menu

Small Soldiers (1998)

mijn stem
2,86 (620)
620 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Animatie
108 minuten

geregisseerd door Joe Dante
met David Cross, Kirsten Dunst en Jay Mohr

Alan, zoon van een speelgoedwinkel-eigenaar, probeert een paar nieuwe actie-figuurtjes uit: De Commando Elite en de Gorgonites. Hij weet echter niet dat deze speeltjes ontworpen zijn om te bewegen en te praten. De fabrikant heeft echter zeer intelligente militaire computerchips gebruikt, waardoor de poppen in staat zijn te leren. Een veldslag tussen de Commando's en de Gorgonites staat op het punt te beginnen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=UoDrfuw8uHE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
SanderSander88
Dit was vroeger zo vet.

avatar van Chainsaw
3,5
Small Soldiers is op en top Joe Dante. De film kent horden overeenkomsten met The Gremlins en ademt ook geregeld dezelfde sfeer uit. Naast deze sfeer neerzetten zet Dante een aantal zeer sterke komedie- (Dick Miller, Phil Hartman, David Cross) en stemacteurs aan het werk en maakt er een heerlijke chaos van. De lol en het plezier spat bijna letterlijk van het scherm. Verder is Small Soldiers goed verzorgd; zo laten toppers als Stan Winston en Jerry Goldsmith zich van hun beste kant zien en horen.

Erg vermakelijk. 3,5 sterren.

film_kaza
Viel een beetje tegen. Het verhaal was zo voorspelbaar en ongeloofwaardig dat het niet normaal meer was. De poppen waren wel grappig en maakte het een en ander leuker.

2,5*

Nomak
Leuke film, geweldig die Gorgonites.
Verhaal en muziek zijn goed, en vooral de stemacteurs vond ik erg geslaagd. Ik heb me in elk geval goed vermaakt met deze film.

avatar van Chimpz
2,5
Als kind altijd één van mijn favoriete films geweest. Inhoudelijk gene vette, animatie valt ook dik tegen achteraf gezien, en eigenlijk op de nostalgische factor na niet veel te zien (behalve dan de perfecte stemmen van Tommy Lee Jones en Frank Langella), maar dat is nèt genoeg.

avatar van clockwork72
4,0
Dit is een geweldige film! Jeugdsentiment!
Die poppen van Chip Hazerd zijn geweldig. Ik heb de dvd nu niet meer wat ik erg jammer vindt. Vroeger wel 40 keer gezien ik was helemaal verslaafd aan deze film!

4,5*

3,5
haha echt een leuke kinderfilm die ik vandaag de dag nog met plezier terug bekijk

avatar van Minotaures
3,5
Geweldig, dat Spice Girls muziek tijdens een aanval op het huis!

avatar van clockwork72
4,0
ik ga hem zo meteen weer opzetten na 5 jaar ofzo.

avatar van jordandejong
3,5
Deze film blijft gewoon leuk, en het is eens een keer niet zo'n animatie film met allemaal zoetsappige verhalen.
Hier is animatie met actie gemengd en dat pakt goed uit vind ik.

avatar van niethie
2,5
Was een tijdje de grote favoriet van mijn broertje en natuurlijk moest ik dan erg vaak meekijken, ook op school heb ik hem een aantal keren gezien als kind. Animatie is wel leuk en de film is best vermakelijk maar daar bleef het een beetje bij voor mij.

2,5 sterren

avatar van shelle-bel
3,5
Vroeger heb ik deze film wel 100000 x gezien, vondt hem geweldig
Heb hem gister weer gezien, en het heeft me weer vermaakt.
Het blijft gewoon leuk!

avatar van Minotaures
3,5
Gorgonzolas...

Toch jammer dat er geen 2de deel hiervan tot stand kwam.

avatar van DonOswaldo
4,0
Hee, deze ken ik nog..

Zou niet goed kunnen zeggen wat ik er nu van zou vinden, maar weet dat ik het toen geweldig vond

dominion
ik heb de dvd gesigneerd met de handtekening van Joe Dante

avatar van andijvie
3,5
Mijn kinderen hebben deze film wel 100x gezien

avatar van erpunited
1,0
Slechte film. Ik vind de graphics niet mooi. Het ziet er slecht uit en erg houterig. Miss dat kinderen hem wel leuk vinden maar ik vond hem slecht.

avatar van 606
3,0
606
Niks mis mee, ik vond het er wel prima uit zien.
Ook qua actie ontbreekt er niks, zelfs het acteren was nog redelijk.

3 sterren

avatar van film88888
3,5
Leuke kinderfilm.

Joe dante heeft al kunnen bewijzen met Gremlins1&2 dat hij geslaagde kinderfilmpjes kan regiseren.

