• 9.377.419 stemmen

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titel: Dune

Geregisseerd door: Denis Villeneuve

Met onder meer: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson en Oscar Isaac

IMDb beoordeling: 8,0 (1.020.797)

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Arabisch

Releasedatum: 16 september 2021

Plot Dune: Part One

"It begins."

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als ‘Dune’. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal ‘the spice’ genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

Lady Jessica Atreides

Dr. Wellington Yueh

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Bij Denis Villeneuve:

Lees op IMDb net over zijn nieuwe en zo te lezen grote project :

Denis Villeneuve Confirmed To Direct 'Dune' - theplaylist.net

avatar van Ataloona

Ataloona

Mooi! Het project van Jodorowski was te ambitieus en absurd, de versie van Lynch te beknopt en een tikkeltje amateuristisch. Kan leuk worden.

Opnames Dune zijn gestart:

Volledige cast en synopsis sciencefiction-epos 'Dune' bekend | Filmtotaal filmnieuws

Een mythische en emotioneel geladen reis van een held, "Dune" vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die zonder zijn medeweten is geboren met een grote lotsbestemming. Hij moet afreizen naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn familie en zijn mensen zeker te stellen. Als kwaadwillende krachten conflicteren over de exclusieve en waardevolle grondstoffen van de planeet - een product dat in staat is om het grootste potentieel van de mensheid te ontsluiten - zullen alleen degenen die hun angst kunnen overwinnen, overleven.

Releasedatum is ook al bekend: 19 november 2020. kappeuter tijd voor een eigen pagina?

Arri

Zodra er een officiële (teaser) poster is of still, en een degelijke plotomschrijving kan de film worden toegevoegd.

Criteria voor toevoegbaarheid - MovieMeterWiki - wiki.moviemeter.nl

avatar van Gish

Gish

Dune in 2 delen, een opwindend vooruitzicht. Villeneuve is mijn droomregisseur om dit uit te voeren.

Vanaf 17 december in de bioscoop (Warner Bros. Pictures International Holland)

Arri

Nu de marketing officieel van start is krijgen we ook een goed beeld van het logo: Dune Logo

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Eindelijk toegevoegd! Veel zin in dit epos.

avatar van Metalfist

Metalfist

De boeken zijn redelijk wisselend qua niveau (zit zelf nu aan het 6e deel) maar de kwaliteit van het eerste boek staat in ieder geval als een huis. Het beste deel in de reeks alleszins (hoewel het derde deel ook nog wel dicht in de buurt komt) en in handen van Villeneuve kan dit wel eens iets gaan worden. In ieder geval wel een goede zet om dit in 2 delen uit te brengen, ik vrees dat je anders echt gewoon teveel gaat moeten weglaten.

Wel een beetje mijn twijfels over de cast met onder andere Oscar Isaac als vader Leto en Jason Momoa als Idaho maar gelukkig staat daar wel Timothée Chalamet als Paul, Stellan Skarsgård als Vladimir Harkonnen en Charlotte Rampling als Gaius Helen Mohiam tegenover. Heb er in ieder geval zin in!

edit: de foto's die Arri postte nemen al heel veel van bovenstaande twijfels weg. Zie ik het alleen goed en hebben ze van Liet Kynes opeens weer een vrouw gemaakt? Dat snap ik toch niet, met de Bene Gesserit en Jessica heb je toch genoeg sterke vrouwen?

avatar van Gish

Gish

Hopelijk mogen we tegen die tijd weer in een bioscoop zitten, want dit gaat groots worden. Geweldig spannend en origineel boek, een topcast en de enige regisseur die dit project boven zichzelf kan laten uitstijgen. Remind me later of ik gelijk heb.

Metalfist schreef:

Klopt, zie ook de volgende quote uit het Vanity Fair artikel:

In an intriguing change to the source material, Villeneuve has also updated Dr. Liet Kynes, the leading ecologist on Arrakis and an independent power broker amid the various warring factions. Although always depicted as a white man, the character is now played by Sharon Duncan-Brewster (Rogue One), a black woman. “What Denis had stated to me was there was a lack of female characters in his cast, and he had always been very feminist, pro-women, and wanted to write the role for a woman,” Duncan-Brewster says. “This human being manages to basically keep the peace amongst many people. Women are very good at that, so why can’t Kynes be a woman? Why shouldn’t Kynes be a woman?”

avatar van Metalfist

Metalfist

Dat verbaast me toch eerlijk gezegd. Chani en Jessica zijn toch echt wel 2 sterke vrouwen die in de boeken absoluut niet moeten onderdoen voor eender welk ander mannelijk personage..

avatar van horizons

horizons

Dat gaat weer een hoop negatieve berichten worden. Bizarre keuze ook.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Is er al bekend wie de score doet? Verder wel zin hierin.

