Genre: Drama / Western
Verenigde Staten / China
Geregisseerd door: Paul Greengrass
Met onder meer: Tom Hanks, Helena Zengel en Elizabeth Marvel
IMDb beoordeling: 6,8 (97.327)
Gesproken taal: Engels en Duits
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot News of the World
"Find where you belong."
De nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog. Een nieuwslezer reist door de staat Texas om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. Onderweg komt hij in aanraking met een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam. Hij tracht vervolgens het meisje naar haar familie in San Antonio te brengen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- News of the World (BoekMeter)
- News of the World (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Mr. Branholme
Mr. Farley
Benjamin Farley
Capablanca
Geen moment verveeld met deze film. Niet spectaculair, wel aangenaam en soms ontroerend.
Rubie2208
Wel een mooie film met goed acteerwerk en een mooi verhaal. Op een paar spannende scènes na vond ik het ondanks het goede verhaal wel een beetje langdradig en een beetje saai..
Ondanks dit heb in met toch wel vermaakt.
wouds601
Wel een leuke film. Tom Hanks is altijd okay. Paar goede en spannende scenes. Hier en daar ook erg voorspelbaar maar wel een aanrader voor wie 2 uurtjes vermaak wil. voor mij 3,5*
Pecore
Formulewerk en daarom wat aan de saaie kant. Het kleurt allemaal zo erg binnen de lijntjes dat het geheel de allure heeft van een jeugdfilm.
tommykonijn
Ik begon hier aan zonder enige verwachtingen. Ik wist zelfs niet dat Paul Greengrass achter het roer stond, terwijl hij eerder met Tom Hanks het (in mijn ogen) fantastische Captain Philips maakte. News of the World valt eigenlijk niet te vergelijken met die film. Het gaat hier om een heel kalme dramafilm die zich af en toe ontpopt tot een spannende western. Uiteindelijk is het uitgangspunt dat Hanks en de jonge Helena Zengel door het Amerikaanse landschap trekken en het is dan ook knap dat het beiden lukt om je als kijker twee uur bijna non-stop te boeien. De interactie tussen hen is interessant en ik was benieuwd hoe de onderlinge band zich verder zou ontwikkelen.
Ik snap wel dat dit gauw als een saaie film gezien kan worden. Enkele spannende scènes uitgezonderd, gebeurt er namelijk een groot deel van de film niet bijster veel. Uiteindelijk moet ik persoonlijk concluderen dat ik me niet echt verveeld heb. Ik was nergens zwaar onder de indruk, maar had tegelijkertijd nergens het gevoel dat de film me kwijt was. Een film als deze staat en valt bij de mate waarin je meeleeft met de personages en dat zat hier helemaal goed. Ook leuk dat dit beroep van 'letterlijke' nieuwslezer, dat mij eigenlijk niet bekend was, uitgelicht wordt in een film.
jipt
Sfeervol maar voorspelbaar en tegen het einde steeds minder interessant. 2,5*
pierre18
Dit soort drama is aan mij wel besteed en zonder meer met Tom Hanks er in. De beelden zijn geweldig en sfeervol in de beeld gebracht. Er wordt goed geacteerd, maar er is toch iets wat de film mist. Hij is wat aan de vlakke kant, omdat het gaat om een verloren meisje in haar eigen wereld die terug naar haar roots wordt gebracht. De chemie tussen haar en de Kaptein is er wel, maar de noodzaak van het geheel ontbreekt ten volle. Daardoor mist het enige vaart en wat spanning. Tel daarbij op dat het een en ander zeer voorspelbaar is. De zijdelingse plotjes werken gelukkig wel maar kunnen er niet voor zorgen dat het geheel een onuitwisbare indruk achterlaat. Toch wel een tikkeltje teleurstellend.
Oerdegelijk. Zoals bijna alle films met Tom Hanks gewoon oerdegelijk zijn. Hij speelt eigenlijk zelden nog een verrassende rol, is praktisch altijd een sympathieke, wijze man die niet buiten de lijntjes kleurt. Wat zijn films ook nooit meer doen. News of the world past gewoon in dit rijtje. Ik vind het prima, want ik vind Tom Hanks een ontzettend fijne acteur en een buitengewoon prettig mens waar je volgens mij geen hekel aan kunt hebben. Hopelijk kunnen we nog heel lang van hem genieten. Hij is een beetje als die vriendelijke, oude oom die altijd op je verjaardag komt en ook al heeft hij nooit spannende dingen te vertellen, hij is er wel weer en je bent altijd blij hem te zien.
Deze western is traag, maar boeit wel. Strak gefilmd, mooie landschappen, fijne soundtrack en solide acteerwerk van hem en Helena Zengel. Er valt nauwelijks wat op de film aan te merken, behalve dat het allemaal weinig verrassend is. Maar de film kijkt lekker rustig als een roadmovie weg en ik heb me er twee uur prima mee vermaakt.
