• 9.373.574 stemmen

Met onder meer: Chuck Norris, David Carradine en Barbara Carrera

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 16 juni 1983

Plot Lone Wolf McQuade

"The 'Mad Dog' Criminal... The 'Lone Wolf' Lawman... The Ultimate Showdown."

McQuade is een keiharde Texas Ranger. Op zijn eigen manier staat hij in voor handhaving van orde en wet. Hij wordt daarvoor scheef bekeken door zijn chef die hem een stagiaire laat opleiden. Wanneer een konvooi legerauto's geladen met wapens gestolen wordt, gooien McQuade en zijn hulpje Kayo zich op de zaak. Ze worden uiteindelijk door de gangster gegrepen...

avatar van sk8ter1

sk8ter1

mooie muziek en mooie actie scenes

avatar van Redlop

Redlop

Prachtige foute poster.

avatar van Waku

Waku

Twee marterial arts sterren in een film.

Norris en Carradine.

Norris verschijnt zeker 2 keer per jaar in een nieuwe

actieknaller.

De tv serie Walker(ook met Norris) is eigenlijk een beetje onstaan naar aanleiding van deze rol, Norris als texas ranger. Al is de serie pas ongeveer 15 jaar later van start gegaan.

Lekkere actiefilm.

3,5

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Vroeger een geweldige aktiefilm, nu een beetje gedatteerd maar wel leuk om nog eens te zien.

avatar van neo

neo

Middelmatige Norris vehicle. Als je de muziek van Francesco De Masi lijkt het alsof hij dacht in een kwaliteitsfilm van Leone betrokken te zijn. Zie ook mijn commentaar hier: http://www.musicmeter.nl/album/16587/info/0#1

avatar van Wouter

De Masi deed zelf toch ook vele spaghetti westerns?

avatar van neo

neo

Daar ben ik mij van bewust. Wat ik ken van De Masi klonk echter nooit helemaal zoals dit.

avatar van film88888

film88888

een redelijke actie film met wel leuke actie scenes in de film. voor de rest gewoon. ik geef hem een 3,0

avatar van gianni34

gianni34

mooie film goed verhaal erin en mooie vecht scenes ik geef hem een 4

avatar van berovci

berovci

heeft iemand deel 2 van deze film al es gezien?

avatar van finalman

finalman

berovci schreef:

heeft iemand deel 2 van deze film al es gezien?

deel 2? Bestaat niet eens?

avatar van thunderball

thunderball

Aardige Norrisfilm, waarschijnlijk zijn beste gezien de prut die later is gaan maken voor Cannon.

Ook de andere rollen zijn goed ingevuld.

Carradine als schurk is goed, hoewel ik niet echt het idee heb dat hij in het echt ook maar een kans tegen Norris zou maken. ok hij heeft natuurlijk de hele faam nog van zijn hitserie Kung Fu, maar ook dat kwam altijd over als pseudo martial arts.

De muziek is erg goed, heb hem zelfs destijds op LP aangeschaft, maar past feitelijk niet echt bij het gebodene, want ook hier voor geld weer eens een keer: de muziek is mijlen beter dan de film.

Toch 3,5 ster.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

wel degelijke film goeie actie

avatar van mikey

mikey

Verreweg de beste film van die man. Komt misschien komt dat ook door de regisseur die dit soort films wel begrijpt. De personages zijn cool en die man speelt gewoon een hele aardige rol. Ik vind het ook grappig dat hij een rare relatie kreeg met Barbara C.

Ramon K

Jeugdsentiment was dit..... Nu herzien: erg slechte film. Te veel personages, idioot plot en een hoop cliche-actie. En te veel wraakmotieven: vriendje van dochter wordt gedood, dochter wordt in ravijn gekieperd, beste vriend wordt vermoord, hond wordt vermoord, dochter wordt ontvoerd, vriendin wordt vermoord. Totaal onzinning! En dan stort Chuck enkel in wanneer zijn hond wordt neergeschoten!? Raar gevoelsleven heeft die Norris.

Chuck Norris komt thuis en treft zijn nieuwe vriendin daar aan. Ze maakt schoon en heeft al zijn bier in de vuilnisbak gepleurd. Chuck wordt boos. Hij maakt zelf wel uit of ie bier drinkt of niet!

Heel even kwam dat 'Chuck is een echte vent en retecool'-gevoel terug...., maar...

Vriendin begint te huilen. Chuck biedt zijn excuses aan (waarom?) en flikkert zijn eigen bier bij de vuilnis. Wat een watje die Chuck! Wat is dit voor film!?

De muziek is trouwens erg goed. Doet aan Morricone denken. Doet aan een spaghettiwestern denken, maar 't is hier helaas totaal niet op zijn plaats. 1*

Ramon K schreef:

. Tja, vragen om problemen natuurlijk, dit soort jeugdsentiment herzien. .

