• 9.375.420 stemmen

De Slag om de Schelde (2020)

Drama / Oorlog | 124 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titel: The Forgotten Battle

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.

Met onder meer: Gijs Blom, Jamie Flatters en Susan Radder

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 5 juni 2021

Plot De Slag om de Schelde

Najaar 1944. De Slag om de Schelde is gaande. Een grote zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant. De slag is beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

Met een budget van 14 miljoen euro is De Slag om de Schelde de grootste Nederlandse oorlogsfilm sinds 10 jaar tijd.

De slag was beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden van West-Europa.

Vanaf 26 november 2020 in de bioscoop (September Film)

De film zal, met uitzondering van Nederland, wereldwijd op Netflix verschijnen.

avatar van joolstein

joolstein

Eigenlijk wel jammer dat de film niet al dit jaar uitkomt! De film had zeker mee kunnen profiteren van 75 jaar bevrijding. Wel erg benieuwd naar deze film!

avatar van Thin Air!

Thin Air!

Ik ben ook zeer benieuwd. En met een budget van 14 miljoen moet toch wel iets moois te maken zijn.

Qua films hebben we van van Heijningen ook al een tijdje niets meer gehoord. Dus (voorlopig) alle seinen op groen!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hier kijk ik best wel naar uit. Ik vind de Nederlandse oorlogfilms altijd vrij goed. Als ik films zie zoals Zwartboek, Riphagen en Oorlogswinter en dan nog de oudere zoals, Soldaat van Oranje (vind ik altijd nog de beste), de Aanslag en de Tweeling. Dat zijn allemaal films die ik best het kijken meer dan waard vond. Daarom ben ik naar deze nieuwe ook weer heel benieuwd. Nog wel een dik jaar wachten.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik kijk hier erg naar uit. De tweede wereldoorlog triggerd mijn aandacht sowieso erg snel.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Dit moet Nederland vaker doen, samenwerkingen met het buitenland. Een productiebudget van 14 miljoen weet Nederland niet op te pompen uit zijn droge goudmijn. Daar zit die samenwerking met Netflix achter, die de film hierdoor ook een wereldwijde release en aandacht geeft. Als dit goed gaat, komt Nederland beter op de kaart. Hopelijk weten ze dit erg goed neer te zetten. Mijn aandacht heeft het in ieder geval wel al.

avatar van Lakte

Lakte

Zeer benieuwd naar!

Zipportal

Film is trouwens verschoven. Ze willen niet in het vaarwater van James Bond zitten. Er moet nog een nieuwe datum geprikt worden.

De Slag om de Schelde moet de oorlog voor jongeren tot leven brengen | AD.nl

AD schreef:

De kans is groot dat De Slag om de Schelde, waarvan de uitzendrechten al door Netflix zijn gekocht, over een half jaar vergeleken gaat worden met de films van Paul Verhoeven: Soldaat van Oranje en Zwartboek. Van Heijningen ziet duidelijk een verschil. ,,Ik probeer dit verhaal veel rauwer en realistischer te vertellen dan in deze voorbeelden het geval was. Ik denk eerder aan films als Dunkirk en 1917. Zeker wat het tonen van het oorlogsgeweld betreft. In ons verhaal zit bijvoorbeeld ook geen romantisch intermezzo verwerkt.’’

GeenStijl: Trailer! De Slag om de Schelde

Irritant dat het niet gewoon op YouTube staat.

Laatst ook al bij De Oost. Vervelende trend.

avatar van The Oceanic Six

Nog best een aardige trailer. Lijkt wel budget in te zitten.

Wel weer jammer dat er een love story in lijkt te zitten. Cliché.

avatar van Kondoro

Kondoro

Erg gave trailert, ben benieuwd hoor.

Nieuwe releasedatum: 8 april 2021

avatar van rico_defender

rico_defender

Hier meldt zich een figurant! Ik ben zelf uiteraard benieuwd naar het resultaat.

avatar van joolstein

joolstein

The Oceanic Six schreef:

Wel weer jammer dat er een love story in lijkt te zitten. Cliché.

Volgens de regisseur niet citaat uit:

Privacy settings - ad.nl

Dat is toch wel positief om te horen!

joolstein schreef:

Volgens de regisseur niet citaat uit:

Privacy settings - ad.nl

Dat is toch wel positief om te horen!

In dat geval ben ik meer dan geïnteresseerd. 1917 vond ik ook subliem goed. Dunkirk was ook erg sterk.

avatar van Arri

Arri

rico_defender schreef:

En kan je iets vertellen over de opnames?

kappeuter schreef:

Nieuwe releasedatum: 8 april 2021

En James Bond gaat deze film weer dwarsbomen. Benieuwd of we een nieuwe datum krijgen?

avatar van Gastel

Gastel

Yes, 17 december a.s. komt ie in de bios. Bron: De Volkskrant van vandaag.

avatar van The Oceanic Six

Goed nieuws ja. Nog iets om naar uit te kijken. Al is het maar de vraag of bioscopen rond die tijd nog open zijn met de dreiging van een lockdown.

Kans is denk ik 99 procent dat Wonder Woman 2 die eind december gepland staat alsnog wordt verzet naar 2021 dus Schelde krijgt dan alle kans om goed te scoren.

Is er ondertussen niet eens een officiële filmposter beschikbaar?

Nee helaas nog niet.

Zipportal

Mooi eindelijk wat nieuws. Hopelijk snel een Netflix datum en de speelduur.

avatar van Arri

Arri

^ Netflix datum? Dat staat nogal haaks op het bericht van vanochtend om de film dus wél in de bios uit te brengen.

NOS vond het de moeite waard om er een bericht over te schrijven:

Peperdure Nederlandse film gaat (toch) in première voor Kerst | NOS

Trailer zal nu ook wel snel volgen?

Arri schreef:

NOS vond het de moeite waard om er een bericht over te schrijven:

Peperdure Nederlandse film gaat (toch) in première voor Kerst | NOS

Trailer zal nu ook wel snel volgen?

Tuurlijk alle focus ligt eerst op een bioscoop release. Maar dit is een coproductie met Netflix.

Zipportal

Pathé heeft vandaag de speelduur online gezet: 125 minuten.

De Slag om de Schelde -Trailer & Laatste nieuws - Pathé - pathe.nl