Basto
Paul Greengrass heeft wel een paar fijne films, maar Hanks staat vaak garant voor een saai personage. Op basis van Greengrass toch deze maar gekeken. Helaas klopte mijn voorgevoel over Hanks en weet het verhaal over een oude leger kapitein die een meisje door het wilde westen begeleid nooit echt boeiend. Het wilde westen is mooi in beeld gebracht en er zitten ook wel enkele aardige scenes in, maar het is allemaal te vlak. Kan daar Hanks niet de schuld van geven. Het is de rol die weinig om het lijf heeft. Zou bijna willen stellen dat Hanks perfect gecast is.
H€yoka
Risicoloze film die nergens de aandacht echt weet vast te houden. De twee personages zijn onderweg en er gebeuren wat dingen. Meer kan je van de flinterdunne plot niet maken. En zoals steeds in dit soort films begrijpen ze elkaar aanvankelijk totaal niet en eindigen ze een paar weken later met een uitgebreid vocabulaire van elkaars niet verwante talen. Zowel bij de shoot out als bij de hereniging zou je aan het scherm moeten plakken, maar mij boeide het uiteindelijk zeer matig. 2.5*
Davido
Een bijzondere film. Kalm, rustig verhaal met hier en daar spanning. Ondanks de zeer kalme omgeving en het eenvoudige verhaal blijft deze film interesseren. Je gaat op in de omgeving en hoofdrolspelers. Je blijft kijken en wilt weten waar dit eindigt.
Captain Pervert
- 2039 stemmen
De plot samenvatting slaat nergens op. Hij vertelt niet over de oorlog, want die is al vijf jaar voorbij. Het meisje zou ik ook niet zo definiëren want ze woonde langer bij de indianen dan bij haar ouders. En haar familie komt niet uit San Antonio, daar komt hij vandaan. Zal hem t.z.t. wel even verbeteren.
Captain Pervert
- 2039 stemmen
Goedzak Tom Hanks in een western. Ja, dat genre had hij nog niet gedaan.
Een goedzak met een doos chocolaatjes, een goedzak als kapitein op een schip, een goedzak die oplichter Leonardi DiCaprio achternazit, een goedzak die met hopeloos gedateerde computers heen en weer mailt met Meg Ryan, een goedzak die met een Oostblokaccent bivakkeert op een luchthaven, eentje die cryptische hints uit de Bijbel ontcijfert, eentje die Houston vertelt dat er een probleem is, eentje met AIDS, eentje die praat tegen een volleybal en eentje die PRIVATE FUCKING RYAN KOMT REDDEN oke ik stop ermee het punt is wel duidelijk.
Tom Hanks speelt meer op safe dan KFC hot wings eten met een luier om. Het is dat hij het altijd zo goed doet anders zou je echt flauw van hem worden. Hij is zo ongeveer het tegenovergestelde van Nicholas Cage. Die speelt alleen onsympathieke eikels in flops. Tom Hanks speelt goedzakken in succesvolle films. De les is hier dus: wees een goedzak, wees een Tom Hanks.
Wat Tom Hanks ook goed doet is zich omringen met kundige tegenspelers. De jonge Helena Zengel is daar een mooi voorbeeld van. Kinderen en jongvolwassenen zijn altijd een risico en kunnen een film aardig verpesten met slecht acteerwerk en andere irritatie, maar Zengel is een veelbelovende jongedame.
Samen gaan ze op roadtrip. Waarom is aanvankelijk niet helemaal duidelijk, maar natuurlijk voel je van tevoren allang aankomen dat de zoektocht van het meisje naar haar huis, metaforisch is voor de zoektocht van Kidd naar zijn spirituele rust, of zoiets.
Nou daar gaan ze dan, op roadtrip. En geloof het of niet, werkelijk alles wat je aan western clichés kunt tegenkomen, komen ze tegen. Van een vastzittend wagenwiel tot een zandstorm tot een stadje dat geregeerd wordt door een personage a la Gene Hackman in "Unforgiven": het zit erin.
Het enige wat nog ontbreekt is valsspelen met poker in een saloon met aansluitend de obligatoire knokpartij waarbij de honkytonkpiano gewoon doorspeelt. Misschien was dat iets te Bud Spencer en Terence Hill naar de smaak van Hanks, maar kom ouwe goedzak, als je toch bezig bent, prop die er dan ook in.
Hanks doet er ook goed aan om zelf de enige grote naam in de film te zijn. Meer salaris voor Hanks. Goed gedaan. De enige andere persoon met een enigszins bekende kop is Elizabeth Marvel, maar haar piepkleine rol is dan weer een veredelde cameo.
