• 9.376.931 stemmen

Spider-Man: Far from Home (2019)

Actie / Avontuur | 129 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Jon Watts

Met onder meer: Tom Holland, Zendaya en Jake Gyllenhaal

Gesproken taal: Tsjechisch, Nederlands, Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 4 juli 2019

Plot Spider-Man: Far from Home

'Spider-Man: Far from Home' speelt zich af na de gebeurtenissen van 'Avengers: Endgame'. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio.

Peter Parker / Spider-Man

Betty Brant

Brad Davis

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Spider-man Far from Home zou dan de afsluiting zijn van Phase 3 van het MCU.

We krijgen in het begin nog even uitleg over hoe de wereld verder is gegaan na het terugdraaien van de snap (the blip) en daarna worden we meegenomen in een volgend spider-man avontuur.

Ik vind Tom Holland een hele fijne spiderman. Hij is nog jong, moet nog veel leren, maakt fouten, probeert ook zijn weg te vinden in zowel het normale als het superhelden leven en dat is een hobbelige weg.

Al met al heb ik weer kunnen lachen, zag het er goed uit en groeit Tom Holland in zijn rol.

Iedereen weet het inmiddels wel, maar blijf zeker zitten tot na de credits.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Bitch, please! You've been to space."

Na de gebeurtenissen uit 'Endgame' was ik wel benieuwd hoe deze titel daarop zou aansluiten.

Peter Parker is na alle hectiek duidelijk toe aan een vakantie en een schoolreis door Europa lijkt hier uitkomst te bieden. Zoals verwacht kan hij niet lang van zijn rust genieten, want al gauw krijgt hij te maken met rare elementaire wezens. De Avengers zijn in geen velden of wegen te bespeuren, dus is Nick Fury aangewezen op Spider-Man. Nieuweling Mysterio schijnt meer te weten van deze dreiging.

Echt veel heeft het verhaal niet om het lijf. Het is meer een excuus om verscheidene Europese steden aan te doen, zelfs een Nederlands tintje mag niet ontbreken; best grappig uitgevoerd. Ondertussen zijn er nog allerlei romantische perikelen rondom MJ en de druk op Peter om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Al te serieus wordt het nergens, maar de luchtigheid werkt wel.

Toch vind ik het jammer dat 'Far from Home' eigenlijk één grote façade is, met een hoop nietszeggende CGI bad guys. Ergens zie je het wel aankomen, maar de wijze waarop doet mij op een slechte manier terugdenken aan 'Iron Man 3'. Het is dat het geheel qua spektakel en humor weer in orde is. Daarbij blijft Tom Holland een verfrissende Spider-Man.

Al met al een vermakelijk tussendoortje, maar voor mijn gevoel maakt men zich hier wel erg makkelijk vanaf. Uiteraard blijven zitten bij de eindcredits, met name voor één geniale cameo die je niet ziet aankomen. Het belooft in ieder geval veel goeds voor de komende films.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het blijft een vreemde keuze om zó snel na die massale ‘afsluiter’ Endgame een volgende film in de serie uit te brengen. Ook vreemd dat juist déze film een afsluiter schijnt te zijn van een fase (hoewel, niet dat die fases van Marvel er überhaupt toe doen, trouwens). Alsnog voelt dit meer als de start van iets nieuws en de keuze om deze film pas over een jaar uit te brengen was een stuk logischer. Maar goed, financieel is dit wel aantrekkelijker. Want laten we eerlijk zijn; met puur films als Endgame, Lion King, Aladdin en Star Wars 9 word je niet rijk. Als Disney wel genoeg geld had, dan hadden ze allang degene ontslagen die de posters ontwerpt voor hun Spider-Man films. Want na Homecoming zijn ook de posters voor Far From Home weer prutswerk van de bovenste plank.

Maar dan de film. Het moge duidelijk zijn dat Spider-Man weer een stuk luchtiger is in vergelijking met de afgelopen twee Avengers- films. Sterker nog, regisseur Jon Watts lijkt het romantische komedie- gehalte nog een flink stukje op te schroeven. De humor is nog meer aanwezig, met grotere rollen voor bijvoorbeeld de kibbelende en incompetente leraren van Peter Parker. Dit levert wel wat charmante scènes op, maar duren soms ook te lang. Grappen als het stoelen wisselen in het vliegtuig of scènes met rivaal Brad Davis in de bus duren - voor een simpel grapje - eigenlijk veel te lang. Ook gaat er veel tijd naar de romantiek. Dat is niet heel storend, want MJ en Peter zijn wel cute samen, maar het clichématige ‘hoofdpersoon wil de hele film lang zeggen dat hij de ander leuk vindt’ is wel erg karig. Watts mag blij zijn dat hij hier leuke personages tot zijn beschikking heeft, want op papier is dit een vrij standaard romkom.

