Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 april 1984
Bekijk via SkyShowtime
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
feanaro surion
Het is vooral de natte droom van wannabe gangstah's, verder is het niet veel bijzonders....
Een heel goed geacteerde "natte droom van wannabe gangsters" dan, met een heel sterk einde, en een geweldige regie. Verder dus wel veel bijzonders.
Goodfella_90
Waren er mannen voor scarface? ik betwijfel het.
tuurlijk was ik voor scarface
Iedereen toch?
Elvis The King
Scarface is 1 van de beste misdaad films tot nu toe.
Het is een meesterwerk van Brian De Palma
Al Pacino is The King.
5sterren.
BellaVita
inderdaad een van de beste misdaad films ooit helemaal met je eens!
Goodfella_90
Ik vond het einde eerder wat voorspelbaar dan origineel maar verder idd wel een geweldige film!
mikey
tuurlijk was ik voor scarface
Iedereen toch?
Nee! sterker nog; ik vond scarface maar een debiele cubaan.
Bone*Thugs
LOL ik heb hem van t weekend voor t eerst gezien en ja kan zeggen dat ik der ook niet echt weg van ben! idd het einde is wel zo voorspelbaar!
HiLL
Leer jij anders eens omgaan met een site...IK zei lol
Hij praate ook iritant die Montana hahah
Ook niet echt weg van ben......dus wel oke...maar wel 0.5*?
T_fuckin_montana
Ook niet echt weg van ben......dus wel oke...maar wel 0.5*?
Hoe kun je een film "wel ok" vinden en er toch maar 0.5* aan geven dan vindt je hem dus ranzig slecht, het cijfer bij "wel ok" licht zo'n beetje bij 2* of 2.5* dacht ik zo. Ik denk dat je zo een beetje verkeert beeld van de toplijst/sterrenoordeel krijgt. als je alleen de films die je heel goed vind 5* geeft en de rest die je "wel ok" vindt of nog slechter gelijk 0.5*, er zitten ook nog een aantal waarden tussen.
Heb je het tegen mij?
verkeerde denk ik...
HiLL
Ja maar tony heeft natuurlijk wel gelijk.
ja dat probeerde ik dus ook duidelijk te maken
Goodfella_90
Nee! sterker nog; ik vond scarface maar een debiele cubaan.
ik vond het ook maar een debiele cubaan maar dan kan je nog wel voor hem zijn
mikey
Je bedoelt dat ik hem zelfs dan nog sympathiek kan vinden? mijn antwoord daarop is nee. Het is een extreem nare man (en dom).
T_fuckin_montana
ja dat probeerde ik dus ook duidelijk te maken
Sorry, ik had je quote verkeerd begrepen, het was al commentaar.
ik vond de zinsbouw ook al zo vreemd. Maar je snapt wat ik bedoel en daar ging het mij om.
Toon1
Heb Scarface gisteren voor de eerste keer gezien, ik had de Gift Set gekocht (die overigens zeer aan te raden is
). Ik vind het gewoonweg een superfilm, mijn favoriete gangsterfilm aller tijden. Al Pacino speelt voortreffelijk. En natuurlijk zijn er de vele memorabele quotes...
Phil Leotardo
Die giftset is zeker aan te raden. Dikke moneyclip van Tony Montana erbij en de Scarface versie uit 1932 erbij
crown_secure
Weer zo'n goude ouwe, meesterlijk werk van Al. Respect voor dit soort gespeelde films! Dit soort films zal nooit vergeten moeten worden. Dikke 5!
Egbertbos
5* The World is Yours.
Briljante film, die wat mij betreft tijdloos zal blijven
Tony Montanja
Hij praate ook iritant die Montana hahah
Het einde vind ik eerder realistisch dan voorspelbaar. De grote les is dat wanneer je drugs gaat gebruiken-->Don't get hy on your own suply! het vaak fout gaat. Tony wou gewoon te veel en deed domme dingen als Soza naaien. En de manier van praten vind ik gewoon fantastisch van Tony Montana, of ligt het aan mij? Soms lachte ik gewoon om zijn prachtige zinnen en dat accent past er typisch bij!
Pacino88
Uiteraard een schitterende klassieker,een van de beste rollen van Al Pacino.Ik heb die giftset sinds een jaar en die is inderdaad aan te raden,heel mooi.En de originele scarface heb ik in maart pas voor het eerst gezien,die vele malen minder is.
Deze blijft op 5*
Phil Leotardo
De originele Scarface is wel leuk om een keer gezien te hebben. Je herkent er bepaalde dingen in die in de Scarface uit 1983 ook gebruikt zijn.
een zeer mooie klassieker heb hem zelf op dvd en heb het nu 2 x gezien maar het blijft zeer boeiend en al pacino is een topper 5 stemmen voor deze mafia film met een triest einde
FillumGek
5 sterren natuurlijk....tja alles is gewoon cool aan deze film...Montana rulez! en Pacino is precies de juiste acteur voor die rol
spuit11
Heb Scarface net voor het eerst gezien, mooie film met geweldige muziek. Vond Pacino ook erg goed als Cubaan, met name het accent. Het enige minpuntje is dat ie weelicht 20 minuutjes korter mocht duren. 4*
JoeCabot
Waarom vind iedereen dat ie te lang duurt??? Hij duurt nog geen drie uur, en dat is toch normaal voor zo'n soort films...

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war