• 9.374.990 stemmen

Met onder meer: Ian McShane, Timothy Olyphant en Kim Dickens

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Deadwood

"Welcome the fuck back."

Het verhaal begint tien jaar na de gebeurtenissen uit de televisieserie. South Dakota is soeverein verklaard. Hearst, die intussen de titel van senator draagt, keert net als Alma terug naar Deadwood. Hij wil telegraafmachines installeren in het stadje, maar deze nieuwe ontwikkeling komt maar niet van de grond. Trixie en Star komen voor een verrassing te staan.

Al Swearengen

Martha Bullock

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Al Swearengen on the big screen!

Komt deze eigenlijk uit in de bios? Of alleen via HBO?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wanneer is deze in NL te zien?

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Bob Gray

Alleen via HBO naar verluidt.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Tig positieve reviews, en IMDB-score schommelt nog steeds tussen *9,2/10 en *9,4/10. (Rating TV-serie: *8,7/10). Speelduur: 1 uur en 50 minuten.

En nu maar wachten op een Blu-ray release (forum-topic.).

Ondertussen moet Deadwood scenarist David Milch (74) met Alzheimer omgaan: link.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

mcdaktari schreef:

Wanneer is deze in NL te zien?

Quote: "Deadwood - The Movie airs on HBO in the US on 31 May, and on Sky Atlantic in the UK on 1 June."

avatar van handelaar

handelaar

Hopelijk is deze speelfilm niet vertaald door degene die de serie van ondertiteling heeft voorzien.

(schijnbaar had men voor de retailbox er een paar studenten voor in gehuurd die de taal niet zo machtig waren).

Overigens nu vraag ik me af of men voor de tv uitzendingen van dezelfde subs gebruikt maakte als van die er nu op de retails te vinden zijn?

avatar van Fortune

Fortune

Moet je hiervoor de serie hebben gezien?

Fortune schreef:

Moet je hiervoor de serie hebben gezien?

Misschien dat het aardig is zonder, maar dat zou een beetje hetzelfde zijn als Avengers Endgame kijken zonder ooit een Marvel film gezien te hebben.

Vergelijking is wat wonky, maar je snapt wat ik bedoel

Ik heb de serie (meermaals) gezien, maar hem hem sowieso nog eens herkijken voor ik dit ga zien. Is alweer even geleden en mijn vriendin heeft sowieso seizoen 3 niet gezien, meen ik

avatar van Fortune

Fortune

John Milton schreef:

Vergelijking is wat wonky, maar je snapt wat ik bedoel

Ik begrijp de vergelijking wel want je bent dan in ieder geval bekend met de personages. Ik heb ooit het eerste seizoen gekeken van Deadwood maar ben afgehaakt omdat ik erachter kwam dat de serie gecanceld was en wou niet iets kijken zonder waardig einde. Nu is dat einde zover ik begreep deze film geworden. Ik ga denk ik nu ook de serie eerst kijken maar vroeg me af of je dit ook stand alone kan kijken zonder de investering te maken om 3 seizoenen te kijken.

John Milton

Vast, maar het is zonde mocht je de serie ooit nog wel gaan kijken, en de film zal stand alone vermoedelijk niet even leuk zijn als wanneer je S2 en S3 wel gezien hebt. Maar die vraag zou eigenlijk beter beantwoord kunnen worden door een user die je een beetje kent, en die de film ook al gezien heeft; bij mij zal dat nog wel even duren, verwacht ik.

Afgaand van de trailer en artikelen; het speelt tien jaar later dus in die zin is het bijna een soort epiloog, zien hoe het de karakters vergaan is waar je bekend mee bent. Dat lijkt me een stuk minder interessant als je alleen lang geleden S1 gezien hebt, toch?

avatar van schumacher

schumacher

Eindelijk de Deadwood film.

Na de 3 seizoenen die er waren vond ik het zo erg dat ze ermee stopten, het was naar het schijnt een dure serie en de acteurs die wilden allemaal opslag waardoor het niet meer betaalbaar was. Dat is wat ik toch had gelezen.

Soit:

Voor mij 1 vd beste series ooit zeker in zijn genre. En dan hoorde ik al lange tijd geleden waaien dat er een Deadwood film zou komen, een afsluiter vd serie. Hoelang ik daar niet naar uitgekeken heb .

Wie de serie zeer goed vond of de top vond zoals mij, de film gaat gewoon op zijn elan verder. Zoals jullie wel weten is Deadwood geen serie waar er constant aktie is, dat was in de film ook niet het geval, uiteraard komen er een aantal scenes in maar deze film en alsook dus de serie wordt gedragen door al die acteurs die hun rol zo goed spelen, het script, de dialogen, de kostuums, de muziek en ga zo maar door, gewoon het bewijs dat je ook topfilms en series kan maken zonder constante of soms nodeloze aktie.

