• 9.378.629 stemmen

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Fantasy / Actie | 132 minuten

Genre: Fantasy / Actie

Geregisseerd door: Destin Daniel Cretton

Met onder meer: Simu Liu, Awkwafina en Zhang Meng'er

Gesproken taal: Spaans, Engels en Mandarijn

Releasedatum: 1 september 2021

Plot Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

"You can't outrun your destiny."

Shang-Chi is een meester in martial-arts, en is daarin vrijwel ongeëvenaard. Shang-Chi kent een verleden die hij achter zich heeft gelaten, maar wordt hiermee opnieuw geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt. Tevens krijgt Shang-Chi te maken met een dreiging die zich achter de naam "Mandarin" schuilt.

Shaun / Shang-Chi

Li Ching-Lin / Death Dealer

avatar van John Milton

John Milton

The Oceanic Six schreef:

De naam is niet bekend, zoals Spider-Man of tegenwoordig Iron Man. Denk dat mensen dan twijfelen of het leuk is. Jammer, want dit was een hele leuk inderdaad. Kan overigens ook zijn dat we wat superheldenmoe aan het raken zijn, er komen er wel 10 per jaar uit van diverse bedrijven. Merk het ook bij mezelf, keek helemaal niet naar Shang-Chi uit, maar ben aangenaam verrast.

Dat klinkt plausibel

Overigens staat hij ondanks 1 pagina aan berichten en niet zoveel stemmen, momenteel wél in de top tien beste films uit 2021 van Moviemeter stemmen. Wellicht dat het zo'n film is die het in de bioscopen niet goed doet, maar een goede tweede adem op VOD en rental kan hebben?

avatar van Johnny007

Johnny007

1 van de minste marvel films. Geen moment wordt je meegezogen in het verhaal. Te geregiseerde humor in de film van katy en trevor slattery, met name ben kingsley als trevor slattery is totaal overbodig. Leek meer op een film kwa regie en acteren uit de jaren 80. Geen moment spannende actie, alleen maar flauwe kung fu, waarbij de cgi van nu is en de rest het niveau van de jaren 80. Slappe hap.

avatar van Johnny007

Johnny007

bart007bond schreef:

Geweldige film.

Niets van verwacht en ik werd weggeblazen.

Decors in Japan, schitterend, hou van Aziatische films.

Geweldig overdonderend door de actiescènes, de muziek en de humor.

Of Jackie Chan het geproduceerd zou hebben, wat een wervelende actie.

Mooie muziek, mooie omgevingen en wat een mooie vrouwen.

Aziatische vrouwen zijn altijd te knap voor woorden.

Voor mij samen met Nobody verrassing van het jaar.

En wat mij betreft beste Marvel film ooit.

Hoezo Japan, deze film is met chinese gedachten gemaakt.

Jackie chan is ook chinees, dus nogmaals hoezo japan? Heb je de film wel gezien?

avatar van Superboy

Superboy

Ik vond er niks aan. Ik heb het een kans gegeven, maar na 45 minuten heb ik heb afgezet. Het is geen énkele keer spannend, en het verhaal was geen seconde interessant. Wat ik gezien heb was vooral heel voorspelbaar.

Ik vond er niet één interessant karakter inzitten, en daarom krijg je ook geen sympathie voor de hoofdrolspelers.

Ik moet zeggen dat ik Fase 4 van hert MCU tot nu toe láng zo gaaf niet vind als de gebeurtenissen rond Thanos.

Jammer, Want ik ben écht een Marvel fan in hart en nieren, maar hier kon ik niet warm voor lopen.

Volgende keer beter !

Johnny007 schreef:

Hoezo Japan, deze film is met chinese gedachten gemaakt.

Ik maak een foutje, whatever.

Als je mijn bericht gelezen had had je KUNNEN begrijpen dat ik deze film gezien heb.

(EDIT moderator: off-topic verwijderd)

avatar van davey400

davey400

Voor diegenen met kritiek op The Mandarin kan ik aanraden om de "Marvel One-Shot: All Hail the King" eens te bekijken.

Deze geeft heel wat meer achtergrond over dit karakter dan Iron Man 3 kon geven en maakt de rol in déze film ineens veel logischer.

