• 9.381.139 stemmen

Gesproken taal: Engels en Ests

Releasedatum: 27 augustus 2020

Plot Tenet

"Time runs out."

Een geheim agent maakt deel uit van een team dat een derde wereldoorlog moet voorkomen. Ze moeten de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord Tenet.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Basto schreef:

Filmjaar is beter dan ooit met al die klassiekers op het grote scherm. Laat Corona heel Hollywood nog maar even gesloten houden.

Zoals Bohemian Rhapsody

avatar van pampelonne

pampelonne

Ik betwijfel het of dit doorgaat.

als eind augustus nog steeds die 1,5 meter geldt, dan kun je nooit een zaal vol krijgen.

vorige week nog, was ik in Pathé (Amsterdam) en er zaten krap 20 man in de zaal.

zo'n grote kaskraker moet toch winst opleveren??

Erwinner schreef:

Waarom Trump altijd de schuld geven.

Huh? Geen idee waar je op doelt, maar Trump is natuurlijk wel altijd een klootzak die de schuld heeft. Dat weet een meisje.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

pampelonne schreef:

Ik betwijfel het of dit doorgaat.

zo'n grote kaskraker moet toch winst opleveren??

Een zaal hoeft niet vol. Als Tenet 10 weken lang 4 voorstellingen per dag draait in 150 zalen, dan krijg je met een gemiddelde van 20 bezoekers per voorstelling meer dan 800.000 bezoekers. Dat is zoveel als Inception en The Dark Knight. En wie weet gaat Tenet wel in 200 zalen draaien, of 250.

Dat jij vorige week 20 bezoekers in de zaal had, kan ook aan de film liggen natuurlijk. Uit je stemmen maak ik op dat je naar I See You ging, die draaide toen in de 7e week, dan is het wel een beetje voorbij voor zo'n film.

avatar van Rvdz

Rvdz

Maandag 10:00 begint de kaartverkoop, ik zit klaar!

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Rvdz schreef:

Maandag 10:00 begint de kaartverkoop, ik zit klaar!

Bij Pathé? Of waar?

avatar van Rvdz

Rvdz

Flitskikker schreef:

Bij Pathé? Of waar?

In ieder geval bij Pathé, en ook bij Kino Rotterdam, dus ik zou zeggen dat dat de norm is.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Bedankt, ik zet het in m'n agenda!

Arri

App en website van Pathe trokken het even niet vandaag ivm met de vele bezoekers, goed teken.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Kaartjes zijn binnen voor de 70mm voorstelling (Eye Adam)

avatar van Walter S.

Walter S.

Arri schreef:

In Groningen zijn nog gewoon volop kaarten beschikbaar, ook voor de première avond, is dit niet een beetje een poging tot hype?

Even in wat andere pathé steden gekeken, ook volop kaarten. Lijkt mij een beetje much ado about nothing allemaal.

Graaf Machine

Op de website van Concordia, Enschede, staat nog steeds dat hij 13 augustus al verwacht wordt. Hou het elke dag enkele malen in de gaten. Zal wel aangepast worden, maar lijkt me toch tof volgende week al in het filmhuis te kunnen gaan kijken. Niet het mooiste scherm, maar wat boeit dat.

avatar van The Oceanic Six

Graaf Machine schreef:

Op de site van Pathé staat ook Mulan nog voor deze maand Helaas, pindakaas.

Heb zelf voor 2 avonden kaartjes. Voorpremière en later nog een keer. Een Nolan moet je over het algemeen meer dan een keer zien.

Arri

Wat nieuwe beelden en intro met Nolan:

TENET | Chinese Exclusive Trailer | Warner Bros. - YouTube

avatar van Richardus

Richardus

Zag gister trailer. Dit is echt wel willen scoren puur door zover mogelijk over de top te gaan hè. Trucje van vroegere film erin, Memento, en hopla; blockbuster. Ach, het zal vermakelijk zijn. Ontbreekt nog dat een cruiseschip een crimineel duikschip wordt dat Groenland ramt waardoor dat zinkt waardoor de waterstand wereldwijd abrupt met vloedgolven stijgt waardoor zelfs Atlanta, Praag en Tasjkent bedolven en vernietigd worden. Misschien doet James Bond dat dan.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Richardus schreef:

Knap dat je al precies weet wat voor film het gaat zijn aan de hand van een trailer van 2 minuten. Had ik ook maar zo'n voorspellende gave, zou handig zijn met sportweddenschappen.

avatar van Richardus

Richardus

Euh, je ziet, naast synopsis van het plot, toch het grootste spektakel als lokmiddel in de trailer? Of wordt het nóg meer in de film zelf? Fanboy zijn voor release is ook wat

Graaf Machine

Ben eigenlijk wel weer eens toe aan een grootse spektakelfilm. Beetje jammer dat het van Nolan moet komen, want die probeert me te vaak pseudo-intelligente scripts te schrijven, en op psychologisch vlak geloof ik zijn personages vaak niet. Maar gewoon voor het spektakel gaat deze zeker een bezoekje aan de bioscoop verdienen.

avatar van Zipportal

Zipportal

Had hij maar wat meer CGI gebruikt in Dunkirk (2017). Steriele moderne stad en wat lege stranden met een paar rookpitten op de achtergrond.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Waarom CGI gebruiken als je ook een echte 747 kan crashen.

Arri

kappeuter de 0,5* stem kan je denk ik wel verwijderen.

avatar van AC1

AC1

Saaie posters, zeg.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Die stem hier op de site is die voor de trailer, of heeft de film al in de sneak preview gedraaid???

Arri

^ gisteren ook al een neppe stem. Niemand kan deze film op dit moment hebben gezien. kappeuter is het een optie om de stemfunctie voor nu uit te schakelen?

Arri schreef:

Nee dat kan helaas niet. Ik heb de voorbarige stem weggehaald.

Graaf Machine

Verdorie zeg, elke keer als deze film komt aankakken in één of ander forum denk ik dat het is om te zeggen dat het toch allemaal niet doorgaat en dat de film pas in 2058 in de bioscoop gaat draaien.

Kan er niet een apart "tenet horror scenario" topic aangemaakt worden?

avatar van The Oceanic Six

Graaf Machine schreef:

Kan er niet een apart "tenet horror scenario" topic aangemaakt worden?

Ik wil je niet teleurstellen, maar vanavond is inderdaad besproken dat de film tot december uitgesteld kan gaan worden. Mooi kut.

Hier te checken

klote.