Acteurs, en actrices doen wat ze moeten doen.
Goede David Cross, en een jonge Kirsten Dunst dat er helemaal plezier in heeft, en zich goed laat gaan op een speelse kinderachtige manier, maar dat hoord helemaal bij een film als deze.
Grappig dat Tommy Lee Jones zijn stem hier geeft aan Major Chip Hazzard dat wel een leuke combinatie was.

Heel amusante scenes, en een gezellig sfeertje de hele film lang.

3,5

avatar van daxclusive
2,5
Redelijke animatiefilm om een keer te hebben gezien.

avatar van The Beast
3,0
Lage score, ik vind het een zeer vermakelijke film, was ook een van mijn favorite films toen ik jonger was.

Leuk verhaal best wel origineel, acteren is ook niet mis, leuk verzonnen actiemomenten, 3.5

avatar van xxERWINxx
4,5
Heerlijke film! goede actie ook en mooi gemaakt

avatar van Onderhond
1,0
Kinderachtige bedoening.

Het zal wel niet helpen dat ik de film nooit als kind gezien heb. Toen hij uitkwam was ik ook al iets te oud voor dit soort ongein. Eigenlijk is het niet veel meer dan een live action Toy Story met iets meer actie in. En dat is niet bepaald mijn favoriete film.

Het is vaak wat hit & miss met Dante. Sommige van z'n films weten een fijn sfeertje op te zetten, zodat het kinderachtige goed gecamoufleerd wordt, deze slaagt daar jammer genoeg niet uit. Het is allemaal wel erg kneuterig en flauw, soms op het Honey I Shrunk The Kids-achtige af.

Vervelend acteurtje ook in de hoofdrol, plot wat slaapverwekkend en de effecten slecht. Duurt verder natuurlijk ook veel te lang, een film als deze mag nooit boven de 90 minuten uitkomen. Stevige miskleun van Dante dit.

1.0*

avatar van Gang_Star
3,0
Apart werkje van Dante. Hoewel het meer een kinderfilm is, is het best te doen voor meerdere doelgroepen. Een leuke uitwerking van zowel actie als komedie, waarbij de film gewoon vermaakt en geen moment saai is. Gewoon het type leuk tussendoortje.

avatar van Daan258
3,0
Puur nostalgie.
Wat heb ik dit filmpje vroeger vaak bekeken zeg.
Nu na ongeveer 13 jaar weer is opgezet en nog steeds erg leuk.
Een dikke 3,0*

lezertje
Heerlijk Hollywood vermaak, met heel veel leuke verwijzingen naar andere films. Niets meer en niets minder.

avatar van Vinokourov
3,5
De Gorgonites tegen de Commando's, hell yeah! Een bijzonder intelligente chip wordt in een live action-figureslijn geïmplanteerd en dan barst er een gevecht los tussen twee groepen. In deze strijd van live action figures doet de mensheid in de vorm van twee gezinnen ook vrolijk mee. Ze kiezen de kant van de afzichtelijke anti-helden, de Gorgonites. Goede keus hoor, ik koos ook partij voor hen. Afijn, de action figures komen wel strak over door middel van CGI en poppen (tenminste dat las ik), ziet er goed uit hoor. De grappen zijn wat dommig maar al met al vond ik dit nog wel een alleraardigst en onderhoudende film.

avatar van Phantasm
3,5
Zoals de meesten hierboven zeggen, geweldig filmpje, ik ga er helemaal in mee.

avatar van Shadowed
3,5
Geslaagde puinzooi.

Vroeger was ik hier meer onder de indruk van, maar ondertussen zo lang geleden dat ik er niets meer van herinner. De film is typisch zo'n film die zichzelf geen moment serieus neemt en ook een film die typisch een Joe Dante film is.

Mega veel verwijzingen, Dante weet er weer een vermakelijke puinhoop van te maken. De cast is best prima, Smith is leuk, Dunst is snoezig en Jones is best geinig als stem van Chip. De animatie is ondertussen wat oud geworden, maar is opzicht geen groot pijnpunt.

De laatste scenes zijn volop actie en genieten geblazen. Nergens is het te grof of iets anders, maar de film is in zijn algemeen wel lollig. Ik heb veel lol gehad hierin, en daarmee is het dus best geslaagd. Misschien voor kinderen wat aan de spannendere kant, maar ik vond het allemaal prima. Duurt overigens wel wat te lang, dit is inderdaad een film die rond de 90 minuten hoort te duren.

avatar van Master Blaster
4,0
Dit is was voor mij nou ware jeugd sentiment.

Dit was zo'n film die dan vroeger op Net 5 om 20:00 op tv kwam. Opnemen en ik weet wel niet hoeveel keer terug gekeken.