(Die short is op zichzelf overigens al zeker 4* waard. )

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Fase 4 van Marvel begon natuurlijk met de redelijke Black Widow en word nu opgevolgd door “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”. Een titel die wel wat korter had gemogen, maar goed. De film begint als een echte Marvel productie maar na zo’n 45 minuten wordt er wat gas terug gegeven. En dan wordt het meer een eerbetoon aan "Wire fu" zoals “Crouching Tiger” bijvoorbeeld. Mooie gevechten die wel erg gestileerd over kwamen. Natuurlijk wordt er aardig op los gerefereerd naar de vorige Marvel films, en komt er een karakter in voor uit Dr. Strange. Los van dit alles wist deze film mij te vermaken, wat ik niet had verwacht. Aanrader? Als je nog niet inmiddels een beetje superhelden film moe bent dan wel, anders aan je voorbij laten gaan. O ja niet vergeten, er komen ook nog 2 end credit filmpjes in voor.

avatar van Mickey b

Mickey b

In het zeer pauvre aanbod aan originele films afgelopen jaar is dit een welgekomen afwisseling. Toch zeker als de film bekijkt in de Imax Enhanced versie op een 4K tv met Dolby Vision. Zeer kleurrijk en mooie Chinese decors om bij weg te dromen. Special effects zeer goed gemaakt. Martial Arts prachtig afgewerkt en een origineel verhaal. Genoten van deze film uit de stal van Marvel. Vond de actie nergens over the top en af en toe een vleugje humor was op zijn plaats. Fantasy-actie in Chinese-Amerikaanse stijl. Voor mij een topper, vandaar 4*

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Ik vond het een leuke film en 1 van de betere Marvel films mijn mening dan, ik heb zelf een fascinatie met China en dan vooral de oudheid. Ik vond Shang-Chi erg de moeite waard, vooral dat het geen wat je van Marvel kent zoals Thor, Captain America of Iron Man, maar een minder bekende held uit die stripboeken reeks. Het verhaal zit goed in elkaar en ook de cast speelt erg goed, ook de setting en actie vond ik goed gedaan. Ik kan uitgebreid over deze prent vertellen maar ik zeg check hem uit vooral als je de ander bekendere Marvel helden even zat bent

avatar van Seam

Seam

De zoveelste overgewaardeerde Marvel film. Ik snap best dat mensen het een vermakelijke film vinden, want er is niet zo heel veel mis. Leuk ook dat er zoveel aandacht voor Azie is, maar het blijft krom omdat Azie zelf ook fantastische (superhelden/fantasy) films maakt. Ik vond het niet verkeerd, het zag er verzorgd uit en over de gehele linie wel de moeite waard om eens te zien.

Alleen, het is zo duidelijk fillermateriaal. Ik ben over 1 week waarschijnlijk al het halve verhaal vergeten, net als de personages. Visueel waren er weinig tot geen interessante scenes. De score is al helemaal saai. En hoewel ik Awkwafina best een aardige actrice vind, vraag me wel af of er een film in Hollywood is met een Aziatische rol, waar zij niet in zit ...

Ik denk dat ik de FF films nog leuker vind dan deze saai veilige film. Daar zit ten minste nog echt over de top spektakel in.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een man geconfronteerd wordt met zijn verleden als hij wordt aangevallen in een bus. Eén van de betere delen binnen de Marvel-superheldenfilm-reeks. Het verhaal is gewoon goed en de film heeft vooral een prima balans tussen actie, humor, avontuur en een vleugje fantasy. Kleurrijk in beeld gebracht en ook de actie-scenes zien er vrij spectaculair uit.

avatar van filmkul

filmkul

Matige Marvel film. Het verhaal zit best leuk in elkaar. De uitwerking is redelijk. Het eerste deel van de film is best goed. Er zitten een paar aardige actiescenes in die fraai in beeld worden gebracht met uitstekende choreografie. De tweede helft is een stuk minder. Visueel prachtig, maar wel een geval van overdaad schaadt. Te massaal, te veel special effects maar ook voorspelbaar wat allemaal ten koste van de spanning gaat. Het acteerwerk is gemiddeld met zeer irritante rollen van Awkwafina en Kingsley. Had er meer van verwacht. 3.0

avatar van LhKsoft

LhKsoft

Goede Marvel film. Het eerste deel ging een beetje te traag, en in het tweede deel was er weer te veel (alsof men tijd te kort kwam). Mijn vrees dat het Marvel Universum tot z'n einde kwam met Avengers Endgame is hier gelukkig de kop ingedrukt. Het verhaal gaat verder. Leuk voor naar uit te kijken.

avatar van steffv1

steffv1

Johnny007 schreef:

Hoezo Japan, deze film is met chinese gedachten gemaakt.

