• 9.379.389 stemmen

Spider-Man: Far from Home (2019)

Actie / Avontuur | 129 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Jon Watts

Met onder meer: Tom Holland, Zendaya en Jake Gyllenhaal

Gesproken taal: Tsjechisch, Nederlands, Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 4 juli 2019

Plot Spider-Man: Far from Home

'Spider-Man: Far from Home' speelt zich af na de gebeurtenissen van 'Avengers: Endgame'. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio.

Peter Parker / Spider-Man

Betty Brant

Brad Davis

avatar van Zinema

Puberale Parker.

Spider-Man: Far from Home is een leuke nonsense film zoals we al jaren voorgeschoteld krijgen door de Marvel-magnaten. Niets meer en zeker ook niets minder. Natuurlijk is Tom Holland geen Robert Downey Jr. maar dat zit hem deels in het script nietwaar? Deze ietwat onzekere Spider-Man moet er eentje zijn die direct aansluit bij het tienervolk dat de bioscopen massaal bevolkt, en dat is absoluut gelukt.

In de vorm van een schoolreis beleeft de puberale Peter Parker amoureuze avonturen met de beeldschone MJ en neemt hij het en passant nog even op tegen een bad guy die zichzelf als superheld presenteert. Een voorspelbare, maar leuke twist die weet te werken en goed aansluit op de luchtigheid van deze popcorn-film. Niks geen zware kost over uitstervende Avengers, maar vooral veel kolder met zogenaamd buitenaardse aliens.

***

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

avatar van scorsese

Aardige film waarin Peter Parker moeite heeft met zijn nieuwe verantwoordelijkheden na de dood van zijn mentor. De zoveelste Marvel actiehelden film die meer een komedie is en hier en daar ook best grappig uit de hoek komt. Een leuke stedentrip door Europa. De actie is wel wat minder vergeleken met de vorige film (meer CGI-monsters). Het gaat allemaal net wat te lang door voor 3.5 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Neen, Spiderman gespeeld door Tom Holland weet mij net als in het vorige deel hier ook niet te overtuigen.

Ligt het alleen aan hem ? Zeker niet. Nochtans zijn de special effects prima en heeft het verhaal ( gelukkig !) na een uur een verrassende wending wat de film nadien ook interessanter maakt. Maar er zijn helaas ook heel wat minpunten zoals de zeer makke uitwerking van zijn love-interest met daarbij de zwakke vertolking van Zendaya. Dan vond ik Kirsten Dunst en Emma Stone toch heel wat leukere love-interests voor Spider-Man! De rol van superheld Mysterio , verrassend gespeeld door Jake Gyllenhaal, maakt ook maar weinig indruk. Gyllenhaal heeft al heel wat betere films op zijn lijst staan. De vriend van Spiderman gespeeld door Jacob Batalon kwam niet grappig over. En zo passeren ook nog anderen die een matige invulling of flauwe uitwerking krijgen. Bijvoorbeeld hoe flauw was de invulling van de rol van Nick Fury op het einde. Ik blijf deze Spiderman-serie films met Tom Holland vooral flauw vinden. Zoals in het vorige deel wordt Spiderman hier wat lullig neergezet om een komische toon te verkrijgen in het geheel. Voor mij werkt het helemaal averechts en zou ik de film zelfs willen bestraffen met een onvoldoende want zo groot is de ontgoocheling toch alweer hoe mijn favoriete held te kijk wordt gesteld. Maar kijk....gezien de knappe effecten, de verrassende wending in het verhaal en de mooie locaties zal ik niet zo negatief reageren en enigszins de bewuste aanpak rondom de nieuwe Spiderman maar aanvaarden. Eerlijk gezegd, ik heb me ook niet verveeld. 6/10

avatar van tattoobob

tattoobob

Beetje hetzelfde in een ander jasje.

