• 9.373.686 stemmen

Dark Web: Cicada 3301 (2021)

Actie / Komedie | 104 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Alan Ritchson

Met onder meer: Jack Kesy, Conor Leslie en Alan Ritchson

Plot Dark Web: Cicada 3301

"A true hacker story that never happened."

Conner is een geniale hacker. Hij ontdekt Cicada 3301, een online zoekmachine die een rekruteringsmiddel zou kunnen zijn voor een geheim genootschap. Al snel proberen Conner, Avi, een kunstkenner en de geheimzinnige bibliothecaresse Gwen op plekken met muurschilderingen in oude bibliotheken echte aanwijzingen te vinden. Maar ze moeten agressieve NSA-agenten zien te ontlopen, die ook Cicada op het spoor zijn en de glorie voor zichzelf willen.

Connor Black

Agent Carver

Connor's Dad

Naked Woman Getting Head

Sheer / Wet Bathtub Woman

avatar van Leander112

Leander112

Best wel een beetje raar deze

avatar van Mickey b

Mickey b

Leuke onderhoudende film. Origineel verhaal en visueel mooi in beeld gebracht. Gaat wat over cybertech, internet, hacking en uiteraard het echt bestaande mysterie rond Cicada 3301. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om deze film te volgen. Verhaal vertelt zich vlot en begrijpbaar. Beschrijfbaar als Dan Browns De Da Vinci code meets the internet. Raadseltjes in onze moderne wereld ipv verwijzend naar de oudheid. Via internet op zoek gaand naar een geheim genootschap. Verwacht geen diepgaande dialogen maar wel een mysterieus verhaal over iets wat niet verzonnen blijkt te zijn. Als je eens een origineel verhaal zoekt, dan is dit er wel eentje. De voor mij onbekende acteurs doen het niet slecht. Af en toe wat over the top humor. Echt spannend is het nooit. Alles wat luchtig en eenvoudig gebracht, maar toch gevat en realistisch. De film staat hier als genre actie / komedie maar ik vind het eerder mysterie / komedie. Weinig aktie gezien… Geef deze toch wel 4* voor originaliteit.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat een saaie drek was me dit, echte non-film.

avatar van schumacher

schumacher

Beetje gemengde gevoelens.

Ik heb wel wat moeten lachen met de leuke humor.

En het verhaal was origineel en leuk maar het probleem is een beetjen dat het nooit op het puntje van je stoel zitten was, jammer.

Al bij al kan het er mee door.

Ik hoop dat ze nog zo 1 maken maar dan met meer spanning er in.

Aktie is het niet ze, eerder zo wat komedie en wat mysterie.

avatar van stinissen

Gewoon vermakelijk.

avatar van AniSter

AniSter

Veel te simpel, van het plot tot en met de humor. Of is dit als kinder-, misschien wel puberfilm bedoeld? Helaas, ik kan er weinig van maken. Er zaten enkele mooie shots in, maar daar heb ik zo'n beetje alles mee gezegd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Half.

Vooraf had ik op basis van de filmtitel eerder een soort internetfilm verwacht. Cicada 3301 is onder de liefhebbers geen onbekend mysterie. Een gegeven waar je toch wel veel mee kan doen, alleen kiest Ritchson het vooral om als achtergrond te gebruiken. Het concept mag dan wel een rode lijn vormen, de kern ligt toch ergens anders.

Het is vooral de richting die wordt gekozen die de film effectief om zeep weet te helpen. Niettemin was het verrassend om te zien hoe luchtig de film nog was. Met aardig frisse en soms brutale humor worden we door het verhaal gesmeten. Uiteindelijk doet de film wel erg z'n best om nog grappig te zijn, maar eenmaal het allemaal op een wat minder natuurlijke manier gebeurt slaat het toch zwakker aan.

Het mysterie kent wat boeiende elementen, maar het is vooral de creatieve vormgeving van enkele actiescenes die de kers op de taart vormt voor deze film. De uiteindelijke uitkomst is namelijk eerder flauw te noemen, met een toch wat vervelende zoektocht naar een mysterieuze organisatie. Je zou denken dat je wat verder kan denken dan dat als je dit soort thema's aanhaakt.

Uiteindelijk kijkt het nog wel redelijk weg maar het verhaal kent niet genoeg interesse of energie om het allemaal op een sleeptouw te helpen. Dat neemt niet weg dat er een redelijk tempo inzit, alleen voor een film als deze wordt er toch wat meer inspanning van zowel het script als de regie verwacht. Beide kanten falen te veel waardoor de film vooral blijft haken op het feit dat het enkel en alleen vermakelijk te noemen is.