Leuke film 4* vanwege vroeger!

avatar van Metalfist
4,0
You've got a lot of guts. Let's see what they look like

Een tijd geleden was ik een kast aan het opruimen en ergens in een doos in een hoekje vond ik nog een stapeltje VHS tapes. Voornamelijk afleveringen van Darkwing Duck, Biker Mice From Mars en Pokémon maar ook een aantal langspeelfilms. Films die ik vroeger heb grijsgedraaid en die ik eigenlijk al die jaren vergeten was. Ik pakte Small Soldiers vast en kreeg opeens een flashback naar een 10-jarige Metalfist in de zetel.

Het is altijd gevaarlijk om de favoriete films uit je jeugd te gaan herzien maar een blik op de credits (Kirsten Dunst, Frank Langella, Joe Dante, ...) en gewoon het warme gevoel dat ik hierbij kreeg, trokken me over de streep. En wat ben ik blij dat ik dit nog eens heb opgezet! De beste jeugdfilms zijn de die waar je als volwassene ook nog van kunt genieten. Indertijd gingen de vele verwijzingen en knipogen compleet aan mij voorbij (wat weet ik als 10-jarige nu van de geur van polyurethaan in de ochtend) maar nu was het een feest van herkenning. Het plot voelt in eerste instantie een beetje als een rip-off van Toy Story, maar Dante gooit het in ieder geval over een compleet andere boeg met een heerlijk actievolle finale en gewoon erg fijne personages. Toegegeven: de wetenschappers zijn cliché, Alan is maar wat een flauwe hoofdpersoon en de film heeft de tand des tijds niet overal even goed doorstaan maar een kniesoor die daar op let.

Vooral ook omdat dit zo het soort film is waar gewoon erg veel inzit. Van het casten van de Dirty Dozen acteurs (alleen Bronson wou niet meedoen...) als de militairen tot Christina Ricci en Sarah Michelle Gellar als de - onder begeleiding van het iconische Bride of Frankenstein muziekje - tot leven gewekte Gwendy poppen.. Gewoon erg fijn om veel details te spotten en met de strijd tussen de Gorgonites en de Elite heb je een erg leuke kapstok qua plot. Sowieso is dit qua cast wel erg verzorgd. Langella straalt de rust uit die Archer verdient, Tommy Lee Jones is dan weer een heerlijk typische militair en ik weet nu meteen weer waarom ik al die jaren al fan ben van Kirsten Dunst. Dat stukje Led Zeppelin (en niet veel later gevolgd door de Spice Girls, het klinkt vreemd maar het werkt) is wel heerlijk. Visueel blijft dit trouwens ook nog wel goed overeind staan.

Hier en daar wel eens een lelijk momentje maar over het algemeen is er weinig op aan te merken. Voor velen is de Gremlins reeks het hoogtepunt in Dante's carrière maar geef mij toch maar deze Small Soldiers. Ik moet eigenlijk maar eens wat meer van zijn oeuvre gaan opzoeken, daar zit denk ik nog wel wat leuke dingetjes in.

4*

avatar van xxERWINxx
4,5
Vandaag weer eens herbekeken, ik vind het echt een geweldige leuke film, verwacht geen kinderfilm, maar een echte actiefilm.
Heel mooi gemaakt alle figuren, echt jeugdsentiment deze film!
4.5 sterren!

avatar van PEN15
3,5
Beware; there will be no mercy

Het is inderdaad best aardig geworden, alleen jammer dat Schwarzenegger niet 1 van de commando's van een stem heeft voorzien. (waar werd hij in die tijd nou niet voor gepolst?) Dat zou ik echt helemaal waanzinnig hebben gevonden. Jones en Major Chip Hazard zijn een prima combinatie, maar hoe zou you've got a lot of guts, let's see what they look like geklonken hebben met het bekendste Oostenrijkse accent?

De film was leuk tot aan de helft met de barbiepoppen met hilarische clicheuitspraken, daarna wordt het eigenlijk een beetje vervelend en te druk.

Triest dat dit de laatste keer is dat je Phil Hartman kon horen en zien. Als liefhebber van the Simpsons miste ik zijn typetjes Lionel Hutz en Troy McClure gigantisch. Hij zou mogelijk ook nog de stem van Zapp Branningan gaan inspreken (die rokkenjagende, zich zelfbenoemd ruimte-kapitein die nooit een broek aanheeft en altijd met een vrouwenversierende stem spreekt). De stem werd overgenomen door Billy West die heel dicht bij Hartman in de buurt kwam, maar spijtig genoeg niet de echte is.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:46 uur

geplaatst: vandaag om 14:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.