• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Robert Eggers

Met onder meer: Willem Dafoe, Robert Pattinson en Valeriia Karaman

Releasedatum: 27 februari 2020

Plot The Lighthouse

"Keeping secrets, are ye?"

1890, Nieuw-Schotland. Op het schiereiland, omringd door de Atlantische Oceaan, bevindt zich een oude vuurtoren. In de tijdsgeest van oude zeevaardersmythes en -legendes, wordt het verhaal verteld van een oude vuurtorenwachter, die de naam Old draagt.

Thomas Howard

Departing Assistant Wickie

Tender Mate

avatar van John Milton

John Milton

Een van de releases waar ik het meest naar uitkijk, denk ik.

Hier kijk ik ook naar uit. Bijzonder dit:

IMDb schreef:

The movie is set in 1890 and was filmed in black and white with equipment from the 1940's and camera lenses from the 1920's. It's shot on 35mm black-and-white film stock, which is virtually unheard of nowadays, because most black and white movies are shot in color and then get converted to black and white in post production.

IMDb trivia

avatar van Warp

Warp

Eerste reviews zijn erg positief. Hopelijk kunnen we hier snel een trailer van verwachten.

avatar van de grunt

de grunt

Vijf sterren van Ab Zagt.

avatar van Cikx

Cikx

Is er al iets over een Nederlandse bioscooprelease bekend?

avatar van Rvdz

Rvdz

The Witch heeft hier de bioscopen niet gehaald en van wat ik hoor is deze nóg ontoegankelijker, dus ik zou er niet op rekenen. Al hoop ik het van harte natuurlijk.

avatar van dimi303

dimi303

We hopen dat we deze kunnen zien op één van de komende festivals in het najaar in België.

avatar van Esteban

Esteban

Eén van mijn persoonlijke 'most anticipated'.

Koekebakker

En terecht. Een weergaloze film. Vanwege de technische perfectie, de filmervaring vind ik echt onvergelijkbaar. Zo overweldigend, intens en beklemmend. Maar ik heb The Witch dan ook nog niet gezien.

Acteerwerk is geweldig, net als camera, belichting, locatie, maar het allerbest is nog wel de geluidsband.

A24 en de Quinzaine vormen een fijne combinatie. Opnieuw was dé buzzfilm in Cannes er eentje in de Quinzaine. En opnieuw van A24. Na Climax vorig jaar en The Florida Project het jaar ervoor.

Maar voor succes na Cannes, in de bioscopen, is dat nog lang geen garantie, zie Climax..

Cikx schreef:

Is er al iets over een Nederlandse bioscooprelease bekend?

De rechten zitten wereldwijd bij Universal. Ik weet nog niet wat UPI NL ermee gaat doen, maar lijkt me niet vanzelfsprekend of en wat voor release het zal worden.

avatar van Cikx

Cikx

Duidelijk, bedankt!

Koekebakker

Goed nieuws: de film zal in Nederland worden uitgebracht. Al is het nog niet duidelijk wanneer.

avatar van EliseActually

EliseActually

Koekebakker schreef:

Distributeur?

Universal

avatar van horizons

horizons

Die still(?) ziet er tof uit, de combinatie van acteurs is interessant en de setting bied mogelijkheden. Benieuwd!

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Lijkt qua sfeer niet onder te hoeven doen voor The Witch. Zo zonde dat we die nooit in de bioscoop hebben kunnen zien maar deze ga ik dus echt niet laten schieten!

avatar van paul ^^

paul ^^

Ik hoop echt dat deze in meerdere bioscoop zalen te bewonderen valt. In ierdergeval niet zoals suspiria.

avatar van Seam

Seam

Enkele shots van de trailer gezien maar ik ben al verkocht! Schitterende poster ook nu!

avatar van John Milton

John Milton

Die poster is idd erg mooi!

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

In 4/3 beeldformaat??

Apart.

Wil ik zien.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Staat hoog op mijn lijst...

Nog geen datum?

Nog niets over bekend bij mij.

avatar van SilverGun

SilverGun

Trailer 2

Releasedatum staat op 18 oktober, voor zover dat ook voor Nederland geldt dan.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

En we hebben een releasedatum! Vanaf 27 februari 2020 in de bioscopen (Universal Pictures International).

Dan pas?! ?

Ik had gehoopt tijdens PAFF in oktober.