Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Equalizer 2
"There is no equal."
Robert McCall is teruggekeerd als privédetective 'The Equalizer'. Hij dient een onwrikbare gerechtigheid voor de onderdrukten en uitgebuitenen, zodat zij hun stem kunnen laten horen. Maar de vraag is hoe ver hij zal gaan als het iemand betreft die hij lief heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Sam Rubinstein
Fatima
Ari
Kovac
Vanaf 16 augustus in de bioscoop (Sony Pictures Releasing, via Universal)
Alathir
Oooh, onverwacht goed bevonden trailer. Ziet er een pak beter uit als de eerste film imo, die ik nogal matig vond. Lekkere soundtrack en duidelijk meer actiegericht wat volgens mij deze film zeker ten goede zal komen.
eka81
na zien van de trailer alleen al, gaf ik bijna 5* .... wat een baas is deze man toch. oei..
PCTERN
Ben wel benieuwd naar deze sequal, trailer ziet er veelbelovend uit
clubsport
trailer nog niet gezien , eerste deel was verassend onderhoudend met een indrukwekkende bad guy
we zullen zien of dit komende deel de moeite waard is .
DreamTech
jammer ik had hier toch meer van verwacht dit kan niet tippen aan deel 1 niet dat het een lekker actie filmpje is maar mis dat zeg maar mysterieuze van deel 1 waar hij een beetje een soort van punisher was. Al met al leuk om gezien te hebben voor de ret qua verhaal niet zo.
tukkerstein
Rare film. De film lijkt in veel scènes (zeker het eerste uur) het hoofdpersonage verder te willen uitdiepen, maar het resulteert in veel dode scènes waarin weinig gebeurt. Deze vaak lichtvoetige scènes, soms tegen het komische aan, vallen erg uit de toon bij de harde actie, die pas aan het einde van de film goed loskomt met een originele setting (een orkaan). Pas tegen het einde komt dan ook de spannende, duistere sfeer terug zoals die gedurende de eerste film eigenlijk de hele speelduur aanwezig was. Al met al een tegenvaller vanwege het erg goede eerste deel, maar niet onaardig.
Y&T
deel 1 was al pakkend....maar deze is helemaal de max...
heerlijke rustige opbouw van personages, ( vaak wordt er verweten dat die niet genoeg uitgediept worden, zie oa tukkerstein) schitterend verhaal....origineel, fantastische cast, te gekke muziek, kneiterhard, emotionele momenten,onverwachte wendingen....oog voor detail..( zo vraag je je af..waarom vraagt hij aan die gast in de taxi of er iemand jarig is?..en later zie je m dat beertje weggooien).meer dan niet normaal zo mooi camerawerk, te gekke omgevingen...vooral die storm...mijn nummer 1 dit jaar....meer dan 5 sterren....kom maar op deel 3!!
Y&T
niet vergelijken man...als het te veel op deel 1 leek loop je ook weer te zeuren....
Y&T
Dit is de enige film die ik eigenlijk echt wil zien dit jaar.
ik ga morgen weer...echt te gek!! doen dus!!
xeegen
Positief verrast met deze sequel. Eerste film vond ik tegenvallen door het matige verhaal en de belachelijke kat en muis scenes. Dat neem ik bij deel 2 maar voor lief, want eigenlijk is het precies dezelfde film met dezelfde sterktes en valkuilen . Zeker het begin van de film is erg boeiend waar Denzel, lekker casual, the good Samaritan speelt. Net zoals in de eerste film moet dat plaats maken voor het voorspelbare en overkoepelende plot. Eigenlijk zou ik veel liever 120 minuten kijken naar hoe McCall met zijn omgeving omgaat en het karakter verder uitdiept maar dat verkoopt waarschijnlijk minder bioscoopkaartjes. Toch is het overgrote deel van de film meer dan onderhoudend met een fijne Denzel en gevariëerde subplots. Waar in deel 1 het einde de film voor mij onderuit haalde is het hier inconsequent en kort genoeg om het te laten voor wat het is.
stephan1982
Iron Maiden
Lijkt me een goede actie film met een geweldige acteur
Je hebt de film dus nog niet gezien en wel gestemd?
helleh
Er zaten bij het eerste deel gewoon meer ingredienten in om echt te genieten van de actie.
Zoals het zielige hoeren-meisje, lekkere karakter opbouw van Denzel met z'n servetjes goed leggen, vrouw dood, boekjes lezen om de lijst af te maken, horloge aanzetten, heel veel intimerende monologen van Denzel.
