Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Adam Sandler, Julia Fox en Kevin Garnett
Bekijk via Netflix
Plot Uncut Gems
"This is how I win."
Howard Ratner heeft een gokverslaving en is eigenaar van een juwelierszaak in New York. Rijke en beroemde personen zijn er klant aan huis. Een waardevolle ongeslepen diamant uit Ethiopië moet hem eindelijk een financiële megaklapper opleveren via een veiling. Op deze manier hoopt Howard uit zijn financiële moeilijkheden te komen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Uncut Gems (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Eddie Ratner
Adam Sandler’s ‘Uncut Gems’ Box Office Sets A24 Record – Variety
Doet het niet verkeerd.
TheManWithNoName
Film wordt steeds beter naarmate hij langer duurt. Zeer meeslepende film. Positief verrast!
BBarbie
Een gelikte film, maar niet echt mijn ding. Te druk en te schreeuwerig naar mijn smaak. Daar komt nog bij dat ik sowieso geen fan ben van Adam Sandler. Het verhaal, dat beter is dan de uitvoering, zorgt ervoor dat de film toch nog een krappe voldoende scoort. De debuterende Julia Fox is een traktatie voor het oog.
Groninger
Fantastische film. 1 grote achtbaan en voor mij een van de beste films van het afgelopen jaar. Niet voor iedereen weggelegd maar ik heb er erg van genoten. Blij dat netflix 'm ook gaat releasen aan het eind van deze maand.
ghostman
Verder is deze film erg goed en vermakelijk , maar ik vind The Beach Bum (2019) net iets beter .
Ook een goede zet van Josh Safdie om de film af te sluiten met L'amour toujours van Gigi D'Agostino , waardoor hij Uncut Gems (2019) voor mij onsterfelijk maakt .
Warp
Wat een rush! Tijden geleden dat ik zo op het randje van m’n stoel heb gezeten. Onvoorspelbaar, druk, intens, stressvol, realistisch en fast paced met een psychedelische kick is het eerste wat me te binnenschiet over deze ervaring.
Warp
Echt fantastisch maar zeker ook gedurfd dat ze die erin hebben gedaan. Kreeg een ontzettende grijns op m’n smoel toen ik dat nummer hoorde. Ik merkte daardoor hoe leuk maar ook hoe treurig de film eigenlijk was.
ghostman
Basto
- 11967 berichten
Wat een waanzinnige film. Zo blij dat ik deze in de bios heb mogen zien, Pathe 1. Wat een energie! Dat ga je in je thuisbioscoop nooit zo beleven. Sandler is geweldig, maar het camerawerk en de montage steken de show.
Meesterwerkje.
Voor nu 4,5, maar er zit meer in. Gelukkig snel op Netflix.
UmbraVitae
Wow wat heb ik me hier mee vermaakt sech. Dacht sowieso, Adam Sandler, da's alles of niks. Het is dus alles. Film gaat in razend tempo vooruit met als rode draad, gokken en heel veel bijhorende ellende. Damn wat zat deze goed ineen en eerlijk maar waar met een fantastische Adam Sandler, die z'n rol als gokverslaafde met verve neerzet. En zowaar Netflix dat nog eens topfilm aflevert.
Meh.
De buzz rond deze film wel een beetje meegekregen, maar verder geen enkel idee wat het zou worden. Ik kende de Safdie broertjes ook nog niet echt, dus handig dat deze gewoon op Netflix te zien was. Al had het achteraf gezien toch niet echt gehoeven, want ik zie het speciale van deze film niet zo meteen.
Behalve dan mss weer zo'n 80s synth soundtrackje, maar je zou denken dat we dat ondertussen toch wel weer genoeg gehoord hebben? De tijd dat dat retrohip was ligt ook alweer even achter ons. En de schuchtere poging om de 90s muziek uit het slop te halen (met Gigi d'Agostino) moet zo'n beetje de meeste slechte keuze ooit zijn.
Verder erg druk. Personages roepen veel (het typische Joodse/NY sfeertje) en de camera holt overal achteraan, maar niet op zo'n manier dat het ook nog eens mooi oogt. Dat is uiteraard niet zo makkelijk, maar genoeg voorbeelden waar dit al véél beter gedaan is.
