een scene waarin een Duitser naar de Amerikaanse gevangene loopt.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een plan wordt bedacht om Hitler voor de gek te houden met misinformatie. Een boeiend waargebeurd verhaal dat zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog. Dit levert hier een solide spionage-thriller op die gemakkelijk wegkijkt. Alhoewel het romantische subplot niet echt slecht is, voegt het verder weinig toe.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Geen idee of ik dit hier al gemeld heb, maar dit is een saaie film voor saaie mensen.

Cylon Centurion schreef:

Pasteivulling toch.

avatar van revadebe

revadebe

Niet boeiend, saai. Lastige operatie om echt boeiend te verfilmen vervalt in slaapverwekkende subplots en pretetenties.

avatar van Rodger

Rodger

Saai? niet echt.

Vond het wel een prima film, zeker hoe het allemaal tot in de puntjes wordt uitgedokterd.

3.0 ***

avatar van elayz

elayz

Hele saaie, voornamelijk praat film.

Cylon Centurion schreef:

Frikadelle toch

avatar van AniSter

AniSter

Mooi document, helaas als film ietsje minder geslaagd aangezien er teveel tijd werd besteed aan de relatie tussen Ewen, Charles en Jean en dus te weinig tijd aan de operatie zelf. Wel weer leuk was dat Ian Fleming, persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence en de auteur van James Bond, in deze film een van de rollen was. Mij beoordeling is voornamelijk gebaseerd op de historische waarde van deze film; ik had nog nooit van operation Mincemeat gehoord.

Boneka

Het geheel zit goed in elkaar en er wordt uitstekend geacteerd kan niet anders zeggen. Operation Mincemeat (pastijtje) geeft een goed beeld hoe de vijand misleidt kon worden. De film is meer onderhoudend dan echt spannend want dat wordt hij helaas nooit. Ik dacht even nog nadat Jean Leslie een spion op bezoek kreeg nu barst hij open, maar helaas het vuurtje was na wat woorden weer snel gedoofd. Jammer. Wat dat betreft zat The Imitation Game veel vernuftiger in elkaar en ook veel spannender. Er wordt dan wel goed geacteerd met name door Colin Firth maar het vuur blijft te veel een beetje wakkeren. Geen film om elk jaar weer eens te bekijken. Misschien over een jaar of 5 weer.

Film 3,0

Beeld 4.5

Geluid 4.0

avatar van macrobody

macrobody

Zo zie je maar weer dat elk plan een beetje geluk nodig heeft om te slagen hoe goed je het ook voorbereid. Maar spannend wordt het niet helaas.

avatar van des1

des1

Beter dan verwacht. Firth en MacDonald waren goed. Beetje veel onderlinge verwikkelingen en aangezet drama om het deceptieverhaal waar het allemaal om draait écht spannend te maken.

avatar van Morrishond

Morrishond

Deze film Mincemeat is gebaseerd op een film uit 1956.

Wat zeker de moeite waard is om deze film "The man who knew too much" te bekijken. Op youTube is een versie te bekijken. Hele andere film die het hoofdverhaal wel volgt, maar die veel beter te volgen is en met ook een heel ander eind, heel spannend!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Morrishond schreef:

Deze film Mincemeat is gebaseerd op een film uit 1956.

