• 9.376.792 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Gerard Butler, Morena Baccarin en Andrew Bachelor

Plot Greenland

Wanneer de mensheid wereldwijd dreigt weggevaagd te worden door een naderende catastrofe, heeft John Garrity vier dagen de tijd om zijn vrouw Allison en zoon Nathan veilig te stellen. Terwijl enorme chaos heerst, moet John zich enorm haasten om zijn geliefden van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen.

Vanaf 11 juni in de bioscoop (The Searchers)

Vanzelfsprekend onder voorbehoud.

EDIT: release uitgesteld. Releasedatum nog niet bekend.

avatar van The Oceanic Six

Kan best leuk zijn. Heb wel een zwak voor rampenfilms.

Wel weer schijtirritant dat het weer een gezinnetje in de hoofdrol is. Ga toch eens weg met die kinderen steeds.

Alleen jammer van die Gerard Butler, met afstand de meest waardeloze 'top'acteur van tegenwoordig.

kos schreef:

Je vergeet Jason Statham.

Ik vind Butler (voor dit type film) overigens een aardige acteur.

En Liam Neeson wordt wat te oud voor zo'n film.

Liever Tom Cruise natuurlijk.

avatar van bjerik76

bjerik76

als ik dit zo lees komt het ( weer) allemaal bekend voor.

Zou ook deze Amerikaanse familie het redden ?

avatar van NB2000

NB2000

Trailer? Enige vorm van info? Kan bijna niks vinden over de film

avatar van Lang Poot

Lang Poot

Komt deze alleen in Belgie 29 juli uit?

avatar van The Oceanic Six

Rampenfilm 'Greenland' officieel de eerste grote zomerfilm in 2020 | Filmtotaal filmnieuws

Vreemd genoeg heeft Pathé deze niet op hun site nog staan. Zou leuk zijn als dit in augustus gaat draaien.

avatar van Kondoro

Kondoro

Klinkt best interessant. Ik vind dit soort onderwerpen in films altijd wel tof, dus ben benieuwd.

avatar van Batman2001

Batman2001

Vandaag eindelijk te zien in België

Deze film stelt zeker niet teleur, leuke film om naar te kijken en je te ontspannen.

Gerard Butler heeft geweldig gespeeld zoals we van hem gewoon zijn

avatar van nickrandom

nickrandom

Ik zag hem gisteren in België, het land dat de wereldpremière van deze rampenfilm krijgt. Hij was beter dan ik verwacht had (wegens een paar sterke, rauwe vertolkingen) maar hij was tevens in grote lijnen oh zo voorspelbaar. Amerikaans tot én met, en het is net daarvan dat ik wat de buik vol heb. Gelukkig waren er een aantal verrassende subplots. En er werd duidelijk ook met de nieuwe diversiteits-normen rekening gehouden op vlak color, which is good. Homo’s bestaan evenwel nog steeds niet in Amerika; enkel heterogezinnen vluchten blijkbaar voor de apocalyps...

avatar van elvis

elvis

weet iemand wanneer deze in nl komt

avatar van Thiver

Thiver

elvis schreef:

weet iemand wanneer deze in nl komt

De Nederlandse distributeur heeft nog geen nieuwe releasedatum bekendgemaakt. Tot nader order uitgesteld dus.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Lijkt me geen verkeerde film

avatar van jmi17

jmi17

Vandaag Greenland gezien en wat mij betreft, voorlopig, de beste film van 2020. Had via de media al goede recensies gelezen, maar na het zien van de film heb ik toch een wauw-gevoel. Al dacht ik vooraf dat de film maar gewoon goed ging zijn. Van rampenfilms bestaan er veel in een dozijn waarvan de meeste niet al te best te smaken zijn, maar deze is anders en grijpt ook meer naar de keel. The Impossible deed dat enkele jaren geleden ook al, maar Greenland is toch nog emotioneler. Gerard Butler doet het, net als zijn filmgezin, voortreffelijk als vader die zijn gezin wil redden. Wat mij betreft zijn beste acteerprestatie ooit. Dit gaat verder dan de actieheld die we van hem gewoon zijn. Ik hoop dat de film wereldwijd uitkomt. Van mij mogen er zelfs Oscars uitgereikt worden voor deze film. Ben benieuwd naar jullie reacties.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Niet slecht ondanks weinig verrassend einde. Veel aandacht voor menselijke reacties en emotionele impact. En de special effects zijn natuurlijk spectaculair. De schokgolf-effecten doen akelig denken aan de recente explosie in Beiroet...

avatar van Marvel2020

Marvel2020

Zeker geen slechte film.

Butler heeft zijn rol goed neergezet, zoals ik wel verwacht had!

Het einde was niet echt verrassend dat is wel een minpunt, voor de rest was er een goeie spanning in de film!

Leuk om te zien in deze tijden!

avatar van Alathir

Alathir

Voor de eerste keer sinds corona nog eens een bioscoop bezocht. Het was kiezen tussen de nieuwe film van Nolan of Greenland. De trailer van Greenland sprak me meteen aan en de vergelijking met The Impossible is achteraf gezien zeker op zijn plaats. Beide films zijn erg krachtig in het drama. The Impossible heb ik twee keer met veel plezier gekeken en deze film ga ik wellicht ooit nog eens zien.