Maar als de gevechten komen is Spider-Man: Far from Home niet langer een standaard romkom. Dan wordt het een standaard superheldenfilm. Althans, ook daarin worden alle beats weer netjes afgevinkt. Ik merkte dat ook daarin de film amper echt iets doet om te onderscheiden. Puur als Mysterio zijn illusies gebruikt begint de film visueel wat op te vallen, maar dat kan ook komen omdat de film verder visueel niet echt bijzonder is. Spider-Man kan heel leuk zijn als men het maar speels aanpakt en dat doet men hier te weinig. Zie alleen al de opening; zo’n clipshow met Whitney Houston is leuk om mee te beginnen, maar de film start nu met een rare introductie met Nick Fury en Maria Hill in Mexico. Dat voelt compleet als een last-minute montage-keuze. Maar wel een slechte keuze. Hoogtepunten van Far From Home zijn vooral kleine momenten zoals het stukje Broek op Langedijk (ik gok puur voor Nederlanders een hoogtepunt, héél komisch is het ook weer niet) en natuurlijk de terugkeer van J.K. Simmons als J. Jonah Jameson. Ik hoop van harte dat dat meer wordt dan een simpele cameo.

Spider-Man: Far From Home is nergens slecht, zeker niet. Maar het is ook verre van bijzonder, waarbij ik dus niet begrijp dat dit Endgame moest opvolgen. Far From Home is geenszins een geweldige afsluiter en ook geen fantastisch begin van een nieuwe fase. Het is een vermakelijk tussendoortje en in de MCU de ultieme middenmoot. Als film niets mis mee, maar inmiddels mag de lat bij Marvel wel weer een stukje hoger. Dan maar geen drie films per jaar.

Vooruit, 3,5 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Weer een vermakelijke mix van humor en actie. Maar geen hoogvlieger verder. Ik ben niet zo into the comics zelf dus ken Mysterio ook niet. Maar denk dat er wel wat meer uit te halen viel, want de spanning ontbrak. Lag zeker niet aan Gyllenhaal die heel sterk speelde. Net als de rest van de cast. Fijne comic relief met Martin Starr als leraar. Wel benieuwd naar het vervolg, belooft wel iets meer spanning.

avatar van Jkjesse22

Jkjesse22

Van hetzelfde Marvel laken en pak. Puberaal, oninteressant, weinig grappig en bovenal gewoonweg saai. Er wordt belabberd geacteerd door Holland en Zendaya. Ook Gyllenhaal komt niet uit de verf en is een miscast. Ik verlang terug naar Tobey en Kirsten, toen Spider-Man nog gewoon Spider-Man was zonder al die visuele bombast.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond Spider-Man: Homecoming al een erg leuke eerste solofilm met Tom Holland in de iconische rol en deze Far From Home zet de lijn gelukkig voort. Gisteravond een bijzonder leuke avond in de bioscoop gehad. Net als Homecoming is de sfeer luchtig, zit het vol met humor en is Peter Parker zich nog als mens én als superheld aan het ontwikkelen. Waar pakweg Tony Stark altijd een zelfverzekerde klasbak was, daar valt er bij Peter Parker nog veel te leren en dat is vermakelijk om te volgen. Het High School sfeertje dat er hangt met mede-studenten, een (erg grappige) docenten-duo en puberverliefdheid werkt gewoon fijn.

Daarnaast vind ik de diversiteit in locaties ook wel leuk, alsof je een beetje een vakantievideo zit te kijken. Venetië, Londen, Praag, Broek op Langedijk (*kuch*). Genoeg diversiteit. Maar ik vind vooral dat de personages echt kunnen shinen in hun rollen. Peter, zijn maatje Ned, MJ. Het klikt leuk. Ook Samuel L. Jackson is weer behoorlijk op dreef en echt onmisbaar in het MCU geworden. Gyllenhaal doet het ook heel behoorlijk, al vind ik het geen rol die me nog jaren bij zal blijven. Daarvoor is hij niet te opvallend als bad guy. Op Thanos na heeft Marvel meestal niet echt bad guys die echt een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. Gelukkig doen hun eigen helden dat wel.

Far From Home is gewoon luchtig en visueel knap ontworpen zomervermaak. Je kan na Avengers: Endgame niet weer met een extreem diepgaande en emotionele blockbuster aankomen. Deze afwisseling vind ik wel goed. Benieuwd naar wat er nog gaat komen in Phase 4. Bekijk wel even de aftercredits goed, daar zie je al goed dat er nog genoeg te doen is.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het eerste uur gaat echt helemaal nergens over eigenlijk, en ik vond dat heerlijk. Gewoon een onbekommerd vakantiefilmpje met enorm leuke personages, goede humor en een fijne zomerse vibe erin. Beetje Europa aandoen, wat fotogenieke locaties erin, beetje high school, beetje liefde en af en toe wat actie tussendoor die dan ook direct knalt, mede door de goede cgi.
Het tweede uur is meer plotgedreven en niet het meest interessante verhaal, met aan het eind een te lange actiescène (waar de cgi dan af en toe ook hapert) en helaas ook een verhaal dat je voelt aankomen (vanaf seconde 1 weet je: Gyllenhaal is niet wie hij is). De film weet dan niet meer te verrassen en weet de sfeer van het eerste uur ook niet meer te krijgen, al probeert men dat af en toe wel. Verder wel een zalige soundtrack (dat nummer bij de eind-credits), goed tempo, en een sterke chemie tussen Holland en Zendaya. 3,5*, maar op basis van het eerste uur had ik graag veel hoger gegeven.

