• 9.373.180 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.232)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van Jackson07

Jackson07

helleke schreef:

Oké dan hebt ge gelijk, maar de maffia structuur rond Tony Montana is wel veel kleiner qua leden dan de verschillende Italiaanse maffia-groeperingen.

Ik snap jou punt ook wel, mensen denken bij Mafia gelijk aan italié, niet geheel onterecht overigens, want de term Mafia is italiaans.. Maar dat zijn vaak ECHTE families. Bij dit soort Mafia zoals in scarface, worden er gewoon betrouwbare mensen omheen gezocht, vaak geen echte familie van elkaar, al word het zo wel genoemd door hun zelf. Dat komt vaker voor dan de overgeromantiseerde italiaanse mafia.

clockwork

Over de waarde van deze film is denk ik weinig twijfel. Tony Montana kent iedereen! Hij zet een GE-WEL-DIGGE rol neer. Scarface is een van de beste acteurs vind ik.

avatar van Jackson07

Jackson07

"stick your head up your ass and see if it fits!"

Tony Montana is het personage, de gene die een geweldige rol neerzet is Al Pacino. Scarface is geen acteur zoals jij zegt, maar is de titel van de film en de bijnaam van Tony Montana, de acteur is nog steeds Al Pacino. Maar goed we bergijpen wel wat je bedoeld

clockwork

hahahaha jeetje ik lig helemaal dubbel jackson

excuses:p

avatar van jelle1989

jelle1989

je zou je eerder moeten schamen...

avatar van Max en Joep

Max en Joep

was het niet culo?

wie is culo?

het is trouwens zekers toffe tony die dat zegt alleen zonder and.

avatar van crack1

crack1

Culo= ass!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Samen met A Clockwork Orange, moet ik deze nog steeds is kijken.

Ik doe niet aan goede voornemens. Integendeel. Ik haat het!!

Maar voor deze ene keer. Mijn goede voornemen: Deze 2 films moet ik zien volgend jaar.

avatar van Reinbo

Waarom niet dit jaar. Heb je een Witte Kerst.

Over 500 jaar zullen mensen terugkijken en zeggen: "Dit is dé film!.."

avatar van plorp

plorp

Goed gezegt. De allerbeste Pacino film ooit! 5,0*

whit a little bit of shit you have a hole white cristmas

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Waarom niet dit jaar. Heb je een Witte Kerst.

En daar kan ik je geen ongelijk in geven.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

gister maar weer gekeken. Blijft genieten elke keer weer. Zelfs de lichtelijk gedateerde jaren 80 sound, word eigenlijk elke keer mooier. Ook is het appart hoe toni toch je sympatie weet te krijgen ondanks, de gewetenloze crimineel die hij is, en zijn extreme, rigoreuze werkwijze. Dat concept is opzich al boeiend. Al pacino zet met toni montana een van de meest legendarische karakters in de filmgeschiedenis neer. De film is ook niet alleen maar leuk, naarmate hij vorderd begint het alsmaar tragischer te worden. Toni zit in een neerwaartse spiraal, krijgt te veel macht, en stevent af op een ongekende climax.

''The world chiko, and everything in it...''

606 schreef:

whit a little bit of shit you have a hole white cristmas

a hole?? hahaha

a hole?? hahaha

vergeef me mijn gebrek aan engels niet iedereen is perfect he

het zou wel met een w moeten

de bedoeling was goed

avatar van Gras01

Gras01

Top rise and fall film wat mij betreft. Met echt een geniaal goede Al Pacino, die perfect een geflipte vol gesnoven gaggeratzi neerzet. 5 verdiende Sterren

avatar van Yennick11

Yennick11

Tony montana heeft over de hele wereld miljoenen fans, iedereen zou hem willen zijn (mits hij bestond) . Maar is dat nou omdat hij zo een koelbloedige "harteloze" alleskunner is, of is dat omdat hij de ballen heeft om alles te doen wat er in zn kop opkomt ?

Hoe dan ook, ik ben ook een fan geworden, dit was al pacino in zijn allerbeste tijd als ik het zeg, en dan ook nog is in een rol die hem op het lijf geschreven staat, hij heeft alles ervoor. wanneer je de godfather eerder heb gezien als scarface, kan je nooit tony verwarren met michael corleone ondanks alles en weetje waarom ? Omdat hij de rol van tony zo goed overbrengt. Bovendien komt er dan ook nog een DIJK van een verhaallijn bij wat deze film, mijn nummer 1 maakt.

Yennick11 schreef:

Tony montana, iedereen zou hem willen zijn (mits hij bestond)

zou wel heel erg triest zijn als dat zo is.

avatar van Gras01

Gras01

combi schreef:

zou wel heel erg triest zijn als dat zo is.

Moet je hem wel helemaal quoten Combi, want het blijft niet bij die ene zin, ik snap wat Yennick11 bedoeld. Je lijkt wel een papparatzi journalist, mensen onvolledig quoten Ik zou zijn volhardendheid wel willen hebben, en zijn geloof in zichzelf. Dus dan heb ik het niet over de coke en het vermoorden van mensen, maar puur bepaalde eigenschappen waar je verder mee kan komen, maar dan wel op een POSITIEVE manier

Gras01 schreef:

Moet je hem wel helemaal quoten Combi,

Yennick11 schreef:

erg triest als het zo is

want het blijft niet bij die ene zin, ik snap wat Yennick11 bedoeld.
ik niet, er is geen 1 moment in de film dat ik hem zo willen zijn. (wel beste acteer prestatie ooit maar daar hadden we het niet over).

avatar van Nomak

Nomak

combi schreef:

wel beste acteer prestatie ooit

Daar valt natuurlijk over te discussiëren. Goede acteerprestatie is het zowieso, de beste ooit durf ik niet zeggen. Meer zelfs, ik durf niet eens te zeggen dat dit de beste acteerprestatie is die Al Pacino op zijn naam heeft staan. De man heeft nog een paar geweldige rollen gespeeld.

avatar van magaal

magaal

deze klassieker is echt super ! duurt lang, maar verveelt niet, geen enkele minuut. Jammer overigens dat ze hier een game van gemaakt hebben. maar goed, dikke 4,5 sterren, en verdiend !

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

ik ben een absolute scarface freak maar vind het zeer jammer dat sommigen dit als voorbeeld gebruiken om écht de crimineel uit te hangen

Bij de weg: Dit is de mooiste film dat er bestaat

avatar van 606

Voor alle liefhebbers / of mensen die het nog niet hebben gezien.

1 Januarie op tv

Rtl 7

22.15 tot 01.15

avatar van Adrenal

Adrenal

Bedankt maar die zender ontvang ik niet. Best jammer.