Palmer (2021)
Geregisseerd door: Fisher Stevens
Met onder meer: Justin Timberlake, Juno Temple en Alisha Wainwright
Gesproken taal: Engels en Portugees
Plot Palmer
"Family is who you make it."
Totdat hij in de gevangenis belandde was Eddie Palmer een beloftevolle rugbyspeler. Na zijn vrijlating keert hij naar zijn geboortedorp terug waar hij ondervindt dat je je verleden niet zomaar van je afschudt. Hij ontmoet een bijzondere jongen die door zijn moeder in de steek wordt gelaten en neemt deze onder zijn hoede.
Eddie Palmer
Tommy Coles
Judge Ellen Antheem
Jake
schumacher
Had deze film 90 min geduurd had ik een hogere score gegeven maar nu, njah. Daarvoor was het veel te traag en gebeurde er te weinig. Just my opinion.
Soms moet een film geen 110 min duren om goed te zijn, je maakt het soms minder goed door te lang te willen breien = je krijgt een te lang gerekt stuk te zien, maak dat gewoon wat sneller of zorg ervoor dat er iets meer animo is.
Acteurs deden het wel heel goed maar het verhaal was niet vernieuwend maar kon er zeker mee door.
Redelijke film, zeker eens het bekijken waard maar het zal voor mij bij die 1 keer blijven.
GordonShumway
Met Schumacher eens. Eenzelfde nette 3/5 score. (Hoewel ik geen problemen met de lengte had.)
Dertien in een dozijn verhaal over "Iemand die z'n leven betert en belangeloos voor een ander zorgt". Zo'n film valt of staat met de kwaliteit van de cast, het script en de regie. En dat alles was prima voor elkaar en levert een prettig wegkijkende film op.
M'n partner was verrast door pas op de aftiteling te lezen dat Justin Timberlake de hoofdrol voor z'n rekening nam (en best goed spel leverde, z'n boy-band 'N sync periode steeds verder achter zich latend).
macrobody
Al een tijd niets meer van Justin Timberlake gehoord en hij heeft best aardige films op zijn naam staan. Gaat hij met deze film een Oscar winnen? Nee, dat lijkt me niet. Die zou eerder naar Sam gaan.
De thema's worden goed uitgewerkt. Persoonlijk vind ik de hele LGBT beweging zwaar overdreven, maar ik vind wel dat iedereen moet kunnen doen en laten wat hij/zij zelf wil. Als je in een roze pakje op een boot wil gaan staan dansen moet je dat echt zelf weten, maar kinderen op school te hersenspoelen dat ze zelf mogen kiezen wat ze willen zijn gaat me gewoon te ver.
Goed geacteerd, goed verhaal. Een lach en een traan.
SaintNick
Wanneer ik mij verplaats in mijn jonge zelf van jaren geleden of in een kind van nu, dan zou ik haast gaan denken dat ik niet normaal was om hetero te zijn, en jaloers zou zijn op alle aandacht die al mijn LGBT peers krijgen. Misschien had ik dan toen wel bij de eerste afwijzing van het mooiste meisje van de klas dan maar voor een geslachtsverandering gekozen, of voor een makkelijker doel...
Vinden we het dan gek dat er al jaren zo'n explosieve hype is in het LGBT zijn, gestuwd door de aandachtsgeile media en identiteitspolitiek industrie? Absurd gewoon.
MelB
Ik weet niet of je het weet, maar boy-band 'Nsync zijn al twintig jaar uitelkaar. Justin Timberlake solo carrière begon ook in het jaar 2000 (als ik het goed heb). Pff de tijd gaat snel zeg! Heeft ook in verschillende films als hoofdrol gespeeld.
Ook niet in de scene (ukulele) dat Justin een stukje zong. Zijn stem is zo herkenbaar.
Aardige film over een man die na een jarenlange gevangenisstraf terugkeert naar zijn geboortedorp. Het verloop is wat voorspelbaar en de personages wat clichematig. Toch kijkt de film gemakkelijk weg en heeft ook een aangemaan tempo. De wisselwerking tussen Justin Timberlake en de jonge Ryder Allen levert een aantal mooie/vermakelijke momenten op.
Waku
Mooi drama met een prima en degelijke rol van Justin Timberlake als ex gedetineerde die ongewild
terecht komt in een vader rol.De film is niet overdreven sentimenteel, niet te zwaar en kijkt daarom plezierig weg.