Ik heb het idee dat spider-man steeds kinderachtiger word....zowel het script als de cast,dit was in het vorige deel ook al het geval natuurlijk maar hier lijkt het nog erger te zijn.Als je daar doorheen kijkt is het nog wel te doen en ach....over een aantal jaar hebben we weer een andere spider-man acteur etc.

En waar is Zendaya gebleven?

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Zeer vermakelijke film. Wat speelt dat joch toch gewoon leuk. Geen kapsones, gewoon een beetje een 'nerd' die toevallig Spider-Man is. Het mooie van dit verhaal is dat Peter Parker gewoon een puber is die verliefd wordt en toevallig ook een Superhero is. Hij vindt het moeilijk om die balans te vinden. Leuk gedaan. Mooie special effects. Leuke locaties, veel steden ben ik zelf ook geweest, dus geeft wat van herkenning. Nederland wordt wel héél overdreven Hollands neergezet, maar toch wel grappig.

Ben benieuwd naar deel 3. Als die komt?

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Mhm, bwah ja, Spider Man is altijd wel leuk. En Tom Holland is gewoon een erg leuke en geschikte acteur voor het personage, dus er valt niet echt iets te klagen. Ik heb de meeste Marvel delen wel gezien, maar het blijft wel een zwakte (allicht voor sommige een sterkte?) dat er wordt vanuit gegaan dat men als kijker up to date is met de hele MCU. Al die verwijzingen, het doet me weinig. Wat is er tegenwoordig mis met gewoon een lekker losstaand verhaal. Plus, na Endgame vorig jaar gezien te hebben, is dit wel maar een erg low-stake verhaal dat in feite als een verplicht nummertje aanvoelt. Ik heb het vermoeden dat de MCU wel degelijk z'n hoogtepunt voorbij is. Maar bon, de acteurs zijn wel leuk, en er zitten zelfs een heel aantal grappige en toffe bijpersonages in, het verhaal en de vijand zijn pure ruk, maar humor en actie en visuele effecten zitten dan wel weer snor. Voor een vermakelijke zit met toffe actie-scènes zit je hier wel gewoon goed, en ik neem aan dat weinigen deze film kijken voor iets anders.

avatar van rep_robert

Zojuist voor de tweede keer gezien en Far From Home blijft gewoon de ideale afsluiter van phase 3 na de zwaarmoedig en heftige Endgame.
De film is lekker luchtig en de coming of age elementjes zijn altijd al dingen geweest die mij ontzettend hebben getrokken aan de superheld Spider-Man. Wat mij betreft maken ze nog een kleinschalige film die enkel om Peter Parker en zijn perikelen op de high school draaien. Tom Holland is sinds Civil War ontzettend in zijn rol gegroeid. Waar ik het eerst een irritant typetje vond, is hij nu veel menselijker.
De eerste helft van de film kabbelt de film lekker door, zit er veel humor in de film en krijgen we op de roadtrip ook meer van Parker zijn klasgenootjes mee. De tweede helft draait het meer om Mysterio en werkt de film daadwerkelijk ergens naartoe. De structuur van de film kan ik daarom erg waarderen. Na de twist, die ik echt geniaal vond in dat café wordt het duidelijker waar de film naartoe gaat en gaat Jon Watts lekker los. Eigenlijk wordt er gigantisch gespot met de ridicule MCU plotjes over buitenaards gepeupel. Echt heerlijk! Gyllenhaal blijft een geweldig acteur.
Ik heb weinig op- en aanmerkingen bij Far From Home. Spidey films doen het zelden echt slecht bij mij en Far From Home staat wel hoog in mijn lijst van favoriete films met our friendly neighbourhoud Spider-Man.

4,0* blijven staan

avatar van Jeilloc

Jeilloc

Jammer dat Spidey gedegradeerd wordt tot schoothondje van Nick Fury.

En trouwens, Jeroen van Koningsbrugge? Really?

