• 9.373.293 stemmen

Shookum Hills (2021)

Horror / Thriller | 88 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: The Devil Below

Geregisseerd door: Bradley Parker

Met onder meer: Adan Canto, Jonathan Sadowski en Alicia Sanz

Plot Shookum Hills

Diep in de Appalachen bevinden zich ondergrondse mijnen, die al tientallen jaren plotseling in brand vliegen. Een groepje onderzoekers reist af naar de Appalachen om uit te zoeken wat de branden veroorzaakt. Al snel ontdekken ze dat ze niet alleen zijn. Een gevecht om te overleven begint.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ik had er toch iets meer van verwacht. Trailer zag er hoopvol uit.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Gezien de lage waarderingen hier en ook bij IMDb vond ik deze film nog wel meevallen.

Het verhaal niet bijster origineel, maar wel met redelijk acteerwerk, en de film had (Vooral op

het laatst) tenminste sfeer terwijl de wezens er ook best goed uitzagen. Wel leed de film

aan een povere belichting wat met het beschikbare budget te maken zal hebben gehad.

Geen baggerfilm in ieder geval, waar ik aanvankelijk bang voor was.

avatar van joolstein

joolstein

Nieuw was het niet maar zo slecht was dit niet! Wel had het veel beter kunnen wezen! Het start met het welbekende gezelschap dat op weg is naar....uiteraard stoppen ze zodat je de onwillige griezelige lokale bevolking kan ontmoeten! Echter is het een groep wetenschappers (met wel erg dubeuzie reden) op expeditie naar ondergrondse gangen bij het verlaten mijnstadje Shookum Hills. En is de horror afkomstig van monsters in de letterlijke betekenis van het woord. De opzet is best goed en gedurende de eerste minuten bouwt de film een ​​aardig consistent niveau op. Alhoewel de meeste personages niet erg interessant zijn en het een tijdje duurt voordat er iets gebeurd. Zodra de film begint met de horror werd het soms nog best spannend. Echter gaat het daar mis met de effecten want die lieten te wensen over. Ze waren niet verschrikkelijk, maar ze hadden beter gekund of eigenlijk beter moeten zijn want de regisseur, Bradley Parker is ook een visuele effecten expert. Helaas krijg je wazige monsters en andere trucjes (o.a. ook rennen en vechten in het donker) om een ontoereikbaar budget te verbergen, wat nogal frustrerend was! Maar hé, ze gebruikten tenminste wel pakken en geen CGI, hoewel ze voor de koningin wel CGI gebruikten. Oké de monsterfilm had zeker een groter budget kunnen gebruiken maar het is geen slechte film, helaas ook geen hele goede. Ik hou het maar op aangename monsterchaos.

avatar van Shadowed

Shadowed

Parker gaat de fout in.

Zijn debuutfilm Chernobyl Diaries is ondertussen alweer 9 jaar geleden en klaarblijkelijk was dat lang genoeg voor Parker om weer aan zijn volgende horrorfilm te beginnen. Het toont ook wat gelijkenissen met Chernobyl Diaries, aangezien het zich op een bijzondere locatie afspeelt met een onbekende en vreemde dreiging die soms hallo komt zeggen.

Met het visuele aspect van de film is weinig mis. Het ziet er keurig uit, maar Parker heeft dan ook de nodige ervaring op het gebied van het creëren van wat sfeer. Het is jammer dat de cameravoering de film wat in de steek laat, wat bij Chernobyl Diaries juist veel beter was gelukt. De shots voelen ongeïnteresseerd aan. Weinig innovatief, maar ook niet capabel om spanning uit de thrillerscenes te trekken.

Acteerwerk is niet bepaald best. Veel personages komen en gaan, maar er wordt nauwelijks tijd gemaakt om ze beter te leren kennen. Toch voelt het wel aan alsof je ze moet kennen, maar dat gebeurt nooit. Zijn bovendien ook saaie verschijningen voor een film als deze. Kunnen geen moment de aandacht echt vasthouden, tenzij je onder de indruk bent van het accent van Sanz.

Monstertje ziet er verder ook nogal ongeïnspireerd uit, en maakt daarnaast ook geen moment indruk. Je hoopt op een mysterieuze en originele verschijning, maar dit was eerder ze zoveelste ondergrondse goblin. Veel films van tegenwoordig springen wat creatiever om met dit soort concepten, Shookum Hills grijpt eerder terug naar vroeger toen alles er nog hetzelfde uitzag.

Zonder een greintje spanning en voortdurende gemiste kansen op het vlak van horror is er van Shookum Hills niet veel meer over. Ik schrik eigenlijk een beetje van deze achteruitgang, want Parker toonde potentie met zijn vorige film. Dit was eerder ver onder de middelmaat met wat aardige beelden tussendoor op het visuele vlak. Inhoudelijk is er weinig aan.