3.5*/4*
knuppel ihhh
Ja niets nieuws hier. Allemaal te zwart wit.... te goed en slecht. Gaat over een man van een jaar of 30... begin 30 als ik reken die een jaar of 10 vastgezeten heeft. Hij komt terug naar huis en moet min of meer op een overbuurjongen passen omdat moeder een junk is. De man heeft zelf eigenlijk nooit zijn eigen vader gekend en geen ervaring met gezin of opvoeding. Maar onwaarschijnlijk genoeg blijkt hij een goede opvoeder en de mooiste vrouw uit het dorp wordt zijn meissie... zucht
BBarbie
Aandoenlijke film over twee outcasts die ondanks hun aanzienlijke verschillen in een gebrouilleerde omgeving erkenning vinden bij elkaar. Weliswaar voorspelbaar, maar dat wordt grotendeels verdrongen door het meestentijds ontroerende verhaal en de meer dan behoorlijke acteerprestaties. Weinig verrassend dat Juno Temple weer maar eens getypecast is als slet.
Typify
Mooie ingetogen film over ex-gedetineerde die terugkeert naar zijn geboorte dorp en door een verloop van omstandigheden de zorg voor een transgender kind op zich neemt. Het verhaal is eenvoudig en voorspelbaar maar mooi uitgewerkt. Vooral het acteerwerk is erg goed en dat maakt de film veel minder saai dan het verhaal doet vermoeden.
Psycho-M
Ja we kennen het verhaal inmiddels wel.
En het lgbt thema had van mij niet gehoeven.
Neemt niet weg dat het nog steeds een prima film is in zijn genre.
Timberlake zet zijn rol sterk neer. En het jochie was niet eens zo irritant.
Voor mij toch een wel verdiende 3,5 ster
Hele mooie gevoelige film met een prima rol van Justin Timberlake en een uitstekende Ryder Allen als Sam.
Brabants
Palmer is een film met een script wat al is uitgemolken tot het bot. Toch werkt dit bij mij altijd goed als de sfeer en het daarbij horende acteerwerk sterk tot goed is. Palmer weet hierin wel te verrassen. Justin Timberlake zie ik graag acteren!
Rodger
Black drama.. waar er al veel van zijn gemaakt..
Wil niet zeggen dat deze slecht is..
Film loopt langzaam door.. waar je het einde van kunt voorspellen..
Toch 3.5 ***
Collins
Zwak drama waarvan het verloop op voorhand geen enkele verrassing inhoudt. Ex-gevangene Justin Timberlake neemt de zorg op zich voor een verwaarloosde jongen. Nou, vul maar in. Niet alleen de loop van het verhaal is clichématig. De titelfiguur is dat ook.
Wat wel een ongewone touch aan de film geeft is de invulling van de jongen. Hij speelt met poppen en draagt met Halloween het outfit van een prinsesje. In de landelijke omgeving waar het verhaal zich afspeelt, zorgt dat gedrag voor agitatie bij de lokale rednecks. Palmer is echter geen coming-of-age film over een jongetje dat obstakels moet overwinnen en zijn plaats in de samenleving moet zien te vinden, maar is een film over een volwassen man die obstakels moet overwinnen en zijn plaats in de samenleving moet zien te vinden. Met de eerste insteek was de film ongetwijfeld een interessantere film geworden.
Het verhaal is zoet. Het verhaal is voorspelbaar. De film is draaglijk door het samenspel tussen Timberlake en Ryder Allen die de rol van de jongen vertolkt. En hoe zoet de film dan ook is, de interactie tussen beiden wekt toch ontroering op. Het acteerwerk van beiden is dan ook gewoon goed te noemen. En zo ontstaat alsnog een solide werkje dat zich perfect aan de regels van het feelgood genre houdt en er dan toch in slaagt om bij de kijker een gevoelige snaar te raken.
En zo is Palmer een zwak drama dat de uitgesleten paden heel succesvol met ontroerend raffinement weet te plaveien.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Goede film. Justin speelt echt sterk. Eigenlijk doet iedereen goed zijn best.
Beetje jammer dat altijd wel de clichés naar boven komen als het gaat om homoseksualiteit in films.
Het jongetje heeft speldjes in en hoge laarzen aan en kijkt meisjes programma's, niks mis mee, maar wel altijd zo overdreven.
Ik was als kind gewoon gek op speelgoedtreinen, lego en Playmobil, haalde kattenkwaad uit en trok de hoofdjes van de barbiepoppen van mijn zus van hun rompjes, ha, ha, ha.
