• 9.159.136 stemmen

The Brothers McMullen (1995)

Komedie | 98 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Edward Burns

Met onder meer: Edward Burns en Jack Mulcahy

Releasedatum: 12 september 1996

Plot The Brothers McMullen

"Sometimes the Best Friends Are the Ones You've Known Your Whole Life."

De film begint na de dood van vader McMullen, een alcoholist die z'n zoons misbruikte en z'n vrouw mishandelde. De kersverse weduwe kan nu eindelijk weg: naar haar ware geliefde in het verre Dublin. Ze heeft nog wel een goeie raad voor haar goed-katholiek opgevoede zoons: 'Don't make the same mistake!

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Lekker filmpje is dit ... doet een beetje aan Woody Allen denken, veel geklets over het leven enzo. Dik voor elkaar.

avatar van EmDee

EmDee

Leuke film met vooral goed spel van Burns.

avatar van gotti

Eén van de laatste Burns films die ik nog moest zien. Ook deze is, als je fan bent van geleuter over relaties, opnieuw erg leuk. Bij vlagen wat minder qua camera en vooral scenario, maar Burns heeft dit met latere films ruimschoots goedgemaakt.

avatar van Mat_

Mat_

Leuke dialogen, een beetje een "Friends"-achtige film met serieuze levenszaken die vaak niet al te serieus worden bekeken door de personages. Het Ierse muziekje tussen de verschillende scènes was ook wel leuk. Camerawerk was niet altijd even goed en na een uur was het wel een beetje te veel van hetzelfde. Toch een redelijk debuut dat me benieuwd maakt naar zijn andere films

avatar van Mescaline

Mescaline

Eerste Edward Burns voor mij en hij smaakte zeker naar meer, je kan duidelijk zien dat Burns inspiratie haalde bij Woody Allen maar hier wel een erg leuke eigen draai een weet te geven.

Het einde vond ik wat geforceerd en paste minder goed bij de rest van de film, maar aangezien dit de eerste film was die Burns regisseerde heeft hij zeker geen slecht werk afgeleverd

De scene met die banaan vergeet ik nooit meer, vond hem echt briljant

3,5 sterren.

avatar van Mescaline

Mescaline

Zelf deze scene maar even op Youtube gezet, dus voor de liefhebbers:

YouTube - Brothers Mcmullen - Man Is Like A Banana

avatar van Flavio

Flavio

Aardige low/ no-budget film met een hoop geouwehoer over relaties, neemt zichzelf gelukkig niet te serieus. Doet wat denken aan Clerks uit bijna hetzelfde jaar maar is niet zo grappig.