avatar van Film Pegasus

Tom Holland doet het zeker niet slecht als Spider-Man. Zijn films geven Peter Parker weer als tiener en de onzekerheid hoe er mee om te gaan. Hij is met andere dingen bezig en 'de wereld redden' is toch iets voor de echte helden in zijn ogen. De films hebben ook voldoende humor die beter werkt dan bvb Guardians of the Galaxy (meer puberhumor) en Far from home doet wat je van de film verlangt.

Er is iets te veel zelfverheerlijking naar de franchise van MCU. Leuk dat ze de fans iets extra meegeven, maar teveel is teveel! Dit keer mag Nick Fury meespelen en het is jammer genoeg één van zijn minste prestaties uit de MCU. Jake Gyllenhaal is dan weer beter, een figuur als Michael Keaton.

Far from home is in elk geval een leuke film, wat standaard voor de rest, maar goed onderhouden en verschillende keren gelachen. Geen hoogtepunt van de reeks, maar je voelt dat het met zo'n films best wel goed komt in MCU. Niet elke film moet een hoogvlieger zijn. Dit is best genieten. Popcorn zoals het hoort.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Beter dan deel 1 en dat gebeurd natuurlijk niet vaak. Bij deze film krijg ik meer het gevoel dat er beter over nagedacht is. Maar misschien ook niet en daar kom ik later op terug. Dat tripje naar Europa incl. verschillende locaties werkt in elk geval zeer goed! Met een voor ons Kaaskoppen natuurlijk een klein hoogtepuntje, namelijk Broek op Langedijk! De film heeft tevens hele fijne actiescènes en de humor is vaak helemaal raak.

Het enige wat jammer is, het voelt niet helemaal als een Spider-Man film. Op het einde wel, maar dan zijn we al 1,5 uur verder. Dus wat dat betreft is er wellicht wat minder goed over nagedacht, maar het werkt wel. Ik vind dit een lastige! En dan Jake Gyllenhaal in een Spider-Man movie. Ik waardeer deze acteur enorm, maar hier vind ik hem niet helemaal op zijn plek.

avatar van IH88

IH88

“I think Nick Fury just hijacked our summer vacation.”

Vermakelijke Marvel film. Tom Holland als Spider-Man begint één van mijn favoriete Avengers te worden, en in Far from Home laat hij weer eens zien waarom. Het plezier en de jeugdige bravoure stralen van Holland af, en laten we hopen dat hij het nooit kwijtraakt. Het geeft de film een schot energie dat het ook wel nodig heeft. De humor werkt, Holland en Zendaya vormen een charmant koppel (in hun gezamenlijke scenes leeft de film echt op), Gyllenhaal zet een perfecte Mysterio neer, de actiescènes en special effects zien er schitterend uit en Tomei, Jackson en Favreau zijn altijd een groot pluspunt in de Marvel films.

De twee grootste problemen van de film zijn dat het verhaal weinig om het lijf heeft en dat er van spanning geen sprake is. In Homecoming had je nog een schmierende Keaton, maar zo’n slechterik ontbreekt hier. Hoe goed Gyllenhaal ook is. Acteurs als Batalon, Revolori, Starr, Smoove en een aantal nieuwe personages voegen weinig toe en zijn eerder een vervelende onderbreking (met uitzondering van de jonge Rice als Betty). Gezien de geweldige eerste post-credit scene doet Jon Watts er goed aan om in het derde deel wat personages af te vloeien en zich te richten op de grootste kracht van zijn trilogie. Holland (die als Spider-Man nu echt een leidersrol moet gaan vervullen), Zendaya, Tomei, Batalon (in een kleinere rol), Rice (juist in een grotere rol) en Favreau, aangevuld met een sterke slechterik. Plus de fijne combinatie tussen humor, actie en een coming of age verhaal. Meer is er niet nodig voor een sterk derde deel.

avatar van henkecs

henkecs

Ik heb net deze film gezien. gewoon een lachertje. Rommelig en chaotisch.

Man wat een slechte verhaal lijn. Kinderachtig

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen middag gaan zien in 2-D te Antwerpen.

De vorige Spider-man film vond ik -ondanks alle lofbetuigingen, die ik er van te voren over las- zwaar tegenvallen en ontzettend kinderachtig, dus ik vreesde van te voren het ergste...

Wat viel het mee en wat heb ik mij eigenlijk ontzettend vermaakt!

