• 9.375.010 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.742)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van vettige swa

vettige swa

Toch wel zwaar overdreven, een beetje belachelijk op sommige momenten, deze film krijgt van mij een 2

avatar van Relax

Relax

frederique89 schreef:

Kijkt eerst naar de volledige film en zeg me dan hoeveel moorden er zijn gebeurd. En leer eerst eens naar filmen kijken voor je beoordeeld. Waarschijnlijk kijk jij naar die nepfilms waar ze er 100 over hoop knallen zoals in rambo.

Lol ik vind jou grappig, alsof een film kijken een beroep is..

Ha, ha en ha, ik lach.

Nee, bij het einde gebeurd er waanzinnig veel moorden maar die tel ik niet mee omdat zo slecht was.

Het verhaal is sterk, maar het word zo saai verteld.. en de moorden hoe ze gebeurden en waarom vond ik echt de hoogtepunten van de film, geloof me, maar helaas gebeurde er dan weer een praat stukje van 30 of 40 minuten wat nogal snel verveeld..

En ik heb de hele film gezien, dus ik doe niet moeilijk, deze film bevalt me gewoon niet, en The Godfather miljoen x meer wel.

Dus let niet zo op ander mans zijn rating, want ik vond je reactie echt lollig.

avatar van robin00787

robin00787

Relax schreef:

Nee, want in The Godfather wordt weinig gepraat, wou je zeggen.

avatar van RJR

RJR

Maar daar heeft het tenminste een reden...

avatar van hoogland

hoogland

zeer goede film wou dat alle misdaad film zo waren en zo goed gemaakt waren als dez film

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

quote]

Dus let niet zo op ander mans zijn rating, want ik vond je reactie echt lollig.[/quote]

Ja zo kunnen we doorblijven gaan want ik vind bijvoorbeeld "The Untouchables" weer paar keer beter dan "The Godfather"

avatar van Diederik58

Diederik58

Ik vind dat Al Pacino "over the edge" acteerde . Hij maakte een niet al te beste karikatuur van de slechterik. Gelukkig laat Pacino in vele andere films zien een benadigd acteur te zijn.

De film is natuurlijk meer dan Pacino. Maar hij beheerst de film wel erg irritant. Het is hem overigens wel gelukt om een enorme hekel aan zijn filmpersonage te krijgen.

Al met al geen film om nog eens te zien.

avatar van robin00787

robin00787

Diederik58 schreef:

Het personage Tony Montana is constant high van al dat gesnuif de hele tijd. Hij is driftig en vooral onvoorspelbaar. Pacino speelt daarom zo over de top, omdat het personage dus ook zo over de top is.

avatar van film-gek

film-gek

super brute film, Al Pacino speelt subliem

4,5

avatar van N811

N811

dit is een aardige film, maar deze staat gewoon veelste hoog.

Ik vind het een beetje vreemd dat mensen net uit cuba gevlucht onderling engels praten met af en toe een klein beetje spaans.

Pacino speelt wel overgens briljant, en niemand die dit beter zou kunnen.

Overgens vind ik het verhaal allemaal een beetje makkelijk gaan.

avatar van max4-ever

max4-ever

Deze film vind ik goed maar vind dat hij wel erg hoog na mijn idee te hoog in de top 250

Is gewoon een goede film die zeker 3,5* waard maar zo zijn er meer goede mob movies zo als Goodfellas, gotti,Donnie brasco,Cassiono,W to mobb

denk dat deze film gewoon erg bekend bij het publiek is?

komt groot deels ook zeker weer door goede rol van Al Pacino............

avatar van silhoupin

silhoupin

Ik verhoog mijn stem van 4 naar 4,5, deze film blijft ijzersterk, hoeveel keer je hem ook ziet.

Pacino in zijn grootste rol ooit, grappig, dramatisch, hij speelt het allemaal in dit meesterwerk.

4,5 sterren dus

avatar van Sosaa_

Sosaa_

Deze film is Masterlijk..

Zo zie je hoe iemand van een bananenboot naar een Gangsterbaas 'evolueert'...

Zeer goeie film

*5*

avatar van otherfool

otherfool

Niet onaardige film met een grootse Pacino, maar ook veel te lang, met een doorsnee rise and fall verhaaltje en een barslechte Pfeiffer. Overschat in mijn ogen.

avatar van Trap or Die

Trap or Die

otherfool schreef:

Komt nog nipt tot 3,5*.

