Genre: Thriller / Drama
Gesproken taal: Engels en Duits
Bekijk via Netflix
Plot The Guilty
"Listen carefully."
De gedegradeerde politieagent Joe werkt momenteel bij de alarmcentrale. Hij ontvangt een noodtelefoontje van een vrouw die ontvoerd wordt. Tijdens de oproep ontdekt Joe dat niets is wat het lijkt en dat hij de waarheid onder ogen moet zien.
Joe Baylor
Sgt. Bill Miller (stemrol)
Emily Lighton (stemrol)
Henry Fisher (stemrol)
Sgt. Denise Wade
Matthew Fontenot (stemrol)
Rick (stemrol)
CHP Dispatcher (stemrol)
Tim Gerachi
Manny
Ah ja, natuurlijk, hoe kon het ook uitblijven...: Amerikaanse remake van Den Skyldige (2018)
Flitskikker
Den Skyldige was erg verfrissend. Een ingetogen film op één locatie die toch uitstekend spanning wist op te bouwen en vast te houden.
Nu dan een wannabe-bombastische Amerikaanse remake op Netnix (die ondertiteling in de trailer alleen al... wat een treurnis). Dat kan alleen maar tegenvallen.
mcdaktari
Ik wou al zeggen ja, waar ken ik dit van? Heb deze precies dezelfde film onlangs gezien. Tot ik erachter kwam dat het weer eens om een remake gaat. Wat ik van de trailer zag hebben ze vrijwel exact de film gekopieerd, dus om deze dan nog eens te kijken hoeft voor mij dan niet zo zeer. De Deense versie vond ik wel redelijk, dus laat ik het daar maar bij houden, want dat was destijds ook met "Låt den Rätte Komma In", waar ze zo nodig een Amerikaanse remake van moesten maken, die ook vrijwel gekopieerd was van de Zweedse. Bij die film vond ik het origineel beter dus dat zal bij The Guilty niet veel anders zijn.
max cady
Prachtig acteerwerk van Gyllenhaal maar daar blijft het dan ook bij. Ik vond het origineel al tegenvallen dus deze is daardoor voor mij helemaal overbodig. Jammer.
killyou007
Meesterwerk..ik zat op puntje van me stoel.
Top hoe hij inleeft en acteert.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Jake Gyllenhaal speelt de agent Joe Baylor die in verband met een rechtszaak zijn tijd uitzit bij de alarmcentrale 911. Aan het eind van zijn dienst krijgt hij een belletje die zijn shiift compleet overneemt. Het is duidelijk dat Joe issues heeft en dat er iets boven zijn hoofd hangt, wat duidelijk wordt in de loop van het verhaal. Het verhaal lijkt om een ontvoering te gaan. Alles speelt zich af op de 911 afdeling waarin we Jake Gyllenhaal’s karakter voor zeker 90% als enige in beeld hebben. Andere belangrijke karakters horen we alleen zoals Riley Keough die de stem van Emily Lighton doet en Peter Sarsgaard als Henry Fisher. Wat ik erg knap vond aan deze versie is dat deze mijn aandacht wel goed wist vast te houden. Jake Gyllenhaal zet hier een knap staaltje acteer werk neer. Verwacht geen knallende acties, het knal werk zit duidelijk in de dialogen en Joe’s issues. Met natuurlijk een mooie twist in het verhaal, die je zal verrassen als het originele verhaal niet gezien hebt. Aanrader? Absoluut.
mrklm
Remake van de gelijknamige Deense thriller (ook bekend als Den Skyldige) over een politie-agent [Jake Gyllenhaal] ie met enige tegenzin dienst doet als telefonist bij een alarmcentrale en zich emotioneel laat meeslepen wanneer een wanhopige vrouw [stem van Riley Kough] de indruk wekt dat ze ontvoerd is. Net als het origineel volgen we de gebeurtenissen uitsluitend vanuit het geleidelijk veranderende perspectief van de agent en Gyllenhaal levert prima werk af. Maar Fuqua’s keuze voor een meer moderne set (met doorzichtige glazen wanden) betekent dat het claustrofobische element van het origineel hier ontbreekt.
Suteruni
Net gekeken op Netflix. Ik vond het een hele goede en spannende thriller. Okay het is een remake maar ik kijk nooit die scandinavische films en series, ik versta er niets van. Dus dan moet je een hoop lezen.....Briljant gespeeld door Jake Gyllenhaal, absoluut een aanrader!
Aardige film over een agent die vanwege een incident een dienst moet draaien op de alarmcentrale. Een onnodige remake van de gelijknamige Deense film, die vanwege de opzet ongetwijfeld makkelijk te produceren is geweest met de geldende corona-maatregelen. Opnieuw komt het hoofdpersonage niet overal even geloofwaardig over, maar Jake Gyllenhaal weet de aandacht redelijk goed vast te houden in deze one-man-show.