Erg leuke film, die wellicht in het begin wat langzaam op gang komt, maar nooit verveeld, of saai wordt en aldoor een leuke, vrolijke vakantie blockbuster sfeer uitstraalt en feitelijk ook nog het superhelden genre met grote superheld vs schurk op de hak neemt, maar het tegelijkertijd ook serieus genoeg neemt, om het daadwerkelijk spannend en enerverend te laten zijn. Da's knap gedaan!

Film kent genoeg vermaak, actie, humor en goede SFX om tot het einde te blijven boeien (blijf vooral ook tot het einde van de aftiteling zitten!). Holland en Zendaya vormen een leuk filmpaar en Gyllenhaal, die aanvankelijk een doorsnee superheld speelt, weet te verassen en zorgt voor een aardige plottwist.

Eindelijk ook weer fantastisch opgenomen scene's van Spidey in de lucht, slingerend tussen wolkenkrabbers en andere gebouwen, iets wat de vorige keer toch te weinig aanwezig was.

Het korte Nederlandse uitstapje werkt perfect en is hilarisch!

Erg leuke middag gehad: een welverdiende acht, ofwel 4 sterren!

avatar van mrklm

mrklm

Na het zwaarmoedige slot van The Avengers: Endgame vervolgt de franchise met een luchtige, enerverende episode waarin Peter Parker [Tom Holland] zijn superheldenleven even achter zich hoopt te laten tijdens een schoolreis naar Europa. Daar hoopt de verlegen tiener eindelijk het hart te kunnen veroveren van MJ [Zendaya] met behulp van een volledig uitgedacht plan. Dat plan lijkt echter al snel in de prullenbak te kunnen wanneer een Elemental (letterlijk) opduikt in Londen en de stad dreigt te verwoesten. Tot zijn grote verbazing verschijnt Quentin Beck [Jake Gyllenhaal] als superheld en weet die, met een beetje hulp van Spider-Man, een ramp te voorkomen. Quentin hoopt dat hij zich na zijn heroïsche daad mag aansluiten bij The Avengers, maar daarvoor moet hij de altijd wantrouwige Nick Fury [Samuel L Jackson] zien te overtuigen. En dat komt Peter goed uit, zo lijkt het!

Opnieuw een visueel huzarenstukje, maar de special effects gaan nooit ten koste van de personages. Holland blijkt opnieuw perfect gecast en regisseur Jon Watts weet een prima balans tussen humor, actie en een vleugje romantiek te handhaven. JB Smoove is vermakelijk als de paranoïde docent die moet proberen één en ander in goede banen te leiden en het spelplezier straalt af van veteranen Jon Favreau en Marisa Tomei.

avatar van El ralpho

El ralpho

It's showtime!

Weer een echte Marvel formule film, maar wel een in de goede zin van het woord. We zullen de komende jaren vermoedelijk nog steeds blijven worden doodgegooid met Superhelden maar met titels zoals Far from Home is dat niet zo erg. Deze Spider-man biedt de juiste combinatie van humor, actie en een leuk plot waarbij de 12+ rating en het high school sfeertje - net als in zijn voorganger- uitstekend in de setting passen.

Een van de sterkste troeven vond ik Jake Gyllenhaal als Mysterio. Naast villains zoals Thanos, en Hela gelukkig weer een sterke villain in het Marvel universum! In veel van de andere Marvel producties blijft de villain namelijk toch vaak het ondergeschoven kindje. Hier was dit gelukkig niet het geval en zat er ook nog eens een aardige backstory aan vast.

Marvel boekt bij mij wisselende successen waarbij ik mij vaak het meeste stoor aan matige villains en het feit dat bijna alle titels voor het hele gezin moeten zijn. Doordat Mysterio hier wel goed neergezet werd en de 12+ rating in deze setting niet stoorde, vielen twee van mijn grootste bezwaren weg. Een derde bezwaar zal altijd wel blijven: overmatig CGI gebruik. Gelukkig was het hier niet zo overmatig aanwezig als in bijv. Endgame al blijft het een groot probleem binnen veel Hollywood producties.

Al met al kan ik concluderen dat wanneer je verzekerd wilt zijn van een geslaagd bioscoop bezoek het safe is om een ticket voor de nieuwste Spidey aan te schaffen. De film biedt weinig verassingen maar doet wat ie moet doen en zit degelijk in elkaar. Dit biedt echter geen garantie voor de toekomst en het zal mij dan ook benieuwen of Marvel met het eindigen van phase 3 de komende jaren net zo succesvol zal blijven.

avatar van Shadowed

Shadowed

Hetzelfde.

Geen hoogstaande film dit, dat nogal hetzelfde is als Homecoming destijds. Ligt er ook wel aan dat het dezelfde regisseurs zijn. Daarmee doet de sfeer, humor en actie een beetje dezelfde voetsporen als het vorige deel. Verwacht dus vooral een vlotte film.

