• 9.372.496 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Nat Faxon en Jim Rash

Met onder meer: Julia Louis-Dreyfus, Will Ferrell en Miranda Otto

Plot Downhill

"A Different Kind of Disaster Movie."

Pete gaat met zijn vrouw Billie en hun zonen op skivakantie naar de Alpen. Daar weten ze ternauwernood aan een lawine te ontkomen. De harmonie in het gezin is echter verstoord sinds Pete het incident als een lafaard heeft ondergaan. Allen worden ze met hun gevoelens en leven geconfronteerd.

Merkwaardige cast voor een drama..

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Remake... Turist (2014)

avatar van clubsport

clubsport

Toen ik het verhaal las ging er gelijk een lichtje bij me branden , TURIST , was best een origineel en boeiende kijk op de sexeverhoudingen waarin wel word gepredikt dat man en vrouw gelijk zijn maar hier wel duidelijk word dat dat absoluut niet het geval is .

Durfr deze amerikaanse remake dit thema goed uit te diepen ? ik vrees van niet .

Zat net de trailer te bekijken en het leek meer een komedie dan echt een serieus verhaal .

avatar van Marky73

Marky73

Wat een ongemakkelijke film. Zeker gedurende de eerste 45 minuten.

Omdat ik vrijwel altijd wil weten hoe een film afloopt, mezelf ertoe gezet om verder te kijken.

Als het doel van deze film was, om te laten zien hoe ongemakkelijk het is om te zien hoe een stel, ouders, ongelukkig kunnen zijn en langs elkaar kunnen leven, dan is de film daarom geslaagd. Ik begrijp niet helemaal waarom je zo'n film zou willen maken.

Fijne remake.

Wat mij betreft ook een stukje beter dan het origineel, maar die vond ik niet zo geslaagd. De regisseur laat daar wat steekjes vallen, waardoor enkele key scenes niet zo goed overkomen. Ook een film die iets harder poogde een punt te maken, dat verder niet zo heel veel voorstelde. Dat gevoel had ik hier minder.

Wat meer comedy dus. Ook niet enkel het eeuwige man vs vrouw geleuter, maar ook Amerikanen op vakantie in Europa. Maakt het net wat luchtiger. Ferrell en Louis-Dreyfus spelen ook net wat beter, waardoor de awkwardness nu goed overkomt, eerder dan dat het slechte regie/acteerwerk lijkt te zijn.

Qua stilering is de film ook best oké. Netjes in beeld gebracht, goed gebruik gemaakt van de omgeving, ook de soundtrack draagt z'n steentje bij. Vond het verder nog steeds een wat doorsnee filmpje, maar in ieder geval wel een stuk vermakelijk dan het origineel. Al zullen de echte liefhebbers van die film het daarmee absoluut niet eens zijn.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een slechte film, echt saai en de hele tijd gezaag en geruzie ppff. Ik snap het nut niet goed om zo'n film te maken? Het gaat nergens over.

avatar van Waku

Waku

Relatiefilmpje met veel gekibbel. Vakantie stress van een amerikaans gezin. Wel grappig, meer ook niet. 3*

Het origineel was echt allesbehalve grappig. Het is nu dus een semi-komedie geworden kennelijk.

avatar van coumi

coumi

Hopeloze remake, die alles waar Turist voor stond onderuithaalt. Turist was een misschien niet geheel feilloos maar wel geraffineerd project welk liet zien hoe een toevallige, seconden durende gebeurtenis een aanvankelijk gelukkig gezinsleven totaal kan ontwrichten. Downhill slaat wat dat betreft helemaal de plank mis, lijkt op het einde vooral een filmpje dat Amerikanen wil duiden vooral niet in dat gekke Europa op wintersport te gaan Grootste blunder is de casting van Dreyfus en Ferrell, twee erkende komieken die graag op de serieuze tour willen, maar dat werkt hier voor geen meter, helemaal geen chemie deze twee. Al vanaf de eerste beelden lopen ze chagrijnig en onooglijk naast elkaar, waardoor de cruciale gebeurtenis(de lawine) welke het breekpunt van hun relatie zou moeten inluiden, hier totaal niet werkt. De voortdurende overacting maakt ook dat je geen feeling kan krijgen met de personages. Het eenzijdige standje trouwe hondenkop van sullige Ferrell gaat al vlug irriteren, het ongenuanceerde geschreeuw van Dreyfus moet camoufleren dat subtiliteit in een serieus bedoelde prent te hoog gegrepen is voor deze actrice Hun aanwezigheid maakt ook dat je onbewust de gehele film heimelijk zit te wachten op goede grappen die(op één hilarische scène na) maar niet komen, want deze nieuwe versie blijft inhoudelijk redelijk trouw aan het origineel, wil dus wel degelijk meer een relatiedrama zijn dan een komedie. Jammer ook dat de bijrollen niet werken: er is uiteraard een horny Italiaanse skileraar, een rare tante van middelbare leeftijd die zich wil gedragen als een vroege twintiger en er duikt plotseling een bekende kop uit Games of Thrones op(die helaas zijn zwaard niet heeft meegenomen, als hij de twee hoofdrolspelers hiermee een koppie kleiner had gemaakt had hij heel wat kijkers alsnog een geslaagde kijkbeurt bezorgt), allemaal verzonnen om leuk te zijn denk ik, maar grappig wordt het nooit. Mislukt, ongeïnspireerd drama dus, vlug vergeten en desnoods het origineel nog een keer kijken.

avatar van peterlam

peterlam

Wat een slechte film!!