En natuurlijk de enge Russen, en vooral die tegenspeler Marton Csokas is ook gewoon vet met een echte rotkop en ook goeie psychopaat karakter opbouw. De restaurant-scene vond ik echt geweldig:
The Equalizer (2014) - Brick by Brick Scene (8/10) | Movieclips - YouTube
Bij dit tweede deel miste ik eigenlijk al dit soort ingredienten waardoor je er gewoon lekker in gaat zitten. Nu is het gewoon simpele brute actie.
Met een paar dingen erin die ook in het eerste deel zaten, maar nu simpelweg slap zijn en voor mijn gevoel zijn gebruikt als (oja dit moet er nog in want anders zit er al helemaal geen karakter/gevoel meer in, zoals eventjes een keertje het horloge aanzetten, ipv het zielige meisjes nu een soort laagbegaafde jongen met een onderbroek van 30 cm boven z'n broek, en ipv een enge coole tegenspeler met een rotkop, nu gewoon een acteurtje uit Narco's die nu eventjes populair is maar eigenlijk niet geweldig is, etc.
Het idee van vechten in een orkaan vond ik op zich wel cool, maar vond de uitwerking vrij slecht met slechte effecten en ook een erg vreemde keus om hoog in een toren te gaan zitten snipen met zulke sterke wind en een beetje de schietschijf uit te hangen.
Kortom; als het eigenlijk gewoon puur om de actie draait, verhul dit dan ook niet met half slappe trucjes en kom gewoon met keiharde scene's zoals bijv in the Raid. Of, als je dan toch in Hollywood-stijl gaat, maak het dan lekker enorm dom en lomp zoals Jason Statham-films, dan blijft het gewoon pretentieloos.
Vind dit ook heel erg lijken op Taken 1 (die heel vet was), en Taken 2 die net als deze film gewoon door wilt bouwen op deel 1, maar dan gewoon snelle hapsnap!
Groetjes
stephan1982
[quote]Iron Maiden schreef:
[quote]stephan1982 schreef:
Lijkt me een goede actie film met een geweldige acteur
Klopt alleen in de trailer zit al genoeg actie
Voorbarige stem verwijderd. Pas stemmen als je de film daadwerkelijk hebt gezien.
mrklm
Flinterdun verhaal in botte actiefilm die doet denken aan het vroege werk van Steven Seagal, minus de humor en met flink wat meer expliciet bloedvergieten. Denzel Washington speelt zijn rol als Robert McCall met een intensiteit en ernst die niet past bij deze veredelde B-film. Robert McCall werkt als Über taxichauffeur en neemt het heft - vaak op uiterst wrede wijze - in eigen handen wanneer hem een onrechtvaardigheid ter ore komt. Pas na ruim een half uur en een serie willekeurige wraakacties valt er iets van een verhaal te ontwaren wanneer Roberts beste (en enige) vriendin en vertrouweling Susan [Melissa Leo] met Roberts voormalige partner Dave [Pedro Pascal] naar Brussel afreist om een dubbele moord te onderzoeken. Je hoeft geen Hercule Poirot te zijn om te raden wie de boosdoener is en wat McCall gaat doen zodra hij de schurk heeft ontmaskerd.
Formulematige, vaak dwaze film heeft gelukkig een goede finale tijdens een storm, maar ironisch genoeg komen de beste momenten in deze actiethriller in de dramatische scènes waarin Robert zich bezighoudt met de mensen in zijn naaste omgeving: Miles [Ashton Sanders], een jongen met artistiek talent die in het drugsmilieu terecht dreigt te komen en vooral Sam Rubinstein [Orson Bean], een dementerende Holocaust-overlevende die al geruime tijd probeert het portret van zijn zus - dat voor miljoenen is geveild - in bezit te krijgen. Het zegt iets over het acteerwerk van Sanders en Bean, maar vooral over het verder verrassingsloze script.
Shinobi
"Who are you?"
Deze titel is voor zowel Antoine Fuqua als Denzel Washington hun eerste vervolg, des te jammer dat er zo weinig mee gedaan wordt.
Robert McCall gaat weer verder met het spelen van een barmhartige Samaritaan; ditmaal geeft hij acte de présence als een chauffeur voor Lyft. Maar hij moet wederom in actie komen als zijn goede vriendin is vermoord. Op het eerste gezicht een prima opzet.
Helaas vervalt 'The Equalizer 2' in onnodige subplotjes die te veel afleiden van het - al magere - plot. Het merendeel is namelijk gevuld met sequenties waar nauwelijks samenhang in zit, waardoor het overkoepelend verhaal enigszins ondergesneeuwd raakt. Dat het tamelijk lang duurt voordat er iets van ontwikkeling zichtbaar is, zegt genoeg. De ietwat trage pacing helpt hier niet mee.