grappig. Dat is een remake van de gelijknamige film uit 1934. Waarom noem je die niet.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Morrishond schreef:
Deze film Mincemeat is gebaseerd op een film uit 1956. // Wat zeker de moeite waard is om deze film "The man who knew too much" te bekijken.
Bedoel je misschien de filmThe man who never was ?
        Los van het feit of Operation Mincemeat nou gebaseerd is op de authentieke gebeurtenissen of op een verslag ervan of op een film erover, wat mij betreft is dit een boeiende en bij tijden ook wel spannende film met een plot waarvan ik me nog steeds afvraag hoe het heeft kunnen werken – je zou toch zeggen dat de Duitse spionagedienst deze truc onmiddellijk zou hebben doorzien, maar kennelijk waren zij te goedgelovig en/of de Engelsen te handig. Goed spel van de hele cast, waarbij het hielp dat de spanningen tussen beide initiatiefnemers steeds hoger begonnen op te lopen, hoewel het dan weer jammer is dat dat werd veroorzaakt door zoiets prozaïsch als rivaliteit om een vrouw – zelfs als dat op de werkelijkheid is gebaseerd komt het een beetje goedkoop over.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Even als tussendoortje waar mij al bekend was dat de film niet heel goed beoordeeld word maar ja, oorlog is oorlog en nieuwsgierig ben ik dan toch wel vooral vanwege de cast en het verhaal.

Van meet af aan is duidelijk dat dit een remake is van, of in ieder geval het zelfde verhaal, als 'The Man Who Never Was' uit '56 die ook het verhaal rond de desinformatie rond de landing op Sicilië vertelt en daarmee een waar gebeurde operatie betreft. En waar The Man Who Never Was een meer dan acceptabele film betreft is dat in het geval van Operation Mincemeat niet veel anders. Het wordt natuurlijk allemaal op zijn Brits met het nodige aan humor gebracht, daarnaast is er een prima cast bij elkaar gebracht met Firth, MacFayden, MacDonald en Jason Isaacs en maakt de film een goede indruk met het tijdsbeeld, de design en kleurenfilters.

De film toont daarna een uitermate gedetailleerd beeld van het plan, de vorming, de details en de daarop volgende uitvoering. En ik vind dit toch buitengewoon interessant om te zien, al die kleine dingetjes waarop gelet wordt maar ook de zorgvuldig uitgedachte strategie wie het aan de overkant in handen moet krijgen en hoe men kan controleren of dingen geopend en gelezen zijn. En nu had Operation Mincemeat vooraf geen enkele verrassing voor mij want ik wist de afloop al door The Man Who Never Was en de research die ik gedurende en na die film deed. Toch verveelt het geheel mij niet een moment en vind ik Operation Mincemeat toch een meer dan behoorlijke film.

Zijn er dan geen minpunten? Mwoah... spannend wordt het nooit ondanks het hoge spel dat gespeeld wordt en de grote belangen, dan zijn er toch wel wat elementen in geslopen die niet helemaal kloppen zoals de aanwezigheid van Jean die toch in werkelijkheid een rol in de marge had noch dat er iets speelde met Montague. Dan vind ik het erg raar dat er zo hard met dat busje gereden moet worden naar de 'drop of point' waar de onderzeeër ligt te wachten, want stel dat ze een ongeluk onderweg krijgen dan is alles naar de kloten en is alles voor niets geweest. Maar goed, mij stoort dat verder niet zo en ik heb me prima vermaakt met deze film die ik best wel oké vond. Heel goed snappen waarom de cijfers zo laag zijn snap ik dan ook niet.

avatar van AngelicV

AngelicV

Goede vormgegeven film over de grootste misleiding van de top van het nazi regime met betrekking tot de geallieerde inval in Zuid-Europa. Firth, Mcfayen, MacDonald en Wilton geven realistisch spel gekoppeld aan het toenmalig tijdsbeeld. De lagen en onderlinge verhoudingen tussen de verschillende afdelingen en krijgsmachtonderdelen worden dun aangetipt op de Engelse manier. Leerzaam en makkelijk wegkijkend. The man who never was, film 1956 er achteraan kijken.

avatar van james_cameron

Saaie bedoening, dit waargebeurde verhaal over een plan van de geallieerden om in 1943 het bezette Europa van de wurggreep van Hitler te bevrijden. De indrukwekkende cast bakt er weinig van, al is het voornamelijk de schuld van het matte script en de futloze regie dat de film nergens tot leven komt. En dan ook nog die halfbakken romance... zzzzzzz.