Wat ook niet echt helpt is dat Captain Kidd een kerel is die met een stapel kranten een soort voorleessessies houdt in de stadjes die hij aandoet. Talloze westerns en Colt-45 pulp boekjes van mijn opa ten spijt, ik had nog nooit van dit fenomeen gehoord. We moeten maar aannemen dat analfabetisme welig tierde in het wilde westen.
Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee natuurlijk niet. Het is Tom Hanks. Die tekent niet voor kommer en kwel. Maar na deze film ga je echt wensen dat Hanks een keer uit zijn comfortzone stapt en een keer een slechterik speelt.
Rickazio
Prima film, leuke setting, niet overdreven, dus realistisch gemaakt.
Wel beetje met het morele vingertje aldoor van deze tijd, jammer.
Pim1993
Fraai, verveelt nergens. Hier en daar spannend, ietwat ontroerend. De film heeft een mooi karakter, maar is geen absolute hoogvlieger.
Jan met de pet
Had er meer van verwacht.......gebeurt eigenlijk niet veel.....3,0
rondh
Goede western. Lekker rustig, met zo ju en dan een schietpartij. Het is een soort roadmovie, avonturen verhaal. Mooie beelden en zo nu en dan spannend. Verhaal is redelijk simpel, maar dat doet er niet echt toe. Je word goed het verhaal ingezogen in ieder geval. Acteerwerk is na behoren. Tom Hanks is een beetje op de automatische piloot, maar zelfs dan is hij wel goed.
Ik heb me niet verveeld met deze film
Drs. DAJA
Het is voor mij echt zoeken naar de goede films dit Oscar-seizoen. Gelukkig begon News of the World goed. Tom Hanks als een voorlezer die van dorp tot dorp trekt door het oude Westen. En dat Wilde Westen was prachtig vormgegeven. Een wereld waar je twee uur met gemak in wilt verdwalen. Tenminste met een goed verhaal. Want het moment dat Hanks het meisje tegenkomt kun je al uittekenen wat er gaat gebeuren. En dat gebeurt ook. De film kakt ontzettend snel in en heeft geen enkele verassing of een spanningsboog die ik de moeite waard vond. Toen de aftiteling kwam zat ik al in een diepe slaap...
2021 wordt een wel heel triest Oscar-seizoen ben ik bang.
filsurs
Ik vond dit een meeslepende film. Wat wil je met Tom Hanks en Helena Zengel? Lekker ervoor gaan zitten met een drankje en een snacky, kan niet meer stuk!!
schrans
Degelijke western met Tom Hanks die zijn personage zoals steeds goed in de vingers heeft. Mooie uitzichten, maar verhaal zelf is wat mager en voorspelbaar. Ook de CGI was erg matig. Kleine 3.5*
Rodger
Eigenlijk een oude western in een nieuw jasje ..
Met vijanden.. indianen .. en mooie landschappen..
Prima film dus ..
3.5 ***
Onceuponanytime
Geslaagde western, eindelijk. De dialogen tussen Hanks en Johanna (het weesmeisje) zijn aangenaam om volgen. Schietpartijen bieden hier dus niet het hoogtepunt, maar wel de voornoemde karaktertrekken en de mooie omgeving/sfeer.
frans123
Vreselijke film die ik heel snel heb door gezapt Nooit een goed film gezien met Hanks Altijd melig en melo drama
Vidi well
Een mooie film voor deze tijd.
Een goede western die een boel relevante thema’s aantikt. Zo zien we racisme voorbij komen, en zien we de onmacht en de woede van de onderdrukten in het Zuiden. Het land is in deze film weliswaar verscheurd door de pas afgelopen burgeroorlog, maar de polarisering is weinig anders dan de huidige Democraat-Republikein verhouding. Ook heersen er verschillende ziektes waar veel mensen aan overlijden, dus een link met de huidige pandemie is nog eens flink benadrukt.
Ondanks al deze achtergrond wordt er verhaaltechnisch niets mee gedaan. De aandacht van de film ligt namelijk niet op de politieke situatie van het land, of de culturele. De grote gebeurtenissen (de burgeroorlog, het racisme, de verwoestende ziekten, oftewel: het wereldnieuws) vormen slechts het decor waarin zich een heel menselijk verhaal afspeelt.
Hanks wordt tegen zijn wil in opgezadeld met de zorg om een weeskind wiens taal hij niet machtig is. De tocht die hij met haar onderneemt om haar een thuis te geven wordt gedwarsboomd door mensen die elk op hun eigen manier met de problemen van de tijd omgaan. Iedereen probeert echter vooral zijn eigen hachje te redden. Egoïsme viert hoogtij, ten koste van anderen. Het vrije-marktdenken wordt hier bijzonder negatief neergezet. Gelukkig zijn er ook mensen die het goede blijven doen, en die kruisen dan ook hun pad.