Holland blijf ik wel een leuke Spider-Man vinden. Heeft echt een jonge en frisse uitstraling en past daarmee in een perfect luchtig sfeertje. Daarmee is de film zelf ook gewoon heel luchtig en doet genoeg om luchtig te blijven. Nergens drama of te veel romantiek, het blijft vooral bij komedie en wat actie.

Het blijft wel vooral bij komedie, met wel veel actie maar de toon van komedie hangt er eigenlijk dan ook constant in. Maar nergens wordt het echt briljant of zeer spectaculair. Ondanks de over-the-top beelden en verhaal, weet het nooit speciaal aan te voelen.

Gyllenhaal is best een prima Mysterio eigenlijk. Ik verwachtte al heel snel dat hij slecht was. Maar voor de rest probeert het verhaal ergens wel een beetje onvoorspelbaar te zijn met flink at actie in grote locaties dat wel opvallend is.

130 minuten voelt korter aan dankzij de toon, maar desondanks had het echt los mogen gaan. Je hebt een pittig over-the-top slotfase verhaaltje en dan weet je de actie nooit echt heel overtuigend te maken. Het blijft wat te tam naar mijn mening.

In de bios heeft het niet perse veel meerwaarde, maar als je wilt gaan, moet je vooral gaan. Het lijkt korter te duren, en de film neemt zichzelf weinig serieus. Maar desondanks is het nog echt "gaaf". Ondanks de leuke ideetjes.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Ik had weinig verwachtingen bij dit vervolg op Homecoming uit 2017. Die film vond ik destijds enigszins teleurstellend en ik ben ook wel een beetje Marvel-moe geworden. Er zit weinig variatie in de films en vaak duren ze ook veel te lang (met als dieptepunt Endgame met z'n drie uur!).

Far From Home is met ruim 2 uur ook weer aan de lange kant, maar de film kijkt zich gelukkig gemakkelijk weg. Dit vervolg vind ik dan ook een stuk vermakelijker dan Homecoming, welke ik eerlijk gezegd één van de mindere Spider-Man films vind.

Vernieuwend is het allemaal niet en Far From Home is wederom een standaard Marvel-formulefilm. De actie is gelikt in beeld gebracht, al zouden die moderne regisseurs eens moeten stoppen met al die ‘slow-motion’ actiescènes. Het verhaal is vermakelijk, maar helaas ook enigszins voorspelbaar. Tom Holland voldoet als Spider-Man, maar is nog altijd geen Tobey Maguire. De humor blijft helaas aan de kinderachtige kant. Parker’s nerdy vrienden blijven op de zenuwen werken. Met name die dikke, nerdy vriend van Parker mogen ze er van mij echt wel eens uit mieteren. Wat een irritant figuur is me dat zeg. Ook die stuntelige leraar werkte behoorlijk om mijn zenuwen. Dit soort humor is dan ook helaas niet aan mij besteed. Graag had ik gezien dat de makers wat meer aandacht hadden besteed aan de opbloeiende relatie tussen Peter Parker en Mary Jane. Deze komt hier helaas niet echt uit de verf en het wil ook niet werken dat er gewoonweg weinig chemie is tussen Tom Holland en actrice Zendaya.

De film moet het vooral van de actie hebben en daarin stelt ze gelukkig niet teleur. De trucages zijn wederom uitstekend en Jake Gyllenhaal speelt een goede schurkenrol.

Leuk is ook de scène in Nederland, waarin alle clichés zoals tulpen en klompen weer voorbij komen. En blijf vooral kijken tot na de extra scène, want deze voegt ditmaal wel iets wezenlijks toe.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuker dan het eerste deel, maar nog steeds niet heel denderend. Eerste uurtje kabbelt lekker voort, met diverse toeristische Europese trekpleisters als locatie. Daarna meer actie en spanning, maar ook de grapjes en grolletjes (dat is nu eenmaal de Marvelformule) ontbreken niet. Jake Gyllenhaal valt een beetje tegen als villain, had meer kunnen zijn.

avatar van horizons

horizons

Leuk! Een superhelden film van het relaxte soort waarbij de eerste helft met de hele losse sfeer heerlijk zijn werk doet. Zendaya toch wel goede MJ en Holland zit ook goed in zijn spandex rol.

Gyllenhaal en achtergrond verhaal zijn niet heel diepgravend. Keaton was leuker in het vorige deel. Wel grappig dat beide Spiderman villains beetje uit dezelfde hoek komen op gebied van wapentuig.

De actie zag er met momenten goed dynamisch uit.

Ja, leuke zomerfilm.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Het eerste deel, Homecoming, niet gezien maar dat maakt niet veel uit. Marvel schijt superheldenfilms, wat ze in zekere ook eenheidsworst maken, dus die inhalen zal er ook niet direct inzitten.

Nu goed, deze Far From Home pikt de draad op na Endgame en is een welgekomen luchtigere film.

Zeker de eerste helft is een ietwat mak filmpje. Ontspannen in zekere zin, maar ook weinig prikkelend. Of het moet in negatieve zin zijn; de humor met zijn Aziatische BFF en zijn vriendinnetje is tenenkrommend.

