Genre: Horror / Mystery
Bekijk via Prime Video
Bekijk via MUBI
Bekijk via CineMember
Plot Suspiria
"Give your soul to the dance."
De jonge Amerikaanse ballerina Susie Bannion reist in het jaar 1977 naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij haar aankomst is een studente genaamd Patricia onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc. Susie sluit intussen vriendschap met de medestudente Sara. Beiden delen het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Suspiria de Profundis (BoekMeter)
- Suspiria (MusicMeter)
- Suspiria - Limited Edition Unreleased Material (MusicMeter)
- Kijk op MUBI
Miss Griffith
Miss Huller
Miss Balfour
Dying Rose
Maar het is helemaal geen remake.
In ieder geval, slechter dan het origineel is het niet. Daar is de trailer al een bewijs van.
TornadoEF5
Ja, Suspiria evenaren. Dat is onbegonnen werk. Thom Yorke is niet bepaald mijn favoriet muzikant. Voor de mensen die dan eens één keer een film met een andere muziekstijl moeten aanhoren, en daarover altijd opnieuw moeten klagen: techno, house, rap, hiphop of whatever, stel je je dan eens voor in mijn plaats, waar die echte mainstream rockbanden of die rockbanden die het goed doen op het internet, echt nu eens niets voor mij zijn. En mocht het nu nog Radiohead geweest zijn, maar neen het is Yorke solo. Sowieso Guadagnino lijkt mij absoluut niet mijn regisseur te zijn. Call Me By Your Name ontgoochelde me zeer zwaar, terwijl ik nochtans een liefhebber van coming-of-age films ben. Misschien minder van de zomerfilms of de ode-aan-de-liefde films dan. Dit is iets heel anders, maar ik heb er serieus mijn bedenkingen bij. Ja, natuurlijk de originele film evenaren zal nooit lukken. Er in de buurt komen, zal ook nooit lukken. Het zal toch pijn doen als er hier mensen zullen zijn die deze versie zullen beter vinden dan de originele film. Ik vrees voor de hoeveelheid "pretentie" in deze film. Tilda Swinton als gecaste actrice, de naam Guadagnino en Thom Yorke alsook hoe de film verkocht wordt naar het publiek toe, zorgen er toch wel voor dat de alarmbellen luid klinken. Het zou best kunnen zijn dat dit weer zo een film zal worden dat ik jaren aan een stuk links ga laten liggen.
TornadoEF5
En weet je. De originele film deed het niet met zijn verhaal, maar deed het echt puur op het creëren van sfeer: de score, de felle kleuren enzovoort. Qua sfeer is dat zelfs voor mij de beste film. Door dat aspect natuurlijk over een andere boeg te gooien, ben ik 100% zeker dat dit me een pak minder zal liggen. De vraag is hoeveel minder mij dit zal liggen. Het is misschien nog een interessant experiment. Natuurlijk kan je geen tien keer dezelfde film maken, maar dit zal natuurlijk een heel andere film worden, en ik denk dat een Suspiria leunend op verhaal en "inhoud" door de mand gaat vallen. Zeker met de regisseur zijn voorgeschiedenis, Thom Yorke die blijkbaar sound verzorgt (of zoiets), de lengte van de film en dat de focus van de film naar gore (of psychologische horror, of beiden?) verhuist.
Zwolle84
Is het misschien een idee om eerst de film te gaan kijken en pas daarna met de uiteenzetting te komen?
Richardus
Een trailer maken die zo weinig onthult als hij veel verhult en alsnog zwaar intrigeert, is ook een kunst en dit is in dat opzicht zeker een goede trailer!
john mcclane 2
john mcclane 2
Die soundtrack alleen al van Tom york
