Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 24 oktober 2019
Bekijk via Prime Video
Plot Countdown
"Death? There's an app for that."
Wanneer verpleegster Quinn van een patiënt te horen krijgt dat de voorspellingen die de Countdown-app doet, over hoe lang je nog te leven hebt, volgens hem uit zullen komen én dat hij daarom denkt binnen 24 uur te sterven, besluit ze uit nieuwsgierigheid de app zelf te downloaden. Wanneer de patiënt precies op het moment dat hij verwachtte onder bizarre omstandigheden sterft, gelooft Quinn dat er duivelse krachten achter de app zitten.
Quinn Harris
Derek
Rachel
Courtney
Nurse Amy
Iemand in Hollywood zag Le Tout Nouveau Testament (2015) en bedacht een nieuwe variant op Final Destination?
Vanaf 24 oktober in de bioscoop (The Searchers)
bart007bond
Lijkt op de Nederlandse film App.
empirekees
Lijkt op de Nederlandse film App.
mrklm
Niemand minder dan de duivel zelf heeft een Appje in elkaar geflanst dat 92GB in beslag neemt en bestaat uit niets meer dan de Countdown uit de titel. Dan valt een gebruikerswaardering van 3,7 nog helemaal niet tegen! Stompzinnig verhaal gespeeld door een cast die zowaar zo nu en dan probeert iets van acteertalent tentoon te spreiden. Dat valt niet mee in een ziekenhuis waar verplegers zonder problemen bewijsmateriaal kunnen stelen (de telefoon), het lichaam van het slachtoffer kunnen bekijken, waar de directie geen kaas heeft gegeten van hoor en wederhoor en je dus op basis van een beschuldiging meteen wordt geschorst. De lijst aan belachelijke elementen in wat moet doorgaan voor een scenario is zo groot dat zelfs de allerkleinsten zo oud zouden worden als Methusalem als ze voor elk van die elementen een jaar zouden leven.
Chainsaw
Zie en hoor veel zure reacties, maar ik vond Countdown een charmant en sympathiek horrorfilmpje.
De film valt stilistisch een beetje in de categorie van de vele J-horror aftreksels en de oervervelende Conjuring spin-offs van de laatste jaren, maar met één heel groot verschil; deze film is daadwerkelijk fun. De film voelde godzijdank zelden aan als een The Nun en had veel meer de vibe van een Happy Death Day of Final Destination. De premisse is lekker simpel, er wordt eigenlijk een hele film om een kleine gimmick heen gedraaid. Maar de boel wordt niet al te serieus genomen. Het wordt nergens een rasechte horrorkomedie, maar de knipoog zit er wel goed in, met kleurrijke typetjes en een paar geslaagde grappen. Op het gebied van horror wordt er - niet geheel verrassend - veel geleund op jumpscares. Ook hier is dat af en toe vervelend, hoewel bepaalde jumpscares in Countdown verrassend effectief zijn. Ze waren gelukkig niet allemaal van het kaliber 'daar bonkt iemand ineens op het raam'.
Maar natuurlijk, Countdown heeft zeker z’n gebreken. Het hele MeToo gedoe wordt er een beetje met de haren bijgesleept en is niet heel goed uitgevoerd. En de climax stelt teleur en is nogal een rommeltje. Alsof schrijver en regisseur Justin Dec even niet meer wist wat hij ermee moest, daar raakt ie het stuur duidelijk een beetje kwijt. Maar dat neemt niet weg dat deze debuutfilm van Dec uitstekend vermaakt; het kakt nergens in. Je hoeft absoluut geen vernieuwende horror te verwachten, maar als snack in de altijd heerlijke maand van Halloween is dit absoluut geen gekke keuze. Tot dusver blijkt 2019 een erg smakelijk jaar voor horrorfilms, zelfs die kleine tussendoortjes als Countdown smaken verrassend goed.
3 ruime sterren.
Ricardos
Wij hebben erg genoten van de film. Hier en daar kan het natuurlijk altijd beter. Toch 4 sterren omdat het lekker wegkijkt en nergens stoort.
martijnk
Alle horrorcliches zijn aan elkaar geregen in deze film. Na de 40ste jumpscare was ook dat niet echt eng meer.
Standaard horrorfilmpje dus met wel een mooie blondine in de hoofdrol.
Nog best te doen.
Al had ik er na de intro toch wel best een hard hoofd in. De opzet is echt wel aan de makkelijke en voorspelbare kant, na een halve scene heb je dan ook al het idee dat je de rest van de film kan invullen. Dat is ook wel deels zo, maar toch blijkt uiteindelijk dat de film enkele effectieve momenten heeft.
Hier en daar een kleine komische toevoeging die niet gehoeven had, een einde dat wat té makkelijk loopt en een opzet die weinig geïnspireerd is. Een klassieker in wording is het zeker niet, maar de death scenes zelf zijn best sfeervol en Dec weet uiteindelijk toch ook wel de nodige spanning op te bouwen.
