• 9.380.252 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Julia Fox en Kevin Garnett

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Uncut Gems

"This is how I win."

Howard Ratner heeft een gokverslaving en is eigenaar van een juwelierszaak in New York. Rijke en beroemde personen zijn er klant aan huis. Een waardevolle ongeslepen diamant uit Ethiopië moet hem eindelijk een financiële megaklapper opleveren via een veiling. Op deze manier hoopt Howard uit zijn financiële moeilijkheden te komen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wat een adembenemende en onvergetelijke filmervaring. Sandler in de rol van zijn leven. Ik heb altijd een zwak voor Sandler gehad vanwege Zohan en hoewel hij soms glimpen heeft laten zien van serieuzer werk, komt het hier voor het eerst volledig tot uiting. De Safdie broertjes leveren hiermee nu al de beste film van het jaar af.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dat stijltje van Safdie staat me echt niet aan.

Good Time vond ik al vrij matig, maar Uncut Gems is next level qua irritatie tijdens een film. Los van alle verschrikkelijke personages was voornamelijk het constante geblèr wat de ergernis opwerkte. Iedereen schreeuwt zonder enige vorm van dynamiek volledig langs elkaar door, wat je het gevoel geeft alsof je op een volle vismarkt staat.

Deze tergende scenes, waar ongeveer de helft van de film uit bestaat, worden afgewisseld met afschuwelijke muziek. Net als in de dialogen was er voor mij hierin geen lijn te ontdekken en soms klonk het alsof iemand out was gegaan op z’n synthesizer. Het voegt allemaal toe aan de ergernis die Uncut Gems heet.

avatar van Ludo92

Ludo92

Waar komt dat bizarre idee vandaan dat een film over een gokverslaafde in crisis geen chaos mag zijn?

avatar van wibro

wibro

Deze film moest het voor mij vooral hebben van het laatste half uur en dat ligt toch vooral aan de zeker niet onaantrekkelijke hoofdrolspeelster Julia Fox in de rol van Julia. Was in ieder geval blij dat zij op het laatst genoeg in beeld was want van dat macho geschreeuw en zeker ook van die Howard Ratner kreeg ik op een gegeven moment schoon genoeg. Volgens mij is er trouwens geen enkele film in de geschiedenis van de cinema waarbij zo vaak het woord "fucking" werd gebruikt. Maar .... vooruit, op visueel vlak zag het er helemaal niet onaardig uit en ook de score van Oneohtrix Point Never was zeker niet verkeerd. Met het verhaal in deze film die voor mij best wel korter had mogen duren kon ik weer bitter weinig. Film had natuurlijk wel gewoon in de bioscoop vertoond moeten worden.

Waardering: nog net een 3,0* dankzij Julia Fox

Dit is een meesterwerk van de bovenste plank.

De film plaatst je op het puntje van je stoel en het is de Safdie brothers gelukt om je als kijker mee te nemen in de trials and tribulations van Howard Ratner. Maar weer eens een bewijs dat de juiste regisseur(s) acteurs naar een hoger niveau kunnen tillen. Soundtrack is trouwens ook geweldig.

Om eerlijk te zijn kan ik me niet bedenken welke acteur er post millennium een rol indrukwekkender dan Sandler heeft neer gezet. Ondanks zijn domme beslissingen blijft hij sympathie behouden.

Verder geweldige rollen van Julia Fox, Kevin Garnett en alle andere.

Ik begrijp dat er mensen zijn die aangeven dat de film niets voor hun is, de onrustige setting kan namelijk voor verdrukking zorgen. Ik zie wel een aantal comments die de plank volledig mis slaan.

Ik schaar rondom ratings liever bij de professionele recensenten die de film bijna allemaal beoordelen met de hoogt mogelijke score.

Behoort tot de 10 meest indrukwekkende films sinds 2000.

avatar van Thorak

Thorak

Schreeuwerig, chaotisch en héle slechte (achtergrond) muziek. Het verhaal is ook totaal niet onderhoudend en eigenlijk bijna geen verhaal te noemen.

avatar van Thorak

Thorak

mike avalanche schreef:

Dit is een meesterwerk van de bovenste plank.