Rampenfilms zijn misschien ergens mijn guilty pleasure maar Greenland doet wat mij betreft weinig fout. Het begint met de achtergrond van Gerard en zijn familiale situatie te schetsen. Hierdoor werkt de rest van de film extra goed.

Op een gegeven moment begint Gerard als bouwkundig ingenieur zich steeds meer af te vragen of het niet erger is als wat de media tot dan toe rapporteert. Op deze manier wordt de mainstream media eigenlijk kritisch benaderd op een subtiele manier. Eenmaal terug op het feest, sijpelt de omvang van deze ramp steeds verder door via de media en een tweede bericht van Homeland Security. Het ongeloof dat er mensen uitverkoren worden is dan ook groot bij achterblijvers. Dat is hard om mensen achter te laten die net nog bij jouw thuis op een gezellig feest zaten. De scène met een wanhopige moeder die haar kind met Gerard wilt meegeven werkt veel beter door hun korte introductie op het feest.

Eenmaal aangekomen op de militaire luchthaven shit hits the fan. Hun zoon heeft zijn insuline vergeten in de auto en Gerard moet zich van hun scheiden om dit alsnog op te halen. Iets later loopt het dan helemaal mis doordat hun zoon afgekeurd wordt omwille van diabetes.

Vanaf daar begint de krankzinnigheid en het egoïsme van mensen toe te nemen. Hamsteren en overvallen zijn typische verschijnselen in dit soort situaties. Het gaat zelfs zo ver dat een man die Alisson en Nathan mee laat liften, Nathan ontvoerd om ook naar de bunker op Groenland te geraken. Hopeloosheid en machteloosheid maken zich meester van Alisson die even lijkt op te geven maar zich snel herpakt.
Ondertussen loopt het bij Gerard uit de hand en vermoord hij een man in zelfverdediging. Wat later in de film zet hij deze gruwelijke daad om in een heldendaad Van antiheld naar held.
Dat moet ik de film wel nageven. Het toont dat in zulke apocalyptische situaties het ieder voor zich is en dat het slechtste in de mens als eerste zal bovenkomen. Nadien krijgen ze last van hun geweten en proberen ze weer hun medemens te helpen, zolang dat niet ten koste van het eigen gezin moet.

Het einde zelf lijkt me het moeilijkste voor de schrijvers. Hoe werk je dit het best af? Ze maken hier volgens mij min of meer de juiste keuze. Ze gaan voor een ijzersterk gezinsbeeld voor de ramp zich volstrekt en daarna wordt het allemaal zwart. Adembenemend moment. De eerste beelden erna zie je de totale destructie van steden overal ter wereld. Smooth. Dan hoor je contact over de radio en kennen we het langverwachte einde met een hoopvol spelend vogelpaar Natuurlijk is het allemaal op zijn Amerikaans, maar ik vond het bijzonder goed vertolkt door de acteurs en ik kan me ook vinden in de keuzes die het script maakt. Een dikke 9/10, ook door de vijftigtal boxen in de cinema die je gewoon letterlijk wegblazen.

Thiver schreef:

Wel bizar. Bioscopen zoeken blockbusters. Nou is er een grote en dan vertonen ze 'm niet.

Weet iemand of deze alsnog ergens een keer gaat draaien? Anders dwingen ze mensen wel tot alternatieven...

avatar van zoutzak

zoutzak

Earth has fallen

Hyperemotioneel spektakel dat erin slaagt om een apocalyptisch sfeertje te creëeren en daarmee het voornaamste goed doet.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Inderdaad bizar dat Nederland de film nergens toont, gezien de vraag naar blockbusters. Weet iemand daar de reden achter? Ik kan wel naar Belgie gaan, maar mijn favoriete NL’s bioscoop heeft de voorkeur.

avatar van The Oceanic Six

Rampenfilm 'Greenland' krijgt eindelijk Nederlandse datum | Filmtotaal filmnieuws

Echt idioot allemaal, de film is al maanden uit en hier wachten we tot november. Maar beter dat dan niets.

avatar van happie

happie

Wel typisch een rampenfilm, die op vrijdag de 13de uitkomt.

avatar van schumacher

schumacher

Uier schreef:

In Belgie speelt die maar vele topfilms zijn naar nieuwjaar verschoven.

Ik ga niet meer naar de cinema omdat wij hier een mondmasker moeten opzetten, ook tijdens de film. No thx...

Ik zorg ervoor dat ik thuis cinema heb en met sneuksel erbij. Heb goed geluid , grote tv enz...

Nederlandse releasedatum is nog niet bevestigd en op de site van The Searchers staat nu TBA.

De film staat nog wel op de releaselijst.

avatar van The Oceanic Six

Greenland Will Skip Theaters and Go Straight to Streaming on Amazon Prime - movieweb.com

Greenland will now be available to buy on Prime starting October 13 and will be available to rent from October 27.

13 oktober dus op de streamingdiensten. Slaan schijnbaar verdere bioscooprelease over. Vreemd.

avatar van The Oceanic Six

De film is volgens diverse berichten per 18 december pas te bekijken op streamingdiensten.

avatar van martijnk

martijnk

Echt lachwekkend deze film maar ik weet niet of dat nou de bedoeling was.

avatar van martijnk

martijnk

jmi17 schreef:

Ongelooflijk deze recensie, er gebeuren alleen maar belachelijke ongeloofwaardige dingen.