The Knight before Christmas (2019)
Komedie
92 minuten
geregisseerd door Monika Mitchell
met Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse en Emmanuelle Chriqui
Nadat een tovenares de middeleeuwse ridder Sir Cole (Josh Whitehouse) naar het hedendaags Ohio brengt tijdens kerst, wordt hij vrienden met Brooke (Vanessa Hudgens), een slimme en vriendelijke scheikundelerares die al lang niet meer in de liefde gelooft. Brooke maakt Sir Cole wegwijs in de moderne wereld en helpt hem met zijn mysterieuze zoektocht - de enige mogelijkheid om hem terug naar huis te brengen. Maar terwijl hij en Brooke dichter naar elkaar toegroeien, begint Sir Cole te twijfelen over hoe graag hij eigenlijk terug wil naar zijn oude leven.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (5,5 / 14868)trailer (YouTube, ondertiteld)kijk op NetflixEn Vanessa Hudgens is geweldig als altijd. Met gemak 4 sterren.
De acteurs speelden hun rol goed maar warm kreeg ik het er toch niet van.
Ook de chemie tussen hoofdrolspelers was er volgens mij niet.
Het script was saai en er gebeurde niets onverwachts.
Of het is dat ik meer van prinsessen houd. Hoe dan ook, leuk genoeg, maar voor een kerstfilm mis ik wel erg de glans.
Het gaat ook wel erg snel, na de terugkeer van de ridder in de middeleeuwen. Niet echt een mooie overgang naar de veranderingen in hem in zijn eigen tijd of een dramatisch liedje met hem en haar, of iets over de keuzes die gemaakt zijn.
Nee, gewoon na een paar dialogen is het weer snel terug gaan naar Vanessa's Brooke.
Nope, zo vlug kan het echt niet gaan.
Het gegeven van een tijdreiziger laat altijd ruimte over voor wat humor en ook deze film bevat af en toe best leuke momenten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een aantal keren wel zacht heb moeten lachen in het begin. Door het zoete karakter van de film wordt het allemaal niet te grappig en wordt er al snel overgegaan tot de orde van de dag: de lovestory van Vanessa Hudgens en Josh Whitehouse. Whitehouse integreert wel heel snel in een tijdsperiode van 700 jaar later, maar ach.. Het kan allemaal, want de kerstgedachte is het allerbelangrijkste toch?
Niet voor de mensen die een allergie hebben voor dit soort mierzoete meuk. Wel geschikt voor de mensen die helemaal opbloeien als de kerstboom weer ergens begin november opgezet wordt.
Ergens tussen de 2,5 en 3,0* Maar vanwege de kerstgedachte toch maar een kleine 3*
De laatste keer dat ik Vanessa Hudgens zag was in Spring Breakers, zeven jaar geleden alweer. Altijd een beetje een hekel gehad aan haar Instagram-hoerige gedrag maar nu ze een stuk volwassener is geworden moet ik toegeven dat ik positief verrast ben. Vanessa is er een stuk mooier op geworden en haar personage Brooke is een schatje. Tegenspeler Whitehouse is een onbekende voor mij, maar doet het niet onaardig. Alleen de eisen die ik stel aan een kerstfilm zijn ontzettend laag, dat helpt ook mee.
Want echt goed is de film zeker niet. Het tijdreis-gebeuren is al niet bijster interessant, maar er wordt qua grappen nergens lef getoond. Het hoeft niet zo grof als een Bad Santa te worden, maar scenes zoals wanneer Cole auto gaat rijden of de show-off met de kerstbomen laat veel potentie onbenut. Zelfs Ms. Flirt maakt geen avances omdat het de leukste tijd van het jaar is. De leukste grap is de woordspeling in de titel en dat is ook niet bepaald een dijenkletser.
Hierdoor blijft de film een beetje suf en ultiem zoet, maar weet het niet echt te vervelen. En da's ook een prestatie, maar dat komt vooral - en dat had ik op voorhand niet durven zeggen - door Vanessa Hudgens die de film draagt.
Halverwege verloor ik echt de aandacht.
Aardige poging, maar ik heb deze periode al leukere kerstfilms gezien.
Die ridder dat net uit de luiers was en zo kinderachtig speelde, verhaal wat nergens over ging en het einde was helemaal saai...
2* voor het kerstsfeertje
“Why, thank you. And you, my knight in shining cashmere wool blend...”
Vanessa Hudgens is een leuke en charismatische actrice, maar waarom ze steeds weer kiest voor dit soort voorspelbare kerstfilms is mij een raadsel. Het grootste probleem van The Knight Before Christmas is dat Hudgens’ tegenspeler (Josh Whitehouse) zeer matig is, en charisma en talent mist. Het is aan Hudgens te danken dat er nog een beetje sprake is van chemie tussen beide.
Wat dat betreft deed het een beetje denken aan een Hallmark film en de regisseur bevestigt dat vermoeden. Toch houd ik een positief gevoel over aan deze film. Zoals gezegd, er zitten enkele grappige momenten in. Daarnaast vond ik het samenspel tussen Vanessa Hudgens en Josh Whitehouse geslaagd. Dat komt weliswaar vooral doordat Hudgens een heel begripvol en lief personage neerzet, maar soit. De film is zoet... héél zoet. Voor een kerstfilm is dat echter naar mijn mening eerder positief dan negatief. De film bevat sneeuw, gezellige winkelstraten, een kerstmarkt en uitbundig versierde huizen. Qua sfeer scoort de film dus de volle punten. De gemiste kansen zijn daardoor wat gemakkelijker voor lief te nemen.
Geen beoordeling omdat ik hem niet afkeek, maar dat deel wat ik zag zou ik hooguit 2* geven.