• 9.216.598 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Richard da Costa en Alex Parkinson

Met onder meer: Duncan Allcock, Kjetil Ove Alvestad en Stuart Anderson

Plot Last Breath

"One man's impossible fight for survival."

Een beroepsduiker zit vast op de bodem van de oceaan. Hij heeft slechts een beperkte zuurstofvoorraad en weinig kans op tijdige hulp. Hij is dus op zichzelf aangewezen en probeert zichzelf te redden. Slaagt hij erin te overleven?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Zichzelf - Bellman

Zichzelf - Chief Engineer

Zichzelf - Life Support Supervisor

Zichzelf - Dynamic Positioning Officer

Zichzelf - DPO

Zichzelf - Dive Supervisor

avatar van dennismiddelhar

dennismiddelhar

spannend tot de laatste minuut

avatar van princesspeach

princesspeach

Prachtige docu om te zien.... ook fijn dat er ‘ echte ‘ beelden werden gebruikt.

Ik bleef in spanning zitten. Deze docu zal ik niet snel meer vergeten. Aanrader!

avatar van swiper

swiper

"Adembenemend", idd. een aanrader !

avatar van scorsese

Uitstekende documentaire over een duiker die door een ongeluk op de bodem van de Noordzee vast komt te zitten. Deels gereconstrueerd en deels de authentieke beelden (wat het uiteraard des te indrukwekkender maakt). Het eerste gedeelte is ook interessant om te zien wat voor bijzonder werk deze duikers doen.

avatar van burhmahn

burhmahn

Idd adembenemend goed!!

avatar van Jane123

Jane123

Hele spannende film. Van begin tot eind. Absoluut een aanrader om te kijken.

avatar van pmaj663399

pmaj663399

Wat een ongelooflijk verhaal, spannend tot de laatste minuut..

avatar van Jake the muss

Jake the muss

Tja.....gewoon schitterend dit......5*

avatar van Doom4

Doom4

Tja inderdaad erg spannende film, toch miste ik wel iets.

avatar van Arri

Arri

Zo dit is een indrukwekkende docu zeg. Lange tijd niet zo'n spanning doorstaan bij het kijken van een documentaire.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima documentaire, maar achter de krachttermen van de poster en veel reviews sta ik niet echt. Zo spannend en indrukwekkend was het nou ook weer niet. Daar is het gegeven denk ik toch te simpel voor.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima documentaire over een duikongeluk met een verrassende afloop.
Kijken maar !!

avatar van james_cameron

Spannend opgebouwde documentaire, duidelijk gemodelleerd naar het sublieme Touching The Void. Dat betekent ook hier dus een combinatie van interviews, echte beelden en nagespeelde scenes, met indrukwekkend en zeer meeslepend resultaat. Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal is dynamisch in beeld gebracht, met veel ijzingwekkende en aangrijpende momenten.

avatar van missl

missl

Wat een verhaal en wat een docu. Ben er gewoon stil van. Met echte beelden en nagespeelde beelden. Heel aangrijpend.

avatar van Centapidehuman

Centapidehuman

Mega spannend, kijken die hap!

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Spannende en interessante documentaire over professionele duikers. Duiken is wel degelijk een gevaarlijk beroep waarbij niets mag fout gaan. Erg isolerend en claustrofobisch ook. Een beroep waar je blindelings moet vertrouwen op je collega's.

Komt allemaal prima naar voren hier. Goed gedaan, informatief ook. De combi met gereconstrueerde en authentieke beelden werkt goed. Prima montage.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Uiteindelijk sterven we allemaal alleen. Voor mij is 'Last Breath' (2019) zo beklemmend omdat het via een extreme situatie (een duiker op de bodem van de Noordzee heeft nog vijf minuten zuurstof) raakt aan dat basisgevoel van plotseling je eigen sterfelijkheid onder ogen komen. Aan de ene kant bovenmenselijke pogingen van de rest van de crew om hun losgeslagen schip onder controle te krijgen en überhaupt de duiker te vinden, terwijl Chris Lemons zelf wegzakt in het niets. 'Last Breath' (2019) werkt zo goed omdat het archiefmateriaal combineert met extra sfeershots, maar zonder dat deze reconstructies als een breuk voelen. Door deze filmische opzet houdt 'Last Breath' (2019) continu spanning vast als een solide geheel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Kennelijk wordt hier een fictiefilm van gemaakt: https://m.youtube.com/watch?v=nE6WebpaTms

avatar van stormfox

stormfox

Deze film wil ik per se in de bioscoop zien

avatar van scorsese

stormfox schreef:

Deze film wil ik per se in de bioscoop zien

ik vermoed dat je deze film bedoelt. Dit is namelijk de documentaire.