Wij moeten echt een totaal andefe film gezien hebben dan!

paul ^^ schreef:

Juist zonder die beelden en geluid zou de choas van het leven van Howard beter tot zijn recht komen in mijn ogen. Het voegde in mijn ogen niks toe tot het verhaal, het voelde meer als te veel. Sandler creëerde de choas zelf wat fik juist prachtig vond.

Had op mij juist een goed effect. Maar film draait voor mij ook veel meer om sfeer dan om verhaal. Juist al die hectiek en dynamische cameravoering deden mij net ze gestrest voelen als Howie. Een geweldige rush! Zie juist veel te weinig dat de vorm en inhoud zo lekker samensmelten.

Het kan je ding niet zijn, maar misplaatst is het niet.

avatar van AC1

AC1

Thorak schreef:

... en héle slechte (achtergrond) muziek.

Zelf noemen ze het voorgrondmuziek en misschien daarom dat het soms storend werkte omdat het te veel concurreerde met de film.

Thorak schreef:

Bijna geen verhaal? Dan moet je toch ergens in slaap zijn gevallen. De film bevat eerder heel veel verhalen. Onze hoofdpersoon heeft de grootste moeite alle ballen in zijn leven hoog te houden, je hebt het verhaal met de steen, de gokschulden, z’n vriendin, z’n thuissituatie met vrouw en dochter. En dan blijkt zijn grootste schuldeiser ook nog eens zijn zwager te zijn. Man, wat stak het allemaal goed in elkaar.

Begrijp die mensen die het verhaal dun noemen totaal niet.

Misschien omdat het een nogal makkelijk "alles gaat fout" verhaaltje is? In massa is er inderdaad voldoende verhaal, maar veel diepgang hoef je er toch echt niet van te verwachten.

Onderhond schreef:

Ik vond get voor een ‘alles gaat fout’ verhaal juist erg goed en leuk ik elkaar steken. Maar het is verder vooral de vorm die ik fantastisch vind.

Ja, daarom. Het verhaal dient gewoon de sfeer, zo bijzonder veel "steekt" er ook niet in elkaar, de meeste zaken blijven redelijk los van elkaar staan. Dus is het wat mij betreft ook niet zo heel vreemd dat mensen die vooral voor het verhaal kijken daarin teleurgesteld zijn.

avatar van Edamboy

Edamboy

De recensies waren erg positief over Adam Sandler. Ik heb mijn best gedaan om er redelijk onbevooroordeeld naar te kijken, maar kon er niet veel meer van maken dan een 3.

Adam komt niet veel verder dan wat hij altijd al heeft laten zien. Ik had er persoonlijk meer van verwacht, gelet op alle recensies.

avatar van Warp

Warp

dutchtuga schreef:

en kleine details als de wanhoop in de ogen van Arno wanneer Howard voor zijn ogen wordt neergeknald. Echt geniaal.

Vooral dit dus.

Had het helemaal met hem te doen toen ie onder schot werd gehouden bij de toonbank en bleef zeggen dat hij daar weg wilde. Eigenlijk was Arno een soft mannetje (zag je vooral duidelijk bij die familiescene) die alleen zijn geld terug wilde. Het was alleen niet slim om criminelen in te huren die de nodige hersencellen tekort komen en puur op het geld afgingen. Had uiteindelijk meer sympathie voor hem dan voor Howard.

avatar van TronMan

TronMan

Godskolere, ik heb voor het eerst een film met Adam Sandler totaal en met genoegen uitgekeken!

Adam speelt hierin weliswaar een soort jonge ( veel al schreeuwende ) 'AL Pacino' maar wel in top vorm. Goed verhaal met afwisseling en netjes in beeld gebracht. Dat ondersteund met een zeer aanwezige soundtrack (soort elektro met toeters en fluiten) maakt dit toch een dijk van een film. Meer van genoten als van 'The Irishman'. Kan er alleen nog van zeggen; je verwacht het niet..