Nadien komt er wat meer fun, met een hedendaags plotje over de kracht van technologie. Niet geheel interessant, maar Tom Holland als frisse Spider-Man en Jake Gyllenhaal - een veel te goede acteur voor dit soort filmpjes - maken er wat van.

Samuel L. Jackson ben ik onderhand wel spuugzat, eerlijk gezegd. Zijn Nick Fury wordt hoe langer, hoe vervelender. Hoe minder screentijd hoe krijgt, hoe beter.

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Genietbare Spider-Man die geen moment verveelde. Holland is zichtbaar gegroeid in zijn rol - en is wat mij betreft de beste vriendelijke buurtspin vertolker. Gyllenhaal zet een vermakelijke slechterik neer en Fury is altijd goed. Tevens blijft de interactie tussen Happy en Peter leuk om te zien en is het mooi hoe ze Stark in het verhaal hebben verwerkt. Het enige minpunt vind ik Zendaya. Mijns inziens geen leuke MJ - en dat heeft niets te maken met haar huidskleur, maar alles met haar houding die ondanks uitleg toch een wrange nasmaak behoudt. Desondanks toch 4 sterren.

avatar van filmkul

filmkul

Leuk vervolg en beter dan zijn voorganger. Het verhaal is best aardig en kent de nodige twists. De uitwerking is redelijk sterk. Verschillende verhaallijnen worden vakkundig in elkaar gesmeed. Wat romantiek, humor, spanning en actie, tezamen een mooi geheel. Ook de acteurs stralen plezier uit. De chemie tussen acteurs is ook goed. Het einde is wat over the top, maar qua special effects dik in orde. De twist op het einde doet uitkijken naar het derde deel. Prima popcorn vermaak. 4.0

avatar van Metalfist

Metalfist

I'm in love with Spider-Man's aunt!

Met heel dat Sony/Disney debacle rond de rechten van Spider-Man schoot me alweer te binnen dat ik het laatste deel in het Marvel Cinematic Universe nog niet gezien had. Toegegeven, ik heb een tijd getwijfeld of ik me hier opnieuw in ging laten meeslepen omdat ik het na 22 films in 10 jaar wel wat gehad had, maar kijk: het comicbloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ik bevond me opnieuw in een (tot mijn verbazing nog altijd goed gevulde) cinemazaal om nog eens ondergedompeld te worden in de wondere wereld van ieders favoriete webslinger.

Ik moet bekennen dat hoewel ik wel zeg dat ik het gehad heb met heel de reeks, ik toch nog altijd wel fan blijf van de meeste dingen die worden uitgebracht in de reeks. Het is vooral het tempo en een aantal fikse missers (Captain Marvel en Black Panther schieten me meteen te binnen) dat me tegensteken maar de twee films van regisseur Jon Watts vallen niet in die categorieën. Hij doet hier dan ook veel goed met een slechterik die echt geloofwaardig aanvoelt - zelfs als je met de voorkennis start dat Mysterio gewoon een bad-guy is, had ik op een bepaald moment het idee dat ze gewoon met het DNA van het personage waren aan het spelen - en er straalt een zekere charme die de film fris en fruitig houdt. Dat komt misschien ook wel voor een stuk omdat ik wel een sucker ben voor dit soort highschool toestanden, maar het matcht gewoon allemaal netjes. Je voelt ook dat dit een serieuze aanloop is naar de verdere totstandkoming van het MCU (Kree Skrull War!) en dan ben ik eerlijk gezegd toch benieuwd hoe ze dat nu gaan aanpakken.

Want het is te hopen dat, mochten Sony en Disney er niet uit geraken, ze toch op zijn minst Tom Holland nog meepakken. Ik ben denk ik één van de weinigen die de Andrew Garfield saga ook de moeite waard vond, maar die franchise is abrupt ten einde gekomen wegens het MCU en ik zou het jammer vinden mocht dat uiteindelijk allemaal voor niets zou zijn en we weer een nieuwe Spider-Man krijgen. Ik ben wel niet helemaal kapot van Zendaya als MJ trouwens. Van heel het originele personage schiet bijzonder weinig over en breek me de mond niet open over Tony Revolori als Flash Thompson.. Gelukkig zijn er wel goede veranderingen (Marisa Tomei!) en is Jake Gyllenhaal overduidelijk in zijn sas als Quentin Beck/Mysterio. Jacob Batalon blijft als Ned, net zoals in de voorganger, een beetje op het randje en hoewel ik de cameo van J.K. Simmons op voorhand enkel en alleen maar zou toejuichen, is hij hier toch echt wel te oud geworden voor de rol van J. Jonah Jameson.