Ik kan alleen maar mijn mening meegeven maar ik als grote fan zijnde heb enorm genoten van deze film, ik ben uiteraard vertrouwd met de personages en dergelijke meer, mensen moeten eerst de serie bekijken , dan pas de film. Vind je de serie niet je ding, dan heeft het weinig zin om de film te bekijken. Nog een tip voor de mensen die nog de serie moeten bekijken: geef het niet te snel op, omdat het een serie is die beetje bij beetje blijft groeien en altijd maar beter en beter zal worden.

En mijn favoriete acteur in Deadwood, dat is voor mij althans overduidelijk de leukste en sterkste personage in de serie/film en dat is onze cocqsucker. (Al Swearengen).

Ik heb echt genoten van hoe die zijn rol speelt, vaak goed mee kunnen lachen ook. Topacteur.

Dusja, voor mij is de film gewoon af, van mij mocht het nog blijven doorgaan . Na alle gedrochten die ik de afgelopen dagen heb gezien, eindelijk nog eens een topfilm.

Pazmaster

Valt een beetje tegen. Ik ken de serie niet maar dat dit voortkomt uit een serie verbaast me eerlijk gezegd niet, het acteerwerk laat namelijk veel te wensen over. Veel personages zijn karikaturen, de aankleding is mager en de gehele sfeer klopt niet met wat een western moet uitstralen. Het is te gezapig, spanning ontbreekt en het verhaal is allesbehalve boeiend. Alles is ook echt op het niveau van een televisieserie, en dat is voor mij niet goed genoeg om van te kunnen genieten. Misschien leuk voor fans van de serie maar ik vond er niet veel aan.

avatar van schumacher

schumacher

Pazmaster schreef:

Ik begrijp uw reactie maar dat bedoel ik dus dat mensen eerst de serie best bekijken, als ze dit niet doen dan ben je echt niet vertrouwd met de acteurs/personages en hun rol en manier van spelen en waarover het gaat enz... En vind men de serie echt niet goed dan kan je je ook de film besparen.

Daarmee dat ik ook in mijn review zei van het gaat gewoon verder op de serie. Ik kan u wel zeggen dat bv het 2de en 3de seizoen uiteraard beter is dan de film maarja, de film duurd maar 1u45 ong dus een beperkte tijd op die manier om alles snel in elkaar te steken.

Het is echt meer een film voor de fans en die effectief de serie hebben gezien. Mijn score is natuurlijk hoog omdat het echt mijn ding is maar mocht ik die anders beoordelen gaf ik nog een 4/5.

Pazmaster

Ik kijk doorgaans geen series. Je wordt constant aan het lijntje gehouden en het acteerwerk, het verhaal en de dialogen vind ik meestal ondermaats. Als op zichzelf staande film vind ik deze dan ook niet zo geslaagd. Maar dat is slechts mijn mening, ik respecteer ook iedereen die het wel goed vindt hoor. Smaken verschillen nou eenmaal.

John Milton

Dat is zo voor slechte tv ja. Daar hoort Deadwood echt niet bij. Fenomenaal geschreven en geacteerd, beter dan de meeste films.

Pazmaster

Fenomenaal geacteerd? Daarin verschillen we dan duidelijk van mening, maar dat mag.

Pazmaster schreef:

Fenomenaal geacteerd? Daarin verschillen we dan duidelijk van mening

Dat lijkt me niet. Ik heb de film nog niet gezien, jij hebt de serie nog niet gezien. We hebben het over 2 verschillende dingen

Ian McShane's Swearengen is voor mij echt fenomenaal in de serie, en ja, een van de sterkste rollen ooit op film en tv gebied. Hoe het acteerwerk is in deze film ruim 10 jaar later (en overkomt op iemand die de serie niet heeft gezien), kan ik nog geen uitspraken over doen.

Maar als ik een tv serie zou moeten noemen met een geweldige cast, en die echt goed geschreven is, dan is het Deadwood wel. Milch is een Shakespeare van onze tijd.

Waar we wel echt van mening verschillen is dat het acteerwerk, het verhaal en de dialogen van series ondermaats zijn. Ik weet niet hoe je dat goed kunt stellen terwijl je ze nauwelijks kijkt, maar het is geen geheim dat de afgelopen tien jaar veel goede schrijvers overgestapt zijn naar televisie; ook Grote Naam Acteurs kiezen steeds vaker voor een rol met diepgang in een goed geschreven serie; dat is niet voor niets.