Onderhond schreef:

Ik vond dat alles juist heel mooi verbonden was. En doordat je Howie met zowel z’n vrienden, familie, vijanden en klanten ziet omgaan, krijg je wel een mooi totaal beeld van m. En ok, hij verandert niet en betert ook niet zijn leven. Maar dat doen mensen in het echt doorgaans ook niet. Dat vind ik niet dun, maar realistisch. Pech voor al die kijkers die graag een ontwikkelings curve en happy end willen hebben.

Ps Heb jij Good Times nog niet gezien?

avatar van Warp

Warp

Ja, het zijn domme keuzes die Howard maakt, het past alleen perfect bij zijn personage. Het laat zien dat als je op het randje leeft zoals Howard het ook serieuze consequenties heeft.

Hij weet niet wanneer het genoeg is. Als hij een klein beetje hoop ziet gaat hij er helemaal voor. De film laat perfect de high zien die je van het gokken krijgt. Daarom is het einde van Howard perfect imo. Je weet als kijker dat die winst van 1.2 miljoen toch niet zijn laatste slag is. Howard zou daarmee liever gaan gokken dan zijn schulden afbetalen.

avatar van AC1

AC1

Ik vond Uncut Gems helemaal niet slecht maar ik miste iets en vermoed dat het ligt aan de wat karikaturale stijl. Desondanks dat het neigt naar rauw en naturalistisch is het toch eerder uitvergroot dan subtiel en echt, meer Tarantino dan Noah Baumbach, en daardoor af en toe ook wat bedenkelijk. Uiteindelijk voelde de film leeg aan en kon ik er niets van waarde uithalen. Nee, ik heb me niet verveeld maar ik was wel teleurgesteld. De muziek vond ik goed en origineel voor deze Hans Zimmertijden, maar goed, ik ben dan ook een fan van elektronische muziek met een jaren '70 tintje. Wanneer het aankomt op 'een andere Sandler' heb ik meer genoten van Punch-Drunk Love en The Meyerowitz Stories.

avatar van Capablanca

Capablanca

Overpretentieus, schreeuwerig en druk. Alleen het laatste half uur gaf wat kijkersvreugde.

avatar van GMember

GMember

Basto schreef:

Als je naar GMember z’n stemmen kijkt, lijkt hij sowieso niet een grote filmliefhebber.

Zegt hij die deze film een 5 geeft, gast..... Je bent hilarisch

avatar van mikey

mikey

gmember's stemmen lijken me redelijk.

mikey schreef:

gmember's stemmen lijken me redelijk.

. Een 2,45 gemiddeld, is niet echt een score van een liefhebber.

avatar van mikey

mikey

En ik kijk naar de films waarop zijn gestemd, en de beoordelingen lijken me fair. Ik heb nog niet op deze film gestemd, want ik heb een half uur te gaan (waartegen ik aan hik). Iedereen zijn stem hoor, maar die vijf van je ga ik hoogstwaarschijnlijk doormidden zagen.

avatar van huiguh

huiguh

Voor het eerst Adam Sandler in een goede rol gezien.

De schreeuwerige stijl van de film was even wennen, maar kon mij uiteindelijk wel bekoren.

Steekt goed in elkaar, en een prima eind.

avatar van Kondoro

Kondoro

“I know, I know. Jews and colon cancer. What's that? I thought we were the chosen people.”

Dit is helaas de tweede film dit weekend die me al tegen weet te vallen. ‘Uncut Gems’ leek op het eerste gezicht echt ontzettend goed: een leuke trailer en ontzettend hoge user scores maakte mij toch wel nieuwsgierig om deze film op te zetten. Maar eenmaal in deze film te zitten kak ik totaal in, de vaart ligt er op een gegeven moment uit en de film is met zijn 135 minuten echt veelte lang. Ik kakte vooral in ergens rond het midden van de film waar ik totaal geen spanning kon vinden in het verhaal die door het chaotische personage ‘Howard’ niet echt helemaal aansloeg.

Hoewel ‘Adam Sandler’ best een sterke rol neerzet door zijn karakter ‘Howard’ die door zijn gokverslaving aan het randje komt te staan van de onderwereld en de laatste pogingen krijgt geld terug te betalen alleen het chaotische leven zorgt voor een lange zit waar je op een gegeven moment niet meer helemaal weet waar het nou precies over ging. Ik kan ‘Sandler’ wel waarderen als hij eens andere rollen probeert te vervullen dan zijn soms wat eentonige komedie-karakters maar het was voor mij de chaos die het ook niet rustig wist te houden in mijn eigen hoofd. Er gebeurde van alles maar het werd steeds onduidelijker.