Vergeet niet dat dit een film is die het hele rise-and-fall-verhaal tje zo'n beetje groot gemaakt heeft. Niet overal hoeft een super ingewikkeld verhaal in te zitten..Kijk gewoon rustig naar de film en let eens op de personages en het acteerwerk..met uitzondering van inderdaad Pfeiffer dan. Ik vond het in ieder geval een absolute topper.

avatar van starbright boy

Trap or Die schreef:

Kul, rise and fall verhalen zijn al zo oud als film zelf en dit is zeker niet de film die het grootmaakte. Het was al groot, al tientallen jaren zelfs.

avatar van J.S.

J.S.

Trap or Die schreef:

Onzin, zowat elke gangster-film uit de 30's/40's vertelde een Rise and Fall verhaal (The Public Enemy, Little Ceasar,en zelfs Hawk's Scarface).

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

otherfool schreef:

Komt nog nipt tot 3,5*.

Voor mijn apart worden er tal van zulke rise and fall-films (met goede kwaliteit) gemaakt. Ik vind het een heerlijk concept.

avatar van kitno

kitno

Beste film van al pacino.Geweldig gespeeld.Mooie afwisseling van arm naar rich.

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Gewoon een van de beste films ooit gemaakt, jammer dat ik geen 10 kan geven.

Ook heeft de regisseur een paar boodschappen in de film gebracht zoals een andere kijk op de immigratie naar de vsa, en het hypocriete drugsbeleid,zoals verteld in de film dat er miljoenen wordt uitgegeven aan het bestrijden ervan terwijl Cocaine het nr.1 export grondstof is van Colombia.

En die uitspraken zijn natuurlijk ook meesterlijk:
"Well you know what frogface?, You just f*cked yourself Anybody who steals from me dies"

avatar van Rastic

Rastic

Diederik58 schreef:
Ik vind dat Al Pacino "over the edge" acteerde...

ja, hij doet het een beetje over de edge, maar als je dan bedenkt dat hij zijn neus in een berd coke propt en snuift alsof zijn leven ervanaf hangt en dan zo opkijkt alsof hij het elke dag doet, zeg ik altijd nog Petje Af.

Ik las ook net dat zijn dood belachelijk was door de aantal kogels (het was belachelijk stond er, en het ging over Rambo, dus ik asocieer dat met kogels ) dan denk ik "Die gast weet niet wat drugs met je doet." Van coke, word je tijdelijk onsterfelijk!! Het feit dat hij een kogel in zijn linkerkant van zijn gezicht krijg is ongelovelijk goed, want ik heb dat zien gebeuren bij iemand. En dat hij pas valt bij een shotgunblast tegen zijn rug, wat je verlamt, niet altijd dood maakt, is zoals ik ook las ergens "Masterlijk"

Dit blijft een goede film,. smaak of niet, terwijl dat wel wat kan helpen.

avatar van Ribera

Ribera

Rastic schreef:

Dus jij hebt iemand een keer gezien die een kogel opving in de linkerkant van zijn gezicht ??

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Op internet vind je alles.

avatar van Ribera

Ribera

Maar natuurlijk.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Het is maar goed dat je een film niet op basis van zijn fans hoeft te beoordelen..

avatar van bart85

bart85

zo een zwaar overschatte film. Is wel redelijk maar voor mij zeker geen top 10 film. 2,5*

avatar van TeubY

TeubY

Geweldige film, echt genoten! Mooi verhaal en Acteerwerk van pacino maakt de film compleet

avatar van Nis

Nis

el-diego schreef:

het is niet eens een maffia film.

het is een gangsterfilm.

En al zou het een maffiafilm zijn dan waren er zeker een stel betere.

ik vind het zeker een goede film maar hier is hij zeker overschat.

Mee eens, ab-so-luut geen mafiafilm, maar wel een fantastische gangsterfilm, zeker niet overschat.

avatar van sun

sun

Deze film is tijdloos, na een aantal keren zien van deze geweldige film behoort deze zeker en vast tot één van beste film ooit gemaakt.

avatar van kiriyama

kiriyama

Zeker geen slechte film maar toch wel een tikkie overschat, ondanks dat zeker moeite waard.

3.5 ster