• 9.378.486 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Slowaaks

Releasedatum: 2 september 2021

Plot Wrath of Man

"A one man army."

H is een koude en mysterieuze man die sinds kort werkzaam is bij een cashtruckbedrijf. Wekelijks is deze verantwoordelijk voor het verplaatsen van honderden miljoenen dollars door Los Angeles. Tijdens het werk worden H en zijn collega's overvallen, maar H blijkt over flink wat ervaring en precisie te beschikken - tot grote verbazing van zijn collega's. Het duurt niet lang eer de ware motieven van de onbekende man duidelijk worden.

avatar van schrans

schrans

Vrij atypische Ritchie door de serieuze ondertoon en gebrek aan hippe filmtechnieken. Wel een heel secure en harde actieheistfilm waar niet op een lijk meer of minder gekeken wordt. Zit goed in elkaar weet de gehele rit te beklijven. Statham laat nog eens zien ook hoe badass de man is. Aangename verrassing.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, maar ik vond hem niet zo goed eigenlijk.

Het verhaal is duidelijk, er zit redelijk wat actie in met name schietpartijen, maar eigenlijk helemaal geen gevechten of achtervolgingen.

Vond het ook vreemd dat de ene keer de film 3 maand later afspeelt en daarna weer maanden eerder? (tijdlijn) dus snapte er op een gegeven moment niets meer van vanwege die vele flasbacks, dat vind ik altijd minder bij films.

Deze film kon ik dus mijn aandacht er dus ook niet bij houden vanwege die flashbacks en hij werd soms zelfs wat eentonig en saai.

Nee heb veel betere gezien met Statham in de hoofdrol, dit vond ik een standaard actiefilm met weinig hoogtepunten.

avatar van maurice32

maurice32

Goede film, ik heb me totaal niet verveeld.

Erg vermakelijk.

Één van de betere films dan wat ik zo de laatste tijd gezien heb.

4 sterren.

avatar van Macmanus

Macmanus

Aardige Ritchie.

Als echte auteur is Ritchie denk ik wel een beetje klaar. Echt vernieuwend of echt iets te melden heeft hij niet meer. Maar dat hij nog wel een vakman is, bewijst deze film.

Het is nogal een voorspelbare plot, maar Guy weet het slim in elkaar te zetten waardoor de spanning wel continue aanwezig is. Ook het harde geweld en de medogenloosheid van onze protagonist maakt het net iets boeiender, en daar merk je dat Ritchie wat toevoegt. De criminelen in zijn films zijn criminelen, ook de crimineel waarvoor we enigszins als kijker moet zijn, is en blijft een crimineel. Nooit gaat Ritchie dat uit de weg. Het maakt het net een wat grimmigere film.

De film zit lekker straks in elkaar, fijne soundtrack, Statham is prima maar vooral de bijrollen maken het een fijn zooitje. De scene met de Johnny Cash remix laat zien dat als Ritchie nog wel eens kan pieken.

3.5 sterren.

avatar van Thampon

Thampon

Goede film, verstand op 0 met een leuke plotwending!

avatar van Drifter

Drifter

Prima actie film. Had een hoge score kunnen krijgen van mij als er niet een drietal vreselijk storende fouten in hadden gezeten. Heel erg zonde, alsof de regisseur het lastig vond om het goed uit te leggen en ervan uitging dat het publiek alles als zoete koek zou slikken. Heb getwijfeld tussen 2 1/2 en 3. Doordat de film verder goed loopt en de actie scenes leuk wegkijken naar boven afgerond.

avatar van Walter S.

Walter S.

In Groningen vreemd genoeg nergens te zien

Edit

Zo te zien alleen al in Belgie te zien.

avatar van algore

algore

dude, je zit er ver naast

ritchie en statham, het team, zijn juist oerengels

en het is hun film

t speelt in L.A., das alles

-die yanks blijven natuurlijk aartsconservatief. Never change a yawning team.

avatar van Collins

Collins

De Franse film Le Convoyeur (Film, 2004) is het voorbeeld voor deze remake van Guy Ritchie. Het origineel is mij niet bekend, maar de waarderingen laten zien, dat de remake beter in de smaak valt dan het origineel. Meestal is het andersom. Op voorhand zijn de tekenen hoopgevend.