Wast rest is een film over een vervelend personage, eentje waar uiteraard altijd alles fout bij gaat (of eigenlijk iemand die het constant voor zichzelf verziekt), ook dat voelde niet meteen erg fris of verrassend aan, inclusief het einde. Sandler is ook niet echt geweldig, veel te voorspelbaar en cliché. Net zoals de rest van de cast eigenlijk.
Door de snelheid en drukte nog wel redelijk dynamisch, maar er had makkelijk een half uur afgekund en wat frisse ideetjes hadden deze film toch ook echt wel goed gedaan. Nu is het vooral een allegaartje van oubolligheid die als blits verkocht wordt. Beetje te doorsnee.
Goeie film over een juwelier die een waardevolle steen vanuit Ethiopië laat overkomen om met flinke winst te verkopen. De hectiek waarin het hoofdpersonage zich bevindt, komt goed naar voren aangezien veel scenes behoorlijk stressvol overkomen. Alhoewel de film gaandeweg wel beter wordt, had het toch echt wat korter gekund. De casting van Adam Sandler werkt prima.
YouDrunkGoHome
Wat een teleurstelling!
Na het Uitstekende Good Time had ik hoge verwachtingen maar in tegenstelling tot bij die film zat ik me hier de hele film door kapot te ergeren aan dat neurotische gedoe van iedereen, de tergende soundtrack hielp ook niet bepaald mee.
Opvallend genoeg had ik bij Good Time in eerste instantie ook helemaal niks met de muziek maar daar kon ik het in het totaalplaatje nog wel waarderen. Bij die film werd ik compleet meegezogen in het steeds verder escalerende verhaal en ik moet toegeven dat de soundtrack hier enorm bij hielp. Het is nog steeds geen muziek die ik voor m’n plezier in de auto zal aanzetten maar daar bereikte componist Lopatin wel degelijk het gewenste effect. Waar in die film eigenlijk alle factoren meehielpen om de spanning steeds verder op te voeren wekte de drukte in Uncut Gems bij mij vrijwel alleen maar ergernissen op.
Waarom het hier niet werkte ben ik nog niet helemaal uit, maar op het einde was ik maar wat blij dat Howard door z’n kop werd geschoten zodat hij ein-de-lijk z’n klep dicht hield.
josgerro
goeie film, soms iets te druk en teveel zelfdestructie, maar sandler doet het goed. 15 minuten eraf was beter geweest naar mijn mening. 8/10
john mcclane 2
Geweldig !
Adam Sandler speelt de rol van zijn leven . Dit gaat zijn beste rol worden .
Er valt dit keer wel bar weinig te lachen .
Netflixfilm Uncut Gems is een intense instantklassieker - vpro cinema - VPRO
clockwork72
Tering, wat een rollercoaster deze film! Hopen dat Sandler op deze toer verdergaat want deze man kan echt wel acteren. Het verhaal klinkt misschien niet bijster interessant op het eerste gezegd als je het zo leest, maargoed, gewoon kijken!
MisterD 1985
Pff... Niet mijn ding. Daarnaast werd ik erg moe can deze film, wat een geschreeuw en chaos.
filmsjefke
Vermakelijke film, al had ik er op voorhand meer van verwacht gezien de reacties... Wel tof om Sandler eens in een serieuze rol te zien, wat hem goed afging, dat mag hij zeker meer gaan doen. 3,5*
Ludo92
Lichtelijk hoopvol is het aantal bekijks dat deze film trekt, al heeft dat waarschijnlijk veel te maken met het sport-element. Met zo een scherp script + hoofdpersonage vrees je vaak het ergste in de grote zalen. En meer dan terecht, want de Safdie's hebben wat op het scherm getoverd. Benieuwd om te zien welke richting de beste broers nu in gaan na deze bioscoophit. Het talent is onomstotelijk.
schumacher
Goeie film, Adam Sandler zie ik graag spelen.
