menu

Good Time (2017)

mijn stem
3,35 (588)
588 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Misdaad
101 minuten

geregisseerd door Benny Safdie en Josh Safdie
met Robert Pattinson, Ben Safdie en Jennifer Jason Leigh

Een overval loopt verkeerd af. Het lukt Connie (Robert Pattinson) om te ontsnappen maar zijn broer Nick (Ben Safdie) wordt gearresteerd. Wanneer Connie probeert om de borg bijeen te krijgen om zijn broer uit de gevangenis te krijgen, krijgt hij nog een andere optie aangeboden om hem vrij te krijgen: hem helpen ontsnappen. Dat is het begin van een lange nacht vol van adrenaline in de buitenwijken van New York.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=MW4c3yDI-Fk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van DwarreI
4,5
Ondanks alle bizarre wendingen voelt het geheel realistisch en geloofwaardig aan, geweldige film met ook nog eens een fantastische soundtrack.

avatar van Decec
3,0
Een goede misdaad/thriller/drama film...
Goed verhaal...
Goed acteerwerk...
Onrustig camera beweging...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/ muziek (Dolby Digital)...

avatar van Fisico
2,5
Wegens de sterke commentaen deze ook maar eens gezien. Eentje waarvan ik het gevoel krijg van “net niet”. Het begint allemaal vrij sterk waarbij twee broertjes een bank overvallen. Uiteraard loopt dit fout af en het is Nick, de minder begaafde broer, die het onderspit moet delven. Ik vond het sowieso al een vreemd uitgangspunt dat Connie - ondanks de goede relatie met zijn broer - beroep op hem deed bij zo’n hachelijke onderneming. Alsof het sowieso niet gedoemd was om te mislukken.

Ook de ontsnappingspoging, het onderduiken en het daarbij gepaarde misverstand is verhaalvulling dat nergens op slaat. Weliswaar een sterke rol van Pattinson en een leuke soundtrack, maar de film zal voor de rest snel uit het geheugen gewist worden. Al bij al een vermakelijk misdaadverhaaltje, maar vrij doorsnee. Het verhaal valt na een sterk begin wat stil, maar wordt constant opgepompt door de soundtracks en hyperactieve camera-uitvoering.

avatar van TornadoEF5
5,0
Heerlijke film, met een film die nooit stilvalt. Mooi gebruik van het audiovisuele aspect. Heerlijke soundtrack, maar absoluut heerlijk, en eindelijk eens iets anders dan wat we meestal horen. Lekkere thriller die beklijft, en paar onverwachte wendingen, en Pattinson snoert andermaal de critici van weleer de mond. Hij heeft definitief het label van "acteur van Twilight" achter zich gelaten, en laten we eerlijk zijn. Twilight was gewoon een goede film, deze alleen nog beter gelukkig!

avatar van dualcia
3,0
Ik ben wel positief, maar ik ben helaas niet omver geblazen door de film zoals ik had gehoopt. Good Time wordt omweven door een fijn rauw sfeertje: het voelt echt heel erg eigen aan en dat is een flinke meerwaarde. De soundtrack helpt hier ook zeker aan mee, al werd ik die na de helft van de film wel een beetje zat. Dat kan er ook mee te maken hebben dat voor mij de film wat inzakte tijdens de tweede helft. De film begint namelijk heel sterk: het is soms een beetje chaotisch, maar dit werkt wel omdat er op de juiste zaken wordt gefocust. Wanneer Ray wordt geïntroduceerd, gaat het een beetje langs de rails en wordt het verhaal een beetje slordig.

Audiovisueel en qua sfeer dus prima in orde, maar te slordig laatste half uur om echt indruk te maken.

*3

Zwolle84
De tweede zeer sterke film in korte tijd die ik van de Safdies zie. Bijzonder sterke combinatie van elementen die naadloos in elkaar klikken: heel mooie visuele stijl, zeer beklemmende, intense actie die constant aanvoelt alsof je erbij bent - op het ongemakkelijke af, ijzersterk acteerwerk en een hoop emotie waar je die niet direct verwacht. Alleen die aftiteling al: zo aangrijpend op een vreemde manier.

