• 9.377.249 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Gerard Butler, Morena Baccarin en Andrew Bachelor

Plot Greenland

Wanneer de mensheid wereldwijd dreigt weggevaagd te worden door een naderende catastrofe, heeft John Garrity vier dagen de tijd om zijn vrouw Allison en zoon Nathan veilig te stellen. Terwijl enorme chaos heerst, moet John zich enorm haasten om zijn geliefden van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen.

avatar van chrisace

chrisace

Tjeee wat een slechte bagger film en dom ook pfpffff

avatar van distelrood

distelrood

weer de zoveelste rampencliche, bah. ..hollywood grow up

avatar van blurp194

blurp194

Gadverdamme.

Je moet toch wel echt je verstand helemaal op nul hebben om dit te kunnen zien zonder emmer. Gerard Butler als producent, nou die gaat bij mij meteen op de zwarte lijst. Geen enkel zelfrespect, geen moraal. Als het maar geld opbrengt - en gelijk aan de moraal in de film, ikke ikke ikke. Zonder enig moment van reflectie, hop naar Canada, en Scott Glenn mag eeuwig branden - en nog wat van dat soort momentjes.

avatar van eempag

eempag

[quote]The Oceanic Six schreef:

Was ik de enige die meteen aan de film Titanic moest denken, met Cal, de rijke lover van Rose, die tijdens het zinken een willekeurig kind grijpt om er mee de reddingsboot in te mogen?

Ja

avatar van eempag

eempag

Goede pretentieloze actiefilm.

Niet te moeilijk doen over realisme en lekker kijken

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Rampenfilms zijn spectaculair met vaak veel actie, maar zo voorspelbaar gepaard met cliché, stereotype personages, en vooral weinig spanning wat je hoort te krijgen als je moet vluchten voor je leven. Greenland was verfrissend geen wetenschappers die discussies voeren, geen journalisten die achter de waarheid willen komen en geen president die heldhaftige toespraken voert. `in de film zien we Gerard Butler's personage die onlangs vreemd is gegaan naar de verjaardag van zijn zoon gaat. Eenmaal daar krijgt hij via de tv nieuws dat kometen onderweg naar aarde zijn. In de supermarkt krijgt hij een telefoontje dat zijn familie geselecteerd is naar onbekende bestemming en moeten ze een vliegtuig halen die zij daar naar toe meenemen.

Wat volgt is een intense zenuwslopend begin. De spanning was om te snijden. Nog nooit was ik in een rampenfilm zo verbonden met de protagonisten. En dat is vooral te danken aan de regie. Ric Roman Waugh weet hoe hij het beste uit de acteurs krijgt. Grootste voorbeeld is zijn film Snitch met Dwayne the Rock Johnson. Daarin acteert hij beter dan welk andere blockbuster hij gedaan heeft. Waugh weet ook in zijn film een realistisch beeld neer te zetten wat ook vaak vandaag in het echt meemaken. De wanhopigheid, jaloezie voor rijk. Camerawerk is vaak niet hollywoods met veel shots dat je eerder in indie & low budget films ziet. Film verliest in acte twee helaas spanning met onwaarschijnlijkheden en toch wat clichés maar wordt goed gemaakt met goede bijrollen/cameos van onder andere Scott Silence of the Lambs Glenn. Greenland is een grote verrassing en geeft hoop dat het toch goed komt met de rampenfilm.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterke rampenthriller. Het verhaal is niet heel diepgaand en blijft op de vlakte. De uitwerking is dik in orde. De opbouw is goed en al snel pakt de film je aardig bij de strot. Zeker het eerste deel is erg sterk en spannend. Ook qua emotie weet de film de kijker op momenten te raken. Verder is er genoeg actie, hoewel sommige scènes wel verplicht aanvoelen. Het acteerwerk is goed en er is voldoende chemie tussen diverse personages. De special effects zien er verder prima uit. Goeie film. 3.5/4.0

avatar van macrobody

macrobody

Ik zou het wel weten. Gewoon lekker blijven zitten net als de vader van Allison (Scott Glenn). Laat maar komen. Wat heb je nou helemaal als je het allemaal overleeft?
Wie gaat overigens die insuline maken voor dat jongetje? Of hadden ze nog een voorraadje en kan er in die tijd wel even een compleet farmaceutische fabriek worden opgebouwd?

avatar van macrobody

macrobody

blurp194 schreef:
Gadverdamme.

Die ikke, ikke, ikke mentaliteit dat vond ik wel zeer realistisch. Zo te lezen volg je de gang van zaken in het land van vrijheid en democratie (sarcasme), dan heb je ook vast gezien hoe het daar aan toe gaat. Je hebt helemaal geen komeet brokstukken nodig om mensen winkels te laten plunderen. Gewoon een beetje fake nieuws voor het lage IQ publiek en je hebt het voor elkaar. En ik wil niet discrimineren maar ik schat dat publiek even groot ongeacht welke idioot ze kiezen om het land te vertegenwoordigen.
Maar deze post zal wel weer snel verwijderd worden, want het is hier net youtube.

avatar van SaintNick

SaintNick

blurp194 schreef:
Gadverdamme.

Zo, wat kunnen smaken verschillen! Maar dat mag toch ook?

Zowaar eens een aardige rampenfilm. Met name het eerste half uur is zeer aardig.

