• 9.374.004 stemmen

Met onder meer: Chuck Norris, David Carradine en Barbara Carrera

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 16 juni 1983

Plot Lone Wolf McQuade

"The 'Mad Dog' Criminal... The 'Lone Wolf' Lawman... The Ultimate Showdown."

McQuade is een keiharde Texas Ranger. Op zijn eigen manier staat hij in voor handhaving van orde en wet. Hij wordt daarvoor scheef bekeken door zijn chef die hem een stagiaire laat opleiden. Wanneer een konvooi legerauto's geladen met wapens gestolen wordt, gooien McQuade en zijn hulpje Kayo zich op de zaak. Ze worden uiteindelijk door de gangster gegrepen...

avatar van thunderball

thunderball

Aardige Norrisfilm, waarschijnlijk zijn beste gezien de prut die later is gaan maken voor Cannon.

Ook de andere rollen zijn goed ingevuld.

Carradine als schurk is goed, hoewel ik niet echt het idee heb dat hij in het echt ook maar een kans tegen Norris zou maken. ok hij heeft natuurlijk de hele faam nog van zijn hitserie Kung Fu, maar ook dat kwam altijd over als pseudo martial arts.

De muziek is erg goed, heb hem zelfs destijds op LP aangeschaft, maar past feitelijk niet echt bij het gebodene, want ook hier voor geld weer eens een keer: de muziek is mijlen beter dan de film.

Toch 3,5 ster.

avatar van Theunissen

1 van de betere films van Chuck Norris. En dat komt niet door hem maar omdat David Carradine en Barbara Carrera (dat vond ik vroeger een lekker ding) erin mee spelen.

Het verhaal is vrij simpel maar niet echt slecht (ook niet echt goed trouwens).

Ze draaien hem nu nog soms op MGM.

avatar van Zinema

Gemiddeld actiefilmpje met Norris dat ditmaal een beetje wordt opgeleukt door de schmierende Carradine. Het heeft wederom allemaal weinig om het lijf maar destijds was Norris nogal cool. Helaas heeft ook de tand des tijds deze bijna geheel opgevreten en blijkt jeugdsentiment soms maar beter diep in het verleden begraven. Niet de slechtste uit Norris' lange carriere. Op het obscure Silent Rage en het meesterlijke Way Of The Dragon na heeft Norris helaas weinig soeps gemaakt. Zelfs het succesvolle Delta Force valt bij herzien nogal tegen. Norris moest het nu eenmaal meer van zijn knokken dan van zijn acteren hebben. Iets dat in deze film ook maar ten dele slaagt.

avatar van Lennert

Lennert

Hey, Djelle heeft gelijk, Chuck Norris zet in Invasion USA het archetype held neer wat we in onze post-moderne tijd toch echt zijn kwijtgeraakt. Ook hier is de beste man een onverslaanbare, norse, maar met het hart op de juiste plaats zittende, figuur wat met dezelfde gezichtsuitdrukking iedereen kapotschiet/slaat/schopt, helemaal als ze aan zijn hond zitten.

De film heeft een goeie combinatie van gunfights, karateschoppen en stevige vuistgevechten met als hoogtepunt het duel tussen Chuck Norris en David Carradine. Goed, het acteerwerk is zoals gebruikelijk matig en de film duurt eigenlijk net iets te lang, maar genoten heb ik zeker.

Oh ja, de soundtrack is uitstekend.

avatar van stephan73

stephan73

Chuck Norris is gewoon tof. Een echte stoere man.

Dat hij succesvol was in de jaren '80 was niet vreemd, want helden die vochten tegen alles waar de regering Reagan tegen was, konden rekeken op veel steun.

Het leuke aan Chuck is dat hij, op een lekkere lompe hardhandige manier, de vijand uitschakeld met een mengeling van wapens en kung fu.

Lone Wolf McQuade is zeker niet één van zijn beste films, maar de heerlijke sfeer (en de erg op Morricone lijkende muziek) zorgen voor een nostalgische kijkbeurt.

avatar van 606

Chuck als dirty harry doet het erg goed.

Zelfde Quote als Dirty harry (ik werk altijd alleen).

Goede actie en gevechten.

Verhaal is leuk en er wordt goed opgebouwd naar het einde toe.

3,5 ster

avatar van scorsese

Goeie actiefilm waarin een Texas Ranger op zijn manier de orde probeert te handhaven. De film heeft qua stijl en sfeer en vooral ook muziek veel weg van de spaghetti-westerns. Het verhaal van de politie tegenover de slechterikken stelt niet veel voor, maar toch is het geheel onderhoudend. Dit komt uiteraard ook door de ouderwetse actie-scenes waarbij het eindgevecht tussen Chuck Norris en David Carradine zeker de moeite waard is. En ook Chuck Norris is vermakelijk in de titelrol.

avatar van Film Pegasus

Norris was zo'n actieheld die ik leerde kennen door de cultverheerlijking zonder ook maar enige film van hem gezien te hebben. Mijn eerste film met Norris was The Expendables 2. Tijd dus om materiaal van hem te zoek en dan kwam ik al snel uit op deze Lone Wolf McQuade, toch schijnbaar een bekende titel in z'n repertoire.

Verder nog enkele bekende namen als David Carradine en Barbara Carrera. Al herinner ik me Carradine buiten Kill Bill enkel van films als Boxcar Bertha en Children of the corn V.

L.Q. Jones (Dakota) heeft van allemaal nog de beste films op z'n palmares (Casino, Hang 'em high, Pat Garrett & Billy The Kid, Mask of Zorro). Dana Kimmell had ik al gezien in Friday the 13th III. Ook opvallend is natuurlijk Barbara Carrera die in ditzelfde jaar ook Bondgirl was in Never say never again. Waar ze duidelijk beter was in 'mooi zijn' dan echt acteren.

Zo'n film kan toch niet veel verkeerd doen zou je denken. De goeie ouwe films met acteurs uit de Expendables zijn niet altijd topfilms, maar entertainen zeker. Wat knokken, een knappe hulpeloze griet, hier en daar een oneliner... Meer moet dat soms niet zijn. Maar deze Lone Wolf McQuade ontbreekt toch aan chemie en Norris moet echt onderdoen voor andere actieheldacteurs. Deze film zit meer in de sfeer van The A-Team of McGuyver, maar zonder de humor. Ironisch genoeg is de enige verschijning van Norris die tot nu toe indruk maakte die van The Expendables 2, vooral door het effect dat het team zoveel ontzag voor hem heeft.

Geen topfilm dus, hier en daar nog wel wat leuke actie en ik hield wel van de muziek. Al had ik sterk de indruk dat er veel van geript werd bij andere filmscores. Hopelijk kom ik nog een betere Norris-film tegen, deze liet me alvast in de steek.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik ben het redelijk eens met vorig commentaar. Dit is een meer dan behoorlijke film met Chuck Norris. Merk de spaghetti western sfeer op, vooral in de introscène met die veedieven. Die muziek, zoom op Norris... dat is op en top Leone. Lone Wolf McQuade is een western in een modern jasje, waarin de Texas Rangers de cowboys zijn. Met Carradine heeft den Chuck dan wel een waardige tegenstander tegenover zich. Veel stoerdoenerij naar goede gewoonte maar de twee sidekicks van McQuade werden goed ingebracht en houden het tot het einde vol. . Jawel, dit was een goeie. Men had beter hier sequels gemaakt in plaats van het overroepen Missing in Action.