Het zou eens leuk zijn als gewoon een stoere vent of een stoer kind homoseksuele gevoelens heeft en daarmee worstelt. Niet alle homo's zijn mietjes of watjes.
missl
Deze film over de man die uit de gevangenis komt en dan ineens het licht ziet heb ik al eerder gezien. Dus gedurende deze film had ik het idee dat ik het al een paar keer gezien had. Verder kabbelt de film wel voort, duurt wel wat lang maar er wordt goed gespeeld.
Fisico
Prima Apple die twee thema’s aansnijdt welk een beetje van het goede teveel kon zijn, maar hier nog goed werd uitgebalanceerd. Enerzijds hebben we het over een veroordeelde crimineel die werd vrijgelaten en opnieuw zijn plek moet verdienen in de samenleving. Dat was niet zo evident al viel het al bij al wel mee. Feit is dat het soms is zich opnieuw te bewijzen als hen geen nieuwe kansen wordt gegeven. Kan me best inbeelden dat je daar moedeloos van wordt.
Anderzijds bewandelt de film het thema rond het queer zijn en dan specifiek op de kleine Sam. Gewaagd onderwerp en dat in een vrij conservatieve en gelovige staat als Louisiana. De reden waarom beide thema’s goed samengaan is mede door het uitstekende acteerwerk van zowel Timberlake als Ryder Allen. Er was ook een duidelijke connectie tussen beiden. Hier en daar ook wat grappige momenten, vooral door de gevatheid van Sam.
Verder kan je er nog een derde thema rond kinderverwaarlozing bovenop gooien. Ondanks de soms moeilijke momenten toch eerder een feel good movie. Solide film, goed uitgewerkt, zeer zeker, maar iets te gemaakt lijkt me om goed te zijn, dit zowel voor het plot als het einde.
AmazingPP
Timberlake in een drama film. Had ik even niet verwacht. Het is wel een voorspelbare film, maar door de sterke acteerprestaties van de gehele cast kon deze film me wel boeien. Mooi, maar braaf script. Degelijk camerawerk en vooral Allen en Timberlake stelen de show. Vier sterren.
Snoesje55
Ik heb de film met mijn 15 jarige dochter gekeken. Eh, hij is misschien wat lang, maar dat stoorde ons helemaal niet.
Wat een aandoenlijk mannetje, wat speelt 'sam' goed. Ik vind de film op dat vlak aanmerkelijk, hartverscheurend omdat je weet dat het ook best waargebeurd kan zijn. cliché, ontzettend en voorspelbaar. Tja. Als moeder zijde, ben je hier eenmaal wat gevoeliger voor hè
Grover76
Justin speelt heel goed maar het verhaal is wat langdradig. Heb de indruk dat meer om lgbt draait wat er heel dik opligt dan om Palmer zelf. Verder komen de gebeurtenissen allemaal wat onwerkelijk over.
mcdaktari
Dit is een film uit 2021, je gaat me toch niet vertellen dat dit jullie eerste Timberlake film is? Dat hij kan acteren is toch al lang bekend. Hij heeft al genoeg films gespeeld waar hij behoorlijk acteert.
Partyboooi
Aardig filmpje, maar (ik val in herhaling...) wordt nooit echt spannend of echt interessant. JT kijkt de hele film boos en heeft vrij weinig tekst. Ik denk dat er veel meer uit de interactie tussen hem en de jongen gehaald kon worden. Buiten dit kijkt het wel prima weg.
Thomas83
Eenvoudige feelgoodfilms kunnen zeer aangenaam zijn. Deze film gaat daar wel even een stapje verder mee door in simplisme te verzanden. Er hadden amper meer clichés en stereotypes in de film kunnen zitten. Timberlake is daarnaast bij lange na niet goed genoeg als een acteur om een zwijgzame rol als deze te kunnen spelen. Ook dat kind is niet zo heel bijzonder. Al maken ze hem ook weer niet zo overdreven schattig, zielig of vroegwijs als je vaak in dit soort films ziet. Squibb en Temple zitten ook nog in de film, maar helaas is hun bijdrage relatief klein.
De scène waarin Palmer zijn overleden oma vindt heeft een onbedoeld komisch effect. Ik dacht eigenlijk ook dat het een opzet voor een grap zou zijn waarbij zou blijken dat ze nog springlevend is. Hebben de schrijvers trouwens wel enig idee hoe voogdij werkt? Het is bizar dat Palmer überhaupt al die tijd voor het kind kon zorgen, zeker ook in een stadje dat zo bekrompen overkomt.

The Year Earth Changed

Ba Bai
Oorlog, 2020

Abgeschnitten
Actie / Misdaad, 2018
homofobiekleine stadyoung boyex-gevangenehouse trailer bulliedirresponsible parent adult child friendshipguardianship ex convictdrug addict