• 9.374.935 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.742)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van el-diego

el-diego

Nis schreef:

Mee eens, ab-so-luut geen mafiafilm, maar wel een fantastische gangsterfilm, zeker niet overschat.

hij is hier wel zeker overschat kwa waardering.

Hij hoort in mijn ogen niet thuis in de top 10 allertijden.

het is wel een goede film maar ook weer niet een eeuwige topper.

avatar van LesterE

LesterE

ik vind al pacino hier wel geweldig, maar had een sfeertje over de film die me niet helemaal aanstond, toch wel een 4,0

avatar van die Lange

die Lange

ik moet toch zeggen dat ik het toch wel een geniale film vind.

Bij andere films zeg ik altijd: hé dat is die of die acteur. Bij scarface niet. Je zegt niet Tony Montana is Al Pacino. Tony Montana is Tony Montana, zo goed is het.

avatar van Fatih10

Fatih10

Toch blijft Antonio Montana (Al Pacino) het favoriet over heel wereld, een geweldig gangster film, voor een film uit jaren 80. Ik heb hem 3 maal origineel moeten kopen omdat ik dit film gewoon in huis moet hebben. Voor de rest PERFECT.

avatar van Drazenko

Drazenko

Fatih10 schreef:

Is 1 keer scarface op dvd neem ik aan niet genoeg ?

avatar van Nando Brigante

Nando Brigante

1 van mijn favoriete films..prachtige film..5 sterren

avatar van Miyamoto

Miyamoto

Deze film is een van de beste films die ik ooit heb gezien! De film is angstaanjagend realistisch, en stijlvol gefilmt. Ook het script van de meester Oliver Stone is geweldig! *****

avatar van N811

N811

Wel opvallend is dat van heel veel marokkaanse jongeren dit allemaal hun nr 1 film is.

avatar van waidman

waidman

N811 schreef:

Niet alleen Marokkaanse jongeren, veel jongeren, vooral tussen 16 en begin 20, sprak laatst met iemand die in een winkel werkt waar ze posters e.d. verkopen, die vertelde dat de scarface poster loopt als een trein. Eigenlijk wel een beetje beangstigend dat een coke snuivende psychopatische gangster als een soort voorbeeld dient.

avatar van Nielskie

Nielskie

Het gaat hier om de macht status, dat ze geweldig vinden.

Al pacino is hier zoals hij is, geweldig als acteur.
Fantastisch hoe hij alles doet en over lijken gaat voor the american dream. De waas die hij voor zijn ogen krijgt, wanneer hij Manny doodschiet, etc
Top!! 3,5*

avatar van zarranof

zarranof

blijft een prachtfilm !!

avatar van gideonvdb

gideonvdb

I neva fucked anybody over in my life, who didn't have it comin to ím, you got that? all I have in this world is my balls and my word, and i don't break em for no one, you understand?!!!

avatar van Skar

Skar

Film stuk of 8 keer alweer gezien! top film!

avatar van hendrik119

hendrik119

goede film.. heb alleen maar 1 woord in mijn hoofd : cocksucker ( kakkerlak )

avatar van FillumGek

FillumGek

cockroach bedoel je

cocksucker is meer een...you know

avatar van larsjeafca

larsjeafca

zeer goede gangster film kan het geen mafia noemen maar gewoon een goede gangster film

avatar van Latesta

Latesta

De film begint zeer goed. Precies het goeie sfeertje wat in een film moet zitten. Favoriete scène is dan ook de kettingzaag scène. Alles verloopt perfect, ook de moord van Lopez is zeer stijlvol weergeven. Maar dan gaat het mis met de film. Het verhaal wordt te lang uitgerekt met erg lange scènes en het wordt gewoon veel saaier dan het was.
Het lijkt alsof ze gewoon te veel verhaal in de film wilde stoppen. Ze hadden ook op een kortere manier naar het einde kunnen gaan, maar het wordt te veel uitgerekt.

Het einde zelf is weer heerlijk over the top en is en blijft fantastisch om te zien.

Toch ruim 3* voor het begin en het einde, haalt net niet de 3.5 *, daarvoor is het zo'n 75 minuten te langdradig.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Meesterlijk, sfeervol, intens, realistisch en met een prachtrol voor de geweldige Pacino.

"I always tell the truth, even when I'm lying."

> 5*

avatar van Ridwannekuh

Ridwannekuh

zeker goeie film!

avatar van TimD

TimD

Jep, meesterlijke film. Dat stuk met de bom onder de auto, en als dan die vrouw en kinderen ook instappen en Antonio die kale man doodschiet is echt een geweldige scene.

avatar van KaniffNL

KaniffNL

heb de film net gekeken toch altijd nog een leuke Gangsterfilm zeker 1 van de betere films die over de Drugs Handel gaan al vind ik de ondergang wel zo voorspelbaar.. eerst maar zeuren over je moet gretig zijn en aan het einde is hij alles kwijt z'n partner/vriend, zus en z'n vrouw...

Ondanks alles toch 4**

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Beste film ooit met de beste qoute ook, "Say Hello To My New Friend", echt coole film. RIP aan mijn kloon, die jammer genoeg op het einde sterft. zijn carriere is echt een droomjob, GTA Vice City had ook zeer veel gekopieerd van deze geweldige film daarom dat ie ook zo succesvol was. de hiphopsoundtrack van deze is ook best goed. Scarface Rest In Peace

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Hiphopsoundtrack van deze film? Bedoel je niet gewoon een paar domme rappers die zonder schaamte naar deze film verwijzen in hun liedjes?

avatar van Eazyfan

Eazyfan

ja dat ook wel,maar er bestaat ook een hiphopsoundtrack van deze film dacht ik, je ziet de making of ervan bij de DVD.

avatar van Mug

Mug

Maar dat is geen soundtrack van de film. Je hebt het over Music Inspired by Scarface van het Def Jam label. De film-soundtrack is van (niemand minder dan) Giorgio Moroder.

avatar van Major Major

Major Major

Film voor puberjongens met een overmaat aan testosteron. Nou ja, het houdt ze van de straat.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Natuurlijk is deze film geen puberfilm! Scary Movie, American Pie, ... misschien wel. Maar Scarface zal dan wellicht net als andere misdaadfilms zoals Pulp Fiction en zelfs The Godfather erg populair zijn bij die mensen, maar volwassenen kunnen daar zeker evenveel van genieten. Het zijn gewoon goede films!

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

What Are you lookin' at? You're all a bunch of fuckinG assholes.

You know Why? You don't have the guts to be what you wanna be.

You Need People like Me! You need people like Me so you can Point your Fucking fingers,

And say "that's The Bad guy." So, What that make you? Good?

You're not good. You Just know how To hide, how to Lie. , I don't have that problem.

Me, I Always tell the truth... even when I Lie!

So Take a Good Fucking look at the bad guy,

cause you will never See A Bad guy Like this Again..

Meesterlijke Speech

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Al Pacino's beste film...

avatar van TimD

TimD

(Al Pacino's) beste film.