• 9.404.181 stemmen

Geregisseerd door: Tyler Spindel

Met onder meer: Lauren Lapkus, David Spade en Sarah Chalke

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Wrong Missy

"There’s no untexting her now."

Wanneer Tim Morris zijn droommeisje ontmoet en hun relatie snel via sms-berichten in een stroomversnelling komt, nodigt hij haar uit voor de retraite van zijn bedrijf op een eilandresort. Wanneer echter een blind date uit het verleden opduikt op de luchthaven, komt hij er al snel achter dat hij de uitnodiging naar de verkeerde "Missy" heeft gestuurd.

Best leuk.

Heb er al vaker over geklaagd, maar tegenwoordig zijn er nog amper echte comedies te zien. Wel in combinatie met een hoop andere genre, vaak met drama waarbij de humor vooral menselijk en pijnlijk moet zijn, maar het type "luchtige onnozelheid" zie je niet vaak meer terug.

Aan Happy Madison om de oude formule nog eens van onder het stof te halen. Uiteraard ook een klein streepje drama & romantiek, maar de humor blijft eigenlijk altijd wel centraal staan. HM had in de 00s erg veel succes met deze formule (bekende cast, vaak vaste namen, tropische locatie, veel luchtigheid, nooit te zwaar).

Deze film past perfect in die template. Spade en Lapkus doen het leuk, geinige bijrollen van oa Schneider en Swardson, een hoop onzinnigheid die best geinig is en een speelduur waarmee de film niet gaat vervelen. Echt grootse cinema is het niet, wel vermakelijk en puur vermaak. Af en toe is dat welgekomen.

avatar van rep_robert

Ik beken eerlijk, ik kan deze bijzonder over de top meuk met bizarre personages stiekem best waarderen. Dit soort type komedies zie je niet meer vaak en Happy Madison is er natuurlijk groot mee geworden vanaf de eind jaren 90 tot de begin jaren 10.

In het begin van de film is het even wennen aan de behoorlijk over de top personages, maar op een gegeven moment wordt de toon van de film wat stabieler (Missy wordt minder irritant) en kan je lekker van de domme humor genieten.

Het is wel weer zo'n typisch Sandler flickje (dit keer zonder hem), maar het plot of type film kennen we al van eerdere films. Niks bijzonders verder, maar toch blijft de zomerse locatie aanstekelijk om naar te kijken.

Verwacht geen realisme, want dan kan je je ergeren van begin tot eind. Je moet er in ieder geval wel van houden en ik heb het donkerbruine vermoeden dat de film niet hoog zal gaan scoren.

avatar van joolstein

joolstein

Komedie met David Spade, uit het productiebedrijf van Adam Sandler, grossiert in de gebruikelijke flauwe seksgrappen en de nodige slapstick. Doordat de film zich af speelt onder de prachtige zon van Hawaii en ook sidekicks Rob Schneider, Nick Swardson en vrouwlief Jackie Sandler hier van de partij zijn voelt het alsof we meer naar een vakantiefilm van de andere acteurs zitten te kijken. Vooral Schneider speelt weer zijn gebruikelijke (tenenkrommend) personage. Een vakantie bedoeld om tot rust te komen maar Lauren Lapkus was dat niet verteld en onderbreekt dan ook steeds de rust. Want het is zij die deze film gaande weet te houden. Ze praat openlijk over seks, doopt haar haar in haar wijn voordat ze erop zuigt en draagt ​​een mes dat ze Sheila noemt. Het is dan ook niet Missy, die in deze film, verkeerd is maar alles en iedereen om haar heen.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Fijn om Lauren Lapkus te zien shinen in een rol die haar op het lijf is geschreven .

Stel je voor dat ze voor melissa mccarthy hadden gekozen , was de lol er toch sneller af .

Knap dat je haar sympathiek gaat vinden , en ook mega irritant . wat ook de bedoeling is .

misschien komt het omdat ik niet nuchter ben ,( en ik ook niet erg veel verwachte ) maar ik vond het een feelgood movie met een hoofdletter F

De grapdichtheid is niet erg groot , maar het keek lekker weg .

En het had ook wel grover gemogen ( maar dat mag niet meer in deze SJW tijd ) helemaal in een Happy Madison verwacht je toch een paar incorrecte grappen .

voor een saaie zondag avond ,goed te doen .

3 *

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Kon erger. Het verhaal is van a tot z al uit te stippelen, dus dan moet de film het van de aankleding hebben. En die is simpelweg niet voldoende. Het sfeertje is wel oké, dat men kiest dit tijdens een werkweek met collega's te laten zijn geeft het net een wat andere dimensie en de zomerse zon in de hele film voelt prima. Maar zeker in het begin is die actrice gewoonweg vervelend. Dat ze ook zo moet overkomen mag dan wel het punt zijn, als kijker wil ik ergens die irritatie niet voelen. Een goede actrice of goed actrice kan daar iets mee - denk aan Adam Sandler in Uncut Germs, een klootzak maar toch ergens sympathiek. Daarmee wist de film me simpelweg niet te raken en in het begin zelfs wat te irriteren. Maar over het geheel keek dit wel makkelijk weg en een enkel grapje is ook geslaagd. 2,5*.

avatar van Noodless

Noodless

Best wel een leuke romantische komedie met heel wat over the top scènes die regelmatig een glimlach op je gezicht toveren. Dit is de verdienste van Lauren Lapkus die wel echt in haar rol opgaat en dat ook uitstekend doet. Hoe meer je haar leert kennen met haar waanzinnige dialogen en acties hoe meer je vertrouwd geraakt aan haar personage. Hoe absurd haar handelingen ook zijn, als kijker ga je haar gewoon aanvaarden. Leuk vermaak. 6/10