Jammer van deze sci-fi troep. Vond Homecoming een stuk toffer.

avatar van StijnvanG

StijnvanG

Na End Game gisterenavond bekeken te hebben, stond vandaag deze Far From Home op de planning, en eigenlijk had ik hoge verwachtingen aangezien ik Homecoming en in het algemeen Hollands vertolking van Spider-man echt wel een geslaagd huwelijk vind.

Alles samen vind ik het toch één van de Marvel films die mij het minst zal bijblijven, qua special effects zit het natuurlijk wel goed, 4K HDR helpt hier ook heel wat bij, maar qua humor en inhoud(verhaal) is het duidelijk een pak minder dan Homecoming.

Toch kijk ik uit naar toekomstige Spider-man films met Holland, zie graag hoe ze dit gaan aanpakken.

Ook al is het in mijn ogen 1 van de mindere in de reeks, een 2.5* vind ik te weinig, in zijn genre doet het uiteindelijk wel wat het moet doen, nipte 3* voornamelijk door Hollands vertolking van Spidey.

"It's Easy To Fool People When They're Already Fooling Themselves."

Ter voorbereiding op NWH. Heb ik het voorgaande deel, maar weer eens even opgezet om me geheugen op te frissen.

Ik moet zeggen, hij beviel ietsjes beter dan de 1e keer. Nog steeds, vind ik de Tom Holland films enorm matig en ronduit zwak, maar de erg lichte toon van de film kon me dit-maal wel bekoren.

Verder, vind ik. Ondanks, dat Holland erg accuraat is als Spider-man. Hem niet echt geweldig.. Hij steekt nergens echt bovenuit, niet als Peter Parker en niet als Spider-man. Alle scènes als Spider-man, zien en voelen ook enorm CGI aan. Iets wat de TASM series, echt niet had. Ook, is de chemie tussen Peter Parker en MJ, totaal niet aanwezig. Het schrijfwerk rondom hun romance, is ronduit slecht.

Verder, was er ook totaal geen dreigende villian in de film. De ‘Elementals’ bestonden in feiten niet en Mysterio, was verre van de Mysterio in de comics. Daardoor miste de film complete spanning (iets wat het vorige deel ook al miste) en daardoor krijg ik meer het gevoel, alsof deze film er niet echt toe doet. Dat Jake Gyllenhaal, zich heeft laten strikken om zo’n saaie villian te spelen, verbaasd mij ergens wel.

Eigenlijk, had je deze film ook gewoon kunnen overslaan. Als in de post-credit scène, geen big reveal werd gedaan. Uiteindelijk beland deze film dus niet in de vergetelheid, door de post-credit scène.. Dat is natuurlijk erg matig. Alhoewel, dat is iets waar bijna alle solo films in de MCU last van hebben.

avatar van TMP

TMP

Deze tweede Spider-Man film met Tom Holland is iets minder dan zijn voorganger. Een bad guy die nergens echt interessant wordt, waarmee de vertolking van Gyllenhaal meteen een stukje minder is dan die van zijn voorganger Keaton. Daarnaast een plot dat niet de gehele speelduur weet te boeien. Zendaya acteert wel zeer behoorlijk en zij heeft zeker chemie met Holland. Hun gezamenlijke scènes zijn dan ook zeker de moeite waard. Spider-Man's beste vriend krijgt hier best wel wat schermtijd, dat had een stuk minder gemogen, want het is een nogal vervelend personage. Bijzonder detail is nog dat men even Nederland aandoet, al probeert men vooral in enkele minuten zoveel mogelijk clichés de revue te laten passeren. Niet slecht, maar er zijn zeker betere Spider-Man films.

avatar van Black Math

Black Math

Spider-man goes Europe. Ook hier is er kennelijk het één en ander gebeurt in een andere film uit het Marveluniversum die ik niet gezien heb, want Iron Man is dood. Het wordt allemaal op dusdanige wijze gepresenteerd zodat je gewoon de film kan kijken zonder het gevoel het niet te begrijpen omdat je een andere film hebt gemist.