^ Zimmer.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Hans Zimmer koos voor deze film in plaats van Tenet (Christopher Nolan), klik.

avatar van MRDammann

MRDammann

Heel veel zin in! Hopelijk kunnen we hier in december van genieten.

Arri

Nog een nieuwe afbeelding van Chani

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Nick Theunis schreef:

Hans Zimmer koos voor deze film in plaats van Tenet (Christopher Nolan), klik.

Maar wat benzo's inslaan dan want daar ga ik me vast weer kapot aan ergeren.

Arri

Nog een nieuwe afbeelding, ditmaal Yueh

avatar van Seam

Seam

Jammer van ZImmer wel, beetje kleurloos, maar wie weet verrast hij wel. Hij is duidelijk fan, dus dat scheelt.

Ben benieuwd, ken niets van Dune, maar het leek me altijd enorm interessant. Met Villeneuve aan het roer kan het ook niet mis gaan.

Arri

Interessant dat sommige niet zo blij zijn met Zimmer voor deze klus. Ik vond zijn vorige samenwerking met Villeneuve erg goed gelukt, Wallfisch werkte daar natuurlijk ook aan mee. Welke componist hadden jullie liever gezien voor deze film?

avatar van ghostman

ghostman

Ik heb al eerder duidelijk gemaakt dat ik Villeneuve een slechte filmmaker vind ( commerciele filmmaker voor millennials ) en ik ben dolgelukkig dat Hans Zimmer voor dit project heeft gekozen en niet voor Nolan . Ik vind Hans Zimmer namelijk ook heel erg overschat . Zijn muziek is zielloze en bombastische rotzooi . Ik ben van mening dat Zimmer op dezelfde hoogte zit met de cineasten als Roland Emmerich , Michael Bay en Ron Howard .

Dune (1984) van Lynch is verouderd en heeft zijn mankementen , maar ik verwacht absoluut niet dat Villeneuve in staat is om de versie van Lynch te overtreffen .

Verder verwacht ik erg veel van de film van Nolan en ik ben heel erg blij dat het niet meer mogelijk is dat Hans Zimmer de film van Nolan verpest .

avatar van Macmanus

Macmanus

Ben bang dat de andere componist nou niet heel veel beter is die Nolan heeft gestrikt...en Nolan is toch ook een commerciële filmmaker. Uiteraard hoort Bay ook niet in dat rijtje thuis!

avatar van ghostman

ghostman

Macmanus schreef:

en Nolan is toch ook een commerciële filmmaker.

De films van Nolan zijn veel intelligenter .

No matter what and who , iedereen is beter dan Zimmer ...

avatar van Macmanus

Macmanus

Nolan is vaak toch een beetje filosoferen voor de beginner. Het is wel grappig, maar hij verliest nooit het grote publiek uit het oog en maakt vrij veel consessies om het begrijpelijk te maken. Heel intelligent wil ik het allemaal niet noemen. Het is wellicht voor de liefhebber een leuk starting off point. Ik ben niet van de Denis fanclub maar hij durft het publiek wel iets meer te testen qua het audiovisuele en tempo, met Blade Runner deed hij opvallend weinig consessies voor zo een big budget blockbuster.

Ik vind ze allebei vakmannen dat valt bijna niet te ontkennen. Maar op dit moment denk ik dat Denis boeiender is dan Nolan eigenlijk. Neemt niet weg dat vakmensen inderdaad eenmaal in het Hollywood systeem wel veel van hun ziel verliezen inderdaad. Maar deze twee zijn de ergste nog niet. En de echte pareltjes moeten toch bij de kleinere films gezocht worden.

Dune is ook weer veel geld en Denis zal na de flop van Blade Runner toch ook wel weer wat mainstreamer zijn gaan denken. De producenten willen vast ook weer een franchise hieruit halen...

*Edit: O ik zie deze trivia al; Denis Villeneuve confirmed that his adaptation of Dune (2020) will be split into at least two films, in order to ensure that the original story would be "preserved and not cut into a million pieces."

Denk dat het niet heel erg boeiend gaat zijn de muziek in Nolan zijn nieuwste. Maar wie weet, Zimmer heeft hier en daar wel eens iets aardigs gedaan. Vond het bij Interstellar erg goed werken. Bombast met Bombast. Mag op zijn tijd ook wel eens.