• 9.372.714 stemmen

The Sound of Philadelphia (2020)

Misdaad / Drama | 105 minuten

Met onder meer: Matthias Schoenaerts, Joel Kinnaman en Maika Monroe

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Sound of Philadelphia

"Loyalty has a price."

Een jonge Peter kijkt hulpeloos toe hoe zijn zusje wordt aangereden door een auto, die gelinkt wordt aan de Italiaanse maffia. Ook zijn familie blijft geschokt achter. 30 jaar later wordt Peter nog steeds door deze tragische gebeurtenis achtervolgd. Door zijn schuldgevoel houdt hij zich buiten de familiezaken. Zijn neef Michael is echter als een broer voor hem en staat nu aan het hoofd van de Ierse maffia.

😄
😜
💛
👍
👎

Krijgt 27 januari VOD-release (Cinéart).

avatar van macrobody

macrobody

Ik weet niet veel van films, maar het zou me verbazen als deze in het rijtje van maffia klassiekers komt te staan zoals The Godfather of Goodfellas. Deze film voelt als het drinken van een doodgeslagen glas bier.

avatar van DreamTech

DreamTech

Goeie film goeie cast je moet er van houden en dat voor een Belgische ( beetje Nederlandse productie ) top !

avatar van schumacher

schumacher

Tgoh, een beetje in dat genre een typische Schoenaerts film: niet de top maar ook niet slecht en Schoendoos speelt in feite weer op dezelfde manier zoals in een aantal andere films, op zich kan dat er mee door maar ik wil die eens echt in aktie bezig zien.

Het is altijd traag en vrij kalm, nooit echte aktie of kan hem dat niet dan?

De acteurs doen het zeker goed en het draait vooral om een paar mensen, het verhaal is niet slecht maar in

mijn ziens te weinig uutgewerkt en had wel dan langer moeten duren. Veel maffia was er niet aan en de anderen krijg je nauwelijks tot bijna niet te zien ook, tgaat hem vooral over wat Schoondoos heeft meegemaakt vroeger en samen met z'n krapuul neef samen hokt enz... Daar gaat de film over en niet zozeer over de maffia, beetje jammer, ik dacht dat we een maffia film te zien zouden krijgen.

Niettemin was de film best genietbaar maar een topfilm vond ik het zeker niet.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin twee Ierse neven tegenover de Italliaanse maffia komen te staan. Dit misdaaddrama heeft niets nieuws te bieden en had hier en daar wat beter uitgewerkt mogen worden (de film zou gebaat zijn bij een langere speelduur). Toch wordt het nergens vervelend en heeft de film de juiste toon. Matthias Schoenaerts en Joel Kinnaman zetten hun rol beiden goed neer.

avatar van voyager77

voyager77

Matthias Schoenaerts heeft het een beetje verkeerd aangepakt in Hollywood , de meeste staan te springen voor een rol in een mega commercieel project. Hij beweerd altijd in interviews dat hij al die rollen heeft geweigerd om te groeien als acteur maar snapt precies niet dat er altijd iemand jonger , knapper of zonder vlaams accent in het aanbod verschijnt bvb Timothée Chalamet.

avatar van coumi

coumi

Zeer onder de maat. Nooit een goed teken als er twee versies van een nieuwe film circuleren(een van 90 minuten en een van 105 minuten), en als er dan ook nog twee verschillende titels worden gehanteerd vermoed je terecht een foute boel. Heb de kortere versie gezien en dat is een onsamenhangende en futloze misdaadfilm annex karakterstudie. Lang geleden ook een film gezien waarin de gehanteerde flashback structuur zo weinig bijdraagt aan de raamvertelling. Dikke onvoldoende voor regisseur Guez die terug mag naar de schoolbanken. Zelf vooral gekeken omdat Rundskop Schoenaerts(de man heeft star power) en Robocop Kinnaman(veelzijdiger dan men denkt) de hoofdrollen hebben maar zelfs zij kunnen dit tot mislukken gedoemde project niet redden. Ook nog tot stand gekomen door een financiële bijdrage uit ons eigen Nederlandje en we hadden het geld in 2020 toch echt aan veel betere doelen kunnen besteden.

avatar van Luudje10

Luudje10

Geen touw aan vast te knopen. Van de hak op de tak. Een half uur aangekeken en uitgezet. Wel jammer want de Zweedse acteur Joel Kinneman vind ik best goed

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wat er gebeurd is tijdens de productie van deze film is me een raadsel. Je voelt ergens dat hier een goede film inzit, maar door verkeerde keuzes dit er niet uit is gekomen. Een gemiste kans.

avatar van mrklm

mrklm

Dat Schoenaerts de Brando van zijn generatie is wist ik al, maar het zou prettig zijn als hij wat minder vaak de rol van de stoïcijns ogende, maar diep van binnen hevig getormenteerde einzelgänger speelde. Peter [Matthias Schoenaerts] raakt ongewild betrokken bij de maffia in Philadelphia door de rancune van zijn neem Michael [Joel Kinnaman] en probeert onnodig bloedvergieten te voorkomen. Daar betaalt hij uiteraard een prijs voor. In flashbacks ontdekken hoe Peter als kind [Nicholas Crovetti] een traumatische ervaring moest verwerken welke invloed de keuzes van zijn vader [Ryan Phillippe] op hem hadden. Goed geacteerd, somber drama maar weinig origineel. En Matthias, verras ons eens met een ander soort rol.

avatar van Film Pegasus

Een Franse film met 3 verschillende Engelse titels. Alsof de makers zelfs bij de marketing nog niet goed wisten welke weg ze in wilden slaan. Een film waar nochtans veel potentie in zit, maar dat helaas te veel blijft voortkabbelen. Matthias Schoenaerts doet het best wel goed, maar heeft al beter gedaan. Hij mist ook een sterke tegenspeler. Joel Kinnaman is toch wel een teleurstelling en de scènes samen werken niet echt. Dan gaat het beter met Maika Monroe die volgens mij nog wat zoekt naar films buiten het horrorgenre.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Weinig actie, tegen het saaie aan.

avatar van fritsy

fritsy

Dit is de saaiste mafia film ooit gezien.