• 9.376.792 stemmen

De Slag om de Schelde (2020)

Drama / Oorlog | 124 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titel: The Forgotten Battle

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.

Met onder meer: Gijs Blom, Jamie Flatters en Susan Radder

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 5 juni 2021

Plot De Slag om de Schelde

Najaar 1944. De Slag om de Schelde is gaande. Een grote zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant. De slag is beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

Trailer en poster geplaatst!

Vanaf 17 december in de bioscoop. De voorverkoop is vandaag van start gegaan.

avatar van sharkey111

sharkey111

Gave trailer, ben erg benieuwd naar deze film. Eindelijk weer iets waar ik concreet naar uit kijk.

avatar van The Oceanic Six

Echt een prima trailer zeg, ziet er ook prima gefilmd uit. Hier ga ik wel naar de bioscoop voor. Dat ik dat nog eens zou zeggen over een Nederlandse film

Misschien is dit dan de film waarmee de bioscopen hun kerstvakantieperiode gaan redden. Ik vermoed dat ze Wonder Woman 2 namelijk nog wel uit gaan stellen.

avatar van Arri

Arri

Technisch ziet dit er heel goed uit. Zeker voor een Nederlandse film. Ik hoop dat de regie en het acteerwerk van een goed niveau zijn, dat is even afwachten.

avatar van DonR4mon

DonR4mon

Trailer ziet er veelbelovend uit, als dit de gehele film zo sterk gefilmd is met een budget van 14,5 miljoen, chapeau. Dan kan het weleens de beste Nederlandse film ooit worden. Ben benieuwd

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Wow! Imponerende trailer!

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Nooit gedacht dat ik van plan was om een Nederlandse film in de bioscoop te gaan zien

avatar van Kondoro

Kondoro

Erg indrukwekkend, ben benieuwd.

avatar van Actarus

Actarus

Wauw hoor! Afwachten of het verhaal en acteren even imposant overkomt dan de trailer, maar dit is toch al een dikke duim omhoog voor onze Noorderburen

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Komt deze film overal op Netflix behalve in Nederland?

avatar van joolstein

joolstein

mcdaktari schreef:

Komt deze film overal op Netflix behalve in Nederland?

Oorlogsfilm 'De slag om de Schelde' vanaf december al in de bioscoop en later ook op Netflix

Nee, hoor komt ook gewoon in Nederland op Netflix maar wij zijn het enige land waar de film ook in de bios zal zijn te zien!

avatar van joolstein

joolstein

Wat betreft mijn verwachtingen heb ik die nu naar beneden bijgesteld want na het zien van de trailer (dom van mij om te kijken) heb ik sterk mijn twijfels over deze film.

Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Die laatste zin bij het synopsis op Pathé, tempert ook mijn enthousiasme. Zeker als je weet dat de EO een Co-producent is. Weinig kans dat de film dan inzet op veel oorlog perikelen maar veel meer op normen, waarde en menselijk drama. Drie verhalen van verschillende mensen zagen we ook in Het Bombardement (2012) en de meeste weten hoe het met die film is afgelopen!

Enfin we gaan het op 17 december zien!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

joolstein schreef:

Oke bedankt, ik kijk er toch wel naar uit. Ik zie het vanzelf wel wanneer ie dan op Netflix word geplaatst

High-res versie van de poster:

Ook gelijk naar Moviemeter geüpload.

Zipportal schreef:

High-res versie van de poster:

Ook gelijk naar Moviemeter geüpload.

Wat een vreselijke tagline trouwens.

''Het onbekende verhaal over een heldhaftige strijd voor de vrijheid''

Dan heb je eens een scenario en een budget dat ons polder-filmwereldje overstijgt en dan kom je toch met zo'n RTL4 quote erbij...

Al kon het erger, neem Het Bombardement: ''Geen oorlog kan liefde bedwingen''

joolstein schreef:

Per wanneer is de Netflix release dan?

Mochten de reviews rond die tijd heel slecht zijn, dan wacht ik wel op Netflix. Maar ik heb goede hoop dat dit wel eens de moeite kan worden. Zelfs met de EO als producent.

De film zal hier uiteindelijk ook op Netflix te zien zijn, maar pas medio 2021.

Zo kwam Harry Potter-ster in Nederlandse film terecht - FILMS & SERIES - YouTube

Telegraaf schreef:

Alain de Levita, schuift aan in de studio voorzien van de eerste indrukwekkende beelden en enkele opzienbarende details.

avatar van Arri

Arri

Voorverkoop is inmiddels gestart.

Zipportal

Film komt ook met Dolby Atmos, DCP is 2K. Het kan nog wel even duren voordat deze op Netflix komt te staan. Geen idee wanneer de EO 'm op de TV wil gaan uitzenden.

avatar van Movieman42

Movieman42

Zag gisteren in de bioscoop de trailer. Zag er wel interessant uit.

avatar van Thorak

Thorak

De trailer doet mij dan weer vermoeden dat het niet zo zeer over de slag om de Schelde gaat (waar wel heel erg op gehyped wordt), maar dat meer een familie drama is dat zich afspeelt tijdens die slag om de Schelde.

Zo slecht als Het Bombardement kan het niet worden, maar wel een beetje dat principe vrees ik.

avatar van Pioflife

Pioflife

Zipportal schreef:

In maart komt 'ie wereldwijd op Netflix te staan. Dus waarschijnlijk komt 'ie niet eerder op tv.

De eerste Nederlandse film met een veldslag is tevens de op één na duurste Nederlandse film ooit | De Volkskrant

De Volkskrant schreef:

Reportage De slag om de Schelde

Hoe maak je met een relatief bescheiden budget toch een grootse oorlogsfilm? De Volkskrant keek mee op de set van De slag om de Schelde en zag hoe de crew zich liet inspireren door illustere voorgangers.

avatar van Boneka

Boneka

The Forgotten Battle heet ie in het Engels.

avatar van bart007bond

bart007bond

Gereserveerd, zonder trailer te zien.

Hou van Nederlandse oorlogsfilm.

avatar van The Oceanic Six

Iemand een idee wanneer de reviews gaan verschijnen? Twijfel nog steeds of dit een echt serieuze oorlogsfilm gaat worden of een huilverhaaltje.

The Oceanic Six schreef:

Denk maandag. Afgelopen vrijdag waren er al screenings.

avatar van tbouwh

tbouwh

Tenzij ze er een embargo op gezet hebben.

‘Zodra de bioscopen weer open kunnen, knallen we De slag om de Schelde er net zo hard weer in’ | De Volkskrant

De Volkskrant schreef:

‘We kunnen er nu huilerig over doen’, zegt De Levita. ‘Maar de film is er, die bederft niet, ik ben blij dat ik geen restaurant heb. Al is het wel heel zuur voor de bioscopen.’ De producent rekent erop dat zijn film in 2021 alsnog een ‘heel groot’ publiek zal bereiken. ‘Zodra de bioscopen weer open kunnen, knallen we De slag om de Schelde er net zo hard weer in.’