Geen Iron Man in deze film, maar wel Samuel L. Jackson, die ik altijd graag zie vanwege zijn charisma. De antagonist in deze film is niet wat ik verwacht had (al had ik niet bepaald een goed gevoel bij zijn karakter) en is erg doortrapt, gebruikmakend van moderne technologie, wat voor mij redelijk origineel aanvoelt. Tel daarbij de Europese setting op en de grappige onhandigheid van de Spider-man in deze reboot, en het leidt tot de leukste Spider-man film tot nu toe. 2,5*.

avatar van Collins

Collins

Peter Parker verheugt zich op een paar dagen van ontspanning en bevindt zich op een schoolreisje in Europa. Maar ja, de hormoontjes spelen op en het kwaad slaapt nooit en van een rustige periode komt niet veel terecht.

De uitgangssituatie van de film is een aaneenschakeling van toevallige omstandigheden. De auteur van het script heeft zich heerlijk uitgeleefd in leuke scènes met een knipoog. Het personage Peter Parker is een onzekere tiener met een ongemakkelijke houding betreffende sociale interacties. Voer voor humoristische gebeurtenisjes. Tom Holland speelt zijn personage alleraardigst.

Spider-Man: Far From Home zou zomaar een frisse highschool-komedie kunnen zijn met op de achtergrond de besognes van een superheld, ware het niet dat de superheld nu eenmaal zijn plicht moet doen en dat het dus onvermijdelijk is dat dat aspect van het verhaal gedurende het verloop meer en meer op de voorgrond treedt.

De film verliest zich een beetje in optische extravaganza. Veel spectaculaire effecten. Mooi om naar te kijken, maar de charmante knipoog uit het eerste deel van de film is daarmee definitief verdwenen. Spider-Man: Far from Home is dan weer een gewone bombastische superheldenfilm. Een film zonder verrassende wendingen met veel spektakelscènes. Best leuk allemaal, maar een beetje veel en niet bijzonder genoeg om een speelduur van 129 minuten te rechtvaardigen. Daarvoor heeft het verhaal gewoon te weinig inhoud.

Spider-Man: Far from Home kent een fris begin en biedt verder leuk vermaak, maar duurt te lang.

Dat is het wel.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Met deze film zit voor mij de herziening van Phase 1 tot en met Phase 3 erop. De films vanaf Phase 4 nog nooit gezien dus daar ga ik de komende periode eens tijd voor vrijmaken.

Ik vond het de vorige keer al vreemd dat deze film nou net Phase 3 moest afsluiten. Endgame was daar de perfecte film voor geweest.

Deze film borduurt de eerste vijf minuten verder op hetgeen in Endgame is voorgevallen, maar al snel slaat de film om naar een luchtige tienerfilm vol romances en high-school drama. Veel humor is te simpel en te kinderlijk waardoor het me eerder begon te vervelen dan te vermaken.

Gelukkig overtuigt Tom Holland wel als Spiderman en redt hij de film met z'n frisse acteerwerk.

Jake Gyllenhaal heeft ook wel een leuke rol, hij haalt er in ieder geval alles uit wat er in zit.

3* stonden en blijven staan.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Een nieuw begin

Na Avengers: Endgame begint nu een nieuwe fase aan MARVEL films. En hoewel ik het afscheid zwaar vond, was het ook ontzettend mooi weergegeven. Tony Stark en Steve Rogers hebben een mooi eerbetoon gekregen, en zullen zeker niet vergeten worden. Tony Stark had natuurlijk een speciale band met de jonge Peter Parker. Dus in de Spider-Man films zal Iron Man nog vaak benoemd worden. Sterker nog, de film begint zelfs met een – nogal vreemd (wanneer je het begin voor het eerst ziet) – eerbetoon aan beide mannen (en enkele andere gevallen helden).