Jammer dat ze verder nog geen filmografie hebben om je eens goed in vast te bijten. Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat het debuut een stuk minder eigenzinnig is.

Zwolle84
John Milton schreef:
Verrassend sterke film.


Heaven Knows What nog niet gecheckt?

avatar van John Milton
4,0
Zwolle84 schreef:
(quote)


Heaven Knows What nog niet gecheckt?
Nope. Ligt klaar.

avatar van McSavah
4,5
Zwolle84 schreef:
Jammer dat ze verder nog geen filmografie hebben om je eens goed in vast te bijten. Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat het debuut een stuk minder eigenzinnig is.

The Pleasure of Being Robbed en Go Get Some Rosemary vind ik minstens even sterk, maar zijn inderdaad wel minder eigenzinnig, vooral die eerste. Hoewel die tweede al wel heel gejaagd is, maar ook wat komischer/luchtiger dan Heaven en in mindere mate Good Time. Hun shorts zijn ook zeker de moeite waard.

Check ook eens Frownland (2007) en Yeast (2008), vooral die eerste. Ronald Bronstein werkt nauw samen met de Safdie broers.

avatar van Warp
5,0
Nu ik Buffalo 66 gezien heb lijkt het erop alsof Pattinson personage op doe van Gallo geïnspireerd is.

avatar van Boneka
3,5
Was een beetje aan het twijfelen of ik een 3 of 3,5 zou geven. De doorslag was toch de uitstekende acteerprestaties van zowat de hele cast. Je zou bijna denken dat je naar live act aan het kijken was. Vond de beelden soms wel wat too closed in het beeld. Vooral in het begin waar de hoorapparaatjes wel erg dichtbij te zien waren. Hij speelde trouwens ook een sublieme rol. Vond de attractie park ook heel erg sterk maar wel allemaal heel klungelig natuurlijk. Het zat m ook niet mee.

Beelden waren vooral ruw maar past mooi in deze film. Ik lees hier veel over de prettige soundtrack ik vond het geluid soms slecht. Vooral bij de dialogen leek het soms of je niks meer hoorde. Geen idee waar dat aan lag. Tv? Of mijn oren? Blu ray ? De stem werd dan ineens heel erg zacht alsof ie weg viel.

Afijn voor de rest best genoten van deze film!

3,5
Spannend van begin tot eind. Je zit op het puntje van je stoel!
90 minuten schieten voorbij.

avatar van Antonin
4,5
een film die aan de ribben blijft kleven, na een nachtje slapen verhoog ik naar 4,5 sterren.

avatar van El ralpho
4,0
It's always a good time

Good time is een aparte film, waarvan ik aanvankelijk nog zat te twijfelen om hem wel helemaal uit te kijken. Gelukkig is het alleen met name in het begin doorbijten. Ik vond de filmstijl aanvankelijk wat te hectisch, onpersoonlijk en vluchtig, om echt in het verhaal te komen. Vanaf het moment dat Connie denkt dat hij zijn broer uit het ziekenhuis bevrijd heeft, verandert de zaak en begint het verhaal gelukkig goed op stoom te komen, waardoor ik mij minder stoorde aan bovenstaande.

Naarmate het misdaaddrama vordert val je als kijker van de ene verbazing in de andere omdat de gebeurtenissen die zich voltrekken zo compleet bizar zijn, dat ze bijna niet te geloven zijn. De film deed mij meerdere keren denken aan bizarre stap avonden in het verleden waarbij je zelf, of een van je vrienden, compleet van de radar verdwenen, om vervolgens apen gapend aan te horen in welke situatie zij (of ik zelf) nu weer terecht waren gekomen. Te bizar om te geloven, maar eveneens te bizar om te kunnen verzinnen. Good times gaf een soortgelijke vibe af, al waren onze avonden gelukkig op een andere meer acceptabele manier extreem, dan dat ze hier waren