Je hoeft niet zo denigrerend te doen. Of het nu met chinese of japanse achtergrond is boeit weinig. Het enige wat telt is dat de persoon in kwestie het een goede film vond, dat dat niet zo is bij jou betekent niet dat je je wil hoeft proberen op te dringen naar anderen.

avatar van amenmalek

amenmalek

Ben ik de enige die Awkwafina wél leuk vind? Prima Marveltje weer. Leuk om wat oude gezichten te zien. Een klein beetje overdadig is het allemaal wel, zeker het einde wel, maar inderdaad, het verhaal gaat verder met nieuwe gezichten en mensen. Leuk. Heb er zin in gekregen na wat Marvel moeheid sinds Endgame. Leuke mid-credits verrassing ook. Kom maar door!

avatar van james_cameron

Vermakelijke Marvel-film met een hoofdzakelijk aziatische cast, iets dat de film aanvankelijk onderscheidt van de meeste genregenoten. Tot het tweede uur dan, wanneer opzichtige cgi zowel plot als personages gaat overheersen en de film uiteindelijk niet meer is dan een goedgemaakt maar nogal inwisselbaar avontuur. Jammer, want vooral Tony Leung is erg sterk als de vader van de titelfiguur annex schurk. Genoeg leuke grappen en spectaculaire aktiescenes om de aandacht erbij te houden, maar echt boven het maaiveld komt dit niet uit.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Als je denkt dat deze film een Japans thema heeft, heb je duidelijk totaal niet opgelet: de acteurs zijn grotendeels van Chinese komaf (NB: o.a. Hong Kong is geen China!), hun namen zijn Chinees, ze hebben het over de Chinese taal, ze spreken Chinees, ze gaan naar Macao, alles ziet er Chinees uit, etc.

Der Untergang ging toch ook niet over de laatste dagen van Balkenende als premier? Want ach, Nederland en Duitsland lijken zoveel op elkaar...! Ongelofelijk.

Zo, nu we dat achter de rug hebben: een verbazingwekkend vermakelijke Marvell met een bizarre rol voor Ben Kingsley! Er zit aardig wat zelfspot in en een aantal leuke gevechten. Het budget was duidelijk een stuk lager dan dat van andere Marvells, maar ze hebben redelijk hun best gedaan. De monsters aan het einde waren helaas, net als het LOTR-achtige verhaal, verre van origineel. Conclusie: niet goed, wel vermakelijk!

Voor iedereen.

Ik heb een foutje gemaakt.

Mea culpa, Mea Maxima Culpa.

Ben een mens.

Ik weet het nu wel, hoef dit verder Niet meer te horen.

Dank voor de steun van sommige forumleden.

De film vandaag besteld op bol.

Geweldige film.

Kan deze wel vaker zien.

avatar van hankdigger

hankdigger

steffv1 schreef:

Toch een groot verschil of iets japans of chinees is, dus ik begrijp de opmerking wel.

bart007bond

Dus we gaan er nog steeds over door.

Prima.

Dan mag moviemeter.nl mij schrappen als forum lid.

Dit is mijn laatste bericht.

Als er nog steeds over doorgegaan word, zelfs na mijn vorige bericht ben ik er klaar mee.

Jaren van lol vernaggeld door 1 typfout.

Veel succes met het veroordelen van typefouten.

TABEE

avatar van horizons

horizons

Één van de leukere Marvels.

Aantal toffe actie scènes en leuke beestjes.

avatar van The Oceanic Six

bart007bond schreef:

Dus we gaan er nog steeds over door.

Prima.

Dan mag moviemeter.nl mij schrappen als forum lid.

Dit is mijn laatste bericht.

Jaren van lol vernaggeld door 1 typfout.

Veel succes met het veroordelen van typefouten.

TABEE

Bart, ook al heb je gelijk en is het gezeur over niks van die user tegen jou, je moet toch eens zorgen dat je je niet zo op laat fokken met de mening van een ander. Lekker ene oor in, andere uit en weer door.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

The Oceanic Six schreef:

Reageren heeft geen zin meer, Bart is ermee gestopt

avatar van schumacher

schumacher

Steengoeie film.

Prachtig ook.

Hele leuke gevechten.

Enorm vermakelijk.

Visueel prachtig.

Kan er weinig fouts van zeggen.

Topperke.

En triest hier hoe sommigen reageren op dit forum. Ik hoop dat Bart007bond mijn pm's toch nog zal lezen en hem terug komt, ik heb alvast mijn best gedaan. Ik hoop dat de mods ook de moeite doen om die gast te overtuigen.

Die reactie van heb je de film wel gezien op wat slaat dat nu lol, je weet heel goed dat die de film heeft gezien, iedereen kan eens een foutje maken in zijn of haar review. Doe dus niet uit de hoogte van heb je de film al gezien, belachelijke reactie.

bart007bond

Dank voor de vriendelijke woorden van sommige forum leden .

Ik zal mijn berichten blijven posten, mede door jullie steun.

De reden dat ik slecht tegen kritiek kan is dat ik autisme heb, soms neem ik dingen te letterlijk.

Wat andere mensen grappig vinden begrijp ik niet en vice versa.

Veel grappig bedoelde opmerkingen in "sinterklaasgate," als poets je staf op vallen bij mij letterlijk in het verkeerde keelgat.

Wat mensen dan grappig vinden is voor mij een grove belediging.