Die associatie die jij hebt bij series als zijnde minder, die is bij mij weg. Ik heb sinds 1996 misschien 30 uur tv gekeken bij elkaar opgeteld, maar goede series, des temeer. Ja, er wordt schijt gemaakt, maar dat geldt evenzeer voor filmgebied. Ik plof niet op de bank en verwacht dat een serie die toevallig op tv goed is, nee. Allerminst. Maar een echt goede serie (en dus niet network television) kan zoveel meer zijn dan alleen een goede film, en Deadwood is daar een uitstekend voorbeeld van.

Pazmaster

Inderdaad, ik heb het over de film. Met goed acteerwerk word ik erin gezogen en heb ik bijna niet meer door dat het acteurs zijn. In deze film had ik juist het tegenovergestelde, het zijn duidelijk (soms bijna karikaturale) typetjes die neer worden gezet, en daar stoor ik me dan aan want het is immers geen komedie.

Van series vang ik soms wel eens een glimp op, en wat ik dan zie bevalt me meestal gewoon niet. Op één of andere manier vind ik het nooit pakkend en stoor ik me aan het acteerwerk, plus dat je vaak eindeloos aan het lijntje wordt gehouden.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik had hetzelfde beeld van series als jij hebt, maar dat draait steeds meer bij om de reden die JM geeft: het wordt steeds filmischer nu de populariteit stijgt en de budgetten groter worden. Neem zo’n Big Little Lies bijvoorbeeld, met sterrencast én top(film)regisseur. Maar denk ook aan de David Finchers en Mike Flanagans die zich op series gaan storten.

David Lynch was ook wat dat betreft zijn tijd ver vooruit.

avatar van Debo

Debo

Ik was niet op de hoogte dat er een film van Deadwood zou komen en dan blijkt deze er opeens te zijn. Wat een geweldige verassing! Ik heb de serie (alle seizoenen) meerdere keren gezien en elke keer zie je wat meer en realiseer je jezelf telkens weer wat een geweldige serie dit is met geweldige acteurs die allemaal optima forma presteren. ik vond het dan ook vreselijk jammer dat men stopte en besloot om geen seizoen 4 te maken maar gelukkig was daar nu de film om een afronding van de serie te maken. Wederom fantastisch geacteerd en zeker door Ian McShane. Geweldig om, na 15 jaar, te zien hoe de bevolking van Deadwood ouder was geworden en welke veranderingen er plaats hebben gevonden. Toch vind ik het jammer dat het een film is geworden en niet een 4e seizoen. Daar hadden we er namelijk langer van kunnen genieten dan van deze 1hr en 45 min want dat was gewoonweg te kort.

Voor degene die de film nog niet heeft gezien: Kijk eerst de serie en je zal de film echt veel meer waarderen. Overigens is het voor mij een van de beste, zo niet de beste, serie ooit gemaakt.

avatar van Beef427

Beef427

Terwijl de serie, mede vanwege het tempo, op je inbeukt met de goede "oude tijd en moraal" waar ik mij goed mee vermaakt heb is dit een poging tot afsluiting; serie 3 was echt nog niet af, waarom gestopt of geen 4 (desnoods 3-4 afleveringen)?

Poging geslaagd? Beste stukjes zijn misschien wel de terugblikken die er in verwerkt zitten.
Enfin het moest blijkbaar gemaakt worden en dat hebben ze dan ook gedaan, jammer dat het geheel overkomt als een afgeraffeld werkje, kan ook niet echt in deze korte speelduur...

Kijken dus, eigenlijk eerst de serie maar als je na het zien van deze film besluit de serie niet te gaan bekijken loop je een juweeltje uit de HBO kast mis. En nog niet gezien? Dan ook niet onderstaande spoiler kijken !

Eigenlijk de beste quote van Al aan het einde " Trixie "onze vader die..., Al "and let him f@#ing stay there"

avatar van glenn2509

glenn2509

Als neutrale kijker is de film een drama, ronduit slecht... flinterdun verhaal, geen spanning en heeft niets te doen met een western. Jammer!

avatar van mr rumson

mr rumson

Als liefhebber van de serie Deadwood was ik blij om te horen dat er als nog een film van uitkwam.

Aangezien deze succesvolle serie mij goed bevalen was had ik hoge verwachtingen van de film .

Deze verwachtingen weet de film dan ook voor een groot deel waar te maken .

De film begint door de personages van de serie even in een korte scene te laten zien .

Het is fijn om te zien dat er geen lange introductie plaatsvindt van de personages.

Zodat je al snel in het verhaal getrokken wordt.

Al moet je daar zoals bij zoveel westerns niet teveel van verwachten .