De hoop werd bewaarheid. Wrath of Man is een zeer vermakelijke film. Wel een harde film trouwens. Het verhaal is in de kern eenvoudig. Toch is de film iets complexer dan het verhaal in eerste instantie doet vermoeden. Met behulp van terugblikken krijgt de kijker inzicht in de motivaties van de personages. Het verhaal wordt er interessanter door. De investering in de personages geeft het verhaal inhoudelijk meer body.

Jason Statham speelt zo’n personage. Ik ken Statham voornamelijk als stoïcijnse actieheld die (zoals het woord al impliceert) altijd aan de goede kant van de zaak staat. In deze film werkt dat anders. Statham is dan wel het hoofdkarakter, maar wordt net als de andere personages niet zwart-wit afgeschilderd. De inkleuring van zijn personage en die van de andere personages is de mengvorm van die uitgesproken kleuren met daaroverheen een laagje tragiek. De personages hebben zowel nobele als achterbakse en hardvochtige trekjes. Dat feit bemoeilijkt de identificatie of inleving met de karakters.

Ritchie speelt met de zwart-wit verwachting van de kijker. Die kan dat simpele concept maar beter los laten. Het werkt hier anders. Sympathie voor een personage slaat om in antipathie, slaat om in sympathie, slaat om in… Het wisselt. Dat is even wennen, maar uiteindelijk kijkt het helemaal niet storend. De wisseling van gevoelens werkt verfrissend en wekt fijne spanning op. Dat laatste doet het prima camerawerk ook. De camera vangt de handelingen in veel gevallen in ongewone perspectieven en is lekker beweeglijk aanwezig.

Wrath of Man is een uitstekende thriller.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een man met een mysterieus verleden gaat werken bij een geldtransport-bedrijf. Een wat ingewikkelde montage, maar dit houdt deze ruige actie-film wel onderhoudend (wat in feite namelijk een vrij simpel plot is). Hier en daar best spannend en de lekkere, dreigende soundtrack helpt hier zeker bij.

scorsese schreef:

P.S.
Kijk nu het origineel op Netflix:
Le Convoyeur (Film, 2004) - MovieMeter.nl

Ze verschillen genoeg van elkaar om beide naast elkaar te kunnen zien.

avatar van scorsese

bedankt kappeuter, ik had het inderdaad gezien dat die op Netflix stond. Heb m op mijn alsmaar groeiende Netflix-watchlist gezet.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Heerlijke film van Ritchie, Statham is ouderwets op dreef, beetje film noir met teiltje onder de tv voor het bloed

avatar van rondh

rondh

Lekker actie filmpje. Veel spanning, misschien wat voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Actiescenes zijn goed gedaan, veel schieten. Aardig verhaal. Lekker bombastische muziek.

Aanrader voor de actiefilms-fans en fans van Guy Ritchie en natuurlijk Jason Statham.

avatar van NB2000

NB2000

Ik vind zelf de 3,40 ietwat aan de hoge kant, maar de film is zeker een voldoende waard…Statham is hier weer typisch wat hij altijd speelt, maar doet het toch weer ouderwets goed…pluspunten voor Scott Eastwood

*3,0

Ik kon wel aardig genieten van deze film. In eerste instantie denk je aan een zoveelste heist-movie, dat is het weliswaar ook, maar er zit ook wel de zekere mysterieuze diepgang in, waardoor je toch in de film gezogen wordt. Goede acteurs en professioneel gemaakt.

avatar van wouds601

wouds601

lekker filmpje, boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Statham is altijd goed. Prima actie. 4*

avatar van Basto

Basto

• 11961 berichten

Lekkere actiefilm die best lekker wegkijkt voor een keertje. Stijlvolle Ritchie met prima Statham.

Kleine 4*

avatar van Binnetie

Binnetie

Verstand op 0 actiefilm. Was prima te kijken en de soundtrack was goed..De film barst van de actie en verveeld niet.

