• 9.380.985 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Caoilinn Springall en Felicity Jones

Releasedatum: 10 december 2020

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Midnight Sky

"There's a universe between all of us."

De wetenschapper Augustine bevindt zich alleen op de Noordpool. Hij poogt in contact te komen met een ruimteschip dat terug op weg is naar de aarde. De bemanningsleden, waaronder de jonge Sully, zijn namelijk op weg naar een planeet die de gevolgen draagt van een wereldwijde ramp.

avatar van mrklm

mrklm

Prekerig en langdradig ecologisch drama speelt zich af in 2049, drie maanden ‘The Event’ waarvoor het grootste deel van de Amerikaanse bevolking is geëvacueerd. De ernstige zieke wetenschapper Augustine [George Clooney] is als enige achtergebleven in een observatorium van waaruit hij een aantal nog actieve ruimteexpedities tracht te waarschuwen voor de gevaren bij een terugkeer op Aarde. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat een meisje [Caoilinn Springall] in het observatorium is achtergebleven. Parallel loopt het verhaal van de leden van de enige nog actieve expeditie en de problemen waar zij mee te kampen krijgen. De voor een Oscar genomineerde visuele effecten zorgen een paar fraaie momenten, ook al doet het iets teveel denken aan het superieure Gravity, eveneens met George Clooney.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Oef!

Als George Clooney een sci-fi project uitkiest, zijn dat kennelijk veelal kalme; ietwat onderkoelde films die al dan niet wat stof tot nadenken willen geven. Ook The Midnight Sky lijkt mij met ambitieuze bedoelingen gemaakt. Het is in ieder geval niet gelukt om er iets deftigs van te maken. Behalve dat de twist weinig spectaculair is (en je die ook wel ziet aankomen), voelt de hele aanloop leeg aan. De soort-van-survival van de thuisblijver, noch de kommer en kwel van de ruimtecrew zijn interessant. De film komt eerder pretentieus over. Een losse flodder. Maar wel met genoeg bombarie gemaakt om het te (willen) laten lijken op een voltreffer.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Deze film valt tegen. Het blijft allemaal een beetje 'vaag'. Het ruimteschip en de actie scenes zien er wel erg goed uit. Dat is dan een meevaller. Maar ja, je moet toch ook een beetje een verhaal hebben.

Ik vind het ook jammer dat er mijn inziens niet veel duidelijk wordt wat er nou precies aan de hand is?

En waar iedereen naar toe is gegaan?

Ik heb George Clooney hoog zitten, maar dit experiment van hem is mislukt.

avatar van BBarbie

BBarbie

Film met twee dramatische verhalen, die intrinsiek te weinig met elkaar te maken hebben. Het noordpoolverhaal mist geloofwaardigheid, maar is niettemin interessanter dan de ruimte-expeditie. Visueel een aardige film, maar de verhalen weten amper te boeien. De onthulling tegen het einde komt niet echt als een verrassing. Met veel goede wil een kleine voldoende.

avatar van DVD-T

DVD-T

Wow! hoe maak je van een verhaal met zoveel potentie een "snooze-fest". Het is Clooney gelukt.

Wat was Clooney hier van plan? Wat wil hij ons vertellen. Mij werd het niet duidelijk. En dat is jammer, daar Clooney ons heeft bewezen dat hij best een film kan regisseren. Helaas neemt hij niets vanuit die ervaringen mee. Dit is echt een zooitje. Ik vond sommige elementen van dit zooitje dan wel goed. De film ziet er goed uit en klinkt fantastisch. En ik vond, ondanks dat je het van mijlenver al ziet aankomen, het einde een soort van goed.

Een interessante mislukking.

avatar van Diederik58

Diederik58

Voor de 2de keer gezien.
Eigenlijk een standaard scifi verhaal over poging mensheid om een andere leefbare planeet te ontdekken. Maar er is intussen iets op aarde gaande. Helaas weten we niet wat.
Er is een situatie op aarde en één in de ruimte.
Zo nu en dan wat spanning. Maar geen echte hoogtepunten. Soms ook wat vreemde situaties die je moeilijk kunt plaatsen. De jonge en de volwassen Iris is mooi bedacht.
Ik vind Cloony mooi ingetogen acteren. Vooral in de stiltemomenten zie je zijn talent. De anderen doen het ook.goed, maar is een beetje standaard acteren.
De filmbeelden vind ik prachtige. De nieuwe wereld, de Noordpool en het ruimteschip. Tuurlijk veel cgi en andere computertechniek.
Het is moeilijk originele scifi te maken. Dat is hier ook niet gelukt. En toch is het moeite waard.