Inmiddels een week na het bekijken van Good Time valt mij op dat hij nog steeds door mijn hoofd blijft spoken en mij op een bepaalde manier bezig houdt. Ook de relatie tussen Connie en zijn broer zal veel ruimte voor discussie bieden. Het is gemakkelijk gezegd dat Connie erg manipulatief is en zijn broer meesleept in het criminele circuit door een overval met hem te plegen. Kon hij echt niet iemand anders vinden, i.p.v. zijn gehandicapte broer aan het risico van gepakt worden, bloot te stellen? Eveneens lijkt Connie ook niet te geloven in maatschappelijke zorg, en is de vraag hoe reëel zijn frustratie tegen het systeem is, omdat de relatie met verdere familie en wat er precies allemaal gebeurt is waardoor Connie met zijn broer van de radar wil verdwijnen, onderbelicht blijven. Ook het slot laat duidelijk zien dat Nick tijdens een therapiesessie langzaam eigen beslissingen begint te maken, wat indiceert dat hij door Connie in de overval gepraat is. Anderzijds komt dan wel weer de sterke relatie tussen de broers heel sterk naar voren. Maar in hoeverre is deze gezond? Was Nick echt zo slecht af in de instelling? En is Connie niet enorm egoïstisch om Nick in zijn ellende mee te slepen? Als je het doel achter de roofoverval van Nick onder de loep gaat nemen, zijn dit vragen die je jezelf begint te stellen.

Ik heb in ieder een good time met deze bizarre achtbaanrit gehad, waarbij ik aanvankelijk nog niet door het verhaal gegrepen werd, maar uiteindelijk onherroepelijk werd meegesleurd. Het filmwerk had wat minder rauw mogen zijn, en meer context over de familiesituatie om de daden van Connie (wellicht) beter te kunnen begrijpen, waren welkom geweest, maar dit alles doet gelukkig geen verdere afbreuk aan wat je als kijker voorgeschoteld krijgt.

4,0*

avatar van Capablanca
3,5
Zeker onderhoudend en met genoeg vaart, maar weet die niet tot het eind vast te houden. Maar beslist een aanrader.

avatar van Rickyman
3,5
Aardig misdaaddrama inderdaad, verhaaltje was niet eens zo bijzonder, maar met een fijn tempo verteld en audiovisueel brengt het naar een hogere level.
Ook zie ik Pattinson graag spelen, sinds zijn geweldige optreden in Cosmopolis en Maps to The Stars dan hè.

avatar van Toontje G
3,5
Geen doorsnee film, heerlijk. Goed gemaakt.

avatar van Djumbo
2,5
December 2019 Gezien op Canvas , film won heel wat prijzen , o.a. op de volgende filmfestivals
Austin Film Critics Association 2018
Boston Online Film Critics Association 2017
Cahiers du Cinéma 2017
Cannes Film Festival 2017
Chlotrudis Awards 2018
Detroit Film Critics Society Awards 2017
Evening Standard British Film Awards 2018
Faro Island Film Festival 2018
Film Independent Spirit Awards 2018
Florida Film Critics Circle Awards 2017
Golden Trailer Awards 2018
Gotham Awards 2017
Houston Film Critics Society Awards 2018
Indiana Film Journalists Association, US 2017
Indiewire Critics' Poll 2017
International Cinephile Society Awards 2018
International Cinephile Society Awards 2017
International Online Cinema Awards (INOCA) 2018
Jameson CineFest - Miskolc International Film Festival 2017
Jerusalem Film Festival 2017
Locarno International Film Festival 2017
North Texas Film Critics Association, US 2017
Oklahoma Film Critics Circle Awards 2018
Online Film Critics Society Awards 2017
San Diego Film Critics Society Awards 2017
Satellite Awards 2018
Seattle Film Critics Awards 2017
Village Voice Film Poll 2017

2,0
Soms komt een acteur zo bekend met een rol dat hij dan op zoek gaat naar compleet andere rollen, zodat men hem niet steeds ziet als "die acteur van Twilight".