Een eenvoudig horror tussendoortje dus. Moeilijk echt aan te raden, maar wie verlegen zit om iets degelijks om te kijken kan slechtere films uitkiezen. Voer voor de horrorveelvraat met andere woorden, of het perfecte filmpje voor een filmdate waar de film zelf niet zo belangrijk is.
dutchtuga
Het heeft even geduurd voordat ik de moed heb kunnen verzamelen om de recensie van Countdown te schrijven. Het is namelijk alweer een tijd geleden dat ik zo’n slechte film heb mogen zien tijdens een persvoorstelling. Slechte recensies zijn over het algemeen de leukste om te schrijven, maar Countdown is gewoon een film die ik zo snel mogelijk wou vergeten.
Films met eenzelfde soort uitgangspunt zijn er in overvloed. Kijk alleen al naar de Final Destination-reeks. Dat er nu een app is die jouw dood precies weet uit te stippelen is een kleine maar interessante switch. Beginnend regisseur Justin Dec (Dec is vooral werkzaam geweest in de tv-wereld) maakt er echter niets bijzonders van. Een saaiere uitvoering was niet mogelijk geweest. Werkelijk niets blijft gespaard van onkunde.
Het script is compleet ongeloofwaardig. Beschuldigingen van seksuele intimidatie op het werk krijgen bijvoorbeeld geen wederhoor. Het acteerwerk doet nergens het ongeloofwaardige script vergeten en visueel is de film zo generiek en kaal als wat. Qua horror zul je ook niets zien wat je niet eerder hebt gezien. De gore is beperkt, de kills komen maar zeer kort in beeld en het einde de zoveelste stand-off waar we niet op zitten te wachten. Daar kan de veel te voor de hand liggende twist helemaal niets aan veranderen.
Nog schokkender dan de kwaliteit van Countdown is het feit dat dit zomaar een bioscooprelease heeft gekregen. Er zijn zoveel goede films die niet verder komen dan het festivalcircuit. Zodra je een horrorfilm hebt die in de lijn van het populaire Final Destination ligt en een app als hoofdpersonage hebt zit je blijkbaar gebakken.
Recensie: Countdown (Justin Dec) - It's Only a MovieIt's Only a Movie - itsonlyamovie.nl
Walter S.
Leuk idee, uitvoering is minder. Een zesje. Niet goed, niet slecht.
MJP10
Concept is leuk. Alleen hoe de regisseur het heeft vormgegeven is teleurstellend. De cast is niet van hoog niveau, maar dit was ingecalculeerd. De verhaallijnen die spelen zijn slap, het stukje ziekenhuis (waar veel situaties zich afspelen) zag er totaal niet uit en de demon die verdacht veel lijkt op die van The Nun was niet erg angstaanjagend. Ik vind het nog steeds gek dat een wezen van het bovennatuurlijke zich bezighoudt met apps. Ik zou het leuker vinden als er een lokale gek zou zijn die de boel zelf regelt. Een slasher.
Ik moet wel zeggen dat de film op sommige momenten erg spannend was. Wel veel simpele jumpscares.
Enfin 1,5 *
Ricardos
Wij hebben erg genoten van de film en kijken uit naar een mogelijke deel 2.
moviemike
Ik ben blij dat ik met mijn bevindingen deze film heb kunnen stuwen naar de neutrale middelmaat en kijk uit naar een mogelijke, fatsoenlijke beoordeling na mijn stemming.
Doom4
Een aardige film.
Een leuk verhaal wat een beetje lijkt op het verhaal van final destination maar dan minder grof. De film begint goed maar kakt halverwege een beetje in. Ik had liever gezien dat iedereen in dat eerste groepje 1 voor 1 het loodje legt wat wel weer een beetje cliche is maar er gebeurd nu een te grote gedeelte niks. De moorden in het begin waren namelijk best spannend. Het einde was echt een final destination einde.....
5,5/6
UmbraVitae
Eigenlijk volledig m'n ding, de virale/cyber horror, de dood/duivel die je dood vastlegt, zeer vermakelijk en geen seconde verveling. Elizabeth Lail (Quinn) die we kennen vh eerste seizoen van 'You' kon me ook hier wel bekoren. Fijn horrorfilmpje.
macrobody
De tijdslijn was hier en daar niet kloppend, bijvoorbeeld wanneer Jordan nog een minuut en 40 seconden of zo te leven heeft en een paar minuten later nog steeds een minuut en 20 seconden. Het is ook zo'n film waar er eerst gezegd wordt wat je gaat doen zoals wanneer Quinn een spuit vol morfine in haar collega gaat duwen.
Verder wel een film met creepy momenten en een leuk verhaal.
Death? There's an app for that.
schumacher
Middelmatige film, ik had er veel meer van verwacht.
Het begin was leuk, derna zakte het in en dan was het wachten tot het einde.