Ik zal vaak anders reageren als jullie en in berichten extremer naar voren komen als gewenst.

Mocht ik mensen echt tot op het bot beledigd hebben, daarvoor dan oprechte excuses.

Als ik een fout maak, en er zullen nog vele volgen, laat me dat dan gewoon weten en niet er op doorgaan zoals hier.

Sommige forumleden kan ik nu heel goed mee omgaan, dus soms heeft het ook zijn positieve kanten.

avatar van joolstein

joolstein

Disney doet Wuxia …. Fase vier van Marvel wordt afgetrapt met de opkomst van een nieuwe held. Een Marvel-film met een Chinees tintje. Oftewel de martial arts-vechtkunst en mythes uit Azië worden op Amerikaanse wijze gebracht. Persoonlijk kijk ik toch liever een echte Chinese blockbuster. Zeker het is een vaardig gemaakte blockbuster, met prima actiescènes en degelijk acteerwerk Maar toch, blijft het wat voorspelbaar en braaf allemaal. Tja en de humor viel menigmaal gewoon plat...Echter zorgt het in elk geval visueel voor een wat afwijkende film. Maar voor wie weleens een Aziatische film heeft opgezet ziet hier ook niet heel veel bijzonders! (de dagen van Bruce Lee, Jackie Chan en Crouching Tiger liggen al jaren ver achter ons!) Wel ook wat leuke fan-feitjes want de 'Ten Rings' in de titel verwijst naar de criminele organisatie die je al zag in de eerste Iron Man-film.(2008) En ook de neppe Mandarin die werd gevangen in Iron Man 3 (2013) komt terug. Tja de Marvel-formule in zijn structuur ontwijken doet het zeker niet. Kan en hoeft het ook niet! Wat de film enigszins wel goed deed was dat de schurk bijna evenveel schermtijd krijgt toebedeeld als de protagonist; door de familie-dynamiek van zoon Shang-Chi (Simu Liu) zus Xialing (Meng'er Zhang) en vader Wenwu (Tony Leung). Ach Shang-Chi doet wat hij moet doen en valt wat meer op dankzij zijn Aziatische invloed!

avatar van Solipsis

Solipsis

Normaal hou ik op zich wel van deze films of tenminste een deel ervan die goed gelukt zijn, maar ik vond deze niet zo geinspireerd...

Maar alsnog wel vermakelijk om te kijken.

avatar van macrobody

macrobody

Slaapverwekkend, ondanks alle bombastische actie en spektakel. Het verhaal op zich was behoorlijk standaard en de zijsprongen, bijvoorbeeld het verhaal waarom Ben Kingsley daar is, sloegen nergens op. (bij nader doorlezen van andere recensies misschien wel, maar dat was dan niet memorabel genoeg om een indruk achter te laten)

Alleen de karaoke kon ik om lachen.

avatar van El ralpho

El ralpho

Kamehameha!

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is de zoveelste Marvel productie waarbij men op standje automatische piloot staat. Een hoofdzakelijk Aziatische cast en een focus op Kung Fu als vechtstijl moeten je het idee geven dat Shang-Chi een frisse wind door het superhelden genre moet laten waaien, maar wanneer je verder kijkt dan de oppervlakte blijft er weinig originaliteit over.

Geforceerde humor, lelijke effecten en de toevoeging van een enkel tal personages uit andere films stralen cashgrab en snel en gemakkelijk scoren uit. Het eindgevecht met een soort van wormachtige draak als compagnon ontleent overduidelijk zijn inspiratie uit het Dragon Ball Z universum, en de film steekt dit zelf ook niet onder stoelen of banken. Men dacht immers al origineel genoeg te zijn door een magisch wezen zonder gezicht in het verhaal te stoppen, wat eerder op een gebrek aan inspiratie lijkt.

Kijkende naar bovenstaande kritiek verwacht je nu vast een destructieve beoordeling en verbaas je je wellicht over het eindresultaat. Dit komt, omdat ik Legend of the Ten Rings nergens écht slecht kan noemen. Het is alleen standaardformule werk, al wil de setting je iets heel anders doen geloven.

Wanneer je je niet al teveel aan overdadige effecten ergert, iets wilt zien waarvan je weet wat je kunt verwachten, en een verhaal wilt wat makkelijk te volgen is dan zal deze box office hit je geen wind eieren leggen. Shang-Chi kijkt makkelijk weg, het tempo ligt hoog, er zit veel actie in, en daarnaast blijft wat ik zelf van de humor vind natuurlijk altijd persoonlijk.

Verwacht je meer dan een crowdpleaser kijk dan vooral verder want écht verast, raak je hier eigenlijk nergens.

avatar van Tozzzti

Tozzzti

Weet eens een leuke goede Marvel met veel humor en top decors! Je moet er van houden maar ik heb genoten