Ik vond de film vh begin tot het einde boeien, je wil gewoon weten hoe alles zal verlopen en het blijft spannend tot het einde.
Al kwam het einde wel hard aan, ook al is het film, ik had er echt compassie mee, vol ongeloof ook, fuck, meer zeg ik niet
Ik vond dit een ijzersterke film met een goed verhaal en met een hele goeie Sandler en ook de andere acteurs deden het goed. Echt genoten van deze film.
Een komedie is het echt niet, het is eerder een drama/misdaad omdat Sandler nogal veel pech heeft in zijn leven enz...
Wat ik nog goed vond aan deze film: het blijft gewoon beter en beter worden, het sleept je echt mee. In het begin moet je er wat inkomen maar hoe verder de film gaat hoe meer je aandachtiger blijft kijken en mee gezogen word in het verhaal.
Zit bij deze film niet met je smartphone bezig, zorg dat niemand je lastig valt, anders ga je dat gevoel (waarschijnlijk) niet hebben van wat ik hier net heb gepost.
Na de vele rommel die ik heb gezien is dit echt een verademing.
Ludo92
De films van de Safdie's gaan ons allen redden van de ondergang. De concentratieproblemen van alle smartphone-junkies verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Basto
- 11967 berichten
Bioscoophit? De film draait (buiten het IFFR) helemaal niet in de bioscoop.
Doodzonde overigens.
AC1
Jaren '70! Die lange track tijdens de openingsscène van de film kan je zo op Spiral (1977) van Vangelis zetten en niemand zou het vreemd vinden. Ik ga het trouwens eens googlen want volgens mij zit ik er pal op ... google ... google ... google ... Inderdaad! Ik zit er pal op! Vangelis was één van de grote inspiratiebronnen voor deze score. Maar goed, de combinatie van de muziek met de drukte en het schreeuwen in die scène werd me al gauw te veel.
Camium12!
Heb gister avond deze "Uncut Gems" gekeken ben erg verrast door het goede acteerwerk van Adam Sandler die de meeste kennen van de "humor" films die hij vooral maskt, maar een serieuze rol kan hij dus ook goed neer zetten. Het verhaal is sterk en je wordt als het ware in een rollercoaster ride meegenomen en verveeld niet
De soundtrack werkte bij mijn nogal op m'n zenuwen
(Had wel wat beter gekunnen) al met al een aanrader
Leland Palmer
Jezus, wat een hyperactieve stressvolle film. Wel vermakelijk.
Sandler speelt misschien wel de rol van zijn leven. Al vind ik die in 'Punch-Drunk Love' nog nét wat beter. In ieder geval - hij doet het goed! De film begint direct al fraai met de beelden uit Ethiopië, de steen en de hypnotiserende synths eronder. Zeer knap geregisseerd door de Safdie broers, die me bij vlagen echt een zenuwachtig gevoel wisten aan te smeren.
Rickyman
Sjonge, wat een verrassing zeg, totaal niet verwacht.
Sterk filmpje van die Safdie broertjes, met duidelijk de gelijkenissen van Scorsese's rise and fall-meesterwerken.
En inderdaad, beetje laat maar een serieuze rol ligt Sandler veel beter. Niet dat hij nu meteen de sterren van de hemel speelde, maar zette een chaotische Joodse New-Yorker uiterst sterk neer. En wauw wat een einde, prachtig.
Zou nu ook een uitstekend moment zijn om te stoppen met zijn acteercarrière..
Gelukkig is er nog Netflix..
Ludo92

Online casino spellen die ook in films voorkomen

De beste casinofilms op Netflix: 'The House Always Wins!'

Films waarin komedie-acteurs op de serieuze tour gingen

De beste thrillers van de afgelopen vijf jaar

Joker

Sorry We Missed You
Drama, 2019

Just Mercy
Drama / Biografie, 2019
new york citygokkenbetontrouwauctionethiopiabasketbaldonkere komediegeldceltic schuldart houseapartment buildingopal pawnshopcharacter studyjeweler city lifeneo-noirhardcore independent filmindie film a24black opal