Zo is Phase 3 van het MCU dan eindelijk ten einde. Ik zal wel zien of ik de volgende delen allemaal nog ga meepakken, maar ik ken mezelf.. Het zal er wel van komen maar of het allemaal cinema-materiaal wordt? Ik betwijfel het. Voor een derde deel in deze franchise wil ik echter gerust nog eens een tripje naar de bioscoop maken. Holland blijft charmant, heel dat highschool gebeuren past perfect en visueel toch ook wel weer de moeite. Beetje een reis door wat grote steden in Europa, wel tof gedaan.

avatar van james_cameron

Gelukkig heel wat beter dan het matte en kinderachtige Homecoming, met een leuker plot, meer aktie en grootser spektakel. De humor is ditmaal ook beter te pruimen. De trip door Europa biedt veel aantrekkelijke locaties (alhoewel ik zonder Broek Op Langedijk had gekund) en Jake Gyllenhaal als de energieke, ontwapenende Mysterio zorgt voor een frisse wind in schurkenland. Hier en daar te melig en ik vind Tom Holland in de titelrol nog steeds te arrogant en zelfverzekerd, maar de reeks is op de goede weg.

avatar van Kondoro

Kondoro

“I came for science. I'm leaving 'cause of witches. Welcome to the new dark ages!”

Toch wel weer een zeer vermakelijke film over mijn favoriete ‘Marvel’ personage ‘Spider-Man’ die ze met Tom Holland heel goed hebben gekregen. Toch vond ik ‘Homecoming’ zelf wel wat vermakelijker, moest vaker lachen om Tom Holland en de feel-good was hier heel erg aanwezig, die ik eigenlijk bij ‘Far From Home’ wel een beetje miste. Desalniettemin heb ik me uitstekend vermaakt, werd er weer genoeg gevochten en vond ik het verhaal erg leuk om te volgen.

De film speelt zich af na de groote gebeurtenissen in de ‘Avengers’ films, dus de link die ze vaak leggen was wel even zoeken maar ik heb me er na een tijdje prima mee vermaakt. Zo moeten we we wel constant door brengen hoe het gemis van Robert Downey Jr. als ‘Iron Man’ actief is. Maar word er best druk opgelegd wat ik zelf vaak wel erg onnodig vond. Voor de rest was de introductie van ‘Mysterio’ zeer vermakelijk, dit vond ik zelf weel leuk nieuwe tegenstander voor ‘Spider-Man’.

Zoals ik al zei vond ik het een zeer vermakelijke film, zit de interesse er van mijn kant nog aardig in en blijft het wel mijn favoriet. Het was hoewel soms wel wat makkelijk is uitgewerkt (sommige gebeurtenissen dan wel te verstaan) kon ik uitermate genieten van de energierijke ‘Tom Holland’, een leuke Jake Gyllenhaal en een leuk open eind zodat we ons weer klaar kunnen maken voor een nieuwe. Het blijft toch een soort vermaak voor me, kan er niks aan doen.

avatar van Theunissen

Net zoals de vorige Spider-Man film, te weten "Spider-Man: Homecoming (2017)", is dit gewoon rotzooi van de bovenste plank, die soms zelfs beschamend is om naar te kijken en dan doel ik vooral op het gedeelte in Nederland in Broek op Langedijk. Dit is ook niet meer dan een high school-komedie film, met flauwe en kinderachtige humor, verpakt als superheldenfilm. Misschien dat sommigen zullen zeggen:

"Slimme zet van Marvel, om het bomvolle en dramatische epos "Avengers: Endgame" nog hetzelfde jaar af te blussen met een lekker luchtig zomeravontuur"

Maar daar ben ik het totaal niet mee eens en ik zat er ook niet op te wachten en ik ben blij dat ik deze film in ieder geval niet in de bioscoop heb gezien (was ik destijds ook nooit van plan)

Vroeger had Spider-Man tenminste nog een mooie meid aan zijn zijde in de vorm van Kirsten Dunst en Emma Stone (heeft wel een vreselijke stem), maar tegenwoordig moet hij het doen met chagrijn Zendaya Maree Stoermer Coleman (die naam alleen al), die ik vond lijken op een jonge Joseph Gordon-Levitt, zoals hij er destijds uitzag in de komische televisieserie "3rd Rock from the Sun (TV Series 1996–2001)". Ze liep ook vrijwel continue rond in vrijetijdskleding (o.a. gymschoenen) en miste daardoor elke vorm van vrouwelijke uitstraling, laat staan dat ze sexy was.

Wat dat betreft is Marisa Tomei (als May Parker) nog de mooiste vrouw in deze film, terwijl zij al ruim in de vijftig is, maar ze mag er nog steeds wezen. Ze speelt in deze film wel min of meer een afgelikte boterham, vanwege haar relatie met Happy Hogan (Jon Favreau) die vroeger voor Iron Man werkte.