De charismatische Washington is uitstekend op zijn plek, hoewel zijn personage te opzichtig moet overkomen als moralistische goedzak. Zodra de actie eenmaal ten tonele verschijnt, ben je dit al gauw vergeten. Deze bottenbrekende scènes worden gelukkig weer lekker hard in beeld gebracht. Echter is het niet genoeg om een onevenwichtig geheel te maskeren.
Al met al een aardig vervolg, maar met meer focus had hier duidelijk meer in kunnen zitten. Wellicht dat men zich kan revancheren met deel drie.
3,0 Sterren.
Cinsault
Denzel Washington en Antoine Fuqua: een combinatie die eerder goud bleek (Training Day). In Equalizer 2 (ook wel Sequalizer genoemd, geloof ik) is de glans er wat mij betreft wel wat van af. Natuurlijk zijn de verschillende actiescenes stilistisch fraai in beeld gebracht en hoef je je niet te vervelen bij deze film, maar daarmee houdt het wel zo'n beetje op. De plot is, zoals al genoemd, flinterdun en wat mij betreft ook volkomen oninteressant met daarbij, ook al genoemd, de nodige zijpaden die eigenlijk alleen maar afleiden en meer dienen als opvulling dan dat ze de plot (of de film op zichzelf) dienen. Denzel Washington speelt de wraakengel Robert McCall met verve en met name het contrast tussen enerzijds zijn beschermende, moralistische kant en anderzijds zijn nietsontziende, meedogenloze geweld is bijna ijzingwekkend. Tegelijk is het in Equalizer 2 allemaal wel erg zwart-wit en ontbreekt de nuance grotendeels. Al met al een simplistische actiefilm die lekker wegkijkt maar weinig om het lijf heeft. Ik vrees voor een eventueel derde deel en waag te betwijfelen of dat er moet komen...
Captain Pervert
Lekker vertaalde samenvatting, welk taalwonder is hier debet aan?
Masterkeeltie
Gewoon een prima vervolg, kijkt lekker weg en Denzel blijft op niveau. Vooral eindscene in de storm is erg mooi gedaan en is een gepast/mooi einde.
Vraag me af of een 3e deel nodig is, maar als dit lekker loopt zal het natuurlijk wel zover komen. Zou ook prima wezen als dit niet zo is. Lekkere wegkijker.
Vermakelijk, ondanks dat er best wel een paar zwakheden te benoemen zijn, waar de regelmatig vrij beroerde CGI en het wel erg simpele, voorspelbare plotje de twee grootste zijn. Maar daar tegenover staat dat het een lekkere popcornfilm is geworden met een paar erg lekkere actiescènes die lekker rauw en bloederig zijn, net als in de eerste film. En ook Denzel Washington is weer op dreef in zijn rol als moralistische wreker. Ik kan me voorstellen dat zijn personage irriteert, maar het stoorde me allemaal niet. Sterker, ik vond het wel grappig om te zien hoe hij met die oude opa of zijn buurjongen om ging. Het was zo zoet dat het glazuur bijna van mijn tanden schoot. Jammer dat je wel van A tot Z kon voorspellen hoe het verhaal af ging lopen, maar ik ging ook niet echt voor inhoud naar deze film. Deel 1 was wel een stuk sterker doordat er meer diepgang in zat, maar ik heb me nu wel weer prima vermaakt. Geen probleem als er nog een derde deel volgt.
rfickel
Zwak vervolg wat alleen maar uit clichés bestaat en een slap aftreksel is van deel 1 waar veel meer verhaal en spanning in zat. De vechtscenes zijn ok en de film begint sterk, maar zakt dan als een pudding in elkaar. Het helpen van de streetkid is echt zwaar overdreven en ook de vriendschap met de CIA-vrouw vond ik totaal niet geloofwaardig. Slappe verhaallijnen dus om dit tweede deel op te baseren. Zaal zat wel helemaal vol, dus zal vast veel bezoekers trekken, maar dat zegt dus niet over het feit of het een goede film is. En dat is hij niet. De trailer is nog het spannendst van allemaal! Een klein vijfje voor de moeite. 5/10
loneranger
Rauwe geweldsuitbarstingen worden afgewisseld met de meer subtiele kanten van de door Denzel Washington gespeelde Robert Mc Call. Oog om oog, tand om tand dat houdt de boel prettig overzichtelijk in deze actiefilm van Antoine Fuqua. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik deze beter vind dan het origineel. Als je van actie houdt en een niet al te ingewikkeld verhaal is dit een aanrader.

The Equalizer 3
2023