Wel zijn er naast het hoofdverhaal nog een paar verhaal lijnen zoals die van Trixie en Star.

Of die van Swearengen .

Ook is het interessant om te zien met welke reden Alma Ellsworth en Calamity Jane terug komen naar Deadwood.

Zoals ook in de serie te zien was is er niet veel actie in te zien maar wat we te zien krijgen is degelijk gedaan .

En net als in de serie zijn sommige scenes wat minder boeiend maar deze duren nooit lang .

De leukste rol is net als in de serie voor E.B. Farnum het is dan ook grappig om te zien als hij voor het eerst moet bellen met de telefoon .

Maar ook de scene tussen Swearengen en MR.Wu zijn leuk om te zien .

Je zou je kunnen afvragen is er dan helemaal geen verschil met de serie .

Voor mij zou het zijn dat de personages wat milder dan in de serie.

Als of iedereen zijn wilde haren kwijt is en verstandiger en ouder is geworden .

Wat natuurlijk bij het laatste zeker het geval is.

Bij Swearengen zien we die mildheid nog het duidelijkst terug .

Maar dat kan ook een reden hebben door de rol die hij hier in heeft.

Verder ziet de film er net als de serie er prima uit .

Het stadje Deadwood met zijn modderige straatjes straalt een grimmig western sfeertje uit.

Ook de outfits zijn een prima keuze die eerder saai zijn om te zien dan uitbundig.

De acteurs acteren solide en dragen zeker bij aan het succes van Deadwood.

Wat het voor mij als liefhebber van het wilde westen extra leuk maakt .

Is dat er verschillende personages echt bestaan hebben .

Zodat feit en fictie in Deadwood door elkaar heen lopen.

Zie de link hieronder voor meer info.

Kortom je zou deze western kunnen kijken zonder de series gezien te hebben .

Maar ik denk niet dat het zo boeiend is als je de series van te voren nog niet gezien hebt.

Wel zitten er een paar Flashbacks in maar dan nog leef je nog niet zo mee met de personages.

En naar mijn idee doe je de film hierdoor ook te kort.

De serie mag dan over alle afleveringen dan wel wat beter zijn dan de film.

Maar toch heb ik hier zeker van genoten.

avatar van Porta

Porta

Als je de serie niet kent dan is het begrijpelijk dat je dit helemaal niets vindt. Maar ik ken de serie en wat een feest van herkenning is dit. En ze zijn er allemaal weer bij.

Heel fijn dat er toch nog een soort van afronding is gekomen van een hele goede serie.

avatar van Mdekok

Mdekok

Slecht vervolg van een goede serie.

De film breekt de serie eigenlijk af.

Klopte de historische details in de film nog redelijk, in de film wordt dit allemaal teniet gedaan:

- al swearinger ging in werkelijkheid weg uit deadwood na brand

- Charlie utter leefde nog lang en stierf door ouderdom

- het liedje “waltzing Mathilde” wat een grote rol heeft aan het einde van de film werd pas in1895 geschreven (zes jaar later dan de tijd waar de film in afspeelt).

En nog veel veel meer van dit soort slordigheden.

GEEN AANRADER.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Allereerst ga deze tv film niet kijken voor je de serie Deadwood (3 seizoenen) hebt gezien. En die serie moet je als westernliefhebber gewoon gezien hebben. Die is hard, rauw,doorbeten en actievoller. Deze film is ten opzichte van de serie mak, maar zet wel de puntjes op de i en dat hebben ze prima gedaan. Voor mij is deze film een prima aflsuiter van de serie.

avatar van cdman19800

cdman19800

Ik vind het leuk dat een leuke serie als deadwood alsnog een einde krijgt, maar de film gaat nergens over en vind ik melodramatisch gezwijmel.

avatar van macrobody

macrobody

Goed acteerwerk met enkele bekende gezichten uit House of Cards. Maar ik ken de serie Deadwood niet en ben ook niet echt geneigd nu om die te gaan bekijken. Het was een zeer voorspelbaar verhaal dat zich gelijk aan het kabbelend riviertje op het land van Charlie Utter, voort bewoog. Te saai dus.

avatar van Movsin

Movsin

Film die erg gelinkt is aan de serie (die ik niet zag).

Merkt ge onmiddellijk van bij de start, met de vele personages die allusies maken op vroegere toestanden, soms gepaard met een kleine flashback.

Heb gepoogd me over die handicap heen te zetten en dat lukte aardig, zodat ik uiteindelijk een behoorlijke, zij het wat kleine, western zag met de klassieke ingridiënten, van geweld tot emotie, van recht tot onrecht, soms een wat karikaturaal personagetje, een vleugje humor, goed uitgewerkt en overtuigend geacteerd.