Ongelooflijk saai en de hele tijd alleen gezaag en geruzie.

Ook ik snap het nut niet goed om zo'n film te maken? Het gaat nergens over.

avatar van scorsese

Goeie film over een familie op skivakantie die te maken krijgen met een gevaarlijke gebeurtenis. Een Amerikaanse remake van Zweedse film. Het ligt er misschien allemaal iets dikker bovenop en wat minder ongemakkelijk dan het origineel, maar nog steeds een goeie film. Een aantal prima dialogen en ook goed acteerwerk vooral van Julia Louis-Dreyfus.

avatar van clubsport

clubsport

de ongemakkelijkheid was in het origineel een heel stuk intenser en het kwam een stuk authentieker over dan in deze remake .

Het komt hier allemaal een stuk meer gekunsteld over en als kijker voelt het te ver verwijderd van de rauwe emotie .

Ferrell was al de sukkelige vader die al in het begin een aantal keer sorry zei tegen zijn vrouw alleen maar omdat hij aan zijn telefoon zat , en na het incident is hij dat nog meer .

De manier waarop het dan uiteindelijk nog enigsins goed komt is eigenlijk voor hem als man nog pijnlijker

omdat hij niet de kans krijgt om het oprecht goed te maken maar het door haar word bepaald .

Slecht is de film zeker niet maar bevredigend ook niet .

avatar van robertinho

robertinho

Overdreven lage score hier.

Ik wist dat het verhaal leek op Turist, die ik overigens niet gezien heb. Met Ferrell denk je dan al snel aan een schijtlollige komedie, maar met Louis-Dreyfus waren me verwachtingen al een stuk hoger. Zoals eerder gezegd: luchtig filmpje, lekker voor tussendoor. Vrij simpel verhaal, maar leuk uitgevoerd met het nodige ongemak. Jong vs oud, Amerika vs Europa, vrijheid vs familie. Niks bijzonders, maar heb me prima vermaakt!

Lekkere speelduur ook, zo mogen ze ze meer maken van mij.

avatar van bjerik76

bjerik76

leuke film, alleen erg jammer van het serieuze tintje erin.

De grapjes zijn leuk, de situaties zijn leuk, dit had zo moeten blijven, het serieuze gedeelte over de privé problemen had er gewoon uitgelaten moeten worden, dit haalde de film enorm naar beneden.

Had er een absurde ski / adventure film van gemaakt. er zitten zeker herkenbare stukken in voor de wintersporter.

avatar van Warning

Warning

Komedie? Meer een dramafilm. Film waar veel ongemak bij komt kijken. Die Ferrell had meer zijn mannetje moeten staan.

avatar van des1

des1

Niet onaardig, maar gaat deels de mist in omdat het gedrag van de man (Ferrell) niet op de spits werd gedreven. Hoeveel vrouwen zouden de man niet terstond aan de kant hebben gezet? Maar goed, kon ook niet ondat er genoeg (tragi)komische elementen werden toegevoegd. Puike acteurs natuurlijk, Dreyfus (Seinfeld) en Ferrell die hun sporen in de komedie hebben verdiend. Ik heb voor beiden een zwak. De Australische MIranda Otto (kennen we nog als de ex van Tom Cruise in War Of The Worlds) speelde heel leutig een vrijgevochten tour guide.

avatar van mrklm

mrklm

Prima remake van Ruben Östlunds Turist/Force Majeure (2014) waarin de toch al breekbare relatie tussen echtpaar Pete [Will Ferrell] en Billie Stanton [Julia Louis-Dreyfous] een breekpunt bereikt tijdens een skivakantie in Oostenrijk. Terwijl ze met hun tienerzoons Finn [Julian Grey] en Emerson [Ammon Jacob Ford] op een terras zitten, vindt een “geplande lawine” plaats die het terras wordt overspoeld met sneeuw. Billie blijft bij de kinderen, Pete slaat in paniek op de vlucht. Het loopt allemaal goed af, maar het incident dwingt Billie en Pete om hun relatie te zien. Ferrell en Louis-Dreyfus schudden hun komische imago verrassend overtuigend (tijdelijk) van zich af en laten de komedie over aan de ondersteunende cast.