is de moeite waard om hem te zien .
Ben erg benieuwd .
Ric1997
Ik vind het origineel nog steeds beter maar het is eigenlijk oneerlijk om het met deze te vergelijken omdat het gewoon twee hele andere films zijn.
Cikx
Zingt Yorke ook in de soundtrack van de film of is het puur instrumenteel?
Ric1997
Zingt Yorke ook in de soundtrack van de film of is het puur instrumenteel?
Ja er wordt in gezongen, aan de ene kant voelde het misplaatst maar aan de andere kant gaf het een ongemakkelijk gevoel (in positieve zin) door wat er in die scène gebeurde, dubbel gevoel dus. Maar ik vond het niet storend.
Zwolle84
He bah, draait weer alleen in Amsterdam...
de grunt
Cikx
Hmm had eigenlijk gehoopt dat het zonder zang zou zijn, maar het zal me benieuwen.
- 11964 berichten
He bah, draait weer alleen in Amsterdam...
Ook in Rotterdam
Richardus
en Groningen, Alkmaar, Haarlem, Eindhoven, Hilversum, Amersfoort, Breda, Leeuwarden...
Zwolle84
Niet in de bios. Alleen in filmhuizen.
- 11964 berichten
Tja, beter toch? Lijkt me echt niks om dit tussen het kibbelende popcornpubliek te zien. Het is toch ook een arthousefilm.
Al heb ik nooit geweten dat een filmhuis geen bios is.
Zwolle84
Tja, beter toch? Lijkt ne echt niks om dit tussen het. Kibbelende pipcornpubliek te zien.
Nee, vreselijk. Maar sowieso ga ik niet naast m’n Pathé-abo ook nog eens losse kaartjes kopen.
- 11964 berichten
Zou snel je pathepas omruilen voor Cineville. Sinds ik dat gedaan heb ga ik 3 a 4 keer zo vaak. Veel rijker aanbod.
Zwolle84
Ik ga na enkele slechte ervaringen niet meer naar filmhuizen.
Maar laat ik die discussie hier niet gaan voeren.
Vind het gewoon jammer van Suspiria, maar ik wacht de thuisrelease wel af.
- 11964 berichten
Zijn zang klinkt in ieder geval wel als van een heks.... Vreselijke stem.
de grunt
Zijn zang klinkt in ieder geval wel als van een heks.... Vreselijke stem.
Hij heeft inderdaad een bijzondere Falsetto stem.
TornadoEF5
Maar elke film die hier zo gehypet wordt, heeft rockmuziek met grote namen. Ik stel me daar toch vragen bij. Alsof een film niet goed kan zijn zonder dat Eddie Vedder of Thom Yorke er aan te pas komt?
Cikx
Ik heb een paar nummers van de soundtrack geluisterd en het klonk nergens naar rock muziek. En dan nog, de soundtrack van de originele Suspiria is gemaakt door de prog rock band Goblin.
mrklm
Het origineel is één van mijn favoriete horrorfilms en de muziek van Goblin [een Italiaanse progrockband] was één van de redenen waarom ik zo genoot/geniet van die film. Ben zeker geen fan van Radiohead, maar als deze film kwalitatief ook maar enigszins in de buurt komt van het origineel, ben ik dik tevreden.

'Suspiria' is een remake waar niemand op wachtte, maar toch fans aan zich wist te binden

Vijf horrorfilms op Amazon Prime die zeker de moeite waard zijn

In aanloop naar Halloween: drie goede horrorfilms op Amazon Prime Video

Utøya 22. Juli
Drama / Thriller, 2018

Pájaros de Verano
Drama / Misdaad, 2018
berlijn, duitslandberlin walljaren 70dance performancetelepathyfascismetelekinesisremakeballetvrouwelijke hoofdrolspelerparanormal phenomenademonchoreographerhekserijoccultismeliving deadritual sacrificechoreography ballet schoolspiritualismdance company meditativemysteriousdisturbedaggressivepsychotherapistdesperatemysterious eventscomplexgood versus evilprovocativesuspensefulintensedepressingexuberantforeboding