• 9.372.679 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Claire Oakley

Met onder meer: Molly Windsor, Joseph Quinn en Stefanie Martini

Plot Make Up

De tiener Ruth en haar vriendje Tom reizen af naar een vakantieoord aan de kust. Ruth vindt er werk en sluit vriendschap met Jade. Wanneer ze op een dag de caravan van haar vriendje schoonmaakt, stuit Ruth op bewijs dat Tom haar ontrouw is geweest. Haar verlangen naar de waarheid verandert in een obsessie.

avatar van hvdriel

hvdriel

Prachtige debuutfilm. 18-jarige Ruth reist af naar vakantiepark in Cornwall om bij haar vriendje te zijn. Wat realistisch begint, weet regisseur Claire Oakley om te toveren tot een prachtig uitgebeelde wereld waarin de fantasie en de angsten van Ruth zichtbaar worden in haar spel, maar vooral in de omgeving van steriel ingepakte stacaravans, bleke duinen en donkere zee.

avatar van Richardus

Richardus

Voor een debuut idd niet slecht maar an sich "mwah". Er wordt leuk subtiel sfeer neergezet direct vanaf het begin en er wordt met veel elementen aan toe die potentie hebben, tot het Lynchiaanse aan toe. Alleen wordt geen ervan uitgewerkt noch tot een echt bevredigend geheel gebreid, en is de uiteindelijke clou wat underwhelming. Zo blijft de potentie net teveel zweven en het belangrijke net te weinig overtuigend. Wel dikke 3* maar halfje meer voelt me net niet goed.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Komt op BBC2 as zaterdag! Mis ik in het Moviemeter overzicht: BBC Two overmorgen

avatar van mrklm

mrklm

Ruth [Molly Windsor] is achttien jaar en heeft al drie jaar een relatie met Tom [Joseph Quinn]. Een vakantie op een afgeleven camperpark in Cornwall doet haar echter twijfelen. Enerzijds omdat ze begint te vermoeden dat Tom haar bedriegt, anderzijds omdat ze bevriend raakt met de charmante Jade [Stefanie Martini]. Door het flinterdunne verhaal lijkt deze relatief korte film een eeuwigheid te duren. Het bestaat grotendeels uit Ruth die iets meent te zien, maar dan ontdekt dat het een droom of een hersenspinsel is. Dat gebeurt helaas nogal vaak en de ontknoping is weinig interessant. Oakley weet de juiste sfeer op te wekken, maar doet daar uiteindelijk niets mee.