Master Blaster
Jake Gyllenhaal speelt goed maar het origineel is beter.
UmbraVitae
De Deense versie heb ik nog niet gezien, maar deze deed me denken aan nog andere film, waar de naam me ontglipt, mr ook in zo'n alarmcentrale, denk met een zwarte dame. Soit, film is zeker niet slecht, maar zag het al van ver aankomen en hierdoor vond ik hem minder spannend.
princesspeach
Niet slecht. Kende het verhaaltje al dus het was niets nieuws. Maar wat een overdreven agressief gedrag en niemand die hem wegstuurt
eldorado
Ik vind de Deense versie beter. Den Skyldige (Film, 2018) - MovieMeter.nl
Fisico
Halle Berry in The Call (Film, 2013)?
The main man!!
Wat was er spannend aan dan,?
Was alleen maar oeverloos gesprekken, echt een film die 1 uur te lang duurde.
Acteerwerk was goed, maar er zat totaal geen vaart in de film.
The main man!!
Wat een ongelooflijke slaapverwekkende film was dat, er gebeurde helemaal niks in.
Was constant in dezelfde ruimte gefilmd, echt een low budgetfilm van 100.000 dollar maximaal.
Ongelooflijke baggerfilm.
Slechtste film ooit van Jake Gijllenhaal.
1,5 ster voor het goede acteerwerk van onze vriend Jake Gijllenhaal.
mrkos
Prima film met een hele sterke Jake Gyllenhaal.
Snap niet dat mensen dit slaapverwekkend vinden. Oke, er zitten wat ''rustiger'' momenten in, maar de film was meeslepend genoeg om het boeiend te houden. Hier en daar ineens een twist in het verhaal die ik zelf niet had verwacht (ik heb de Deense versie nog nooit gezien). En Joe die met zichzelf in de knoop zit, omdat hij een 19 jarig jongen heeft vermoord. Uiteindelijk kiest hij eieren voor zijn geld, want tja de guilt weegt zwaarder.
Niet Jake zijn beste film, maar zeker wel een voldoende waard. 3 sterren.
Hoggiebro
Aardig werkje, niet echt vervelend, maar daar is dan ook alles mee gezegd, en weer door......
lang pee
Ik las ergens bij een recensie, sterke overacting van Gyllenhaal, ik ben het hier volkomen mee eens. Dit is echt een zwak aftreksel van de originele film, die ik best ok vond, maar er zijn toch veel betere Scandinavische films, en deze remake is ongelooflijk zwak. Overbodig en zeker niet de moeite van mijn tijd!!!
ShortyXL
Deze film ga ik voorlopig niet kijken. Afgelopen week heb ik de Deense film Den Skyldige (Film, 2018) zitten kijken. Dit vond ik (onverwacht) een erg goede film. De kans is groot dat ik deze film minder ga vinden.
johan_sb2
Jake maakt het tot een aardige film. Verder niet beter of minder dan de Deense versie.
gigabyte
Ongelooflijke baggerfilm.
Slechtste film ooit van Jake Gijllenhaal.
1,5 ster voor het goede acteerwerk van onze vriend Jake Gijllenhaal.
Fisico
Een remake van de Deense film die nog niet zo heel lang geleden in de zalen uitkwam. Zo heel af en toe is de remake beter dan het origineel. Denk maar aan Brødre (Film, 2004) versus Brothers (Film, 2009), eveneens met Jake Gyllenhaal overigens. Maar hier had ik zeker niet die indruk.
Niet dat het slecht was, zeker niet, maar ik werd toch minder gegrepen door de gebeurtenissen. Het verliep voor mij wat steriel en kunstmatig. Gyllenhaal deed het ook niet slecht, maar zag hem in andere rollen toch overtuigender voor de pinnen komen.
Allemaal erg degelijk, maar ik miste iets dat deze boven de middelmaat zou trekken. Spanning en setting zeker OK.
Svenniboyke
Niet zo geweldig dit.
Een vergelijkbare film “the call” is veel beter en spannender.
Het was me allemaal wat te saai.

Deze Netflix Originals zijn nog voor het einde van oktober te bekijken

Netflix deelt trailer van nieuwe thriller 'The Guilty' met Jake Gyllenhaal

Netflix deelt releasedata van langverwachte titels die dit jaar nog verschijnen

Dune: Part One

Last Breath
Documentaire, 2019

Utøya 22. Juli
Drama / Thriller, 2018
remakepsychologische thrillerpolitie agentpolice stationcellular phone trace phone callemergencynervous one locationabductionbitter cop wildfiredesk workalarm dispatchone actor movie911 operatorsuspense thrilleradapted from a film intense