Waar ik persoonlijk dan wel weer meer van genoot was de erg knappe ‘Julia Fox’, wat een mooie dame. Ik hoop dat ik deze nog vaker mag aanschouwen in de films. Maar ook een petje naar ‘LaKeith Stanfield’ die als ‘Demaney’ vaak slecht word behandeld door ‘Howard’, prima rol. Voor de rest is de cast leuk maar vond ik het nergens echt uitermate goed.

Het verhaal draait om twee dingen. De wereldberoemde ‘Kevin Garnett’ die bij ‘Howard’ komt voor juwelen en een bepaalde steen in zijn handen krijgt gedrukt en ‘Kevin Garnett’ geloofd dat deze steen magische krachten beheerst en dat het geluk brengt. En de gokverslaving van ‘Howard’ waardoor hij bij velen in rood staat waar hij geld van geeft geleend.

Daarnaast maakten de laatste dertig minuten wel veel goed alleen kwam het veelte laat. De film bouwde meer spanning op en werd ook spannender om te volgen, alles viel bij elkaar en het was eigenlijk voor mij onverwachts wat er gebeurde. Alleen had het van mij ook veel eerder gemogen en de film wat korter laten duren. Er gaat teveel fout dat het saai werd en eigenlijk waren er maar echt een paar dingen die mij konden vermaken in de film. Ik snap best dat dit voor sommigen waanzinnig was om te zien maar voor mij kan dat drukke gebeuren wel een tikkeltje minder.

avatar van dimi303

dimi303

Deze film zal waarschijnlijk geen bioscoop release krijgen.

avatar van Waku

Waku

Adereline stoot van dikke 2 uur die hoofdpersonage Howard maar ook de kijker geen minuut rust gunt. Een hectische en hysterische opvolging van leugens en panische scenes. Maar oh wat heb ik hier van genoten. Sandler is geweldig als louche gokverslaafde zakenman. Zijn gebaartjes en voorkomen deden mij zelfs denken aan een jongere uitvoering van Al Pacino. Netflix heeft een toppertje in huis met deze " Uncut Gems". 4*

avatar van Psygothic

Psygothic

Helaas een zware tegenvaller. Waar 'Good Times' mij nog goed had weten te vermaken, miste deze film voornamelijk een sympathiek hoofdpersoon. Wellicht omdat het personage heel erg ver van mij af staat, hoewel dit vaak ook geen probleem is in films. Howard is zeer onsympathiek en brengt zichzelf steeds verder in de problemen, waardoor het mij ook niets kon schelen wat er met hem zou gebeuren. Druk en chaotisch hoeft niet storend te zijn in een film. Bij 'Uncut Gems' echter, deed het alleen maar afbreuk aan het toch al niet al te interessante gebeuren. Het boeit niet en irriteert, helemaal omdat de gesprekken vaak nergens over gaan, waardoor het een lange zit werd. Het einde is nog vermakelijk, maar het meesterwerk wat vele mensen hier in zien, zie ik er niet in.

avatar van Psygothic

Psygothic

Basto schreef:

. Een 2,45 gemiddeld, is niet echt een score van een liefhebber.

Ik noem mijzelf ook een liefhebber, maar dat hoeft niet te betekenen dat alle films goed zijn. Voor mij is het zelfs zo: hoe meer films ik heb gezien, hoe kritischer ik word. Omdat ik ook weet hoe films wél goed gemaakt kunnen worden, door meerdere referentie kaders. Daarnaast stemt niet iedereen volgens een 10-punten schaal. Voor mij staat een 2,5 gelijk aan: leuk om eens gezien te hebben, maar geen topper. Is dus ongeveer een 5,5-6 op een schaal van 10. Ook jouw eigen gemiddelde ligt niet erg veel hoger. Gemiddeld nog geen 3 sterren per film.