Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Tony Montanja
net op dvd gekocht en maar weer eens even herzien na zoveeeeel jaartjes,echt ZO'N goeie film uit dat jaar,ik kon alleen niet tegen het einde,die sosa moes dood en al die andere schreeuwende bosapen
Het is wel een reeel einde...
metaledje
dat wel, maar tony kon beter ergens schuilen in plaats van:naar de kogels toe lopen
leek zijn bedoeling wel om kogels te vangen
leek zijn bedoeling wel om kogels te vangen
Tja het is een film he...dan gaat niet alles zoals jij wilt....Misschien had een ufo met buitenaardse wezens hem wel op kunnen pikken...
Guyke
Waarom zijn zoveel filmliefhebbers zo onvoorwaardelijk fan van maffiafilms? Ik zou het niet weten. Steeds zie ik hetzelfde stramien: we volgen de opgang en daarna neergang van een gangsterfiguur. Beginnende in zijn jeugd als loopjongen voor de grote jongens zien we vervolgens hoe hij zijn vroegere bazen één voor één uitschakelt, dan komen de gloriejaren (met liefst zo veel mogelijk geweld) en tenslotte is er de reeds op voorhand verloren strijd met zijn opvolger (liefst iemand uit zijn eigen omgeving). Om het helemaal voorspelbaar te maken is er ook nog altijd de stukgelopen relatie met zijn vrouw/vriendin/dochter of in dit geval zuster.
Let wel, ik vind Scarface een goede en interessante film. Pacino is in de wieg gelegd om een gangster te spelen. Het verhaal loopt vlot en de dialogen zijn zeer gevat. Het beeld van Pacino die met zijn neus in de coke valt is zelfs erg sterk. Maar meer dan het gebruikelijk, hierboven geschetste verhaal, zit er niet in.
Toch 3.5
Geweldige locaties, geweldige quotes om maar eens 2 voorbeelden te noemen.
Guyke
typische quote: fuck you ...
typische locatie: duur uitgeruste villa in bordeelstijl
Steeds hetzelfde stramien.
Danjel
Geweldige film !
Breng voor mij dé perfecte sfeer mee van de cocaine handel in Miami in de 80's, de muziek past er ook erg goed bij.
De acteerprestaties van de spelers zijn overweldigend goed, (Al Pacino acteert weer meesterlijk).
Voor mij een absolute 4,5 *
Lucknopfler
Toch 3.5
Hier ben ik het mee eens. Ik kan hetzelfde verhaal gaan schrijven in een andere bewoording maar daar wordt niemand wijzer van. Ook 3.5 dus.
Tony Montanja
typische quote: fuck you ...
typische locatie: duur uitgeruste villa in bordeelstijl
Steeds hetzelfde stramien.
Je moet wat verder kijken kerel....
Remi
De film heeft niet echt een orgineel verhaal... Een Colombiaan die zich hogerop werkt met drugs en misdaad, beschermt zijn zusje meer dan goed voor haar is en is erg agressief... En daarbij komt kijken dat het een remake is, ook nog
Maar wat er omheen gebeurd en hoe hij alles doet, dat maakt de film goed. Al Pacino zet een prachtige rol neer en komt zeer overtuigend over, ik denk ook als iemand anders de rol had gespeeld, had hij niet zo'n hoge waardering...
De opmerkingen die hij maakt worden wel een beetje voorspelbaar, maar ze blijven cool.
Ik vind dat het verhaal niet echt boeiend is... Maar toch een geweldige film
Danjel

Ik vind dat het verhaal niet echt boeiend is... Maar toch een geweldige film

Tony Montana is geen Colombiaan maar een Cubaan
Soza
Remi
Ok, ik vat 'em... Ik moet 'm snel weer eens kijken...
Emirdagli
prachtfilm gewoon Tony Montana is mijn voorbeeld (zonder de drugs dan)
4.5 waard!!!
mikey
prachtfilm gewoon Tony Montana is mijn voorbeeld (zonder de drugs dan)
4.5 waard!!!
Maarehhh het geweld pik je wel van die man op
FrankH
Ik heb de dvd een tijdje geleden gekocht (aanbieding). Heel veel mensen hebben het over deze film en daardoor waren mijn verwachtingen wel hoog. En eigenlijk heeft de film ze alles behalve waar gemaakt. Best een leuk verhaal etc. maar echt niet de vetste film ooit, en wat Tony Montana betreft...ik vind het maar een domme kerel
dutchtuga
Scarface is niet de eerste Rise & Fall film maar een uitwerking als deze is schaars. Heb het nu misschien wel voor de tiende keer gezien en heb net zo veel genoten als de eerste keer. Het blijft me een kick geven die zijn weerga niet kent. Geen seconde teveel in deze film.
Scarface geeft mij wat ik verlang op bijna elk gebied van een gansterfilm en film in het algemeen. Om te beginnen is de casting uitstekend. Over Pacino is al genoeg gezegd, wat een rol en personage zet deze man neer! Niet voor niets een van de meest besproken filmkarakters ooit. Een icoon, zeker uit de misdaadfilm. Pacino wordt bijgestaan door een uitstekende supporting cast met een verrassend goede Bauer, die ik eigenlijk nooit meer in een goede rol heb gezien naast dit, en een sterke bijrol van Mastrontonio. Pfeiffer deed het naar behoren maar sprong er niet uit voor mij. Rest van de cast deed het behoorlijk goed, alles viel op zijn plek.
Maar wat Scarface voor mij, naast de rol van Pacino, onvergetelijk maakt is de visuele kant van de film, de grofheid en de ongelooflijk mooie soundtrack. Kleurgebruik is heerlijk met al die typische roze, oranje, blauwe etc. floridakleuren. (en dat terwijl dit in LA is opgenomen)
De soundtrack van Moroder is er een van hoge klasse. Prachtige melodieeen tovert deze man tevoorschijn. De Tony theme is echt geweldig. Misschien maar s die soundtrack kopen. De jaren 80 nummers zijn knullig maar heb er eenmaal een zwak voor
Het verhaaltje is niets nieuws maar er wordt wel een leuke draai gegeven aan het origineel van Howard Hawks. Verder is dit bijna een letterlijke remake maar wat deert dat als de rest zo overtuigt. Waren alle remakes maar zo. Over het einde kan veel gezegd worden maar vond dit perfect passen bij het beeld van de rest van de film. Scarface is gewoon een over de top film en Tony helemaal. Eigenlijk een afsluiter die precies aansluit op zijn personage.
Kortom een topfilm die voor mij een genot blijft.
kArIzMa_TuRk
Try sticking your head up your ass.. see if it fits..

us_raider
- 2034 berichten
De scène waarin Pacino met zijn partner door de straten van Miami rijden is wel erg nep. Pacino beweegt de hele tijd met het stuur en de auto waar ze in zitten is ook niet al te best in de rest van het fragment gemonteerd...:)
Verder meesterlijke film natuurlijk. Niet alles was perfect(vb. zie bovenstaande) maar hij heeft me de volle 163 minuten 100% weten te boeien dus 4.5*
CreativeStar
We praten ook over 1983!
Deze film is van tot achter TOP! Dikke 5!
"Perfect, wat is perfect??!"

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war