• 9.375.988 stemmen

Met onder meer: Ian McShane, Timothy Olyphant en Kim Dickens

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Deadwood

"Welcome the fuck back."

Het verhaal begint tien jaar na de gebeurtenissen uit de televisieserie. South Dakota is soeverein verklaard. Hearst, die intussen de titel van senator draagt, keert net als Alma terug naar Deadwood. Hij wil telegraafmachines installeren in het stadje, maar deze nieuwe ontwikkeling komt maar niet van de grond. Trixie en Star komen voor een verrassing te staan.

Al Swearengen

Alma Ellsworth

Charlie Utter

Joanie Stubbs

Amos Cochran

Martha Bullock

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt een beetje tegen. Ik ken de serie niet maar dat dit voortkomt uit een serie verbaast me eerlijk gezegd niet, het acteerwerk laat namelijk veel te wensen over. Veel personages zijn karikaturen, de aankleding is mager en de gehele sfeer klopt niet met wat een western moet uitstralen. Het is te gezapig, spanning ontbreekt en het verhaal is allesbehalve boeiend. Alles is ook echt op het niveau van een televisieserie, en dat is voor mij niet goed genoeg om van te kunnen genieten. Misschien leuk voor fans van de serie maar ik vond er niet veel aan.

avatar van Beef427

Beef427

Terwijl de serie, mede vanwege het tempo, op je inbeukt met de goede "oude tijd en moraal" waar ik mij goed mee vermaakt heb is dit een poging tot afsluiting; serie 3 was echt nog niet af, waarom gestopt of geen 4 (desnoods 3-4 afleveringen)?

Poging geslaagd? Beste stukjes zijn misschien wel de terugblikken die er in verwerkt zitten.
Enfin het moest blijkbaar gemaakt worden en dat hebben ze dan ook gedaan, jammer dat het geheel overkomt als een afgeraffeld werkje, kan ook niet echt in deze korte speelduur...

Kijken dus, eigenlijk eerst de serie maar als je na het zien van deze film besluit de serie niet te gaan bekijken loop je een juweeltje uit de HBO kast mis. En nog niet gezien? Dan ook niet onderstaande spoiler kijken !

Eigenlijk de beste quote van Al aan het einde " Trixie "onze vader die..., Al "and let him f@#ing stay there"

avatar van Movsin

Movsin

Film die erg gelinkt is aan de serie (die ik niet zag).

Merkt ge onmiddellijk van bij de start, met de vele personages die allusies maken op vroegere toestanden, soms gepaard met een kleine flashback.

Heb gepoogd me over die handicap heen te zetten en dat lukte aardig, zodat ik uiteindelijk een behoorlijke, zij het wat kleine, western zag met de klassieke ingridiënten, van geweld tot emotie, van recht tot onrecht, soms een wat karikaturaal personagetje, een vleugje humor, goed uitgewerkt en overtuigend geacteerd.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik ben niet zo van series en dus heb ik deze serie niet gezien. Het komt mij voor dat dat een handicap is bij de waardering van deze film.

Ik moet zeggen dat de entourage authentiek oogt. Maar het verhaal vond ik daarentegen niet geweldig, mede omdat ik de onderlinge relaties tussen de diverse personages niet altijd goed thuis kon brengen.

Al met al heeft de film mij toch wel vermaakt, maar erg enthousiast ben ik nu ook weer niet.

avatar van david bohm

david bohm

Vrij teleurstellende film. De serie vind ik aangenaam om te kijken met een prettig tempo en veel sfeer.

Deze film doet me denken aan een kerstaflevering. Hulde voor de poging maar dit kan mij niet echt bekoren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De vergeelde DVD-boxen van 'Deadwood' staan nog altijd in mijn boekenkast als een relict uit vervlogen tijden. Toen series qua productiewaarde nog achterliepen op cinema en productiemaatschappij HBO een kleine renaissance beleefde waarin ze het medium naar een hoger plan wisten te tillen. Voor mij komt 'Deadwood' uit een tijd dat series experimenteler waren. Minder gelikt, maar zoekend naar manieren om volwassen verhalen te vertellen in serievorm. Maar net als bij het ambitieuze 'Carnivàle' bleken de productiekosten onredelijk hoog ten opzichte van de opbrengsten. De serie werd op een onbevredigende manier afgeraffeld en verdween stilletjes in de luwte. Steeds opnieuw werd de hoop aangewakkerd dat er nog eens een vervolg zou komen. Ondertussen werden de acteurs ouder en er stierven zelfs een paar leden van de (toen al) bejaarde cast. Het is tegen deze context dat ik een beetje terughoudend was om 'Deadwood' (2019) op te zetten. Wat heb je nog aan een douceurtje als de honger niet meer gestild hoeft te worden?

De DVD-boxen zullen waarschijnlijk nooit meer in een speler terechtkomen en ik zag deze slotfilm op een streamingdienst. Op zich is 't geen slechte invalshoek dat er in de vertelwereld van 'Deadwood' (2019) tijd is verstreken en de personages er inmiddels een leven op hebben zitten. Voor hoofd- en bijrollen zijn de gebeurtenissen uit de oorspronkelijke serie net zo ver weg als voor de fan van destijds. Zelfs een snoeiharde intrigant als Al Swearengen (Ian McShane) is een schim van zichzelf als hij manmoedig strijdt tegen de vergankelijkheid; zijn waardigheid behouden een grotere uitdaging dan snode plannetjes smeden. In positieve zin past dit melancholische perspectief bij een serie waarvan de oorspronkelijke fans waarschijnlijk óók veranderd zijn door de tijd. De slotfilm probeert niet het origineel te overtreffen in bombastische overdaad, maar voelt werkelijk als een respectvolle manier om de franchise definitief ten grave te dragen. Maar in negatieve zin bekruipt het gevoel dat 't opzichtig hengelen naar 'closure' te vaak ontaardt in zeemzoete braafheid en een voorspelbaar plot dat weinig overlaat aan de verbeelding. De torenhoge ambities van weleer maken plaats voor gezapige nostalgie naar die wilde jaren.