Ramon K

Weer een illusie aan duigen ja!

avatar van Theunissen

1 van de betere films van Chuck Norris. En dat komt niet door hem maar omdat David Carradine en Barbara Carrera (dat vond ik vroeger een lekker ding) erin mee spelen.

Het verhaal is vrij simpel maar niet echt slecht (ook niet echt goed trouwens).

Ze draaien hem nu nog soms op MGM.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zo fout dat ie toch het kijken waard is. Schitterende scènes zoals Chuck die met een enkele zwiep met zijn uzi acht gasten omver maait die op verschillende hoogtes staan en natuurlijk zijn supercharged truck gewoon de grond uitrijdt. Ook de romance tussen Chuck en Carrera is briljant want het is misschien wel de vreemdste romance in de hele filmgeschiedenis. Tja, en dan te bedenken dat dit toch een van de betere Chuck Norris films is.

avatar van Zinema

Gemiddeld actiefilmpje met Norris dat ditmaal een beetje wordt opgeleukt door de schmierende Carradine. Het heeft wederom allemaal weinig om het lijf maar destijds was Norris nogal cool. Helaas heeft ook de tand des tijds deze bijna geheel opgevreten en blijkt jeugdsentiment soms maar beter diep in het verleden begraven. Niet de slechtste uit Norris' lange carriere. Op het obscure Silent Rage en het meesterlijke Way Of The Dragon na heeft Norris helaas weinig soeps gemaakt. Zelfs het succesvolle Delta Force valt bij herzien nogal tegen. Norris moest het nu eenmaal meer van zijn knokken dan van zijn acteren hebben. Iets dat in deze film ook maar ten dele slaagt.

avatar van djelle

djelle

Zinema schreef:

Op het obscure Silent Rage en het meesterlijke Way Of The Dragon na heeft Norris' helaas weinig soeps gemaakt.

Je vergeet het meesterlijke Invasion Usa.

djelle schreef:

Je vergeet het meesterlijke Invasion Usa.

avatar van Lennert

Lennert

Hey, Djelle heeft gelijk, Chuck Norris zet in Invasion USA het archetype held neer wat we in onze post-moderne tijd toch echt zijn kwijtgeraakt. Ook hier is de beste man een onverslaanbare, norse, maar met het hart op de juiste plaats zittende, figuur wat met dezelfde gezichtsuitdrukking iedereen kapotschiet/slaat/schopt, helemaal als ze aan zijn hond zitten.

De film heeft een goeie combinatie van gunfights, karateschoppen en stevige vuistgevechten met als hoogtepunt het duel tussen Chuck Norris en David Carradine. Goed, het acteerwerk is zoals gebruikelijk matig en de film duurt eigenlijk net iets te lang, maar genoten heb ik zeker.

Oh ja, de soundtrack is uitstekend.

avatar van Zinema

Binnenkort maar eens herzien, heb hem namelijk op VHS gekocht laatst Blijft een stukje jeugdsentiment.

avatar van stephan73

stephan73

Chuck Norris is gewoon tof. Een echte stoere man.

Dat hij succesvol was in de jaren '80 was niet vreemd, want helden die vochten tegen alles waar de regering Reagan tegen was, konden rekeken op veel steun.

Het leuke aan Chuck is dat hij, op een lekkere lompe hardhandige manier, de vijand uitschakeld met een mengeling van wapens en kung fu.

Lone Wolf McQuade is zeker niet één van zijn beste films, maar de heerlijke sfeer (en de erg op Morricone lijkende muziek) zorgen voor een nostalgische kijkbeurt.

avatar van 606

Chuck als dirty harry doet het erg goed.

Zelfde Quote als Dirty harry (ik werk altijd alleen).

Goede actie en gevechten.

Verhaal is leuk en er wordt goed opgebouwd naar het einde toe.

3,5 ster

avatar van erwku

erwku

ik moest vandaag nog aan deze film denken, blijft geweldig,..

maar vooral die music, echt epic!

avatar van martial art fan

martial art fan

Zo komen we dus tot de 3de beste Westerse of Amerikaanse Martial Art-Actiefilm Lone Wolf Mcquad.

Zonder twijfel is Lone Wolf Mcquad de absolute topfilm van Chuck Norris. Met Chuck op z'n best natuurlijk.

Waarom vind ik de film nu zo goed, zie hier mijn bespreking:

- In de eerste plaats heeft de film een uitstekende cast met toch wel een paar goede acteurs. In de eerste plaats natuurlijk Chuck Norris, Barbara Carrera en de machtige tegenstander David Carradine.

- Het verhaal is ook goed onderhouden en zeker niet een van de minste van zijn films.

- De soundtrack en het geluid van de film is dan natuurlijk wel op en top en prachtig om te horen, echt magnifiek en heel passend.