Wat ik me afvroeg: Op het eind stapt H bij iemand in de auto. Wie is dat? En toen hij wegliep naar de auto stapte die man die hem een lijst met verdachten gaf eerder in de film, naar binnen. Maar wat was hun band met elkaar?

avatar van mackie

mackie

Drifter schreef:

Klopt, van mij had die plot twist en wie uiteindelijk de inside man is veel later mogen komen. Dan was het langer onduidelijk geweest of Statham held of dader was en had Harnett veel meer in het plot betrokken kunnen worden

avatar van Johnny007

Johnny007

13 in een dozijn actie film met bijzonder slecht acteerwerk. Door de tijdlijnen wat door elkaar te gooien probeerd men nog op een quentin tarantino achtig manier er iets van te maken. Maar met name zeer slap geacteerd, terwijl er toch behoorlijke acteurs in meedoen.

avatar van Antonev

Antonev

Statham zoals we hem kennen. Het brengt niets nieuws, het verhaal is oké en het acteren is niet slecht. De beste omschrijving die ik er aan kan geven is ‘vermakelijk’.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke actie/thriller van Guy Ritchie, met een op dreef zijnde Jason Statham. Hoewel het verhaal en de manier waarop het zich ontvouwd best laat raden, steekt het wel heel degelijk in de uitvoering. Verder is het in deze heist film vooral genieten van de vele uitstekende brute actie en alle spannende wendingen. Zeer aangenaam kijkvoer. 3,5 Ster.

avatar van Tisik

Tisik

Film is ok, maar hoe slecht acteert die Josh Hartnett.

avatar van mrklm

mrklm

Ritchie verruilt (gelukkig) zijn opzichtige visuele trucjes en pogingen tot hippe dialogen volledig achterwege en komt met één van zijn beste films waarin Jason Statham de rol speelt van Hendry Hill (door zijn collega’s aangeduid als H.) die de proeve van bekwaamheid voor een baan als beveiliger van geldtransporten ternauwernood doorstaat. Maar we hebben het over Jason Statham, dus we weten dat H niet de eerste de beste is en door effectief gebruik van flashbacks komen we steeds meer te weten over Hills motieven en loopt het uiteraard uit op een uitwisseling van klappen en kogels. Een ouderwetse actiethriller in de goede zin des woords met een prima ondersteunende cast met Holt McCallany (als collega Bullet) en Niamh Alger (als collega Dana) als uitblinkers.

avatar van kleez

kleez

Ben wel een fan van Statham films maar vond deze toch ietwat tegenvallen. Met name laatste half uur.

avatar van nadrin

nadrin

Ik ben geen fan van dit genre. Maar de hoge score van deee film deed me toch kijken. En er is duidelijk geprobeerd om de film diepgang te geven. Maar het blijft een macho gewelddadige Statham

avatar van LostCauze

LostCauze

Als de eerste 15 minuten niet zo afgezegaagd Amerikaans waren geweest, was ie wat mij betreft een 8 geweest. De enige reden dat ik hem niet uitgezet heb, was omdat het een Guy Ritchie film was.

Achteraf blij dat ik doorgeken heb, goeie film. 7/10.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ritchie terug op vertrouwd terrein, maar hij lijkt nog altijd niet terug in vorm. Op zich heeft 'Wrath of Man' (2021) een fraai sfeertje van bonkige mannen in die psychologische geladen snelkookpan van geldtrucks met miljoenen euro's. Van de beklemmende claustrofobie in de cabines tot het algemene verzamelpunt waar alle geldtrucks bij elkaar komen en de bewakers elkaars mannelijkheid aftasten. Testosteron alsof de vonken ervanaf spatten. De mysterieuze nieuwkomer H (Jason Statham) als een zwijgzame figuur wiens intenties in nevelen gehuld blijven, ook voor de kijker. Is hij een perfecte beschermengel of een geharde crimineel met een meesterplan?! Toch is het personage niet interessant genoeg om de tijdssprongen in het plot en de quasi-pretentieuze zwaarte te rechtvaardigen. Uiteindelijk verzandt 'Wrath of Man' (2021) in afgekloven clichés uit soortgelijke Training Day-aftreksels, terwijl het de luchtige onvoorspelbaarheid mist uit Ritchie's eigen cultklassiekers.

avatar van pjmj

pjmj

Spanning en actie genoeg aan de lopende band met een weinig spraakzame Jason Statham.