Ik zag liever een film met een smartphone ook maar waarbij ze halsbrekende toeren moesten uitsteken, ben de naam vergeten van die film, dat vond ik wel heel goed.
Maar deze hier kon veel beter en ook mss wat realistischer ook.
huiguh
Leuk concept, slecht uitgewerkt.
Links laten liggen deze flut-film.
Master Blaster
Eigenlijk een slechte film maar vond hem wel spannend en vermakelijk. Het tempo zit er ook lekker in
Ach, best vermakelijk. Een mengel van The Ring en Final Destination. Er zit ieder geval een beetje tempo in en ook wel voldoende spannende momenten. Origineel is het allemaal niet, vermakelijk wel. Dat het script rammelt, het middenstuk wat minder is en het slot niet helemaal bracht wat ik hoopte kost de film wel punten. Net geen voldoende, maar alsnog prima te kijken.
xaid
Enfin 1,5 *
vond dat stukje dat die dode moeder naast haar lag op de grond het enige spannende
Waku
In de tijd van de vele zinloze apps is deze wel leuk gevonden. Lekker macaber. Een app die zowel nieuwsgierig als bang maakt. Verder is deze "Countdown" een leuke standaard griezel film met wat voorspelbare jumpscares. De wat weinig aanwezige kills hadden wel smeuiger gemogen. 3*/3.5*
PCTERN
Mengelmoesje van The Ring, Final Destination en de Nederlandse film App, verder een recht toe recht aan filmpje zonder al teveel verrassingen.
IH88
“All we have to do is beat the clock by one second.”
Matig. Countdown is een samenraapsel van verschillende horrorfilms, en het resultaat is een inspiratieloos allegaartje met slecht acteerwerk, voorspelbare schrikmomenten, waardeloze dialogen en ook nog wat vreemde humoristische momenten. De personages doen de domste dingen, maar dat is nog niet eens het grootste probleem. De grootste zonde van Countdown is dat het allemaal ook dodelijk saai is.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Lang geleden dat ik nog zo een enge film heb gezien. Enig minpuntje was de komische exorcist priester, totaal misplaatst.
Shinobi
"How long do you guys think the Marvel Universe will last?"
Redelijk debuut van Justin Dec.
Qua gegeven doet de film mij denken aan genregenoten als 'Final Destination' en 'Happy Death Day', maar ook Nederhorror 'App' schiet mij te binnen. Een mix van alles eigenlijk. In deze opzet is een app die voorspelt hoe lang je nog te leven hebt de boosdoener. En zo begint er een race tegen deze dodelijke klok.
Verrassend is de inbreng van enkele komische elementen die kant noch wal raken. Denk hierbij aan een priester met een abnormale fascinatie voor demonen en een onbeschofte telefoonverkoper. Dit soort kleurrijke personages en sommige onzinnige momenten zorgen ervoor dat het geheel voorzien wordt van de nodige luchtigheid.
Niet alles werkt even goed, met name omdat er een aantal geforceerde subplots in zitten die weinig toevoegen; blijkbaar is het tegenwoordig in om seksuele intimidatie in een film te verwerken. Desondanks zit er een prima flow in 'Countdown', hoewel de hoeveelheid aan jump scares iets teruggeschroefd had mogen worden. Het is alleen jammer dat het slot enigszins rommelig wordt gebracht.
Al met al een aardige horror voor tussendoor.
2,5 Sterren.
Alathir
Verrassend ondergewaardeerd werkje me dunkt. Het concept was echt bijzonder intrigerend en de eerste minuten van de film was de spanning erg voelbaar. Dit is iets wat ik niet vaak meemaak bij een horrorfilm. Dus daarom alleen al krijgt deze 4*. Er zijn een aantal aparte keuzes gemaakt om er komische elementen bij te halen. Toch had ik nergens het gevoel dat het echt een komische film wordt. Het geheel blijft serieus.
De acteurs doen het ook tamelijk goed en de hoofdrolspeelster is een mooie verschijning. Dat er een subplot over seksuele intimidatie op het werk vond ik wat geforceerd. Verder bestaat er een versie van de app Countdown in de Google Play store. Ik heb het eens geprobeerd en ik heb nog maar 171 dagen te leven. Laten we er het beste van maken haha.
filmexpert19
Lange tijd geen films cijfers gegeven. Toch maar ingelogd om deze film een cijfer te geven. Een topper in de horrorgenre. Leuke twist. Vleugje humor. Goed camerawerk. Goede acteurs. Veel jumpscares. Goede Special effects . Niks mis mee. Justin Dec? Ik hoop meer te gaan horen over hem. 4 sterren.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Invisible Man

Abgeschnitten
Actie / Misdaad, 2018

The Informer
Misdaad / Thriller, 2019
verpleegstercountdownbovennatuurlijkphone terror religieduivelduringcreditsstingermysterioussuspensescary