• 9.373.663 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.349)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van Reinbo

starbright boy schreef:

De muziek past er ook wel bij, beetje cheesy, heel erg 80's (de hele film heeft trouwens een enorme 80's uitstraling). Miami Vice. En laat deze film zich nou ook in Miami afspelen.

tja, maar Scarface was natuurlijk wel eerst. Voor de rest klopt het dat het een cheesie '80's film is, maar wel het magnum opus van de cheesie 80's films.

avatar van Reinbo

Mister_Pink schreef:

Hoe durf je dit nu de voorvader van Tarantino te noemen? Nooit iets van Kitano gezien?

Brain de Palma is wel QT's favoriete regisseur, daarbij heeft hij (voor met name Resevoir Dogs) meer A Better Tomorrow van John Woo en City on Fire van Ringo Lam overgenoemn dan van Kitano

avatar van mister blonde

mister blonde

starbright boy schreef:

De puberale versie van de maffia/georganiseerde misdaadfilms.

het lijkt erg in om als zelfrespecterend filmcriticus werk van Tarantino, maar ook bijv. scarface puberaal te noemen. als je problemen hebt met de over-the-top actiescenes, de over-the-top karakters (waar Pacino hier heerlijk mee speelt), tja dan zijn die films niet aan jou besteed. maar om het dan puberaal te noemen. erg veel moeite mee. zijn die films dan puberaal? of ook de mensen die die films goed vinden? zoals gezegd heb ik erg veel moeite met zulke uitspraken...

avatar van starbright boy

Van Kitano heb ik vijf films gezien.

Ik bedoel niet dat dit de enige voorvader van Tarantino is, dat staat er niet. Maar een van de voorvaderen is het overduidelijk wel. Die man heeft zich laten beinvloeden door de halve filmgeschiedenis. Waaronder de halve Japanse cinema, Kubrick, De Palma, vrijwel elk B- en cult-film genre en ga zo maar door.

En puberaal bedoel ik niet beledigend hoor. Ik hou soms van dingen die ik ook puberaal zou noemen Iemand als Hans Teeuwen bijvoorbeeld, vaak erg puberaal, maar ook vaak erg leuk. Of South Park.

Diesel

Hoe dan ook, Scarface is niet puberaal.

avatar van Justice4All

Justice4All

Maar word wel vaak door veel pubers gehuurd, omdat ze denken dat ze ook Tony Montana (kunnen) zijn.

avatar van mister blonde

mister blonde

wie wil er in nou godsnaam Tony Montana zijn?neemt niet weg dat ik hem cool vind (wat wel puberaal zal zijn) in een film . in het echt zou hij verwerpelijk zijn.

ik vind Vito Corleone ook stoer en ben maar 14 dus ik ben geen puberale jongen

avatar van Hate Hater

Hate Hater

heb er geen woorden voor

mijn all time #1

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Scarface is het voorbeeld voor P. Diddy.

Hij vergelijkt zelfs hem met zichzelf.

avatar van Take One

Take One

ThaMovieVoter schreef:

Scarface is het voorbeeld voor P. Diddy.

Hij vergelijkt zelfs hem met zichzelf.

Wat een treurig figuur dan eigenlijk...

Diesel

P. Diddy is sowieso een treurig figuur.

avatar van Angie

Angie

P.Diddy is het type sneue figuren, hij voelt zich namleijk de godfather vande hip hop....triest eigenlijk

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Geweldig, dit wou ik even horen

Hij is wel één van de hoofdverdachten die verantwoordelijk zouden zijn voor de dood van 2pac.

Maar ik ga off topic, dus..

avatar van mafiabaas

mafiabaas

'Fuck Gasper Gomes and Fuck the Diaz brothers ! Fuck 'em all ! I'll bury those Cockroaches !'

avatar van Fish

Fish

Goede film en een hele goede acteer prestatie van Al pacino

whaha..kids krijgen al stijve als ze al pacino in de coke zien duiken..:D

Mister Blonde says..

wie wil er in nou godsnaam Tony Montana zijn?

Ik ben daar mee eens..tis goeie film maar vet overdreven hoe mensen erover praten..en ja ik ben ook puber;)..maar ik vind Vito ook stoer Montana niet echt..hij was te paranoid..P.diddy zee op mtv..montana was oprecht gangsta whahha..egt overdreven..mja k geef 3 sterren..

whaha..kids krijgen al stijve als ze al pacino in de coke zien duiken..:D

Zucht .

Inderdaad

popcorn

uuh wat ik mee bedoel Scarface is niks speciaals..en dan staat die op nummer 11..!!!:Z

ik zie die emotion nog steeds niet..vaag

avatar van Art

Art

Een spatie tussen het uitroepteken en de dubbele punt doet wonderen

avatar van cornelis

cornelis

ik zie die emotion nog steeds niet..vaag

Emoticon.

Na het uitroepteken een spatie plaatsen helpt.

popcorn schreef:

Kijk er zijn films die in de top 250 staan waarvan jij het terecht vindt dat ze er staan maar natuurlijk zijn er ook films die je niet goed vindt en die er dan ook in staan.

Heel veel mensen hebben dat hier hoor je kunt toch niet heel de top 250 goed vinden en The godfather kan toch niet bij iedereen hun nummer 1 zijn.

Dus trek je daar maar niks van aan Ik vind sommige films ook niet helemaal terecht dat ze zo hoog staan maar dat is ieder zijn mening.

avatar van GFM

GFM

Sincere schreef:

De beste film die ik ooit heb gezien !

Vandaar dat hij niet eens in je top 10 staat......

avatar van De GeuS

De GeuS

Hij is helemaal overrompeld door de film; morgen staat hij met stip op 1.....

avatar van the scarface-

the scarface-

heele goede film!
pacino op zijn best!
vooral de laatse actiecene in tony's mansion !
goeie film

een 4,5 van mij

Diesel

Justice, van 4,5 naar 1,5 sterren?

What's up?

avatar van Justice4All

Justice4All

Diesel schreef:

Justice, van 4,5 naar 1,5 sterren?

What's up?

Oeps!!! Ik zal wel weer mee gespeeld hebben. Ik verander het wel in 5* Daar stond ie nl op. FOEI FOEI van MIJ

Herstel iemand loopt de kloten met mijn stemlijst. Er schijnt vandaag op 00.11 heel veel gestemd te zijn, zelfs films die ik niet heb gezien. Ik zou niet weten hoe het komt. In ieder geval heb ik het rechtgezet.