Paralellen met het huidige Amerika (en wellicht de hele Westerse wereld) zijn er dus genoeg te vinden, en dit verhaal gaat dan ook vooral over verzoening, erkenning van elkaars leed en van de menselijke plicht om te zorgen voor de allerzwaksten. Ook als we hun cultuur wellicht wat minder begrijpen of hun taal niet spreken.
De film vertelt ons dat we onze menselijkheid moeten bewaken wanneer het wereldnieuws gedomineerd wordt door negativiteit.
Een positieve boodschap voor een verscheurd land na 4 jaar Trump.
DragQueen
Prima Western. Tom Hanks acteert goed, maar ook de jonge Helena Zengel weet te overtuigen. Verder is het geboden verhaal op een goede wijze uitgewerkt, en is de film wat ingetogen van aard. Nergens vliegt het buiten de baan, en het blijft allemaal vrij braaf binnen de lijntjes, maar toch is het een aangename film om te zien. 3 Sterren.
Lennonlover_mm
Capt. Phillips, capt. Miller, capt. kidd. Wat heeft Tom Hanks met kapiteins?
Een western met Tom Hanks als gepensioneerde legerofficier die zich nu bezig houdt met het nieuws voor te lezen in dorpen en steden, vooral voor mensen die niet geletterd zijn. Dat gegeven is op zich maar een kader, het verhaal draait rond het jonge weesmeisje waar Kapitein Kidd (Hanks) mee opgezadeld geraakt.
Het is een entertainende film geworden waarin Hanks mooi op zijn plaats zit. En ook Helena Zengel is sterk, zodat het duo de film met gemak kan dragen. Maar verder is het vrij standaard. Je merkt achterliggend de thema's die de makers willen aankaarten (fake news, racisme, ...) maar meer dan wat luchtig aankaarten is het ook niet. Veel scènes zijn wel leuk om te zien, maar leiden niet ergens naar toe. Op het einde zat ik wat op mijn honger en was het relaas toch echt wel voorspelbaar allemaal. Gelukkig weet Paul Greengrass met tandem Hanks en Zengel er nog iets moois van te maken.
Grotehaas
Goedzak Tom Hanks in een western. Ja, dat genre had hij nog niet gedaan.
The Circle, the Ladykillers?
Filmreiziger
Zeer sterke film. De film wordt zonder meer gedragen door Tom Hanks, maar hij doet dat op meesterlijke wijze. Ook Helena Zengel acteert sterk en het duo heeft goede chemie en maakt het geheel geloofwaardig. Ik vond het zeker geen saaie film (terwijl ik daar wel gevoelig voor ben), mits je een mix verwacht tussen western en drama. Verwacht geen actiefilm, want dat is het niet. Maar het is zeker ook geen zwaar drama en de spannende momenten maken er een afwisselend, boeiend geheel van. Ook krijg je een goed beeld van het Amerika aan het einde van de burgeroorlog: de rassenhaat, de verhouding tussen Noord en Zuid, de wreedheid. Als bonus: de beelden zijn prachtig (opgenomen in New Mexico). Al met al een zeer geslaagde combi van western en drama. 4,5 sterren.
Jokes2109
Prachtige film, goed verhaal en mooi gespeeld. Mooie beelden. Ik heb met plezier gekeken. Tom Hanks zeker heel goed in deze western.
Donkerwoud
In 'News of the World' (2020) komt Captain Kidd (Tom Hanks) prima tot zijn recht in de gloedvolle voorleesavonden waarin hij analfabete toehoorders voorleest uit kranten. Deze korte scènes geven wat kleur aan een verder inwisselbare avonturenfilm met een voorspelbare moraal. Zo'n gelikte western waarin de rauwe randjes van het Wilde Westen worden afgevijld om toch vooral te benadrukken dat goede mensen ons licht zijn in de duisternis. Overigens stoorde ik me in 'News of the World' (2020) een tikkeltje aan de overdaad aan CGI in een genre waar dat toch niet per se nodig zou moeten zijn.
Vijf sterke minder bekende Western-films op Netflix die de moeite waard zijn
MovieMeter Podcast aflevering 2: Tom Hanks, huilen van geluk, en de beste bad guys
Veelbesproken western 'News of the World' met Tom Hanks vanaf vandaag op Netflix
Deze veelbesproken Original-films verschijnen binnenkort op Netflix
Druk
Drama / Komedie, 2020
Trial by Fire
Biografie / Drama, 2018
gebaseerd op boekkranttexaspaardindiaanschietpartijweesamerican civil warcivil war veteranhorse and wagon 19e eeuwinjured horsekiowa
Social media
- Registreer |