Het verhaal waarbij Peter Parker mee gaat op schoolreis naar Europa (speelt zich ditmaal dus niet af in New York) en waar al gauw geheimzinnige monsters (zogenaamde "Elementals") uit een andere dimensie en superheld Mysterio (Jake Gyllenhaal) opduiken, wist mij in ieder geval totaal niet te vermaken en het eerste uur van het verhaal vond ik dramatisch slecht en dat inclusief de kinderachtige humor. Jake Gyllenhaal vind ik een goede acteur, maar als "bad guy" Quentin Beck / Mysterio in deze film slaat hij de plank volledig mis en ik vond het ook maar een hele flauwe "bad guy" en hij heeft niet eens superkrachten maar gebruikt gewoon drones, projecties, een team van mensen en een speciale bril (die door Tony Stark gemaakt is) als misleiding.

Visueel zag het er allemaal wel mooi uit (o.a. de gekozen locaties in Venetië) en ook de effecten (CGI-animaties) mochten er wezen, maar dat is meestal wel het geval in een Marvel film. De actie (vooral in Londen) is verder wel oké, maar zeker niet bijzonder, spectaculair of origineel. De cast stelt gewoon teleur (die dikke Jacob Batalon is gewoon vreselijk en totaal niet grappig) en zelfs Samuel L. Jackson kon me dit keer niet echt bekoren. Tom Holland had wel zichtbaar veel plezier in het spelen van het beroemde personage Spider-Man.

Van mij mag men in ieder geval stoppen met de Spider-Man films (gezien het einde, beter gezegd extra scènes tijdens de aftiteling, zal dit helaas niet gebeuren) en ik vind het sowieso al belachelijk dat men daarvoor al drie verschillende personen heeft versleten in de vorm van Tobey Maguire (vond ik persoonlijk de beste Spider-Man), Andrew Garfield en Tom Holland (vanwege zijn achternaam zal men wel het beschamende stukje over Nederland hebben toegevoegd) en dat ook nog eens binnen deze prille eeuw.

avatar van Macmanus

Macmanus

Saai.

Om te begrijpen hoe vreselijk generiek dit gemaakt is moet je eigenlijk Zendaya bekijken in deze film. Ze is een soort Disney product waarvan je logischerwijs denkt dat die niet veel meer kan dan lullige bijrolletjes spelen. Dan opeens zet je de HBO serie Euphoria op en zie je dat ze wel degelijk kan acteren! Het is tekenend voor hoe de acteurs hier instappen. Niemand boeit het heel veel. Je ziet Gyllenhaal denken. "Krijg ik voor deze teksten zoveel miljoenen?" Alleen Tom Holland is in het echt net zo een lulletje rozenwater als in deze film en denkt dat deze films ook echt nog wat voorstellen.

Nou laat ik duidelijk zijn. Deze films stellen geen ene reet voor. Het is nooit een John Hughes film en het is nooit een Sam Raimi film. Het is nooit een goede film en het het is nooit een interessante slechte film. Het is zo weer vergeten.

avatar van Watcher

Watcher

Matige film.

Het tienergezelschap. De geforceerde dialogen. Het matige script met dito bad guy.

Special fx die zeer CGI ogen.

Dat deze film de recordopbrengst heeft van alle Spidey films geeft duidelijk niet aan dat dit ook de beste is. Sterker nog...hij staat bij mij ergens onderaan.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Beter dan Homecoming, vooral de beelden in Venetië en Praag zijn mooi. Maar het blijft wel erg puberaal (Spider-Man gaat op schoolreis). Tom Holland als tiener met zijn piepstemmetje is eerder Spider-Boy dan Spider-Man. Zijn dikke schoolkameraad is niet grappig en die Zendaya kan echt niet acteren. Dan vond ik Kirsten Dunst en Emma Stone leukere love-interests voor Spider-Man! J.B. Smoove als mr. Dell vond ik bij momenten wel grappig. En de actie is in deze film beter dan in Homecoming.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hoewel ik me prima hebt vermaakt met deze film, ligt de lat voor een MCU film vrij hoog. Zeker na het zien van Avengers Endgame. Deze film is dan ook ruimschoots één van de zwakste in de reeks. Positief aan deze film zijn de humor en de special effects. Hoog niveau. De scène die zich in "Nederland" afspeelde was voor mij ook erg geslaagd. Jeroen van Koningsbrugge kan 'MCU' nu op zijn CV bijschrijven. Eat that, Jeroen Krabbé!

Maar Marie Jane, gespeeld door 'Zendaya', artiestennaam van een vreselijke stijve hark, helpt het allemaal behoorlijk om zeep.

Als stijve hark Zendaya een liefdesbaby zou maken met houten klaas Keanu Reeves, dan werd het Pinokkio.

Een ander minpunt is de badguy. Mijn kennis van de strips is onvoldoende om de twist aan te zien komen, dus dat was nog wel aardig, maar imponeren doet de slechterik op geen enkel moment.

avatar van deventerate

deventerate

Het is heel eerlijk gezegd niet veel beter dan het eerste deel ,maar het is wel leuk dat ze naar Europa gaan en daar gaan vechten. Het is dan ook wat anders dan dat standaard New York/Los Angeles idee. Of iedereen daar woont. Maar dat is mooi dus niet gebeurd.