• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Marion Cotillard, Ayline Etaix en Alban Lenoir

Gesproken taal: Frans

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Gueule d'Ange

De jonge werkloze Marlène woont samen met haar achtjarige dochter Elli. Wanneer Marlène in het uitgaansleven een man ontmoet gaan ze er samen vandoor. Elli blijft alleen achter en moet vroegtijdig volwassen worden en leren voor zichzelf te zorgen. Ze ontmoet de buitenstaander Julio waaraan ze zich steeds meer aan vastklampt.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een bruid die tijdens haar eigen bruiloftsfeest vreemd gaat. Die scène in het begin zet de toon voor de rest van deze film over een klein meisje, dat ernstig verwaarloosd wordt door haar alcoholistische, gedragsgestoorde moeder en uiteindelijk genegenheid zoekt bij een wildvreemde man.

Een schokkende film met een aantal ongemakkelijke scènes en dan doel ik vooral op het kopieergedrag van het meisje. Marion Cotillard heeft een aanstootgevende rol, maar ze zet die wel met verve neer.

avatar van frans123

frans123

Naargeestige film over een verwaarloosd en aan haar lot over gelaten kind. Ik weet niet wat de makers met zo'n film willen? Wel knap uitgekozen zijn de veelal hoerige vriendinnen , met achterbuurt gezichten , van Marlene.

Marlene zelf loopt ook steeds met rokjes tot aan haar schaamhaar. ( wel; sterke rol van Cotillard)

Het kon mij niet boeien en ik had ook niks met het kind, dat heb ik vele malen beter gezien.

Gister zag ik een erg goede , ook Franse film , "Madeleine Collins., die lijdt aan "meerdere persoonlijkheid syndroom...of zo iets. Als je die film en deze gezien hebt vraag je af of alle Franse vrouwen "'tordue zijn.

Nog wat over beide films; opvallend goede , sterke acteurs/ actrices die inhoud geven aan een karakter.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Een hele mooie film. Alleen hoop ik dat het niet biografie is, want een meisje van 8 jaar alleen laten??? Hmmm... Zo dom van de moeder. En op een dag komt ze terug, vind ze haar dochter niet. Natuurlijk dat het meisje niet meer bij haar moeder wil wonen. Wel een aangename film om te kijken. Ohja, verschillende keren 'moeten' lachen. => bv. het hartje dat Elli tekende op het hart van Julio.