• 9.370.278 stemmen

Geregisseerd door: Franck Phelizon

Met onder meer: Andrei Indreies, Jean-Baptiste Heuet en Jose Atuncar

Gesproken taal: Frans

Plot Paranormal Investigation

Een jongeman komt in het bezit van een ouijabord. Nadat hij het gebruikt heeft raakt hij bezeten van een kwade geest. Een geestenjager start een onderzoek en probeert de demon uit hem te drijven.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

De volgende keer dat ik hoor dat Frans zo'n mooie taal is bind ik diegene vast, laat ik hem of haar Paranormal Investigation zien en roep ik heel hard 'LEKKER PUH!' Dat kippenhok in het begin is al een erg goede reden om af te haken, maar oke oke... we houden vol. Tot op een zeker hoogte, want bij het zoveelste pompeuze interview was ik er echt wel klaar mee. Niet doorheen te komen.

avatar van Doom4

Doom4

zo slecht vond ik hem niet eens.
Ik denk wel dat je een found footage liefhebber moet zijn en er al meerdere gezien moet hebben om dit te kunnen waarderen.
jammer dat de deur aan het eind dicht bleef

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Doom4 schreef:
Jammer dat de deur aan het eind dicht bleef.

Is dit geen spoiler materiaal ?

avatar van Doom4

Doom4

3 2 1 cut schreef:

Is dit geen spoiler materiaal ?

Mwjaw misschien wel een klein beetje, ik zeg verder niet wat er gebeurd of kon je dat daardoor raden?? ik heb het al verwijderd.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Op de fb pagina van Netflix België, werd deze door sommigen bejubeld. Awel ik vond dit maar triestig filmpje, eigenlijk gewoon een miskleun. Herkomst van films zijn voor mij nooit een obstakel, eerder een extra prikkel. Meer ga ik echt niet neertypen over dit misbaksel, waar slecht geacteerd wordt, camerawerk dramatisch, het verhaal flinterdun en puur qua spooky elementen nooit de benaming horror waard is.

avatar van check-raise

check-raise

Ik vond hem een 3.3* wel waard. Ging denk ik wel 3.5* geven. Maar de laatste 15 minuten zijn wel erg, film kakt volledig in. Vanaf vlak na de excorisme wordt het behoorlijk wat minder.

avatar van frans123

frans123

Lijkt mij helemaal ruk dit Tnx MM-ers.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Sjezus, wat slecht. Ik kan eigenlijk geen enkel pluspunt opnoemen. Het gegeven is natuurlijk al ontzettend uitgekauwd, maar daar wordt in de uitvoering ook niets tegenover gesteld. Het voelt vooral ook heel gemakzuchtig: 'we doen wel found footage, dan hoeft het er niet professioneel uit te zien'. Met als absoluut dieptepunt het einde, waar een deur dichtklapt en je buiten het beeld wat gerommel en gekletter hoort, zodat ze vooral geen geld of moeite in effecten hoeven te stoppen.

Maar ook los van dat einde is het helemaal niks. Het goedkope spat er aan alle kanten van af en er zit geen origineel camerashot in. Alsof een groepje studenten het even in een weekje in elkaar geflanst heeft en om kosten te besparen een paar klasgenoten zonder acteerervaring voor de camera hebben geplempt. Op die manier wordt 'bezeten' bijvoorbeeld vertaald naar hol voor je uit staren.

Wie ondanks al die tekortkomingen in de uitvoering dan maar hoopt op een potje ongecompliceerd griezelen komt ook bedrogen uit. Spanning is er domweg niet, laat staan onderhuidse. En zelfs jumpscares - vaak dan toch het laatste redmiddel - ontbreken, waardoor je anderhalf uur naar een krakkemikkige docu zonder echte clou zit te kijken.

Abominabel.

avatar van André Borgeld

André Borgeld

Ik vond de film redelijk te doen, alleen inderdaad wel een heel pessimistische insteek en sommige stukken waren wat goedkoop. Maar het kon inderdaad wel iemand zijn YouTube paranormal kanaal zijn

Wauw al deze reacties. Dit is een documentaire, gefilmd zoals het is beleefd, met extra camera's zodat je alles kan zien wat er gebeurt. Dit is waargebeurd. Voor de mensen die het nog niet door hebben. Er is meer dan alleen het leven op aarde. En deze haasjes zitten alleen maar te geilen op goede horror films zonder dat ze door hebben dat dit TRUE STORY is. Dit is een dikke 10 waard.

En dan te bedenken dat dit soort "films" mensen moet laten geloven. Wanneer zullen (sommige) hun oogkleppen afdoen?

Kloot niet met de oujja, ga geen geesten oproepen en houd je ziel rijn. Wees goed van aard en bid tot God. (Ik ben niet religieus, maar ik weet dat er meer is en ik kan het dus niet ontkennen)

Dankjewel voor deze zeer goed in elkaar gezette docu

avatar van Shadowed

Shadowed

Zwak.

Uiteraard hoef je bij een titel als deze ook niet een meesterwerk te verwachten, maar een film kan op z'n minst beter wegkijken dan dat het nu doet. Als eerst verraste me de taal, want ik keek de film vooral omdat het op Netflix voorbijschoot. Vervolgens kreeg ik een Franse film te zien, en dat land weet vaak wel wat het met horrorfilms aan moet.

In dit geval alleen niet, zo bleek. Paranormal Investigation hakt erg in op de geestentrend en dit keer mogen we het weer in de vorm zien van een aantal camera's die door een huis heen worden opgehangen. In principe verrast het narratief nergens, maar ook de uitwerking niet. Phelizon kiest eerder voor een herkauwd pad. Daar zelf is niet veel mis mee, maar wel met deze aanpak.

Het voornaamste nadeel is dat het allemaal gewoon niet wil werken. De horror komt nooit spannend over en weinig scenes hebben een geslaagde spanningsboog. Soms wordt er wat met deuren gerammeld, rent een bezeten persoontje door het huis en daalt het slachtoffer steeds verder af naar waanzin. Niets ervan is alleen spannend, eng of griezelig te noemen, eerder theatraal en ineffectief.

Verder komt de film soms wel met een paar aparte kleurtjes (het huis dat paars kleurt) en weet de finale nog wat sterker te zijn waardoor het kwalitatief weer wat kan stijgen, verder is het eerder een saaie horrorfilm geworden die te weinig sterke vlakken kent. Dit soort films moeten gewoon wat spannender en intenser zijn om leuk te zijn en wat meer creativiteit kennen, precies dat ontbreekt in Paranormal Investigation. Als dan ook het narratief niets kan uithalen houdt het snel op met de pret.

avatar van ibendb

ibendb

Paranormal Investigation is duidelijk een Franse poging om de Paranormal Activity-reeks na te bootsen en mee van hun succes te proeven. Bijna elk aspect van de film is goedkoop. Van camerawerk mag je doorgaans niet veel verwachten in het found footage-genre maar dit was abominabel. Bewust worden dingen uit beeld gelaten omdat je anders zou zien hoe slecht de effecten zijn of omdat ze geen geld hadden om het wel te laten zien. "Suggestieve horror", mijn hol.

Als het protagonist de charisma van een komkommer heeft, kom je ook niet ver. De verteller-presentator spreekt zo monotoon dat het bijna lachwekkend werd. Aan het einde krijg je nog enkele minuten van zijn gezicht in close-up. Want dat wilden we allemaal zien... De nevenacteurs zijn helemaal geen professionelen en dat zie je.

P.S.: Bezeten worden door een Nazi was misschien niet het beste idee voor een film.