Ik vond de film niet goed, het is een verhaal van losers en marginalen die een situatie die slecht is, nog slechter maken tot je een knoeiboel krijgt waar ik het zelf wat ambetant van krijg.

avatar van Shadowed
3,5
Goede film.

Ik had nog geen trailer gezien en ook geen enkel stukje van de film eerder gezien. Ik ging vooral af op de behoorlijk geinige poster. Maar daardoor schept dat een beetje verkeerde verwachtingen. Zo dacht ik even dat dit de Noé-achtige kant op ging met de Neonkleurtjes.

Maar de film was op dat gebied niet wat ik had verwacht. Kende het duo achter de film ook niet en kwam er pas later achter dat er eentje ook daadwerkelijk in de film speelde. En nog behoorlijk goed ook. Grappig dat ik dat dan niet eerder zag.

De film is op het gebied van mijn verwachting een stuk rauwer en intenser. Het begint al gelijk interessant. Al is het duidelijk dat het ook wel een echte dramafilm is die op een gegeven moment behoorlijk vaart krijgt en die ook niet meer laat varen.

Wel fijn, want de film blijft zo voortdurend interessant. Opvallend goede regie en redelijk cameragebruik. Het is niet wereldschokkend, maar voldoet wel aan de film zelf. Pattinson ook opvallend goed. Is inderdaad niet meer "die vampier van Twilight".

Maar ook Safdie zelf was sterk op dreef. Ook Duress was heel degelijk bezig. Maar het is opvallend genoeg Pattinson die vooral de ruimte inneemt met een sterkere rol die ik normaal van hem gewend ben. Goed dat ik hem nog eens echt zie acteren.

Wat de film wel een beetje mist is dat echte intense en hulpeloze gevoel. Het is nooit optimaal frusterend of spannend. Op dat gebied mist de film een iets intenser gevoeltje. Nu is het vooral vermakelijk maar blinkt het nergens helemaal in uit behalve heel degelijke regie en acteerwerk.

Interessant tot de laatste minuut, dat wel. En de vaart zit er goed in. Duurt voor de rest ook niet te lang en kent een redelijk verhaal. De Safdie-broertjes maken me nu wel redelijk nieuwsgierig naar hun nieuwe dramafilm met Sandler. Pattinson is in ieder geval onder hun handen een goed acteur.

1,5
Vond er geen bal aan. Irritante muziek (maar dan ook echt hééééél irritant), irritant gefilmd, irritante karakters. Wel goed geacteerd maar kon onze aandacht niet vasthouden door eerder genoemde minpunten.

avatar van james_cameron
3,5
Aardige misdaadfilm, dun qua plot maar alsnog de moeite waard door de levendige sfeertekening en het nerveuze maar zeer effectieve camerawerk. De retro electronische soundtrack kon ik ook wel waarderen. Robert Pattinson doet het prima in de hoofdrol.

avatar van snarfje5508
3,0
Leuke thriller maar wat mij betreft net een tikje te rommelig en een lastig einde. Acteerwerk is zeker op niveau en daarmee kan er nog net een score uitrollen van 3 sterren. Maar meer zit er niet in.

avatar van K. V.
3,5
geplaatst:
Deze was een tijdje geleden op tv en eens meegepikt. De film begon veelbelovend en spannend met de overval. De rest van de film was niet slecht, maar was het meer drama. De cast deed het zeker niet slecht en kwam wel overtuigend over. De muziek was nogal '80 geïnspireerd en kwam wel nogal overweldigend over.
Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van boemboem27
1,5
geplaatst:
Onsamenhangend, zeer rommelig
Niet mijn filmpje.
Einde viel ook echt tegen.
Zou zeggen,laat deze maar links liggen

Gast
geplaatst: vandaag om 18:27 uur

geplaatst: vandaag om 18:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.