Far From Home

In Spider-Man: Far From Home gaat Peter Parker met de hele klas op een soort schoolreisje naar Europa. Voor Peter voelt het als een welverdiende vakantie na alles dat er is gebeurd. Bovendien is hij van plan het meisje van zijn dromen ein-de-lijk te vertellen dat hij haar leuk vindt. Helaas wordt er – natuurlijk – roet in het eten gegooid. Ze zullen een nieuw kwaad moeten bestrijden. Dat is uiteraard een gegeven; je kunt geen MARVEL film maken zonder bad guy. Maar één van de thema’s die de film aankaart is de ontwikkeling van Peter Parker tot de nieuwe Tony Stark. Wil hij überhaupt de nieuwe Tony Stark zijn? Wie is Peter Parker of Spider-Man eigenlijk in dit nieuwe universum zonder zijn mentor Tony Stark? En hoe moet zijn leven eruit zien: superheld of zestienjarige jongen?

Op het verkeerde been

Ik heb zo belachelijk veel genoten van Spider-Man: Far From Home. De film heeft mij in het begin stiekem een beetje op het verkeerde been gezet. Toen de film ongeveer op de helft was, dacht ik werkelijk dat de film elk moment afgelopen zou zijn. In mijn hoofd typte ik al een recensie waarin ik vertelde dat de film niet bepaald spannend was. Maar toen kwam er een heerlijke vette twist die zorgde voor een spectaculaire tweede helft.

Zo hard gelachen

Maar wat ik vooral zo fijn vond aan Spider-Man: Far From Home, is de humor. Met regelmaat lag ik dubbel van het lachen. Tom Holland is zo fantastisch gecast. En ik zeg het voor de zoveelste keer: hij is de leukste Spider-Man tot op heden. De ene na de andere grappige situatie doet zich voor en Tom Holland speelt het met verve. Wat een heerlijk ventje. Daarbij: als ik wat jonger was geweest, dan had ik sowieso een poster boven mijn bed gehangen van deze leukerd. Ook de andere acteurs doen het prima, en zorgen eveneens voor grappige situaties. Vooral Happy en Aunt May vind ik superschattig en grappig tegelijk.

Hup Holland!

Maar de ontwikkeling van Spider-Man/Peter Parker staat centraal, en deze vond ik erg interessant. Hij moet een balans zien te vinden. Tot slot moet ik toch ook even benoemen hoezeer ik heb genoten van alle landen die ze in de film aandoen. Het is leuk om vakantieplekken te herkennen. Maar ik heb ook hartelijk gelachen om het stuk in Nederland (mét echte Nederlandse acteurs, zoals Jeroen van Koningsbrugge). Eindelijk werden we ook eens niet gezien als wietrokende Amsterdammers, maar als vriendelijke mensen in steden met onuitspreekbare namen.

Conclusie

Ik heb genoten van Spider-Man: Far From Home. In het begin was ik even op het verkeerde been gezet en dacht ik nog dat de filmmakers hun kwaliteiten kwijt waren. Totdat ze het tegendeel bewezen met een mooie plottwist. Ik was even net zo goedgelovig als die lieve Peter Parker. Oeps! En wat heb ik veel gelachen. Om de haverklap lag ik dubbel. Aldus een goed geschreven script dat fantastisch is uitgevoerd door de acteurs. Als het gewoon geëindigd was bij het einde, was het een mooie einde geweest. Maar het is MARVEL, dus daar eindigt het niet. Het eindigt in de mid-credit en end-credit scènes. Vooral de mid-credit scène liet mijn mond openvallen, en ik wil NU weten hoe het verder gaat. AAAAAAAAH!

p.s. deze recensie had ik geschreven vóórdat het nieuws bekend werd dat de deal tussen Sony en Disney is gestrand. Hopelijk komt er überhaupt nog een vervolg…

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Deze MCU film herzien.

Met Tom Holland als Spiderman.

Een film met een uitstekende cast.

Met prima special effecten en een heel leuk verhaal.

Wel is deze film soms wat meer gericht op jongeren.

Omdat hij soms wat jeugdig van opzet is.

Maar het blijft hele leuke en prima film.