Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Rene Russo en Toni Collette
Bekijk via Netflix
Plot Velvet Buzzsaw
"All Art Is Dangerous"
Een groep artiesten en kunstverzamelaars stuit op een reeks schilderijen van de hand van een onbekende persoon. Deze ontdekking doet de geldwolven in hen naar boven komen, maar dit komt niet zonder een prijskaartje. De personen worden het doelwit van een bovennatuurlijke kracht.
Rhodora Haze
Damrish
Bryson
Piers
Cloudio
Aangekocht door Netflix met geplande release op 1 februari 2019.
Aangezien het woord Global ontbreekt is er een kans dat de film hier niet beschikbaar zal zijn.
EDIT: Nederlandse release alsnog bevestigd!
John Milton
Aangekocht door Netflix met geplande release op 1 februari 2019.
Komt dat nog regelmatig voor, dat Netflix nieuwe Amerikaanse titels alleen koopt voor een bepaalde markt? En ligt dat dan aan de producenten, of zegt Netflix wellicht: 'njeh, we hoeven alleen de rechten voor die gebieden, dus we betalen ook maar 40% van wat je vraagt'?
Ja het komt toch wel vaker voor. Misschien zijn die films al vergeven voor andere markten, zodat Netflix het resterende deel van de taart neemt. Dat zou kunnen.
Ik postte eerder dit al in het Netflix forum:
Ik vind het wel een vervelende trend dat Nederlandse en Belgische distributeurs Netflix films aankopen, waardoor ze veel later of niet beschikbaar komen.
Zoals nu ook weer bij:
Eerder al bij What Happened to Monday (2017) en The Kindergarten Teacher (2018)
De begrippen 'Netflix original' en 'global original' zijn al vrij loze begrippen maar nu nog meer.
En Verhoeven had deze extra informatie:
Maar dit zijn volgens mij geen films die Netflix heeft geproduceerd. Deze titels hebben ze net als Nederlandse of Belgische distributeurs gewoon op de markt gekocht. Waarschijnlijk pas nadat ze ze gezien hebben en dat betekent in sommige gevallen dat ze te laat zijn. Wat betreft The Kindergarten Teacher - ik vernam in Berlijn dat er best veel belangstelling was. Waarschijnlijk door de buzz in Sundance.
Overigens niet echt films om wakker van te liggen.
synec
Ik heb de trailer niet gezien, maar blijkbaar bevat het enorme spoilers. Kijken op eigen risico
DionneDarko
Trailer niet gezien, ga ik ook niet doen. Maar heb hier wel ontzettend veel zin in!
centurion81
- 2068 berichten
- 1993 stemmen
Ook heel veel zin in! Gyllenhaal en Malkovich, what could possibly go wrong! ^^
remorz
Vind Gyllenhaal in de trailer niet direct overtuigen (ook vrij stereotype gestileerd) maar de vorige samenwerking met Gilroy was smullen, dus deze gaat op het lijstje.
Cikx
Spreekt me niet zo aan als Nightcrawler in eerste instantie. Ook de trailer laat te veel zien inderdaad.
Warp
Eerste helft van de trailer vond ik wel leuker. Maargoed, ben er nog steeds benieuwd naar aangezien ik Nightcrawler 4.5* heb gegeven en Jake Gyllenhaal en John Malkovich goede acteurs zijn.
bjerik76
Trailer ziet er spannend uit.
Ik heb hem niet afgekeken, deze laat vrij veel "schrik" elementen zien die de film dan straks weer niet spannend maken .
(omdat je deze in de trailer heb gezien )
badfans69
Broek
Aardige film! Mysterieuze maar ook luchtige film over de wereld van kunst waarbij onze Jake een kunst criticus speelt. Ik heb erg gelachen over hoe zijn rol vervult. Ik hou van die man. Geeft elke film net wat extras.
max cady
Aardige film die erg sfeervol geschoten is. Elk shot lijkt een schilderijtje en alles aan materie in de film is ook mooi. Het verhaal is aardig maar mbt de spanning en sensatie bleef ik toch wat op mijn honger zitten. Ik vraag me af wat de prent zonder gyllenhaal geweest was. Een stuk minder gok ik. Niet geheel “uit de kunst” ..
YouDrunkGoHome
Behoorlijke tegenvaller deze film. Buiten de humor (die best geslaagd was) en Jake z’n rol viel er bar weinig te genieten. Het uitgangspunt was leuk maar het duurde mij te lang tot de eerste zaken vanwege de schilderijen uit de hand liepen. Ik was maar aan het wachten op het moment dat de film écht gestoord ging worden maar dat moment bleef uit. Ook had ik na het zien van de trailer wat meer spanning en horror elementen verwacht. Ik keek best wel naar deze film uit maar uiteindelijk blijft het bij een gemiste kans en een magere 2,5 sterren, jammer.