Helaas daarna wat belachelijke zijsprongetjes kind dat wordt afgepakt. 1 of andere idioot die bandje wil stelen etc. maar het geheel.is best leuk.

macrobody schreef:

Ja dat ben ik wel met je eens, en zeker wij als gewone mensen die toch niet in zo'n bunker mogen. Maar ga er maar vanuit dat er voor die groep geselecteerde die mee mogen, er in zo'n bunker een hele uitgebreide apotheek is. Geloof maar dat ze goed voor zichzelf gezorgd hebben. Ik zag onlangs nog een youtube filmpje van een vlogger die in Rusland in een verlaten bunker was gekropen met veel moeite, maar je wil niet weten wat er allemaal opgeslagen ligt. En dat was ook nog een bunker uit de jaren 70 en geloof maar dat ze tegenwoordig van alle luxe voorzien zijn. Dus dat groepje dat in zo'n bunker mag, mocht er iets gebeuren, die zijn toch wel voorbereid (want ze moeten er tenslotte zelf zitten):T

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Greenland is een gedegen, professionele rampenfilm.

Wel is het verstandig om van te voren rekening te houden met de typische rampfilmcliché's.

avatar van egelhunter

egelhunter

Goede rampenfilm. Mocht wel weer een keer een goede film aangezien er helaas maar weinig uitkomt.

Niet al te serieus kijken. Veel van de film komt op spanning aan en dat doen ze heel goed.

avatar van Leander112

Leander112

Super simpel verhaal maar wel mooie explosies, dus alleen een aanrader als je een goeie actieve subwoofer hebt of grote speakers.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

mcdaktari schreef:
Maar plotpunt was dan wel weer dat mensen met suikerziekte eigenlijk geen toegang hebben tot de bunkers, dus lijkt me dat er niet in voorzien is het kind van insuline te voorzien.

skinny_tie schreef:

In de film ja. Maar denk je nou werkelijk dat er in echte bestaande bunkers niet de nodige medicijnen aanwezig zullen zijn, mocht het nodig moeten zijn dat een select groepje er naartoe gaat voor onbepaalde tijd?

avatar van skinny_tie

skinny_tie

mcdaktari schreef:

We hadden het ook over de film, lijkt me. En medicijnen zijn niet eeuwig houdbaar. Als er een reële kans bestaat dat je meerdere jaren in een bunker zit, zul je onder ogen moeten zien dat je iemand die insuline nodig heeft niet kan herbergen, aangezien dat niet meerdere jaren goed blijft.

mcdaktari

De zieke mochten sowieso toch niet mee, (om bij de film te blijven) Dus dan is medicijnen toch ook helemaal niet nodig. In films wordt je niet ziek

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Naah, saaie en voorspelbare troep.

avatar van horizons

horizons

Vermakelijk gedoe. Het begin is sterker dan het einde. maar ze hadden de film moeten laten aflopen na die flashback. Dat was zo veel sterker geweest..

avatar van 3316mixer

3316mixer

Een Disney versie van het einde van de wereld. Geen echte hoogtepunten, maar ook geen dieptepunten. Allemaal heel vlak...

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Typisch een hollywood film. Ik hou er wel van maar wat ik bij alle rampenfilms uit de US slecht vind is dat het eigenlijk allemaal familie drama films zijn ipv rampenfilms. 80% gaat niet over de wereld ramp maar over vader die zn kind gaat redden enz. In Greenland begint het erg spannend maar als snel zitten we het fam drama en zien we nauwelijks iets van meteor impacts/rampen. Aan eind nog even een special effect en dat was het. Slecht en een tegenvaller. Day after tomorrow, San Andreas 2012, het gaat allemaal snel over naar een fam drama helaas ipv dat je een rampen beeld wereldwijd blijft zien.

avatar van Skuller

Skuller

Ik hou er wel van.niet al teveel nadenken en gewoon lekker kijken.prima film.

avatar van Star Wars

Star Wars

macrobody schreef:

Dat is al lang bekend, BLM en antifa (inderdaad lage IQ) zijn simpelweg zeer gewelddadig en veroorzaken veel onrust en verdeeldheid. Heeft weinig meer met politiek te maken.

Tuurlijk joh haha.

avatar van thysum

thysum

Ohhw, zal ik dit jaar goud of zilver in mn kerstboom hangen ?? Aahhh mijn teckel heeft net gepist in de tuin... ff weer binnen laten..

Wat een histerie op de tv .. man met een boterham in zn wangzak rent in het rond..discussies hier en daar in het heetst van de strijd!! Wauw... spannend hoor.

Moet wel echt een ontzettend laag I.Q. hebben om dit gaaf te vinden.

avatar van Anjin

Anjin

Leek wel veel op de film 2012...

avatar van sportfan27

sportfan27

Anjin schreef:

Leek wel veel op de film 2012...

Huh?

2012 staat bol van de actie en visuele rampen, iets wat Greenland juist totaal mist.

avatar van sportfan27

sportfan27

Zware tegenvaller...

Ging er lekker voor zitten om een film vol visuele rampspoed en mooie special effects te gaan zien zoals de trailer suggereert maar je krijgt een slap familie drama vol onlogische keuzes. Na Greyhound de 2e film dit jaar waarvan wij in de bios niets gemist hebben wat mij betreft, had zonde van het geld geweest.

Magere 2**