Genre: Drama / Oorlog
Alternatieve titel: The Forgotten Battle
Nederland / België
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Gijs Blom, Jamie Flatters en Susan Radder
Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands
Releasedatum: 5 juni 2021
Bekijk via Netflix
Plot De Slag om de Schelde
Najaar 1944. De Slag om de Schelde is gaande. Een grote zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant. De slag is beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.
Marinus van Staveren
Dirk Visser
Nigel
Bill
Tony Turner
Met een budget van 14 miljoen euro is De Slag om de Schelde de grootste Nederlandse oorlogsfilm sinds 10 jaar tijd.
De slag was beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden van West-Europa.
Vanaf 26 november 2020 in de bioscoop (September Film)
De film zal, met uitzondering van Nederland, wereldwijd op Netflix verschijnen.
joolstein
Eigenlijk wel jammer dat de film niet al dit jaar uitkomt! De film had zeker mee kunnen profiteren van 75 jaar bevrijding. Wel erg benieuwd naar deze film!
Thin Air!
Ik ben ook zeer benieuwd. En met een budget van 14 miljoen moet toch wel iets moois te maken zijn.
Qua films hebben we van van Heijningen ook al een tijdje niets meer gehoord. Dus (voorlopig) alle seinen op groen!
mcdaktari
Hier kijk ik best wel naar uit. Ik vind de Nederlandse oorlogfilms altijd vrij goed. Als ik films zie zoals Zwartboek, Riphagen en Oorlogswinter en dan nog de oudere zoals, Soldaat van Oranje (vind ik altijd nog de beste), de Aanslag en de Tweeling. Dat zijn allemaal films die ik best het kijken meer dan waard vond. Daarom ben ik naar deze nieuwe ook weer heel benieuwd. Nog wel een dik jaar wachten.
Kondoro
Ik kijk hier erg naar uit. De tweede wereldoorlog triggerd mijn aandacht sowieso erg snel.
kleintje 2
Dit moet Nederland vaker doen, samenwerkingen met het buitenland. Een productiebudget van 14 miljoen weet Nederland niet op te pompen uit zijn droge goudmijn. Daar zit die samenwerking met Netflix achter, die de film hierdoor ook een wereldwijde release en aandacht geeft. Als dit goed gaat, komt Nederland beter op de kaart. Hopelijk weten ze dit erg goed neer te zetten. Mijn aandacht heeft het in ieder geval wel al.
Zipportal
Film is trouwens verschoven. Ze willen niet in het vaarwater van James Bond zitten. Er moet nog een nieuwe datum geprikt worden.
De Slag om de Schelde moet de oorlog voor jongeren tot leven brengen | AD.nl
De kans is groot dat De Slag om de Schelde, waarvan de uitzendrechten al door Netflix zijn gekocht, over een half jaar vergeleken gaat worden met de films van Paul Verhoeven: Soldaat van Oranje en Zwartboek. Van Heijningen ziet duidelijk een verschil. ,,Ik probeer dit verhaal veel rauwer en realistischer te vertellen dan in deze voorbeelden het geval was. Ik denk eerder aan films als Dunkirk en 1917. Zeker wat het tonen van het oorlogsgeweld betreft. In ons verhaal zit bijvoorbeeld ook geen romantisch intermezzo verwerkt.’’
GeenStijl: Trailer! De Slag om de Schelde
Irritant dat het niet gewoon op YouTube staat.
Laatst ook al bij De Oost. Vervelende trend.
Nog best een aardige trailer. Lijkt wel budget in te zitten.
Wel weer jammer dat er een love story in lijkt te zitten. Cliché.
rico_defender
Hier meldt zich een figurant! Ik ben zelf uiteraard benieuwd naar het resultaat.
joolstein
Wel weer jammer dat er een love story in lijkt te zitten. Cliché.
Volgens de regisseur niet citaat uit:
Dat is toch wel positief om te horen!
Volgens de regisseur niet citaat uit:
Dat is toch wel positief om te horen!
In dat geval ben ik meer dan geïnteresseerd. 1917 vond ik ook subliem goed. Dunkirk was ook erg sterk.
Arri
En kan je iets vertellen over de opnames?
Nieuwe releasedatum: 8 april 2021
En James Bond gaat deze film weer dwarsbomen. Benieuwd of we een nieuwe datum krijgen?
Gastel
Yes, 17 december a.s. komt ie in de bios. Bron: De Volkskrant van vandaag.
Goed nieuws ja. Nog iets om naar uit te kijken. Al is het maar de vraag of bioscopen rond die tijd nog open zijn met de dreiging van een lockdown.
Kans is denk ik 99 procent dat Wonder Woman 2 die eind december gepland staat alsnog wordt verzet naar 2021 dus Schelde krijgt dan alle kans om goed te scoren.
Is er ondertussen niet eens een officiële filmposter beschikbaar?
Zipportal
Mooi eindelijk wat nieuws. Hopelijk snel een Netflix datum en de speelduur.
Arri
^ Netflix datum? Dat staat nogal haaks op het bericht van vanochtend om de film dus wél in de bios uit te brengen.
NOS vond het de moeite waard om er een bericht over te schrijven:
Peperdure Nederlandse film gaat (toch) in première voor Kerst | NOS
Trailer zal nu ook wel snel volgen?
NOS vond het de moeite waard om er een bericht over te schrijven:
Peperdure Nederlandse film gaat (toch) in première voor Kerst | NOS
Trailer zal nu ook wel snel volgen?
Tuurlijk alle focus ligt eerst op een bioscoop release. Maar dit is een coproductie met Netflix.
Zipportal
Pathé heeft vandaag de speelduur online gezet: 125 minuten.
De Slag om de Schelde -Trailer & Laatste nieuws - Pathé - pathe.nl

Trailer voor ‘Het Grote Offensief’ onthult nieuw oorlogsdrama van makers ‘Slag om de Schelde’

Kijk in aanloop naar Bevrijdingsdag de WOII-film 'De Slag om de Schelde' op Netflix

Vijf goed beoordeelde recente films van Nederlandse bodem

De best beoordeelde Nederlandstalige films op Netflix van dit moment

The Alpinist