• 9.378.932 stemmen

Met onder meer: Dakota Johnson, Tilda Swinton en Mia Goth

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 15 november 2018

Plot Suspiria

"Give your soul to the dance."

De jonge Amerikaanse ballerina Susie Bannion reist in het jaar 1977 naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij haar aankomst is een studente genaamd Patricia onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc. Susie sluit intussen vriendschap met de medestudente Sara. Beiden delen het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt.

Madame Blanc / Dr. Klemperer / Helena Markos

Miss Vendegast

Miss Griffith

avatar van mauricez

mauricez

Basto schreef:

Rottentomatoes score van 64%. Verl journalisten vinden m saai en niet eng.... dus temper de verwachting maar.

Rottentomatoes is ook totaal niet serieus te nemen toch. Hij staat nu op 56 % fresh met een gemiddelde van een 8/10 zowiezo een flut site. Dan vind ik metacritic toch altijd wat betrouwbaarder, en daar staat ie nu op "76". Dus ik maak me niet zo zorgen.

Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar wat die ene stemmer hier ervan vond, niet al te best zo te zien

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Nee toch. Die man heeft echt de meest vreselijke zeurstem. Vind het soundtrackwerk van Jonny Greenwood dan ook stukken beter dan het ‘gejank’ van Radiohead.

Hopelijk komt het enkel tijdens de aftiteling langs....

Basto schreef:

het ‘gejank’ van Radiohead.

Jij durft.

avatar van mikey

mikey

Misschien toch wel beter dan Goblin?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik hoop eigenlijk ook stiekem dat dit alleen in de aftiteling te horen is...

GrobbekuikenXL

Het zal wel instrumentaal zijn dus geen gezang.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Jij durft.

Ik vind de muziek best goed, maar die zang vreselijk. ‘Gejank’ komt zeer dicht in de buurt wat mij betreft.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Kattengejank*

Graaf Machine

Ken dat Radiohead eigenlijk niet, maar dit is inderdaad gejank. Kan die man (is toch een man??) niet gewoon zingen?

avatar van ASman

ASman

"Radiohead" aka "Meest Schandalig Overgewaardeerde Band Aller Tijden"

Graaf Machine

Nou ja, ik ga hier ook niet eens zeggen wat mijn favoriete muziek is, want dan krijg ik dezelfde opmerkingen naar mijn hoofd gesmeten. Ik voel me een beetje kinderachtig wat dat betreft, wie Radiohead goed vind hoeft zich daar niet voor te schamen.

de grunt

Thom Yorke doet je beseffen hoe armoedig de muziek van de huidige generatie is.

Graaf Machine

Die zanger doet me vooral beseffen dat je geen castraat hoeft te zijn om hoge stemmen te kunnen vertolken in opera's. Maar dat is eigenlijk, en ook gemeend, gewoon een compliment. De Bee Gees gingen die zanger van Radiohead voor, en dat waren toch echt ook wel goede zangers.

avatar van horizons

horizons

de grunt schreef:

Thom Yorke doet je beseffen hoe armoedig de muziek van de huidige generatie is.

?

Radiohead is al meer dan twintig jaar bezig. Staat die periode voor huidig?

Er is weinig na de 90's wat me écht kan bekoren. Vooruit Arcade Fire

GrobbekuikenXL

Wel een nummer met zang! Hoop dat dat dan bij de aftiteling komt en dat de rest instrumentaal is en wat experimenteel. En het deuntje van Goblin hoort er eigenlijk wel in verwerkt te zitten.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Erg mooie poster!

avatar van Crook

Crook

Zitten we hier op musicmeter tegenwoordig?

GrobbekuikenXL

In oktober een paar keer te zien op het Parool filmfestival !

de grunt

"Quentin Tarantino huilde en kuste naar verluidt regisseur Luca Guadagnino na een privé-screening van Suspiria. Een gruwelmeesterwerk"

Ik kan nu echt niet meer wachten!

avatar van Ric1997

Ric1997

Een compleet andere film dan het origineel. En gelukkig maar, het is veel prettiger om naar een remake te kijken zonder de film constant met het origineel te willen vergelijken. Eigenlijk is het meer een film die geïnspireerd is door het origineel dan een remake.

De hele film voelde als een ouderwetse, sfeervolle horror die ondanks het bekende plot nog wat verassingen in huis had. Er zit zelfs een leuke twist in. Het mysterie rondom de vreemde gebeurtenissen in de dansacademie heeft hier in tegenstelling tot het origineel maar een kleine rol, het wordt namelijk al vrij snel duidelijk dat we met heksen te maken hebben. De eerste body horror scène met Olga was voor mij het hoogtepunt van de hele film, die beelden zullen me wel een tijdje bijblijven. In de laatste akte gaan de remmen helemaal los en wordt het zoals de critics al zeiden een bloedbad. Ondanks de lange speelduur heb ik me geen seconde verveeld, zelfs de scènes waarin vrijwel niks gebeurt zijn interessant dankzij de onheilspellende sfeer. Het is een echte love it or hate it film en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die voortijdig de zaal uitlopen.

Ik ben in ieder geval blij om eindelijk eens een horror remake te zien die zijn eigen ding is en prima op zichzelf staat.

avatar van arnodw

arnodw

Ric1997 schreef:

Zonder twijfel. Hoogtepunt van de film en misschien zelfs een van de beste scènes die ik de voorbije jaren gezien heb. Geweldig stukje cinema!

avatar van TheDiningDead

TheDiningDead

Er is weinig na de 90's wat me écht kan bekoren. Vooruit Arcade Fire

Beach House, de grunt, Beach House.

Ga ik checken!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik ben erg benieuwd. Wel afgrijselijk lelijke poster trouwens. Nodigt niet echt uit om hem te zien, ik denk voor mensen die het origineel niet kennen, dat deze poster niet echt aandacht trekt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Friday the 13 th schreef:

Dat heb ik wel met meerdere horrorposters. De meeste vind ik nou niet bepaald uitnodigend.