Goeie film waarin een aantal kunstenaars en kunstverzamelaars in de ban raken van het werk van een recent overleden schilder. Een ensemblefilm die zowel een satire op de kunstwereld is (waarbij de oppervlakkigheid ervan af druipt) als een mysterie met bovennatuurlijke elementen. Helaas zitten die twee elkaar wel een beetje in de weg hier. Een prima cast en origineel is het zeker te noemen. Net geen 4.0 sterren.
Marty84
Speciaal een account aangemaakt voor deze film. Wat een aanfluiting! Als groot Gyllenhaal fan respect voor zijn acteerprestaties in deze film maar het mag de film niet redden. Hoewel ik open sta voor het hele “kunst” gebeuren had ik ergens wel iets van spanning verwacht. Waar ik mee achter bleef was een lange zit zonder enig moment van opwinding. Jammer!
nathaniel177
Glacius
Hier en daar wat leuke vondsten, maar haalt nergens de kwaliteit die Nightcrawler in pacht had. De film heeft iets satirisch wat betreft de vertoning van de Amerikaanse kunstwereld, maar eigenlijk had ik dat na de eerste 20 min ook wel weer gezien. Ik hoopte eigenlijk constant op wat spanning, mysterie of obscure momenten, maar deze kwamen maar niet. En net op de momenten dat het leek te komen werd er eigenlijk van de "actie" weggedraaid. De trailer laat vrijwel alle hoogtepunten zien, want meer zijn er ook niet.
Horror/thriller is het amper. Het is vooral een vertoon van bizarre personages in de wereld van kunstcritici, kunstverzamelaars, musea en kunstgalleries met een tikkeltje paranormale mysterie. Waarschijnlijk zal er een "verborgen" boodschap/kritiek inzitten (waarschijnlijk zelfs meerderen) , gerelateerd aan de kunst, de commercie, de "essentie" van kunst en de bekakte elite, maar persoonlijk trok de film mij niet genoeg aan om daar meer betekenisgeving aan toe te kennen.
mikey
leuke horrorkomedie over een verschrikkelijke kunstkliek die ondanks de wens van een onbekende overleden kunstenaar aan de haal gaan met zijn kunst. $$$ De nieuwe Freud, de nieuwe Bacon. $$$$ Echter rust er een vloek op zijn art brut. Ziehier een bovennatuurlijke slasher met een totaal nieuwe moordenaar: olieverfdoekjes. Zitten grappige dingen in zoals een nerdmeisje in het 'veld' dat zichzelf liever met lijken omringd ziet in LA, dan terug naar Michigan. De moorden zijn voor de slasherfanaten misschien wat matig. Wil je een (heel wat) betere slasher zien binnen de elite van een grote stad; kijk dan Am. Psycho. Deze film refereert zelfs aan die film, hoor hetzelfde intro-muziekje.
Macmanus
Vlees noch vis.
Ergens zit hier een boeiende film verborgen. Kunst op de hak nemen, het vermengen met een horror sausje. Een goed scenario en regisseur had hier wellicht wat van gemaakt. Helaas is dit niet geworden wat het had kunnen zijn.
Het scenario is deels de schuldige. De kunstwereld is te makkelijk geschetst. De personages krijgen door de hoeveelheid ook nooit echt een smoel en ontstijgen nooit een typetje. Als de horror zijn intrede doet word het niet beter. Het is zo een gezichtloos monster waardoor je nooit echt de kriebels krijgt van de scenes. Sowieso is het visueel weinig boeiend. Hoewel ik denk dat het vooral een satire wou zijn, durfde de makers geen kant te kiezen waardoor de film vaak trekt en nergens boeiend of goed wordt.
2 sterren.
Basto
- 11956 berichten
Tegenvalkertje. Horrortrailer wordt geheel niet waargemaakt. Aardige satire op de kunstwereld, maar wel te vlak en te lang. Had veel eerder in een horror overdrive gemoeten die nooit kwam.
Kokkie_65
Aardige film maar niet wat ik er van verwacht had, te weinig spanning. Heb me ook vreselijk geërgerd aan de vertolking van de personage Josephine, heb Zowe Ashton niet eerder zien acteren maar mijn zege krijgt ze iig niet.
Kondoro
Oei oei oei, dat gemiddelde valt me vies tegen. Had toch gedacht dat deze beter scoorde, binnenkort zelf maar even kijken maar heb er een hard hoofd in..
zoutzak
Vind de waardering wel erg laag. Gyllenhaal is gewoon weer op dreef en dit is in mijn ogen best een waardige opvolger van het weergaloze Nightcrawler, waarin wederom een stukje LA fraai in beeld wordt gebracht.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Chasing Coral
Documentaire, 2017

Kamera o Tomeru Na!
Komedie / Horror, 2017
art collectorbovennatuurlijksatiredonkere komedieconsumerismart housesociale satireart thiefart dealerart theftcommercialismmedia criticism