- Dan komen we aan aan het belangrijkste aspect aan de film, zoals altijd dus de gevechten: De gevechten en de actie is natuurlijk hetgeen wat Lone Wolf Mcquad zo goed maakt. Er is heel veel actie in verwerkt en het eerste uur is er bijna non stop actie, bovendien is deze actie goed in beeld gebracht en zien we dus niet meer zo'n klunzig camera werk zoals in zijn iets oudere films.

Dan gaan we dus over naar de eerste actiescène in de film en die is al in het begin. Hier laat Chuck direct merken dat hij in topvorm is in de film en maakt hij een harde en stoere indruk na. De actiescène is ook zeer gevarieerd omdat hij gebruik maakt van een sniper, een uzi (soort machine geweer) en natuurlijk zijn krachtige karate trappen en punches. Hij verslaat in de scène alleen al 14 badguy's, de scène is dus tamelijk lang en echt heel mooi om te zien.

De 2de scène waar ik even wil bij stilstaan is het gevecht bij de paarden manege. Daar verslaat Chuck ook weer eens 5 badguy's op een erg vermakelijke manier.

Tussendoor telt de film een aantal kleine actiescènes om verveling tegen te gaan en dit is erg goed.

Dan komen we aan de 3de scène waar ik wil bij stilstaan en dat is wanneer Chuck opzoek gaat naar Snow (hij is een persoon die alle vuile zaakjes weet van de stad). Hier gaat er een schiet, gevecht en achtervolgingsscène aan te pas en deze scène is dus ook leuk om te zien. Hier schakelt Chuck 4 badguy's uit.

Dan komen we aan de scène waar Chuck een paar man uitschakelt op een werf waar de wapenhandel enzo doorgaat. Hier schiet hij de merendeels van de badguy's gewoon dood (een beetje jammer) maar oké.

En dan komen we natuurlijk aan de eindscène waar de nodige schietscène's, explosies en natuurlijk het befaamde eindgevecht aan te pas komen. Het eindgevecht tussen Chuck en David is natuurlijk het hoogtepunt van de film en is dus zeer mooi om te zien. Het bevat erg veel roundhouse kicks, punches en worpen en is dus een lust voor de liefhebber.

- Dan wil ik nog zeggen dat er in de film een paar leuke bijrollen worden gespeeld door onder andere L.Q. Jones (Dakota) en Robert Beltran (kayo). Zij zorgen onder andere voor de nodige hoeveelheid humor in de film en maken de film dus ook beter.

- Als laatste en niet te vergeten puntje wil ik ook nog een keer erop duiden dat de film een paar zalige One-Liners bevat en dit is dus ook echt de max. Zie hier de beste:

1) Rawley Wilkes: The boys are just having a little fun.

J.J. McQuade: You wanna join the fun?

2) [McQuade is pointing a gun at Kayo]

J.J. McQuade: What are you doing here?

Kayo: I came to wake you up. I'm your new partner remember?

[McQuade uncocks the gun]

J.J. McQuade: Kid get out of here. And forget that partner crap.

Kayo: But Captain Tyler said...

[McQuade cuts him off by shooting at the ceiling]

J.J. McQuade: Tell Tyler to shove it.

3) Molly: I didn't know you took days off.

J.J. McQuade: Hi Molly.

Molly: Where have you been stranger?

J.J. McQuade: I've been real busy.

Molly: Oh boy, same old trouble huh?

J.J. McQuade: My kind of trouble doesn't take vacations.

3) Rawley Wilkes: I understand you're very good with your hands and feet.

- Tot besluit kunnen we zeggen dat Lone Wolf Mcquad een must see is voor elke Chuck Norris en actiefan. Goed voor mij voor 9/10. Chapeau

Ramon K

Ik heb de film onlangs opgehoogd naar 2,0* omdat de schitterende soundtrack blijft hangen en er toch hopen jeugsentiment aan de film blijven kleven...

En ik vind bovenstaande review best leuk om te lezen... maaruh, over die actiescenes:

Die zijn toch weinig opwindend? Op zijn hoogst (aller-allerhoogst) matig. Choreografie is nogal ruk, weinig afwisseling en vrij slecht in beeld gebracht eigenlijk.

avatar van Zinema

Maar ja Ramon K, er bestaan nu eenmaal geen ècht goede films met The Chuckmeister. Ook al is dit een van zijn betere.

Gevechtskundig (als dit woord al bestaat) gezien is alleen die van Golden Harvest aantrekkelijk. En dan doel ik uiteraard niet op Slaughter in San Francisco.

Maar wanneer je jeugdsentiment of andere vertroebelaars (al weer zo'n gek woord) toestaat, is dit zeker niet slecht. Hoe matig die gevechten dan ook zijn.

Chuck kletst wel erg smerig voor zijn doen en ook KungFu David kijkt erg vuil.

Verdomme. Fuck die VHS, ik wil dit gewoon op BluRay.

@ Martial Art fan: wat is die nummer 1 potjandorie? Toch op zijn minst Gymkata o.i.d...